Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Ideeën)
 
(931 tussenliggende versies door 60 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Clubhuis}}
 
{{Clubhuis}}
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
== Sjabloon voor achterstallig onderhoud ==
 
  
Beste gebruikers, een aantal jaar geleden hebben we een sjabloon aangemaakt voor artikelen die in het nieuws zijn, maar deze artikelen worden de laatste jaren helaas niet goed onderhouden. Daarvoor vraag ik een sjabloon aan voor deze artikelen met achterstallig onderhoud. Dit wordt een waarschuwing voor gebruikers dat de artikelen niet volledig onderhouden zijn! Voorbeelden aan artikelen waar dit sjabloon komt te staan zijn; [[Brexit]], [[Syrische Burgeroorlog]], [[ISIS]], [[Donald Trump]] (ivm afzettingsprocedure) en [[Jemenitische Burgeroorlog]]. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 feb 2020 10:12 (CET)
+
== Schrijfwedstrijd ==
:Het lastige van zo'n sjabloon vind ik dat je dan voor alle artikelen moet gaan bijhouden of ze nog wel up-to-date zijn. Door zo'n sjabloon op een paar pagina's te zetten zou je namelijk de indruk kunnen wekken dat de rest van de pagina's die het sjabloon niet hebben dus wél up-to-date zijn. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 feb 2020 12:38 (CET)
 
::Dat is inderdaad een goed punt. Misschien kunnen we op een andere manier regelen dat deze artikelen geüpdated moeten worden. Ik bedoel ISIS, Brexit en de Syrische Burgeroorlog zijn grotendeels afgelopen en wss de afzettingsprocedure tegen Trump ook. Zijn er misschien vrijwilligers on deze artikelen up te daten? {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 feb 2020 14:17 (CET)
 
:::Je zou iets van een (verborgen) categorie kunnen toevoegen om een overzichtje te krijgen van artikels die een update nodig hebben, maar vervolgens valt of staat het allemaal bij het feit dat er iemand moet zijn die tijd, zin en kennis heeft om die artikelen aan te passen. Daar ligt het grootste probleem denk ik zo. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 feb 2020 14:40 (CET)
 
  
== Filter ==
+
Geachte gebruikers en moderatoren, ik ben op een leuk en uitdagend idee gekomen voor een nieuw soort jaarlijkse wedstrijd.
  
Hallo. Kan er misschien een filter komen dat ervoor zorgt dat je geen lege pagina's (of alleen één woord-pagina's) kan maken in de hoofdnaamruimte? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 07:50 (CET)
+
Het gaat om wie de meeste goede, nuttige artikelen maakt binnen 1 of 2 weken tijd. Een artikel wordt geteld als het aan de volgende regels voldoet:
:Er wordt al een waarschuwing gegeven als je een lege pagina aan wilt maken, daarnaast kan ik mee geen voorbeeld verzinnen wanneer het is gebeurt, het is dus ook niet nodig om zo'n filter aan te maken. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 8 feb 2020 10:17 (CET)
+
*Is '''geen''' sjabloon:, Wikikids:, Speciaal:, etc...
:: Ik zou niet zo fijn vinden, want je moet '''verplicht''' WikiKids beginnen in de broncode. Ik hou meer van de visuele teksteditor. Dus maak ik soms een lege pagina aan en ga ik verder in de visuele editor. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:59 (CET)
+
*bevat meer dan een kopje en twee subkopjes
:::Dat is niet meer. Je kunt tegenwoordig ook artikelen aanmaken in de visuele editor. Ik heb de link aangepast naar de visuele editor. Als toch de broncode editor opent kun je omschakelen via de knop bovenaan of het potloodje in de broncode editor. Dit kan ook zonder tekst getypt te hebben. Om nog even te reageren op de vraag: mensen maken wel eens lege pagina's aan, maar zetten er daarna eigenlijk altijd direct tekst op. Een filter lijkt me niet zo nodig. Ik heb namelijk niet het idee dat ik vaak leeg aangemaakte pagina's moet verwijderen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 11:07 (CET)
+
*bevat meer dan 30 regels tekst
 +
*bevat een plaatje
 +
*is geen spam/vandalisme
 +
*is minstens 2KB groot'
 +
*heeft minstens 1 geldige bron
 +
*Is duidelijk niet een half 'af' artikel
  
== WikiKids op MacBook / App / dingen om te veranderen==
+
Dit heb ik bedacht om meer personen te stimuleren om artikelen te schrijven en Wikikids zo ook een grotere bron voor informatie wordt voor kinderen.
  
Ik heb sinds een tijdje een MacBook Air van Apple, maar wat me opvalt is dat niet elke functie helemaal goed werkt. Als je  {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:58 (CET) intypt komt er bij mij alleen een datum te staan, geen handtekening. Ook laadt de site vrij langzaam. Hebben jullie een idee hoe deze problemen kunenn verholpen worden. En ik had nog een idee: zouden we niet een app van WikiKids kunnen ontwikkelen, net zoals WikiPedia heeft gedaan. Kinderen komen steeds minder op internet, maar blijven steeds meer in afgesloten app-omgevingen. Ik denk dat dit in de toekomst van WikiKids wel handig is. Zo zouden kinderen bijvoorbeeld ook offline kunnen lezen. En als laatste: zouden we niet meer promotie op de site kunenn maken, zoals iets onder elke pagina en op de hoofdpagina zetten dat je ook op WikiKids kan meeschrijven. Voor mijn gevoel weten nog te weinig mensen dat. Met vriendelijke groeten, Coolenleuk {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:58 (CET)
+
Ik hoor wat jullie van het idee vinden, Groetjes Eize01
:Als je <code><nowiki>~~~~</nowiki></code> (4x) typt, dan komt je handtekening + datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) <code><nowiki>~~~~~</nowiki></code> (5x), dan komt alleen de datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) <code><nowiki>~~~</nowiki></code> (3x), dan komt alleen je handtekening in beeld te staan. Ik denk dat je dus een foutje maakt en per ongeluk 5x ~ typt. Het kan namelijk niet dat een Windows computer iets anders doet dan een Apple computer wanneer je 4x ~ typt. Over de snelheid van WikiKids, ik heb juist het idee dat het met de nieuwe skin sneller werkt en ik hoor die verhalen ook van andere gebruikers. Ik kan daar zo snel niet iets voor je aan doen. Over een paar maanden komt er weer een update waarin wel een aantal verbeteringen zitten die de website (nog) sneller zouden moeten maken. Er is inderdaad nog geen mobiele versie voor WikiKids. Nu vind ik die van Wikipedia persoonlijk nog erg onhandig (makkelijk om te lezen, maar erg moeilijk om te bewerken). Een app heb ik helaas geen ervaring mee hoe je dat moet maken, maar zou zeker een goed idee zijn. Tot slot: gebruikers die niet zijn ingelogd krijgen nu ook al een melding. Deze zal ik wat aantrekkelijker maken. Verder zal ik een melding maken speciaal voor gebruikers met een account, maar nog zonder bijdragen. Zodat die (grote) groep wat meer gemotiveerd wordt om te bewerken. Bedankt voor je ideeën! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 11:33 (CET)
 
::Persoonlijk ben ik geen voorstander van mobiele versies, maar een app zouden we misschien is naar moeten kijken. Ik denk dat het eigentijds en "cool" is wanneer we een app zouden hebben. De app van Wikipedia bijvoorbeeld vind ik erg handig, maar WikiKids kan hier natuurlijk zijn eigen vorm aangeven. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 feb 2020 13:03 (CET)
 
:::Ik vind een app een goed idee, maar wat we ook kunnen doen is de stijl MinervaNeue van Wikipedia op een manier omtoveren in Wikikids stijl. Het enige is dat ik niet weet hoe moeilijk Xcode Swift is ten opzichte van MediaWiki HTML, al is een app ook handig want dat kan je op i(Pad)OS donkere modus, widgets en 3Dtouch toevoegen om het makkelijker te maken om te bewerken en een fijne werkscène te creëren. Het is tegenwoordig wel 'hip' om een app te maken, al kunnen we ook eerst kijken om de site 'responsive' te maken. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 14:12 (CET)
 
:::: Vikidia heeft heeft het zelfde design als Wikipedia. Maar dat is wel een extreme restyle. Hoe kijken jullie eigenlijk tegenover een fusie met Vikidai?{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 15:20 (CET)
 
::::: Ik denk niet dat een fusie voordelen heeft. We linken al veel naar elkaar en ik denk dat we het daar bij moeten houden. Onze doelgroep 8-14 is geen doelgroep die even makkelijk in andere talen kan bewerken. Dus meer activiteit levert he ook niet op. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 15:32 (CET)
 
::::::Ben het eens met Apoo. Nog even over de Wikikids app: als het moeilijk is om is om MinervaNeue te reskinnen kunnen we ook Timeless reskinnen als dat makkelijker is.{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 19:01 (CET)
 
  
== Tutorial ==
+
[[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 11 feb 2021 10:42 (CET)
 +
:{{tegen}} - Daarmee krijg je allemaal half afgemaakte artikelen, ik zie meer in 1 goed artikel dan een hoop kleintjes. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 11 feb 2021 13:03 (CET)
 +
::Daarom heb er richtlijnen bij gezet die dat voorkomen, maar ik kan als regel toevoegen dat ze duidelijk af moeten zijn. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 11 feb 2021 15:10 (CET)
 +
:::Welk artikel is er op een Wiki nou af.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 feb 2021 15:18 (CET)
 +
::::@Rots61 volgens mij interpreteer jij mijn opmerking verkeerd, het kan namelijk zo zijn dat (nieuwe) gebruikers als ze op de 30 regels zitten er mee stoppen maar het is niet zo dat alle artikelen af zijn. @Eize01, ik denk niet dat het reëel is dat iemand (wie??) moet gaan controleren of hij vindt dat het afgemaakt is. Daarom zie ik er meer in dat er gewoon een wedstrijd komt met 1 artikel per persoon waarbij je je ook kan verdiepen in een onderwerp waardoor je uiteindelijk gewoon een paar hele goede artikelen in plek van afgeraffelde artikelen omdat je er dan meer kan maken. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 11 feb 2021 15:40 (CET)
 +
:::::Bedoelde het niet serieus, meer als grapje. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 feb 2021 21:17 (CET)
 +
::::::@Rolitic, Ik denk dat het best duidelijk is wanneer iemand een artikel heeft afgeraffeld of wanneer iemand er ook echt zijn best voor heeft gedaan en er zijn ook altijd wel gebruikers of moderatoren die onpartijdig zijn en het willen controleren. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 feb 2021 08:43 (CET)
 +
:::::::Persoonlijk denk ik niet dat dat heel veel uitmaakt, ik vraag me daarnaast ook af of je er nieuwe gebruikers mee trekt maar verder laat ik deze kwestie wel aan de moderators over. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 12 feb 2021 09:21 (CET)
 +
::::::Het gaat niet per se over het trekken van nieuwe gebruikers, maar ook zodat nieuwe gebruikers geënthousiasmeerd worden. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 feb 2021 09:34 (CET)
 +
:::::::Dat bedoel ik nou juist, je bent nieuw en dan is er ineens een wedstrijd om zoveel mogelijk artikelen te schrijven. Ik zou persoonlijk veel enthousiaster worden bij een wedstrijd waarbij je een goed artikel moet schrijven en veel minder bij zoveel mogelijk, dat lijkt me ook moeilijk als je bijvoorbeeld thuis een tijdslimiet hebt voor internet, ik heb dat niet en dus sowieso veel meer tijd, daarnaast zijn sommige gebruikers veel meer ervaren en hebben die de techniek beter in de handen, als je gewoon 1 artikel moet schrijven kan je je als nieuwe gebruiker ook veel meer verdiepen in hoe alles werkt enzo. Maar nogmaals, ik laat een moderator wel beslissen of zo'n wedstrijd gehouden word. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 12 feb 2021 10:06 (CET)
 +
::::::::Misschien kunnen we de wedstrijd dan alleen voor beginners maken, en als er een tijdslimiet voor internet is ga ik er niet vanuit dat je je dan zou inschrijven. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 feb 2021 11:26 (CET)
  
Hallo allemaal. Ik heb de Tutorial (Met hulp van Rots {{Smiley|;)}}) opnieuw gemaakt en verbeterd. Wat vinden jullie ervan? Je kan hem [[User:DeGroteEmojii/Tutorial|Hier]] lezen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 08:52 (CET)
+
== Statistieken van 2020 (vorig jaar) ==
:Wat is er anders aan dan de [[Wikikids:Tutorial]]? Ik zie alleen andere kleurtjes. De text is exact hetzelfde. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 11:06 (CET)
 
::Mijn voorkeur gaat dan uit naar de huidige Tutorial, aangezien deze er erg professioneel uitziet. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 feb 2020 12:21 (CET)
 
:::Ik vind de huidige tutorial te langdradig, hoe meer tekst en hoe 'langer' hoe meer kinderen afhaken. Daarom heb ik voorgesteld om een nieuwe tutorial te maken, maar alleen de kleurtjes veranderen is niet voldoende denk ik. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 12:24 (CET)
 
:::: We zouden er toch een filmpje van kunnen maken? {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 feb 2020 14:49 (CET)
 
:::::Dat is wel mogelijk. Misschien wil jij er wel even naar kijken? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 14:51 (CET)
 
:::::: Ik ben een groot voorstander van filmpjes (hoe werkt de visual editor, hoe moet je een plaatje uploaden, wat betekenen alle knoppen, etc.) {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 14:54 (CET)
 
::::::: Filmpjes zouden erg handig zijn. Op die manier kunnen gebruikers ook zien wat ze moeten doen. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 feb 2020 15:07 (CET)
 
:::::::: Ik zou wel eeen filmpje willen maken. Ik heb alleen wel pas na de voorjaarsvakantie tijd, want ik heb nu toetsweek. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 feb 2020 16:34 (CET)
 
:::::::::Ik zou dat ook wel willen, alleen ben ik pas vanaf twee uur vrij van school en vanaf zondag ga ik skiën tot ook rond twee uur. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 17:33 (CET)
 
::::Ik heb nog wel wat filmmateriaal liggen. Daarnaast die Tutorial heb ik anders gemaakt. DeGroteEmojii heeft alles gekopieerd. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 feb 2020 08:15 (CET)
 
== Presentatie / lesmatriaal ==
 
Ik zag gisteren dat er geen lesmatriaal meer beschikbaar was, en heb wat gemaakt. Het is maar een klein beginnetje, maar zouden we deze er op kunnen zetten? En hebben jullie nog tips. Dit is de link: https://www.canva.com/design/DADzbRZfRLg/LJL9vDCWeSVxWEmPQZqlKA/view?utm_content=DADzbRZfRLg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink
 
  
== Eindgebruikersvoorwaarden ==
+
Dag allemaal,
  
Het lijkt me handig om hier 3.2 te wijzigen. Dat kunnen we veranderen in ''De Overeenkomst kan niet worden beëindigd.'' Met extra toelichting. Dit voorstel na aanleiding van [[Overleg_gebruiker:Apoo#Hoi|dit]] [[Wikikids:Boomhut#Help.21|verzoek]]. Niet dat ik denk dat we hier problemen mee kunnen krijgen, maar voor de zekerheid. {{@|Gerarddummer}} {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 13 feb 2020 22:17 (CET)
+
ik heb van Gerarddummer de statistieken van WikiKids doorgekregen met de populairste pagina's van 2020. De 20 populairste pagina's zijn:
 +
# Hoofdpagina (www.wikikids.nl/)
 +
# [[Chinese sterrenbeelden]]
 +
# [[Sterrenbeeld]]
 +
# [[Lijst van vlaggen van de wereld]]
 +
# [[WikiKids:Boomhut]]
 +
# Hoofdpagina (www.wikikids.nl/hoofdpagina)
 +
# [[Provincies van Nederland]]
 +
# [[Tweede Wereldoorlog]]
 +
# [[Middeleeuwen]]
 +
# [[Eerste Wereldoorlog]]
 +
# [[Lijst van grote Nederlandse steden]]
 +
# [[Portaal:Kids]]
 +
# [[Vulkaan]]
 +
# [[Provincies van België]]
 +
# [[12-uurssysteem]]
 +
# [[WikiKids:Alarm]]
 +
# [[Romeinse Rijk]]
 +
# [[Jezus Christus]]
 +
# [[Lijst van dinosaurussoorten]]
 +
# [[Romeinen]]
 +
Daarnaast is er kleine daling ten opzichte van 2019. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 feb 2021 15:00 (CET)
 +
:Zijn er ook statistieken van de bezoekersaantallen van portalen. Groet, {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 1 mrt 2021 09:22 (CET).
 +
::{{@|Gerarddummer}} Het berichtje helemaal over het hoofd gezien. Is er een mogelijkheid om de 'hele' lijst te krijgen, net zoals vorig jaar met de precieze cijfers. En is het ook mogelijk om ook voor een pagina specifiek de bezoekersaantallen te zien. Zoals bijvoorbeeld voor de artikelen van de week. Het zou misschien handig zijn als een van de moderatoren ook zelf de statistieken in kan zien, of is dit alleen voorbehouden aan de Stichting. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 9 mrt 2021 21:20 (CET)
 +
:::{{@|Gerarddummer}} Op dit moment worden er steeds portalen gemaakt. Kunnen de statistieken van de portalen in ieder geval openbaar gemaakt worden. (Kan ook via de mail) Het zou daarnaast ook leuk zijn om alle statistieken te hebben, zodat we kunnen zien dat; [[Xan Windsor]] (nu een stuk of 5 keer omdat iedereen die link aanklikt{{smiley|2}}), nooit bekeken wordt, dus dat we daar geen tijd meer in steken. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 9 apr 2021 13:34 (CEST)
 +
::::Idd, het zou erg prettig zijn als de volledige lijst bekend wordt gemaakt. Als we bijvoorbeeld zien dat het artikel [[Kazachstan]] vaker bekeken wordt, is het misschien een goed idee dit artikel meteen uit te breiden. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 10 apr 2021 17:32 (CEST)
 +
 
 +
== Aanvraag voor de volgende portalen ==
 +
 
 +
Dag iedereen, ik wil graag de volgende portalen aanvragen, waar ik de komende maanden aan wil werken:
 +
* Portaal:Mexico - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak3|Ontwerp is al af!]] Ik ga eerst wat rode links aanmaken voordat het portaal in de juiste naamruimte komt.
 +
* Portaal:Australië - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|Ik was al bezig met een beginnetje!]]
 +
* Portaal:Voeding - als onderdeel van Portaal:Biologie. Portaal zal gaan over voedingsstoffen (zoals koolhydraten, eiwitten, etc.), voedingsmiddelen (fruit, groente, etc.), bekende gerechten (taco, Engels ontbijt, etc.) en keukengerei (bestek, blikopener, etc.).
 +
Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 15 feb 2021 00:14 (CET)
 +
:Portaal:Australië is alvast af! Zijn er nog tips voor verbeteringen? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 feb 2021 19:33 (CET)
 +
::Nee is goed! {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 1 mrt 2021 09:21 (CET)
 +
:::Ziet er goed uit. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 1 mrt 2021 19:25 (CET)
 +
 
 +
== Portaal:NieuwZeeland ==
 +
 
 +
Mag ik portaal NZ lanceren? Je kan hem vinden op mijn kladblok. {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 25 feb 2021 10:55 (CET)
 +
:Ja is goed! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 feb 2021 11:19 (CET)
 +
 
 +
== Het zit erop! ==
 +
 
 +
Beste allemaal, toen ik in 2009 in aanraking kwam met WikiKids, bestonden we pas 3 jaar. Nu zijn we twaalf jaar verder: een ongelofelijk lange periode. Een periode waarin ik WikiKids heb zien groeien tot de wiki welke het vandaag de dag is. Ik heb een hoop gebruikers zien komen en gaan. Ik heb intens veel vandalisme teruggedraaid en vandalen geblokkeerd. En tot slot ook WikiKids nog even in een nieuw jasje gestoken. Zo zoetjes aan is het na 12 jaar wel een keer mooi geweest. Ik ga er dus mee stoppen. Ik wil een ieder van jullie onwijs bedanken voor de samenwerking de afgelopen 12 jaar. Ik denk dat we met z'n allen er echt iets moois van hebben gemaakt. Ik hoop dat jullie daar nog een lange tijd mee door zullen gaan! Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 27 feb 2021 17:39 (CET)
 +
:Heel erg bedankt voor je jarenlange bijdrage aan dit project en veel succes met je carrière. Je bent van ongelofelijke waarde geweest voor deze wiki. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 feb 2021 13:42 (CET)
 +
::Bedankt voor al die jaren die in WikiKids hebt gestopt!{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 1 mrt 2021 08:43 (CET)'
 +
:::Erg jammer maar bedankt voor je bijdrages en je hulp met het inwerken van mij in Wikikids. Dat ging aan het begin niet echt goed ;-). Vaarwel Apoo! Groet, {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 1 mrt 2021 09:08 (CET).
 +
:::: Wat jammer dat je weg gaat. Je hebt me altijd goed geholpen op WikiKids en hebt veel vandalisme bestrijd. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 1 mrt 2021 19:31 (CET)
 +
::::: Jammer dat je weg gaat, je was zeer behulpzaam voor beginners en je zette je goed in tegen vandalisme, spam en ander ongewenst gedrag. Heel erg bedankt dat je er altijd voor ons bent geweest! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 3 mrt 2021 10:25 (CET)
 +
 
 +
== Jeugdjournaal ==
 +
 
 +
Ik kan geen weer foto sturen
 +
Weten jullie hier iets van
 +
 
 +
Groetjes
 +
 
 +
== Tweede Kamerverkiezingen 2021 ==
 +
 
 +
Beste gebruikers, <br>
 +
Voor iedereen die artikelen wil aanpassen met betrekking tot de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, lees s.v.p. het volgende:
 +
* Op 26 maart 2021 wordt pas de officiële uitslag vastgesteld. Hierna weten we pas hoeveel elke partij qua zetels heeft.
 +
* Op 31 maart 2021 wordt pas de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer beëdigd. Tot dan toe blijft de oude samenstelling van kracht.
 +
* Het nieuwe kabinet wordt in de tussentijd gevormd. Pas wanneer dit gevormd is kunnen we artikelen over het kabinet aanpassen.
 +
Updates vóór deze data worden gezien als speculaties, aangezien zij niet gebaseerd zijn op een officiële uitslag. Hoewel exit-polls in Nederland er zelden naast zitten (hooguit één zetel) kunnen we niet met zekerheid stellen dat dit een feit is. Gelieve hier rekening mee te houden! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 18 mrt 2021 13:42 (CET)
 +
 
 +
== Nieuwe afbeeldingen en artikelen van de week ==
 +
 
 +
Dag allemaal, ik wil weer beginnen met het vervangen van de afbeeldingen en artikelen van de week. Het is immers al een tijdje geleden sinds we alles hebben vervangen. Sowieso komen alle nieuwe Awardartikelen in de Artikelen van de week terecht. Zijn er nog bepaalde artikelen en afbeeldingen die écht in de lijst moeten komen? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 mrt 2021 12:50 (CET)
 +
:Volgens mij hebben alle goede artikelen al een award gekregen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 24 mrt 2021 13:06 (CET)
 +
::Dat is erg mooi. Ik ga wel een aantal Awardartikelen die al jaren in de lijst met artikelen staan (zoals Zweden) vervangen door andere artikelen. Vanaf deze week zullen er sws nieuwe artikelen van de week staan. Afbeeldingen zal ik later gaan zoeken. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 mrt 2021 14:28 (CEST)
 +
 
 +
== KLACHT ==
 +
 
 +
HALLO IK HEB DE INFORMATIE HIER DOOR GELZEN MAAR DIT IS TEVEEL EN NIET GENOEG GESPECIALISEERD OP KINDEREN DAAROM VERZOEK IK U HET WAT KINDERLIJKER TE BEGRIJPEN TE MAKEN ALVAST BEDANKT
 +
:Over welk artikel gaat het? Overigens, gelieve niet in caps lock te schrijven (komt tamelijk agressief over). Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 26 mrt 2021 11:41 (CET)
 +
 
 +
== Tweede Wereldoorlog in Azië ==
 +
 
 +
Ik denk dat er meer artikelen moeten komen over de Tweede Wereldoorlog in Azië, tot nu toe is de Tweede Wereldoorlog in Wikikids nogal op Europa geconcentreerd, terwijl er in Azië ook veel belangrijke gevechten zijn geweest. In Azië waren er ook veel gevechten en die waren vaak langer dan die in Europa, bovendien werd er van 1937-eind 1945 gevochten (ongeveer 2½ jaar langer dan in Europa dus).
 +
 
 +
Overigens vind ik ook dat we moeten bepalen waar de Tweede Wereldoorlog is gestart. Ik ben van mening dat de Tweede Wereldoorlog in twee delen moet worden opgesplitst en dat in Europa WO2 in 1939, bij de Invasie van Polen, begon en in Azië in 1937 bij de Slag om Shanghai (en niet pas na Pearl), dit vind ik omdat WO2 eigenlijk in twee oorlogen (Duits-Poolse Oorlog en de Tweede/Derde Japans-Chinese oorlog) was opgesplitst en de oorlog in Europa niks te maken had met die in Azië of andersom (totdat de VS de oorlog op Japan en Duistland had verklaard, maar als je zo rekent zou WO2 überhaupt pas in 1941 zijn begonnen).
 +
 
 +
Dit zijn mijn statements dat er meer geconcentreerd zou moeten worden op de Oorlog in Azië, maar omdat ik dat niet alleen kan wil ik hier graag hulp vragen bij het uitbreiden van deze artikelen.
 +
 
 +
[[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 31 mrt 2021 09:10 (CEST)
 +
:De reden dat 1939 als het begin van de Tweede Wereldoorlog wordt gezien is simpel; verschillende conflicten werden nu één grote wereldoorlog. Na de invasie van Polen verklaarden Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk officieel de oorlog aan Duitsland, waardoor verschillende conflicten nu verbonden raakten in één grote oorlog. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden toentertijd grote koloniale rijken in verschillende continenten, die door de verklaring ook in de oorlog werden meegesleurd. De invasie van Mantsoerije door Japan in 1937 was eerder een lokaal conflict in Azië. De slag om Shanghai was een onderdeel van dit conflict tussen China en Japan (de zogeheten Tweede Japans-Chinese Oorlog). Deze oorlog werd pas na 1939 onderdeel van de Tweede Wereldoorlog. 1939 is daarom pas het punt waarop lokale conflicten globaal verbonden werden tot één oorlog. Om op het tweede punt te reageren; er mag inderdaad wel meer aandacht besteed worden aan de oorlog in Azië. Helaas heb ik hier geen tijd voor. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 mrt 2021 14:41 (CEST)
 +
::Nu snap ik het! (in 1937 begon trouwens de Slag om Shanghai en niet de invasie van Mantsjoerije). [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 31 mrt 2021 19:47 (CEST)
 +
:::Ah, Aziatische geschiedenis is niet echt mijn expertise. Ik heb in ieder geval net een tweet verstuurd met oproep om mensen die willen meehelpen om te schrijven over dit onderwerp om zich aan te melden. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 apr 2021 21:14 (CEST)
 +
::::Bedankt! Misschien moet er nu dan ergens ook een aparte inschrijfpagina komen die dan ook voor andere activiteiten kan worden gebruikt. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 2 apr 2021 10:00 (CEST)
 +
:::::Helaas kan ik niet goed meedoen want sinds ik mijn zoekgeschiedenis heb gewist zijn ook mijn wachtwoorden verloren gegaan en werk ik nu via mobiel (mijn wachtwoord heeft veel te veel manieren om het te schrijven en ik ben niet erg goed in onthouden). Daardoor ben ik ook een tijdje inactief geweest. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 10 apr 2021 14:31 (CEST)
 +
:::::Je kunt je account aan een mailadres koppelen. Dan kun je je wachtwoord resetten. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 apr 2021 14:45 (CEST)
 +
::::::Oké, bedankt! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 14 apr 2021 20:20 (CEST)
 +
:::::::Ben er weer! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 9 mei 2021 11:07 (CEST)
 +
 
 +
== sociale media i.p.v. nieuwsblad ==
 +
 
 +
Beste iedereen, om met de tijd mee te gaan lijkt het me handiger om de sociale media meer bij te gaan houden dan een maandelijks nieuwsblad op WikiKids zelf. WikiKids is immers te vinden op Facebook, Instagram en Twitter, wat we dagelijks zouden kunnen updaten. Ik denk dat dit beter is een nieuwsblad bij te houden, aangezien we ook meer potentiële nieuwe gebruikers kunnen bereiken. Op Twitter bereiken we volgens de analyses per maand zo'n 4.000 tot 5.000 mensen (sinds vorige maand zitten we weer op dat niveau). Door likes en het delen van berichten kunnen we groter bereik hebben dan een nieuwsblad op WikiKids, dat misschien door hooguit tien mensen gelezen wordt. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 apr 2021 12:59 (CEST)
 +
:Btw, ik heb een link naar onze Twitter- en Facebookpagina in de sitnotice gezet ter promotie. Ik laat het de komende twee weken staan om gebruikers en lezers aan de nieuwe situatie te laten wennen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 apr 2021 21:51 (CEST)
 +
::Overigens nog meer goed nieuws; ik heb eindelijk een manier gevonden om afbeeldingen op Instagram via mijn laptop te uploaden, dus er zullen ook weer posts op Instagram verschijnen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 apr 2021 21:01 (CEST)
 +
::: Via Vivaldi Browser kan je foto's plaatsen via Instagram via de laptop. Als je een laptop van Apple hebt moet je Instagram in ontwikkelaarsmodus op iphone zetten. Ik hoop dat dit meer mensen kan helpen. Ik zal ook gaan editen voor elke week een instagram post voor artikel van de week. mvg, {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 14 apr 2021 11:22 (CEST)
 +
::::Via Google Chrome en Safari lukt het ook ([https://vinkacademy.nl/fotografietips/zonder-telefoon-foto-op-instagram/ zie hier]). {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 apr 2021 11:32 (CEST)
 +
 
 +
== Portaal:Theater ==
 +
 
 +
Dag allemaal, ik wil graag een portaal:Theater maken. Hier vindt je allerlei informatie over o.a. theaterbegrippen (rekwisiet, understudy, etc.), bekende toneelstukken (Hamlet, The Mikado, etc.), theaterstroming (zoals het episch theater) en bekende toneelschrijvers (Herman Heijermans, Henrik Ibsen, etc.). Het portaal zal onderdeel worden van het Kunst & Cultuurportaal. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 apr 2021 13:32 (CEST)
 +
:Leuk idee! Zelf zie ik eigenlijk niet het nut in van portalen. Ik heb zelf volgens mij nooit een portaal gebruikt, en de portalen zijn lastig te vinden. Daarom zouden we toegang moeten hebben tot de bezoekersstatistieken om te kijken of het maken van portalen wel onze prioriteit heeft. Dus hierbij nogmaals de vraag, {{@|gerarddummer}}, we willen graag de bezoekersstatistieken, niet van de top 100, maar van de top {{NUMBEROFPAGES}} als dat mogelijk is. Ik ben niet tegen een extra portaal, je mag doen wat je wilt. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 19 apr 2021 10:58 (CEST)
 +
::Excuus voor mijn late antwoord, maar ik heb even onderzoek gedaan. Ik veronderstel - daarbij de statistieken nog altijd ontbrekende - dat de portalen over specifieke onderwerpen minder bekeken worden dan het specifieke onderwerp zelf. Desalniettemin lijkt het me een goed idee om de portalen meer in het licht te brengen. Op de Franse Vikidia hebben ze daar een goede oplossing voor. Als je op het [https://fr.vikidia.org/wiki/Vatican artikel over Vaticaanstad] lijkt zie je onderaan links naar de portalen over christendom, landen en Europa (net boven het navigatiesjabloon). Dit zou mij een goede oplossing van het probleem lijken, aangezien portalen die overeenkomen met een bepaald onderwerp getoond worden en de vindbaarheid verbeterd wordt. Op het portaal kunnen lezers dan meer links naar artikelen, weetjes, etc. vinden over dat onderwerp. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 10 mei 2021 23:37 (CEST)
 +
 
 +
== Update ==
 +
 
 +
Het zou handig zijn om een sjabloon te hebben die aangeeft dat de informatie verouderd kan zijn. Voorbeeld, veel abonnees van YouTubers lopen achter op WikiKids, in 1 jaar kan er heel veel veranderen. Daarnaast hebben sommige Minecraft artikelen ook vrij snel weer een update nodig. Vandaar heb ik een voorstel, zouden we [[User:Rots61/update|dit sjabloon]] kunnen gebruiken om dat aan te geven. Dit sjabloon zorgt ervoor dat er na een x aantal dagen een sjabloon en een categorie op een pagina komt. Als voorbeeld heb ik het geplaats op het artikel [[Piglin]] en op het artikel, [[Nasnas]]. Het sjabloon is pas zichtbaar na een x aantal dagen of als er een nieuwe Minecraft versie uit is. Ik ben benieuwd wat jullie van dit voorstel vinden. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 19 apr 2021 09:22 (CEST)
 +
:Het idee lijkt me inderdaad goed. Ook veel politieke artikelen, zoals over de Amerikaanse president, lopen soms erg achter. Een artikel als [[Joe Biden]] dient ook tussendoor geüpdatet te worden; net als sommige landenartikelen. Is het het idee dat zo'n sjabloon er standaard staat? Of moeten gebruikers het invoegen als de informatie verouderd is? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 19 apr 2021 10:43 (CEST)
 +
::Het idee is eigenlijk dat het standaard op artikelen staat die up to date gehouden moeten worden. Als je het artikel hebt bijgewerkt is het de bedoeling dat je de datum aanpast. Ik kan nog kijken of ik ervoor kan zorgen dat je die datum niet hoeft in te vullen, maar dat dat automatisch gebeurt. Over het aantal dagen voordat het verouderd is, kan nog overlegt worden. Daarnaast kun je dit sjabloon natuurlijk altijd op een artikel plaatsen als het verouderd is. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 19 apr 2021 10:50 (CEST)
 +
:::Ik denk dat dat een goed idee is bij artikelen verbonden aan games, software en dergelijke, aangezien hier een vaste datum is wanneer een nieuwe update uitkomt. Als het sjabloon zo gemaakt is dat een gebruiker het ook kan toevoegen op artikelen, zoals Joe Biden of de Volksrepubliek China, die een update nodig hebben ben ik {{voor}}. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 19 apr 2021 11:18 (CEST)
 +
::::Ik heb wat uitgeprobeerd, nu is het zo dat het mogelijk is om het sjabloon gewoon in te voegen. Dan komt dat artikel direct in de categorie en staat het sjabloon bovenin de pagina. Je kunt het bij een YT'er invoegen. Dan komt het artikel pas over 150 dagen in de categorie. Als je het bij een Minecraft artikel invoegt dan komt het artikel in de categorie als er een nieuwe versie is. Zijn er nog aanvullingen die ook handig zijn om in het sjabloon te hebben, of andere aandachtspunten, ik hoor het graag? Op [[Gebruiker:Rots61/update/test/test|deze pagina]] staan tot nu toe alle mogelijkheden. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 19 apr 2021 13:54 (CEST)
 +
:::::Ziet er goed uit! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 19 apr 2021 17:09 (CEST)
 +
::::::Zoals het er nu uitziet is hij klaar. Uitleg staat op [[User:Rots61/Update/test/test]]. Misschien is het handig om [[Sjabloon:U]] te gebruiken voor de snelkoppeling. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 21 apr 2021 08:18 (CEST)
 +
 
 +
== Moderator worden ==
 +
 
 +
Hallo,
 +
 
 +
Ik wil graag moderator worden. Zou dat kunnen?
 +
Groetjes Finn
 +
:Nee, momenteel zijn we niet op zoek naar moderators. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 apr 2021 12:52 (CEST)
 +
 
 +
== Minecraft ==
 +
 
 +
Op dit moment heb ik een idee om een aantal artikelen aan te maken over Minecraft. Er zijn 2 dingen die ik graag met jullie zou willen bespreken.
 +
# Het gebruik van de Nederlandse of Engelse term.
 +
# Het gebruik van de titel.
 +
Omdat Minecraft een Engels spel is worden er veel Engelse termen gebruikt. Maar er zijn ook Nederlandse termen die door sommige spelers gebruikt worden, had ik het idee om ervoor te zorgen dat de lezers zelf kunnen kiezen welke termen er in het artikel gebruikt worden. Ik zat zelf te denken aan een manier zoals deze [[C:NL:WP:GH|hier]] gebruikt wordt met een speciale span tag. Ik weet niet hoe belastend het is voor de pagina om dat in te laden. Het idee zou dan zo zijn dat normaal de Nederlandse term getoond wordt tenzij je dat aangeeft in je voorkeuren. (Met 1 klik op de knop voor een normale gebruiker)
 +
Ten tweede vraag ik welke titel we het beste kunnen gebruiken voor deze artikelen. Sommige artikelen overlappen met normale dingen zoals een [[Varken]] of een [[Paard]]. Wat doen we met de titels. Zelf dacht ik aan de ideeën zoals die [[Speciaal:VerwijzingenNaarHier/Nether_Wastes|hier vermeld]] worden. Maken we verschil tussen artikelen zoals [[Varken]] (bestaat ook in het echt) en [[Piglin]] (bestaat niet in het echt).
 +
 
 +
Kortom ik zoek antwoord op de vraag; Wat moet de titel voor die artikelen worden. En wat vinden jullie van het idee om automatisch de Nederlandse termen te gebruiken, tenzij je dat zelf instelt. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 28 apr 2021 21:43 (CEST)
 +
:Ik stel voor de Nederlandse naam te gebruiken (in zover mogelijk) en de Engelse naam er ook te vermelden (en een redirect maken naar de Nederlandse naam). Daarnaast stel ik voor om de titels over de Minecraft-zaken een achtervoegsel (Minecraft) te geven; dus ''varken (Minecraft)'' en ''varken'' voor het dier zonder achtervoegsel. Unieke zaken, zoals Piglin, hebben dit nodig. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 apr 2021 22:36 (CEST)
 +
::Dus Nederlandse naam gebruiken en met een achtervoegsel. Ook bij unieke zaken zoals Piglin. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 29 apr 2021 08:24 (CEST)
 +
:::Sorry ik maakte een typfout. Unieke zaken hebben dit niet nodig. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 apr 2021 11:31 (CEST)
 +
 
 +
== Vragen via sociale media ==
 +
 
 +
Beste iedereen, via onze Facebookpagina kwam er een paar dagen geleden een melding binnen van foute informatie. Nu onze sociale media meer gebruikt gaan worden, om hopelijk een groter publiek te bereiken, wil ik de discussie openen over hoe wij dit gaan afhandelen/oplossen. In dit specifieke geval gaat het over het artikel over de profeet [[Mohammed]]; waar volgens een Facebookgebruiker haast alleen foutieve informatie instaat. Hoewel ik een vrij brede kennis heb; schiet deze op onder andere dit vlak tekort. Mijn vraag daarom is, hoe lossen we dit op? Hoe kunnen we zorgen dat (eventuele) fouten in artikel gemeld via Facebook verbeterd worden? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 apr 2021 14:18 (CEST)
 +
:Nodig ze uit om een account aan te maken en het aan te passen. Als ze commentaar op de inhoud hebben kunnen ze dat zelf aanpassen. Over dingen waar iemand binnen WikiKids kennis over heeft zullen we waarschijnlijk geen klachten krijgen omdat die gebruikers dat controleren. Als er dan toch klachten zijn dan kunnen we dat zelf aanpassen. Dus nodig hem/haar uit om het artikel aan te passen. Ik zit al langer met de gedachten om het makkelijker te maken om te bewerken. Zo kan het vervelend ervaren worden als je een bewerking doet dat je dan een reCaptcha in moet vullen, ik heb dat altijd vervelend gevonden. Het zou handig zijn om dat maximaal 1 keer te vragen, dus bij het aanmaken van het account. De bots die daar doorheen komen zullen ook door de 2e, 3e en 4e keer heenkomen.  {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 29 apr 2021 15:39 (CEST)
 +
::Mooi dan gaan we het zo oplossen. Mij lijkt het idee wel slim om te kijken op de reCaptcha één keer kan, inderdaad. Ik zie inderdaad geen meerwaarde in het meerdere keren vragen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 apr 2021 20:38 (CEST)
 +
 
 +
== Doorzoeken ==
 +
 
 +
Uit ervaringen in mijn (vroegere) werk in het speciaal onderwijs, blijkt dat kinderen niet altijd even vaardig zijn in het zoeken op zich. Niet alleen op het web zelf (via Google) bijvoorbeeld, maar ook binnen Wikikids zelf. Dat zie ik ook in de vragen op de [[Boomhut]]. Natuurlijk kunnen spelfouten een belemmering geven. Neem het woord 'belevig' in plaats van 'beleving'. Wikikids geeft geen voorstel van "bedoel je ..."
 +
Ik vraag me ook af of kinderen door hebben dat ze even door kunnen zoeken bij "Bevat ...". Is hier iets aan te doen? Mvg. [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 3 mei 2021 17:33 (CEST)
 +
:In principe kunnen er doorverwijzingen worden gemaakt van bijvoorbeeld "belevig" naar "beleving". Dat zou een oplossing zijn. Misschien is er ook een oplossing mogelijk dat een functie zoals "bedoel je..." bij Google ook op WikiKids toegevoegd kan worden. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 3 mei 2021 20:28 (CEST)
 +
::Wellicht kan op de welkompagina aangegeven worden dat je tijdens het typen van de zoekterm al termen ziet langskomen en dat je die kunt aanklikken. Mvg, [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 4 mei 2021 11:30 (CEST)
 +
[[https://wikikids.nl/Bestand:Zoekterm.jpg]]
 +
 
 +
== Onjuiste informatie! ==
 +
 
 +
Ik zie geen knop bewerken,en die heb ik nodig.
 +
:Goedendag, dat is inderdaad vreemd dat deze er niet staat. Over welk artikel gaat het? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 mei 2021 22:32 (CEST)
 +
 
 +
== reCaptcha ==
 +
 
 +
Het is handig om de reCaptcha tijdelijk niet te gebruiken. De Visuele Editor kan dit niet verwerken en het is dus als gebruiker dan niet mogelijk om je bijdragen op te slaan. Er komt dan een onbekende error voorbij waardoor je je eigen bijdrage niet kunt opslaan. Het zou handig zijn als een technisch iemand hiernaar kijkt om dit probleem te verhelpen. Dit probleem is eerder gemeld door een nieuwe gebruiker. Toen wisten we niet waaraan het lag. Soms is het niet mogelijk om het te reproduceren, andere keren wel. Ik weet niet waar dat aan ligt; met het account [[User:Opdracht|Opdracht]], lukt het me niet om een bewerking te doen met de VE en ik moet dan nog altijd een reCaptcha invullen. Met het nieuwere account [[User:NederlanD|NederlanD]], kan ik wel gewoon bewerken in de VE zonder problemen. Dus kortom; zet de reCaptcha tijdelijk op on hold en schakel hem alleen in bij het registreren van een account. (En bij het inloggen als er te vaak een verkeerd wachtwoord gebruikt werd) {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 7 mei 2021 23:18 (CEST)
 +
:Lijkt mij een goed idee. De visuele editor is een handige manier voor nieuwe gebruikers om te bewerken (werkt in principe zoals Word) en daarom is het handig als het werkt. Het alternatief lijkt me een goed idee. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 mei 2021 19:17 (CEST)
 +
::Ik weet niet hoe het in de code geregeld is. Wel zie ik dat er gebruik wordt gemaakt van de extensie; [[c:mw:Extension:ConfirmEdit|ConfirmEdit]] en ReCaptchaNoCaptcha. Ik weet niet waar ReCaptchaNoCaptcha voor wordt gebruikt. Misschien wel handig om deze af te schaffen en alles via ''[[c:mw:Extension:ConfirmEdit|ConfirmEdit]]'' te doen. Op de overzichtspagina wordt aangegeven dat reCaptcha, de methode die we nu gebruiken, niet werkt met de VisueleEditor, en dat het niet werkt tegen de spambots. Daarom zouden we beter een andere methode kunnen gebruiken zoals een simpele vraag (zie [[c:mw:Extension:ConfirmEdit|deze pagina]]). Zo'n vraag is minder belemmerend dan een reCaptcha. Dus kortom wat vinden jullie van het idee om de reCaptcha weg te doen, en in plaats van de reCaptcha een andere methode te gebruiken om spambots tegen te gaan. Op [[c:mw:Extension:ConfirmEdit|deze pagina]] staan andere manieren. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 mei 2021 21:23 (CEST)
 +
:::Ik heb er zelf weinig verstand van. Zolang spambots worden tegengehouden op de een of andere manier en het probleem gelijktijdig is opgelost, vind ik alles prima. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 10 mei 2021 23:26 (CEST)
 +
::::Oké, als {{@|Fab}} hier dan even naar kijkt. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 mei 2021 08:32 (CEST)
 +
:::::Mail gestuurd naar stichting{{at}}wikikids.nl. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 14 mei 2021 21:42 (CEST)
 +
::::::Fantastisch! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 14 mei 2021 21:52 (CEST)
 +
Ik heb de mail doorgezet naar de technische afdeling van Kennisnet. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 17 mei 2021 11:22 (CEST)
 +
 
 +
== mijn eerste artikel ==
 +
 
 +
Hallo ,
 +
Ik heb zojuist mijn eerste artikel gemaakt: [[Thetis en Peleus]]
 +
Ik stuur even een berichtje om te vragen of mijn artikel goed is. Ik zou heel graag jullie mening horen!
 +
Alvast bedankt!
 +
[[Gebruiker:Mr.Socrates|Mr.Socrates]] ([[Overleg gebruiker:Mr.Socrates|overleg]]) 13 mei 2021 20:12 (CEST)Mr.Socrates
 +
:Een goed artikel, je zou misschien nog wat plaatjes van Wikipedia kunnen halen. Hierdoor zou het artikel er interessanter uitzien. Het is gebruikelijk dat de eerste keer dat de naam van het artikel voorkomt dat we die '''dikgedrukt''' maken. Dat heb ik nu gedaan. Voor de rest zag het artikel er heel goed uit. Ga zo door! Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 13 mei 2021 22:49 (CEST)
 +
Ik het lukt niet om plaatjes op de artikelen te zetten. Dat ligt aan mijn computer.[[Gebruiker:Mr.Socrates|Mr.Socrates]] ([[Overleg gebruiker:Mr.Socrates|overleg]]) 10 jun 2021 20:23 (CEST)Mr.Socrates
 +
 
 +
== Mediamasters 2021 ==
 +
 
 +
Dag allemaal,
 +
 
 +
Ook dit jaar organiseert Mediawijzer weer de mediamasters. En ook dit jaar willen we daar als WikiKids weer aan meedoen. Vorig jaar hebben een aantal van jullie ook vragen bedacht. Wie dat leuk vindt, nodig ik van harte uit om weer mee te doen. Vragen kunnen gaan over WikiKids zelf (waarvoor leerlingen antwoorden op WikiKids zelf moeten opzoeken) of over de onderwerpen: sociale media, fotograferen en vloggen, cyberpesten, gamen, zoeken en vinden, techniek en toekomst, nepnieuws, journalistiek, privacy, cybercriminaliteit, reclame, beeldtaal, gezondheid, sexting, grooming en denken als een computer. <br>
 +
Vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, of fill-in-the-gap vragen, of schattingsvraag zijn. Zie ook <a href="https://game.mediamasters.nl/extra">Game Mediamasters</a> wat voor vragen er vorig jaar gesteld zijn.
 +
<p>
 +
Het lijkt me ook leuk om een opdracht voor kinderen te maken die met Mediamasters meedoen. Op de bovenstaande link zie je ook verschillende soorten opdrachten die door anderen zijn bedacht (bijvoorbeeld een podcast maken door Cubiss of een speurtocht met Wieblie of een game spelen met Codecombat). Misschien kunnen we vanuit WikiKids wel een soort schrijf of fotografeerwedstrijd houden. Als jullie ideeën hebben hoe dat zou kunnen dan houd ik me van harte aanbevolen!
 +
 
 +
{{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 18 mei 2021 12:02 (CEST)
 +
 
 +
== Over rheden ==
 +
 
 +
probeer wat meer er in te zetten over rheden
 +
:Geeft hij een "unknown error"?  {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 18 mei 2021 12:22 (CEST)
 +
 
 +
== Wikidata ==
 +
 
 +
Beste allemaal, ik wil jullie wijzen op [https://twitter.com/vikidiafr/status/1400122805803491330 deze tweet] van de Franse Vikidia. Ik vertaal vaak de tweets van de Franse Vikidia naar het Nederlands. Dit maal heb ik een antwoord van Vikidia gehad. Ik wil wijzen op de laatste zin "It will help for our interwikis then" en [https://www.wikidata.org/wiki/Wikidata:Property_proposal/Vikidia_article#Motivaci%C3%B3n de link naar de aanvraag]. Ik ben zelf niet bekend met Wikidata, maar na het artikel op Wikipedia te hebben gelezen, zie ik dat het helpt met onze interwiki's. Mijn vraag is daarom of we dit ook moeten doen? Wat zijn de voor- en nadelen? En is het slim voor ons hieraan mee te doen? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 jun 2021 20:05 (CEST)
 +
:Wikidata is een project dat de interwiki's 'verplaatst'. Dus ipv. dat er bij elk artikel [[<nowiki>en:<artikelnaam></nowiki>]] staat, wordt dat op Wikidata opgeslagen. Het koppelt dus pagina's aan elkaar. De interwiki's hoeven dan niet bijgehouden te worden. Dit is waarschijnlijk de enige functie die WikiKids zal gebruiken. Als we dit zouden willen gaan gebruiken kost ons dat ook nog eens een bulk extra tijd, veel pagina's zullen gekoppeld moeten worden aan een item.
 +
:Elk artikel wordt gekoppeld aan een nummer. Zo is de pagina van [[Adolf Hitler]] aan nummer [[c:wikidata:Q352|Q352]] gekoppeld. Op deze pagina worden ook allemaal feiten opgeslagen, zoals de geboortedatum, familiebanden, hoe iemands snor eruit ziet, wat zijn levensstijl was, hoelang iemand is en veel, wel nuttige dingen. Deze gegevens kunnen door een bot of door speciale sjablonen in een infobox gestopt worden. Voor WikiKids heeft dit amper meerwaarde, omdat deze gegevens altijd het zelfde zijn en niet veranderen. Alleen als we zouden denken aan het massaal aanmaken van artikelen, zoals op Wikipedia is gebeurt, zou dit nuttig kunnen zijn. Zelf zou ik daar nooit aan beginnen; zie het resultaat op Wikipedia, met wel 800.000 pagina's vol met artikels zoals dit; ''x is een x uit de familie x. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in x door x.'' <small><small>[[c:nl:Speciaal:WillekeurigeUitCategorie/Wikipedia:Diersoorten|Randomize "x"]]</small></small>
 +
:Kortom; waarschijnlijk zullen we Wikidata dan alleen maar gebruiken voor de interwiki's. Zelf zou ik het niet doen omdat ik er het nut niet van in zie. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 jun 2021 20:57 (CEST)
 +
 
 +
== Statistieken  ==
 +
 
 +
De statistieken van de top 2500 best bezochte pagina's zijn met mij gedeeld. Cijfers van 1 januari tot ongeveer 3 mei. (3 mei is een gok, 1 januari staat vast). Een paar feitjes;
 +
*Meest bezochte afbeelding [[:Bestand:WikiBanner-1.gif]]; met 4472 views, deze afbeelding heeft 1 view meer dan [[GroenLinks]]. In de toekomst zal dit waarschijnlijk niet meer voorkomen omdat ik de link veranderd heb.
 +
*Meest bezochte pagina [[Chinese_sterrenbeelden]]; met 138436 views nog steeds stipt op één.
 +
*Meest bezochte hoofdportaal (geen WikiKids portaal) [[Portaal:Geschiedenis]] 5313 views.
 +
*Meest bezochte portaal [[Portaal:Eerste_Wereldoorlog]] met 1529 views.
 +
*Minst bezochte portaal [[Portaal:WK2018]] met 2 views het minst bekeken portaal. (Portalen met 0 views zijn bij mijn weten niet bekend)
 +
*[[Speciaal:GebruikerAanmaken]] heeft 9220 views gehad, dat is in 4 maanden best wel wat.
 +
*Er zijn maar 8 portalen die meer dan 1000 views hebben. Als ik daar de WikiKids portalen vanaf haal (Kids, Moderator enz) dan zijn dat er nog maar 4.
 +
*Bijna alle pagina's in de top 300 zijn te categoriseren onder de kopjes: Geschiedenis, Chinese sterren, Algemeen (Boomhut, Hoofdpagina enz.), Lijst, Politiek, Religie of levensovertuiging, en natuurverschijnselen.
 +
*Van alle artikelen van de week is [[Brawl Stars]] het vaakst bekeken. Het is ook de game die het meest bekeken is. Met 16457 views staat deze pagina ook op plek 43 van de meest bekeken pagina's.
 +
*Ook is er 1694 keer op de rapporteer knop geklikt; waarschijnlijk bij [[WikiKids:Alarm]].
 +
*De pagina [[Herobrine (Minecraft)]] is meer dan 550 keer bekeken, daarom heb ik deze pagina toch weer aangemaakt. Bij mijn weten is dit het enige artikel dat verwijderd is geweest in 2021.
 +
Je kunt me een mailtje sturen voor de volledige statistieken, dan stuur ik ze door. Een gedeelte van de statistieken is [[Gebruiker:Rots61/Statistieken|hier]] te vinden.  De statistieken van de portalen zijn [[Gebruiker:Rots61/Statistieken/Portaal|hier]] te vinden. Als het goed is komt er aan het einde van elk kwartaal een overzicht van de top 200 best bekeken pagina's. Aan het einde van het jaar komt er zo'n groot overzicht. Vanavond of morgen zal ik met een paar ideeën komen om nieuwe pagina's beter bezocht te krijgen.
 +
 
 +
PS. Deze getallen zijn geen gebruikers maar '''pageviews'''. Dus als ik 10 keer de pagina [[Japanse Encefalitis]] herlaad, wordt dat gezien als 10 pageviews.
 +
 
 +
{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 jun 2021 21:45 (CEST)
 +
:Heel erg bedankt voor deze analyse. Het geeft een goed inzicht in de artikelen die het meest bezocht zijn. Ik denk alleen dat bij de categorieën ook een categorie ''geografie'' mist, aangezien ik best veel landen in de lijst met 100 nog voorbij zie komen (o.a. Turkije, Spanje, Frankrijk, etc.). Aangezien de meeste artikelen in de lijst wel uitgebreid zijn, ga ik kijken of ik misschien wat rode links kan aanpassen (voor het doorklikken). Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 3 jun 2021 12:18 (CEST)
 +
::Op [[User:Rots61/Statistieken/1500|deze pagina]] staan 1500 pagina's met linkjes erbij, ik loop ze automatisch na om te controleren of er nog beginnetjes op staan en ik controleer ze op spelfouten. Nog even een opmerking over [[Speciaal:GebruikerAanmaken]]. Het gaat hier om kinderen die bovenin de balk op '''Maak een account''' hebben geklikt. Kinderen die rechts bovenin op '''Registreren''' hebben geklikt tellen niet mee. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 jun 2021 12:16 (CEST)
 +
 
 +
== Ideeën ==
 +
 
 +
In de afgelopen tijd heb ik weer een beetje nagedacht.
 +
*Veel nieuwe pagina's worden amper bekeken. Ik heb daar geen cijfers van, maar de kans dat die pagina's echt bekeken worden is nihil, omdat dat nergens weergegeven wordt behalve op [[Speciaal:NieuwePaginas]]. Daarom het idee om ergens op de hoofdpagina, een lijstje te maken met de 10 'nieuwste' pagina's. Op die lijst gaat alle pagina's die net nieuw zijn gemaakt. Ook pagina's zoals [[Paus Stephanus IV]], zonder veel inhoud, dat kan (later toegevoegd: "niet"). Daarnaast komt er een lijst van 10 pagina's die of nieuw zijn met veel informatie. Pagina's zoals [[Ōtsuzumi]] en [[Sociaalliberalisme]]. Ook pagina's die zijn uitgebreid zoals [[Saint Vincent en de Grenadines]]. Alle actieve gebruikers kunnen zo'n pagina aan die lijst toevoegen. Met een [[Speciaal:Filter|Filter]] is het vrij makkelijk om ervoor te zorgen dat alleen gebruiker x, y en z een bewerking kan doen op een bepaalde pagina. Filter heb ik al gemaakt op publictestwiki.com, en zo te zien werkt het. De exacte regels kunnen we nog afspreken. Zelf zit ik te denken aan ongeveer 10 actieve gebruikers met minimaal 2000 bewerkingen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 3 jun 2021 17:58 (CEST)
 +
:Lijkt me een erg goed idee. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 3 jun 2021 18:18 (CEST)
 +
::Ik stel voor deze box te plaatsen op de plek waar nu ''In andere talen'' op de Hoofdpagina staat. De links naar de andere taalversies kunnen dan onderaan de hoofdpagina in een nieuwe box over de gehele breedte van de hoofdpagina worden geplaatst. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 jun 2021 19:28 (CEST)
 +
:::Het lijkt me beter om alleen maar 'grote' pagina's daar neer te zetten, dat scheelt veel werk voor iedereen, omdat ik er zojuist achter ben gekomen dat dat niet automatisch mogelijk is. Dus het idee is dat als iemand een 'groot' artikel heeft geschreven, dat hij die dan op een pagina zet. Deze pagina is alleen te bewerken door een stuk of 10 gebruikers, om misbruik te voorkomen. Gebruikers waar ik aan zit te denken zijn; Hippogryph, Hanssain, Stef1999 en alle moderatoren, later kunnen we altijd nog gebruikers toevoegen aan deze lijst.
 +
:::Vereisten om artikel op de lijst te zetten:
 +
:::*Moet een nieuwe artikel zijn met meer dan 2.000 bytes zoals [[Aankoop van Alaska|dit artikel]].
 +
:::*Moet een aanpassing zijn zoals [https://wikikids.nl/index.php?title=Feminisme&curid=38875&diff=671235&oldid=671087 deze] met minimaal een toevoeging van 2.000 bytes (mag over meerdere bijdragen verdeeld worden).
 +
:::*Goed genoeg om (veel) bekeken te worden.
 +
:::Dat is mijn idee, als er nog aanvullingen zijn hoor ik het graag. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 jun 2021 19:54 (CEST)
 +
::::Lijkt me een goed idee. Ik zie dat er al een ontwerp is. Wanneer komt de aangepaste hoofdpagina online? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 jun 2021 19:51 (CEST)
 +
 
 +
== Onjuiste informatie Nederpop ==
 +
 
 +
Beste medewerkers las het stukje over nederpop jaren 80 en zag bij Twarres en de Kast Westfries staan Dit is niet juist West Friesland is een gedeelte in Noord Holland en heeft een eigen dialect. Dit heeft niets te maken met het Friese dialect.Verder zag ik in t lijstje bands van de jaren 80 een paar namen van bands die van invloed waren en zeker populair begin jaren 80 . Vitesse Powerplay Urban Heroes en Fatal Flowers. Wellicht een tip om deze toe te voegen.Groetjes Popsmurf
 +
:Dat kun je zelf ook doen, klik op bewerken en pas het aan. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 15 jun 2021 21:02 (CEST)
 +
 
 +
== 33.000 artikelen! ==
 +
 
 +
[[File:Luftballon.png|right|100px]]
 +
Dag iedereen, toen ik daarnet de cijfers van het aantal artikelen telde, kwam ik erachter dat WikiKids nu meer dan 33.000 artikelen telt! Dit betekent dat we de Franse Vikidia als taalversie hebben ingehaald en de grootste internetencyclopedie voor kinderen zijn. Ik wil iedereen bedanken voor het bereiken van dit doel; iedereens bijdrage wordt geapprecieerd. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 11 jun 2021 13:28 (CEST)
 +
:Ik ben zeer blij dat we nu de grootste kinderencyclopedie online zijn, ik heb het altijd een beetje als doel gezien en nu hebben we et gehaald! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 12 jun 2021 21:25 (CEST)
 +
::Gefeliciteerd!{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 15 jun 2021 21:02 (CEST)
 +
:::Wauw, de grootste van de wereld dus :-) {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 16 jun 2021 14:46 (CEST)

Huidige versie van 16 jun 2021 om 19:51

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

 • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
 • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Schrijfwedstrijd

Geachte gebruikers en moderatoren, ik ben op een leuk en uitdagend idee gekomen voor een nieuw soort jaarlijkse wedstrijd.

Het gaat om wie de meeste goede, nuttige artikelen maakt binnen 1 of 2 weken tijd. Een artikel wordt geteld als het aan de volgende regels voldoet:

 • Is geen sjabloon:, Wikikids:, Speciaal:, etc...
 • bevat meer dan een kopje en twee subkopjes
 • bevat meer dan 30 regels tekst
 • bevat een plaatje
 • is geen spam/vandalisme
 • is minstens 2KB groot'
 • heeft minstens 1 geldige bron
 • Is duidelijk niet een half 'af' artikel

Dit heb ik bedacht om meer personen te stimuleren om artikelen te schrijven en Wikikids zo ook een grotere bron voor informatie wordt voor kinderen.

Ik hoor wat jullie van het idee vinden, Groetjes Eize01

Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 feb 2021 10:42 (CET)

Tegen Tegen - Daarmee krijg je allemaal half afgemaakte artikelen, ik zie meer in 1 goed artikel dan een hoop kleintjes. Rolitic06 Overleg 11 feb 2021 13:03 (CET)
Daarom heb er richtlijnen bij gezet die dat voorkomen, maar ik kan als regel toevoegen dat ze duidelijk af moeten zijn. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 11 feb 2021 15:10 (CET)
Welk artikel is er op een Wiki nou af.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2021 15:18 (CET)
@Rots61 volgens mij interpreteer jij mijn opmerking verkeerd, het kan namelijk zo zijn dat (nieuwe) gebruikers als ze op de 30 regels zitten er mee stoppen maar het is niet zo dat alle artikelen af zijn. @Eize01, ik denk niet dat het reëel is dat iemand (wie??) moet gaan controleren of hij vindt dat het afgemaakt is. Daarom zie ik er meer in dat er gewoon een wedstrijd komt met 1 artikel per persoon waarbij je je ook kan verdiepen in een onderwerp waardoor je uiteindelijk gewoon een paar hele goede artikelen in plek van afgeraffelde artikelen omdat je er dan meer kan maken. Rolitic06 Overleg 11 feb 2021 15:40 (CET)
Bedoelde het niet serieus, meer als grapje. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 feb 2021 21:17 (CET)
@Rolitic, Ik denk dat het best duidelijk is wanneer iemand een artikel heeft afgeraffeld of wanneer iemand er ook echt zijn best voor heeft gedaan en er zijn ook altijd wel gebruikers of moderatoren die onpartijdig zijn en het willen controleren. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 08:43 (CET)
Persoonlijk denk ik niet dat dat heel veel uitmaakt, ik vraag me daarnaast ook af of je er nieuwe gebruikers mee trekt maar verder laat ik deze kwestie wel aan de moderators over. Rolitic06 Overleg 12 feb 2021 09:21 (CET)
Het gaat niet per se over het trekken van nieuwe gebruikers, maar ook zodat nieuwe gebruikers geënthousiasmeerd worden. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 09:34 (CET)
Dat bedoel ik nou juist, je bent nieuw en dan is er ineens een wedstrijd om zoveel mogelijk artikelen te schrijven. Ik zou persoonlijk veel enthousiaster worden bij een wedstrijd waarbij je een goed artikel moet schrijven en veel minder bij zoveel mogelijk, dat lijkt me ook moeilijk als je bijvoorbeeld thuis een tijdslimiet hebt voor internet, ik heb dat niet en dus sowieso veel meer tijd, daarnaast zijn sommige gebruikers veel meer ervaren en hebben die de techniek beter in de handen, als je gewoon 1 artikel moet schrijven kan je je als nieuwe gebruiker ook veel meer verdiepen in hoe alles werkt enzo. Maar nogmaals, ik laat een moderator wel beslissen of zo'n wedstrijd gehouden word. Rolitic06 Overleg 12 feb 2021 10:06 (CET)
Misschien kunnen we de wedstrijd dan alleen voor beginners maken, en als er een tijdslimiet voor internet is ga ik er niet vanuit dat je je dan zou inschrijven. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 feb 2021 11:26 (CET)

Statistieken van 2020 (vorig jaar)

Dag allemaal,

ik heb van Gerarddummer de statistieken van WikiKids doorgekregen met de populairste pagina's van 2020. De 20 populairste pagina's zijn:

 1. Hoofdpagina (www.wikikids.nl/)
 2. Chinese sterrenbeelden
 3. Sterrenbeeld
 4. Lijst van vlaggen van de wereld
 5. WikiKids:Boomhut
 6. Hoofdpagina (www.wikikids.nl/hoofdpagina)
 7. Provincies van Nederland
 8. Tweede Wereldoorlog
 9. Middeleeuwen
 10. Eerste Wereldoorlog
 11. Lijst van grote Nederlandse steden
 12. Portaal:Kids
 13. Vulkaan
 14. Provincies van België
 15. 12-uurssysteem
 16. WikiKids:Alarm
 17. Romeinse Rijk
 18. Jezus Christus
 19. Lijst van dinosaurussoorten
 20. Romeinen

Daarnaast is er kleine daling ten opzichte van 2019. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 feb 2021 15:00 (CET)

Zijn er ook statistieken van de bezoekersaantallen van portalen. Groet, Rolitic06 Overleg 1 mrt 2021 09:22 (CET).
@Gerarddummer Het berichtje helemaal over het hoofd gezien. Is er een mogelijkheid om de 'hele' lijst te krijgen, net zoals vorig jaar met de precieze cijfers. En is het ook mogelijk om ook voor een pagina specifiek de bezoekersaantallen te zien. Zoals bijvoorbeeld voor de artikelen van de week. Het zou misschien handig zijn als een van de moderatoren ook zelf de statistieken in kan zien, of is dit alleen voorbehouden aan de Stichting. Met vriendelijke groet, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 mrt 2021 21:20 (CET)
@Gerarddummer Op dit moment worden er steeds portalen gemaakt. Kunnen de statistieken van de portalen in ieder geval openbaar gemaakt worden. (Kan ook via de mail) Het zou daarnaast ook leuk zijn om alle statistieken te hebben, zodat we kunnen zien dat; Xan Windsor (nu een stuk of 5 keer omdat iedereen die link aankliktFace-wink.svg), nooit bekeken wordt, dus dat we daar geen tijd meer in steken. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 apr 2021 13:34 (CEST)
Idd, het zou erg prettig zijn als de volledige lijst bekend wordt gemaakt. Als we bijvoorbeeld zien dat het artikel Kazachstan vaker bekeken wordt, is het misschien een goed idee dit artikel meteen uit te breiden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 apr 2021 17:32 (CEST)

Aanvraag voor de volgende portalen

Dag iedereen, ik wil graag de volgende portalen aanvragen, waar ik de komende maanden aan wil werken:

 • Portaal:Mexico - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. Ontwerp is al af! Ik ga eerst wat rode links aanmaken voordat het portaal in de juiste naamruimte komt.
 • Portaal:Australië - als onderdeel van de WikiKidsAtlas. Ik was al bezig met een beginnetje!
 • Portaal:Voeding - als onderdeel van Portaal:Biologie. Portaal zal gaan over voedingsstoffen (zoals koolhydraten, eiwitten, etc.), voedingsmiddelen (fruit, groente, etc.), bekende gerechten (taco, Engels ontbijt, etc.) en keukengerei (bestek, blikopener, etc.).

Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 15 feb 2021 00:14 (CET)

Portaal:Australië is alvast af! Zijn er nog tips voor verbeteringen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 feb 2021 19:33 (CET)
Nee is goed! Rolitic06 Overleg 1 mrt 2021 09:21 (CET)
Ziet er goed uit. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 mrt 2021 19:25 (CET)

Portaal:NieuwZeeland

Mag ik portaal NZ lanceren? Je kan hem vinden op mijn kladblok. Rolitic06 Overleg 25 feb 2021 10:55 (CET)

Ja is goed! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 feb 2021 11:19 (CET)

Het zit erop!

Beste allemaal, toen ik in 2009 in aanraking kwam met WikiKids, bestonden we pas 3 jaar. Nu zijn we twaalf jaar verder: een ongelofelijk lange periode. Een periode waarin ik WikiKids heb zien groeien tot de wiki welke het vandaag de dag is. Ik heb een hoop gebruikers zien komen en gaan. Ik heb intens veel vandalisme teruggedraaid en vandalen geblokkeerd. En tot slot ook WikiKids nog even in een nieuw jasje gestoken. Zo zoetjes aan is het na 12 jaar wel een keer mooi geweest. Ik ga er dus mee stoppen. Ik wil een ieder van jullie onwijs bedanken voor de samenwerking de afgelopen 12 jaar. Ik denk dat we met z'n allen er echt iets moois van hebben gemaakt. Ik hoop dat jullie daar nog een lange tijd mee door zullen gaan! Groet, :) apoo overleg 27 feb 2021 17:39 (CET)

Heel erg bedankt voor je jarenlange bijdrage aan dit project en veel succes met je carrière. Je bent van ongelofelijke waarde geweest voor deze wiki. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 feb 2021 13:42 (CET)
Bedankt voor al die jaren die in WikiKids hebt gestopt!Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 mrt 2021 08:43 (CET)'
Erg jammer maar bedankt voor je bijdrages en je hulp met het inwerken van mij in Wikikids. Dat ging aan het begin niet echt goed ;-). Vaarwel Apoo! Groet, Rolitic06 Overleg 1 mrt 2021 09:08 (CET).
Wat jammer dat je weg gaat. Je hebt me altijd goed geholpen op WikiKids en hebt veel vandalisme bestrijd. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 1 mrt 2021 19:31 (CET)
Jammer dat je weg gaat, je was zeer behulpzaam voor beginners en je zette je goed in tegen vandalisme, spam en ander ongewenst gedrag. Heel erg bedankt dat je er altijd voor ons bent geweest! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 3 mrt 2021 10:25 (CET)

Jeugdjournaal

Ik kan geen weer foto sturen Weten jullie hier iets van

Groetjes

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Beste gebruikers,
Voor iedereen die artikelen wil aanpassen met betrekking tot de nieuwe Tweede Kamerverkiezingen, lees s.v.p. het volgende:

 • Op 26 maart 2021 wordt pas de officiële uitslag vastgesteld. Hierna weten we pas hoeveel elke partij qua zetels heeft.
 • Op 31 maart 2021 wordt pas de nieuwe samenstelling van de Tweede Kamer beëdigd. Tot dan toe blijft de oude samenstelling van kracht.
 • Het nieuwe kabinet wordt in de tussentijd gevormd. Pas wanneer dit gevormd is kunnen we artikelen over het kabinet aanpassen.

Updates vóór deze data worden gezien als speculaties, aangezien zij niet gebaseerd zijn op een officiële uitslag. Hoewel exit-polls in Nederland er zelden naast zitten (hooguit één zetel) kunnen we niet met zekerheid stellen dat dit een feit is. Gelieve hier rekening mee te houden! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 mrt 2021 13:42 (CET)

Nieuwe afbeeldingen en artikelen van de week

Dag allemaal, ik wil weer beginnen met het vervangen van de afbeeldingen en artikelen van de week. Het is immers al een tijdje geleden sinds we alles hebben vervangen. Sowieso komen alle nieuwe Awardartikelen in de Artikelen van de week terecht. Zijn er nog bepaalde artikelen en afbeeldingen die écht in de lijst moeten komen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 mrt 2021 12:50 (CET)

Volgens mij hebben alle goede artikelen al een award gekregen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 24 mrt 2021 13:06 (CET)
Dat is erg mooi. Ik ga wel een aantal Awardartikelen die al jaren in de lijst met artikelen staan (zoals Zweden) vervangen door andere artikelen. Vanaf deze week zullen er sws nieuwe artikelen van de week staan. Afbeeldingen zal ik later gaan zoeken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 mrt 2021 14:28 (CEST)

KLACHT

HALLO IK HEB DE INFORMATIE HIER DOOR GELZEN MAAR DIT IS TEVEEL EN NIET GENOEG GESPECIALISEERD OP KINDEREN DAAROM VERZOEK IK U HET WAT KINDERLIJKER TE BEGRIJPEN TE MAKEN ALVAST BEDANKT

Over welk artikel gaat het? Overigens, gelieve niet in caps lock te schrijven (komt tamelijk agressief over). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 mrt 2021 11:41 (CET)

Tweede Wereldoorlog in Azië

Ik denk dat er meer artikelen moeten komen over de Tweede Wereldoorlog in Azië, tot nu toe is de Tweede Wereldoorlog in Wikikids nogal op Europa geconcentreerd, terwijl er in Azië ook veel belangrijke gevechten zijn geweest. In Azië waren er ook veel gevechten en die waren vaak langer dan die in Europa, bovendien werd er van 1937-eind 1945 gevochten (ongeveer 2½ jaar langer dan in Europa dus).

Overigens vind ik ook dat we moeten bepalen waar de Tweede Wereldoorlog is gestart. Ik ben van mening dat de Tweede Wereldoorlog in twee delen moet worden opgesplitst en dat in Europa WO2 in 1939, bij de Invasie van Polen, begon en in Azië in 1937 bij de Slag om Shanghai (en niet pas na Pearl), dit vind ik omdat WO2 eigenlijk in twee oorlogen (Duits-Poolse Oorlog en de Tweede/Derde Japans-Chinese oorlog) was opgesplitst en de oorlog in Europa niks te maken had met die in Azië of andersom (totdat de VS de oorlog op Japan en Duistland had verklaard, maar als je zo rekent zou WO2 überhaupt pas in 1941 zijn begonnen).

Dit zijn mijn statements dat er meer geconcentreerd zou moeten worden op de Oorlog in Azië, maar omdat ik dat niet alleen kan wil ik hier graag hulp vragen bij het uitbreiden van deze artikelen.

Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 31 mrt 2021 09:10 (CEST)

De reden dat 1939 als het begin van de Tweede Wereldoorlog wordt gezien is simpel; verschillende conflicten werden nu één grote wereldoorlog. Na de invasie van Polen verklaarden Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk officieel de oorlog aan Duitsland, waardoor verschillende conflicten nu verbonden raakten in één grote oorlog. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk hadden toentertijd grote koloniale rijken in verschillende continenten, die door de verklaring ook in de oorlog werden meegesleurd. De invasie van Mantsoerije door Japan in 1937 was eerder een lokaal conflict in Azië. De slag om Shanghai was een onderdeel van dit conflict tussen China en Japan (de zogeheten Tweede Japans-Chinese Oorlog). Deze oorlog werd pas na 1939 onderdeel van de Tweede Wereldoorlog. 1939 is daarom pas het punt waarop lokale conflicten globaal verbonden werden tot één oorlog. Om op het tweede punt te reageren; er mag inderdaad wel meer aandacht besteed worden aan de oorlog in Azië. Helaas heb ik hier geen tijd voor. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 mrt 2021 14:41 (CEST)
Nu snap ik het! (in 1937 begon trouwens de Slag om Shanghai en niet de invasie van Mantsjoerije). Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 31 mrt 2021 19:47 (CEST)
Ah, Aziatische geschiedenis is niet echt mijn expertise. Ik heb in ieder geval net een tweet verstuurd met oproep om mensen die willen meehelpen om te schrijven over dit onderwerp om zich aan te melden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 1 apr 2021 21:14 (CEST)
Bedankt! Misschien moet er nu dan ergens ook een aparte inschrijfpagina komen die dan ook voor andere activiteiten kan worden gebruikt. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 2 apr 2021 10:00 (CEST)
Helaas kan ik niet goed meedoen want sinds ik mijn zoekgeschiedenis heb gewist zijn ook mijn wachtwoorden verloren gegaan en werk ik nu via mobiel (mijn wachtwoord heeft veel te veel manieren om het te schrijven en ik ben niet erg goed in onthouden). Daardoor ben ik ook een tijdje inactief geweest. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 10 apr 2021 14:31 (CEST)
Je kunt je account aan een mailadres koppelen. Dan kun je je wachtwoord resetten. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 apr 2021 14:45 (CEST)
Oké, bedankt! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 14 apr 2021 20:20 (CEST)
Ben er weer! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 9 mei 2021 11:07 (CEST)

sociale media i.p.v. nieuwsblad

Beste iedereen, om met de tijd mee te gaan lijkt het me handiger om de sociale media meer bij te gaan houden dan een maandelijks nieuwsblad op WikiKids zelf. WikiKids is immers te vinden op Facebook, Instagram en Twitter, wat we dagelijks zouden kunnen updaten. Ik denk dat dit beter is een nieuwsblad bij te houden, aangezien we ook meer potentiële nieuwe gebruikers kunnen bereiken. Op Twitter bereiken we volgens de analyses per maand zo'n 4.000 tot 5.000 mensen (sinds vorige maand zitten we weer op dat niveau). Door likes en het delen van berichten kunnen we groter bereik hebben dan een nieuwsblad op WikiKids, dat misschien door hooguit tien mensen gelezen wordt. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2021 12:59 (CEST)

Btw, ik heb een link naar onze Twitter- en Facebookpagina in de sitnotice gezet ter promotie. Ik laat het de komende twee weken staan om gebruikers en lezers aan de nieuwe situatie te laten wennen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 apr 2021 21:51 (CEST)
Overigens nog meer goed nieuws; ik heb eindelijk een manier gevonden om afbeeldingen op Instagram via mijn laptop te uploaden, dus er zullen ook weer posts op Instagram verschijnen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 apr 2021 21:01 (CEST)
Via Vivaldi Browser kan je foto's plaatsen via Instagram via de laptop. Als je een laptop van Apple hebt moet je Instagram in ontwikkelaarsmodus op iphone zetten. Ik hoop dat dit meer mensen kan helpen. Ik zal ook gaan editen voor elke week een instagram post voor artikel van de week. mvg, Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 14 apr 2021 11:22 (CEST)
Via Google Chrome en Safari lukt het ook (zie hier). Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 apr 2021 11:32 (CEST)

Portaal:Theater

Dag allemaal, ik wil graag een portaal:Theater maken. Hier vindt je allerlei informatie over o.a. theaterbegrippen (rekwisiet, understudy, etc.), bekende toneelstukken (Hamlet, The Mikado, etc.), theaterstroming (zoals het episch theater) en bekende toneelschrijvers (Herman Heijermans, Henrik Ibsen, etc.). Het portaal zal onderdeel worden van het Kunst & Cultuurportaal. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 apr 2021 13:32 (CEST)

Leuk idee! Zelf zie ik eigenlijk niet het nut in van portalen. Ik heb zelf volgens mij nooit een portaal gebruikt, en de portalen zijn lastig te vinden. Daarom zouden we toegang moeten hebben tot de bezoekersstatistieken om te kijken of het maken van portalen wel onze prioriteit heeft. Dus hierbij nogmaals de vraag, @gerarddummer, we willen graag de bezoekersstatistieken, niet van de top 100, maar van de top 99.545 als dat mogelijk is. Ik ben niet tegen een extra portaal, je mag doen wat je wilt. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 apr 2021 10:58 (CEST)
Excuus voor mijn late antwoord, maar ik heb even onderzoek gedaan. Ik veronderstel - daarbij de statistieken nog altijd ontbrekende - dat de portalen over specifieke onderwerpen minder bekeken worden dan het specifieke onderwerp zelf. Desalniettemin lijkt het me een goed idee om de portalen meer in het licht te brengen. Op de Franse Vikidia hebben ze daar een goede oplossing voor. Als je op het artikel over Vaticaanstad lijkt zie je onderaan links naar de portalen over christendom, landen en Europa (net boven het navigatiesjabloon). Dit zou mij een goede oplossing van het probleem lijken, aangezien portalen die overeenkomen met een bepaald onderwerp getoond worden en de vindbaarheid verbeterd wordt. Op het portaal kunnen lezers dan meer links naar artikelen, weetjes, etc. vinden over dat onderwerp. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 mei 2021 23:37 (CEST)

Update

Het zou handig zijn om een sjabloon te hebben die aangeeft dat de informatie verouderd kan zijn. Voorbeeld, veel abonnees van YouTubers lopen achter op WikiKids, in 1 jaar kan er heel veel veranderen. Daarnaast hebben sommige Minecraft artikelen ook vrij snel weer een update nodig. Vandaar heb ik een voorstel, zouden we dit sjabloon kunnen gebruiken om dat aan te geven. Dit sjabloon zorgt ervoor dat er na een x aantal dagen een sjabloon en een categorie op een pagina komt. Als voorbeeld heb ik het geplaats op het artikel Piglin en op het artikel, Nasnas. Het sjabloon is pas zichtbaar na een x aantal dagen of als er een nieuwe Minecraft versie uit is. Ik ben benieuwd wat jullie van dit voorstel vinden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 apr 2021 09:22 (CEST)

Het idee lijkt me inderdaad goed. Ook veel politieke artikelen, zoals over de Amerikaanse president, lopen soms erg achter. Een artikel als Joe Biden dient ook tussendoor geüpdatet te worden; net als sommige landenartikelen. Is het het idee dat zo'n sjabloon er standaard staat? Of moeten gebruikers het invoegen als de informatie verouderd is? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 apr 2021 10:43 (CEST)
Het idee is eigenlijk dat het standaard op artikelen staat die up to date gehouden moeten worden. Als je het artikel hebt bijgewerkt is het de bedoeling dat je de datum aanpast. Ik kan nog kijken of ik ervoor kan zorgen dat je die datum niet hoeft in te vullen, maar dat dat automatisch gebeurt. Over het aantal dagen voordat het verouderd is, kan nog overlegt worden. Daarnaast kun je dit sjabloon natuurlijk altijd op een artikel plaatsen als het verouderd is. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 apr 2021 10:50 (CEST)
Ik denk dat dat een goed idee is bij artikelen verbonden aan games, software en dergelijke, aangezien hier een vaste datum is wanneer een nieuwe update uitkomt. Als het sjabloon zo gemaakt is dat een gebruiker het ook kan toevoegen op artikelen, zoals Joe Biden of de Volksrepubliek China, die een update nodig hebben ben ik Voor Voor. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 apr 2021 11:18 (CEST)
Ik heb wat uitgeprobeerd, nu is het zo dat het mogelijk is om het sjabloon gewoon in te voegen. Dan komt dat artikel direct in de categorie en staat het sjabloon bovenin de pagina. Je kunt het bij een YT'er invoegen. Dan komt het artikel pas over 150 dagen in de categorie. Als je het bij een Minecraft artikel invoegt dan komt het artikel in de categorie als er een nieuwe versie is. Zijn er nog aanvullingen die ook handig zijn om in het sjabloon te hebben, of andere aandachtspunten, ik hoor het graag? Op deze pagina staan tot nu toe alle mogelijkheden. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 19 apr 2021 13:54 (CEST)
Ziet er goed uit! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 19 apr 2021 17:09 (CEST)
Zoals het er nu uitziet is hij klaar. Uitleg staat op User:Rots61/Update/test/test. Misschien is het handig om Sjabloon:U te gebruiken voor de snelkoppeling. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 21 apr 2021 08:18 (CEST)

Moderator worden

Hallo,

Ik wil graag moderator worden. Zou dat kunnen? Groetjes Finn

Nee, momenteel zijn we niet op zoek naar moderators. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 apr 2021 12:52 (CEST)

Minecraft

Op dit moment heb ik een idee om een aantal artikelen aan te maken over Minecraft. Er zijn 2 dingen die ik graag met jullie zou willen bespreken.

 1. Het gebruik van de Nederlandse of Engelse term.
 2. Het gebruik van de titel.

Omdat Minecraft een Engels spel is worden er veel Engelse termen gebruikt. Maar er zijn ook Nederlandse termen die door sommige spelers gebruikt worden, had ik het idee om ervoor te zorgen dat de lezers zelf kunnen kiezen welke termen er in het artikel gebruikt worden. Ik zat zelf te denken aan een manier zoals deze hier gebruikt wordt met een speciale span tag. Ik weet niet hoe belastend het is voor de pagina om dat in te laden. Het idee zou dan zo zijn dat normaal de Nederlandse term getoond wordt tenzij je dat aangeeft in je voorkeuren. (Met 1 klik op de knop voor een normale gebruiker) Ten tweede vraag ik welke titel we het beste kunnen gebruiken voor deze artikelen. Sommige artikelen overlappen met normale dingen zoals een Varken of een Paard. Wat doen we met de titels. Zelf dacht ik aan de ideeën zoals die hier vermeld worden. Maken we verschil tussen artikelen zoals Varken (bestaat ook in het echt) en Piglin (bestaat niet in het echt).

Kortom ik zoek antwoord op de vraag; Wat moet de titel voor die artikelen worden. En wat vinden jullie van het idee om automatisch de Nederlandse termen te gebruiken, tenzij je dat zelf instelt. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 apr 2021 21:43 (CEST)

Ik stel voor de Nederlandse naam te gebruiken (in zover mogelijk) en de Engelse naam er ook te vermelden (en een redirect maken naar de Nederlandse naam). Daarnaast stel ik voor om de titels over de Minecraft-zaken een achtervoegsel (Minecraft) te geven; dus varken (Minecraft) en varken voor het dier zonder achtervoegsel. Unieke zaken, zoals Piglin, hebben dit nodig. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 apr 2021 22:36 (CEST)
Dus Nederlandse naam gebruiken en met een achtervoegsel. Ook bij unieke zaken zoals Piglin. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 29 apr 2021 08:24 (CEST)
Sorry ik maakte een typfout. Unieke zaken hebben dit niet nodig. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 apr 2021 11:31 (CEST)

Vragen via sociale media

Beste iedereen, via onze Facebookpagina kwam er een paar dagen geleden een melding binnen van foute informatie. Nu onze sociale media meer gebruikt gaan worden, om hopelijk een groter publiek te bereiken, wil ik de discussie openen over hoe wij dit gaan afhandelen/oplossen. In dit specifieke geval gaat het over het artikel over de profeet Mohammed; waar volgens een Facebookgebruiker haast alleen foutieve informatie instaat. Hoewel ik een vrij brede kennis heb; schiet deze op onder andere dit vlak tekort. Mijn vraag daarom is, hoe lossen we dit op? Hoe kunnen we zorgen dat (eventuele) fouten in artikel gemeld via Facebook verbeterd worden? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 apr 2021 14:18 (CEST)

Nodig ze uit om een account aan te maken en het aan te passen. Als ze commentaar op de inhoud hebben kunnen ze dat zelf aanpassen. Over dingen waar iemand binnen WikiKids kennis over heeft zullen we waarschijnlijk geen klachten krijgen omdat die gebruikers dat controleren. Als er dan toch klachten zijn dan kunnen we dat zelf aanpassen. Dus nodig hem/haar uit om het artikel aan te passen. Ik zit al langer met de gedachten om het makkelijker te maken om te bewerken. Zo kan het vervelend ervaren worden als je een bewerking doet dat je dan een reCaptcha in moet vullen, ik heb dat altijd vervelend gevonden. Het zou handig zijn om dat maximaal 1 keer te vragen, dus bij het aanmaken van het account. De bots die daar doorheen komen zullen ook door de 2e, 3e en 4e keer heenkomen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 29 apr 2021 15:39 (CEST)
Mooi dan gaan we het zo oplossen. Mij lijkt het idee wel slim om te kijken op de reCaptcha één keer kan, inderdaad. Ik zie inderdaad geen meerwaarde in het meerdere keren vragen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 29 apr 2021 20:38 (CEST)

Doorzoeken

Uit ervaringen in mijn (vroegere) werk in het speciaal onderwijs, blijkt dat kinderen niet altijd even vaardig zijn in het zoeken op zich. Niet alleen op het web zelf (via Google) bijvoorbeeld, maar ook binnen Wikikids zelf. Dat zie ik ook in de vragen op de Boomhut. Natuurlijk kunnen spelfouten een belemmering geven. Neem het woord 'belevig' in plaats van 'beleving'. Wikikids geeft geen voorstel van "bedoel je ..." Ik vraag me ook af of kinderen door hebben dat ze even door kunnen zoeken bij "Bevat ...". Is hier iets aan te doen? Mvg. Hanssain (overleg) 3 mei 2021 17:33 (CEST)

In principe kunnen er doorverwijzingen worden gemaakt van bijvoorbeeld "belevig" naar "beleving". Dat zou een oplossing zijn. Misschien is er ook een oplossing mogelijk dat een functie zoals "bedoel je..." bij Google ook op WikiKids toegevoegd kan worden. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 mei 2021 20:28 (CEST)
Wellicht kan op de welkompagina aangegeven worden dat je tijdens het typen van de zoekterm al termen ziet langskomen en dat je die kunt aanklikken. Mvg, Hanssain (overleg) 4 mei 2021 11:30 (CEST)

[[1]]

Onjuiste informatie!

Ik zie geen knop bewerken,en die heb ik nodig.

Goedendag, dat is inderdaad vreemd dat deze er niet staat. Over welk artikel gaat het? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 mei 2021 22:32 (CEST)

reCaptcha

Het is handig om de reCaptcha tijdelijk niet te gebruiken. De Visuele Editor kan dit niet verwerken en het is dus als gebruiker dan niet mogelijk om je bijdragen op te slaan. Er komt dan een onbekende error voorbij waardoor je je eigen bijdrage niet kunt opslaan. Het zou handig zijn als een technisch iemand hiernaar kijkt om dit probleem te verhelpen. Dit probleem is eerder gemeld door een nieuwe gebruiker. Toen wisten we niet waaraan het lag. Soms is het niet mogelijk om het te reproduceren, andere keren wel. Ik weet niet waar dat aan ligt; met het account Opdracht, lukt het me niet om een bewerking te doen met de VE en ik moet dan nog altijd een reCaptcha invullen. Met het nieuwere account NederlanD, kan ik wel gewoon bewerken in de VE zonder problemen. Dus kortom; zet de reCaptcha tijdelijk op on hold en schakel hem alleen in bij het registreren van een account. (En bij het inloggen als er te vaak een verkeerd wachtwoord gebruikt werd) Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 mei 2021 23:18 (CEST)

Lijkt mij een goed idee. De visuele editor is een handige manier voor nieuwe gebruikers om te bewerken (werkt in principe zoals Word) en daarom is het handig als het werkt. Het alternatief lijkt me een goed idee. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 mei 2021 19:17 (CEST)
Ik weet niet hoe het in de code geregeld is. Wel zie ik dat er gebruik wordt gemaakt van de extensie; ConfirmEdit en ReCaptchaNoCaptcha. Ik weet niet waar ReCaptchaNoCaptcha voor wordt gebruikt. Misschien wel handig om deze af te schaffen en alles via ConfirmEdit te doen. Op de overzichtspagina wordt aangegeven dat reCaptcha, de methode die we nu gebruiken, niet werkt met de VisueleEditor, en dat het niet werkt tegen de spambots. Daarom zouden we beter een andere methode kunnen gebruiken zoals een simpele vraag (zie deze pagina). Zo'n vraag is minder belemmerend dan een reCaptcha. Dus kortom wat vinden jullie van het idee om de reCaptcha weg te doen, en in plaats van de reCaptcha een andere methode te gebruiken om spambots tegen te gaan. Op deze pagina staan andere manieren. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 mei 2021 21:23 (CEST)
Ik heb er zelf weinig verstand van. Zolang spambots worden tegengehouden op de een of andere manier en het probleem gelijktijdig is opgelost, vind ik alles prima. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 10 mei 2021 23:26 (CEST)
Oké, als @Fab hier dan even naar kijkt. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 mei 2021 08:32 (CEST)
Mail gestuurd naar stichting-at-wikikids.nl. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 mei 2021 21:42 (CEST)
Fantastisch! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 14 mei 2021 21:52 (CEST)

Ik heb de mail doorgezet naar de technische afdeling van Kennisnet. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 17 mei 2021 11:22 (CEST)

mijn eerste artikel

Hallo , Ik heb zojuist mijn eerste artikel gemaakt: Thetis en Peleus Ik stuur even een berichtje om te vragen of mijn artikel goed is. Ik zou heel graag jullie mening horen! Alvast bedankt! Mr.Socrates (overleg) 13 mei 2021 20:12 (CEST)Mr.Socrates

Een goed artikel, je zou misschien nog wat plaatjes van Wikipedia kunnen halen. Hierdoor zou het artikel er interessanter uitzien. Het is gebruikelijk dat de eerste keer dat de naam van het artikel voorkomt dat we die dikgedrukt maken. Dat heb ik nu gedaan. Voor de rest zag het artikel er heel goed uit. Ga zo door! Groetjes Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 13 mei 2021 22:49 (CEST)

Ik het lukt niet om plaatjes op de artikelen te zetten. Dat ligt aan mijn computer.Mr.Socrates (overleg) 10 jun 2021 20:23 (CEST)Mr.Socrates

Mediamasters 2021

Dag allemaal,

Ook dit jaar organiseert Mediawijzer weer de mediamasters. En ook dit jaar willen we daar als WikiKids weer aan meedoen. Vorig jaar hebben een aantal van jullie ook vragen bedacht. Wie dat leuk vindt, nodig ik van harte uit om weer mee te doen. Vragen kunnen gaan over WikiKids zelf (waarvoor leerlingen antwoorden op WikiKids zelf moeten opzoeken) of over de onderwerpen: sociale media, fotograferen en vloggen, cyberpesten, gamen, zoeken en vinden, techniek en toekomst, nepnieuws, journalistiek, privacy, cybercriminaliteit, reclame, beeldtaal, gezondheid, sexting, grooming en denken als een computer.
Vragen kunnen meerkeuzevragen zijn, of fill-in-the-gap vragen, of schattingsvraag zijn. Zie ook <a href="https://game.mediamasters.nl/extra">Game Mediamasters</a> wat voor vragen er vorig jaar gesteld zijn.

Het lijkt me ook leuk om een opdracht voor kinderen te maken die met Mediamasters meedoen. Op de bovenstaande link zie je ook verschillende soorten opdrachten die door anderen zijn bedacht (bijvoorbeeld een podcast maken door Cubiss of een speurtocht met Wieblie of een game spelen met Codecombat). Misschien kunnen we vanuit WikiKids wel een soort schrijf of fotografeerwedstrijd houden. Als jullie ideeën hebben hoe dat zou kunnen dan houd ik me van harte aanbevolen! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 18 mei 2021 12:02 (CEST)

Over rheden

probeer wat meer er in te zetten over rheden

Geeft hij een "unknown error"? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 mei 2021 12:22 (CEST)

Wikidata

Beste allemaal, ik wil jullie wijzen op deze tweet van de Franse Vikidia. Ik vertaal vaak de tweets van de Franse Vikidia naar het Nederlands. Dit maal heb ik een antwoord van Vikidia gehad. Ik wil wijzen op de laatste zin "It will help for our interwikis then" en de link naar de aanvraag. Ik ben zelf niet bekend met Wikidata, maar na het artikel op Wikipedia te hebben gelezen, zie ik dat het helpt met onze interwiki's. Mijn vraag is daarom of we dit ook moeten doen? Wat zijn de voor- en nadelen? En is het slim voor ons hieraan mee te doen? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 2 jun 2021 20:05 (CEST)

Wikidata is een project dat de interwiki's 'verplaatst'. Dus ipv. dat er bij elk artikel [[en:<artikelnaam>]] staat, wordt dat op Wikidata opgeslagen. Het koppelt dus pagina's aan elkaar. De interwiki's hoeven dan niet bijgehouden te worden. Dit is waarschijnlijk de enige functie die WikiKids zal gebruiken. Als we dit zouden willen gaan gebruiken kost ons dat ook nog eens een bulk extra tijd, veel pagina's zullen gekoppeld moeten worden aan een item.
Elk artikel wordt gekoppeld aan een nummer. Zo is de pagina van Adolf Hitler aan nummer Q352 gekoppeld. Op deze pagina worden ook allemaal feiten opgeslagen, zoals de geboortedatum, familiebanden, hoe iemands snor eruit ziet, wat zijn levensstijl was, hoelang iemand is en veel, wel nuttige dingen. Deze gegevens kunnen door een bot of door speciale sjablonen in een infobox gestopt worden. Voor WikiKids heeft dit amper meerwaarde, omdat deze gegevens altijd het zelfde zijn en niet veranderen. Alleen als we zouden denken aan het massaal aanmaken van artikelen, zoals op Wikipedia is gebeurt, zou dit nuttig kunnen zijn. Zelf zou ik daar nooit aan beginnen; zie het resultaat op Wikipedia, met wel 800.000 pagina's vol met artikels zoals dit; x is een x uit de familie x. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in x door x. Randomize "x"
Kortom; waarschijnlijk zullen we Wikidata dan alleen maar gebruiken voor de interwiki's. Zelf zou ik het niet doen omdat ik er het nut niet van in zie. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 jun 2021 20:57 (CEST)

Statistieken

De statistieken van de top 2500 best bezochte pagina's zijn met mij gedeeld. Cijfers van 1 januari tot ongeveer 3 mei. (3 mei is een gok, 1 januari staat vast). Een paar feitjes;

 • Meest bezochte afbeelding Bestand:WikiBanner-1.gif; met 4472 views, deze afbeelding heeft 1 view meer dan GroenLinks. In de toekomst zal dit waarschijnlijk niet meer voorkomen omdat ik de link veranderd heb.
 • Meest bezochte pagina Chinese_sterrenbeelden; met 138436 views nog steeds stipt op één.
 • Meest bezochte hoofdportaal (geen WikiKids portaal) Portaal:Geschiedenis 5313 views.
 • Meest bezochte portaal Portaal:Eerste_Wereldoorlog met 1529 views.
 • Minst bezochte portaal Portaal:WK2018 met 2 views het minst bekeken portaal. (Portalen met 0 views zijn bij mijn weten niet bekend)
 • Speciaal:GebruikerAanmaken heeft 9220 views gehad, dat is in 4 maanden best wel wat.
 • Er zijn maar 8 portalen die meer dan 1000 views hebben. Als ik daar de WikiKids portalen vanaf haal (Kids, Moderator enz) dan zijn dat er nog maar 4.
 • Bijna alle pagina's in de top 300 zijn te categoriseren onder de kopjes: Geschiedenis, Chinese sterren, Algemeen (Boomhut, Hoofdpagina enz.), Lijst, Politiek, Religie of levensovertuiging, en natuurverschijnselen.
 • Van alle artikelen van de week is Brawl Stars het vaakst bekeken. Het is ook de game die het meest bekeken is. Met 16457 views staat deze pagina ook op plek 43 van de meest bekeken pagina's.
 • Ook is er 1694 keer op de rapporteer knop geklikt; waarschijnlijk bij WikiKids:Alarm.
 • De pagina Herobrine (Minecraft) is meer dan 550 keer bekeken, daarom heb ik deze pagina toch weer aangemaakt. Bij mijn weten is dit het enige artikel dat verwijderd is geweest in 2021.

Je kunt me een mailtje sturen voor de volledige statistieken, dan stuur ik ze door. Een gedeelte van de statistieken is hier te vinden. De statistieken van de portalen zijn hier te vinden. Als het goed is komt er aan het einde van elk kwartaal een overzicht van de top 200 best bekeken pagina's. Aan het einde van het jaar komt er zo'n groot overzicht. Vanavond of morgen zal ik met een paar ideeën komen om nieuwe pagina's beter bezocht te krijgen.

PS. Deze getallen zijn geen gebruikers maar pageviews. Dus als ik 10 keer de pagina Japanse Encefalitis herlaad, wordt dat gezien als 10 pageviews.

Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 jun 2021 21:45 (CEST)

Heel erg bedankt voor deze analyse. Het geeft een goed inzicht in de artikelen die het meest bezocht zijn. Ik denk alleen dat bij de categorieën ook een categorie geografie mist, aangezien ik best veel landen in de lijst met 100 nog voorbij zie komen (o.a. Turkije, Spanje, Frankrijk, etc.). Aangezien de meeste artikelen in de lijst wel uitgebreid zijn, ga ik kijken of ik misschien wat rode links kan aanpassen (voor het doorklikken). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jun 2021 12:18 (CEST)
Op deze pagina staan 1500 pagina's met linkjes erbij, ik loop ze automatisch na om te controleren of er nog beginnetjes op staan en ik controleer ze op spelfouten. Nog even een opmerking over Speciaal:GebruikerAanmaken. Het gaat hier om kinderen die bovenin de balk op Maak een account hebben geklikt. Kinderen die rechts bovenin op Registreren hebben geklikt tellen niet mee. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jun 2021 12:16 (CEST)

Ideeën

In de afgelopen tijd heb ik weer een beetje nagedacht.

 • Veel nieuwe pagina's worden amper bekeken. Ik heb daar geen cijfers van, maar de kans dat die pagina's echt bekeken worden is nihil, omdat dat nergens weergegeven wordt behalve op Speciaal:NieuwePaginas. Daarom het idee om ergens op de hoofdpagina, een lijstje te maken met de 10 'nieuwste' pagina's. Op die lijst gaat alle pagina's die net nieuw zijn gemaakt. Ook pagina's zoals Paus Stephanus IV, zonder veel inhoud, dat kan (later toegevoegd: "niet"). Daarnaast komt er een lijst van 10 pagina's die of nieuw zijn met veel informatie. Pagina's zoals Ōtsuzumi en Sociaalliberalisme. Ook pagina's die zijn uitgebreid zoals Saint Vincent en de Grenadines. Alle actieve gebruikers kunnen zo'n pagina aan die lijst toevoegen. Met een Filter is het vrij makkelijk om ervoor te zorgen dat alleen gebruiker x, y en z een bewerking kan doen op een bepaalde pagina. Filter heb ik al gemaakt op publictestwiki.com, en zo te zien werkt het. De exacte regels kunnen we nog afspreken. Zelf zit ik te denken aan ongeveer 10 actieve gebruikers met minimaal 2000 bewerkingen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 3 jun 2021 17:58 (CEST)
Lijkt me een erg goed idee. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 3 jun 2021 18:18 (CEST)
Ik stel voor deze box te plaatsen op de plek waar nu In andere talen op de Hoofdpagina staat. De links naar de andere taalversies kunnen dan onderaan de hoofdpagina in een nieuwe box over de gehele breedte van de hoofdpagina worden geplaatst. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 5 jun 2021 19:28 (CEST)
Het lijkt me beter om alleen maar 'grote' pagina's daar neer te zetten, dat scheelt veel werk voor iedereen, omdat ik er zojuist achter ben gekomen dat dat niet automatisch mogelijk is. Dus het idee is dat als iemand een 'groot' artikel heeft geschreven, dat hij die dan op een pagina zet. Deze pagina is alleen te bewerken door een stuk of 10 gebruikers, om misbruik te voorkomen. Gebruikers waar ik aan zit te denken zijn; Hippogryph, Hanssain, Stef1999 en alle moderatoren, later kunnen we altijd nog gebruikers toevoegen aan deze lijst.
Vereisten om artikel op de lijst te zetten:
 • Moet een nieuwe artikel zijn met meer dan 2.000 bytes zoals dit artikel.
 • Moet een aanpassing zijn zoals deze met minimaal een toevoeging van 2.000 bytes (mag over meerdere bijdragen verdeeld worden).
 • Goed genoeg om (veel) bekeken te worden.
Dat is mijn idee, als er nog aanvullingen zijn hoor ik het graag. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 jun 2021 19:54 (CEST)
Lijkt me een goed idee. Ik zie dat er al een ontwerp is. Wanneer komt de aangepaste hoofdpagina online? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 jun 2021 19:51 (CEST)

Onjuiste informatie Nederpop

Beste medewerkers las het stukje over nederpop jaren 80 en zag bij Twarres en de Kast Westfries staan Dit is niet juist West Friesland is een gedeelte in Noord Holland en heeft een eigen dialect. Dit heeft niets te maken met het Friese dialect.Verder zag ik in t lijstje bands van de jaren 80 een paar namen van bands die van invloed waren en zeker populair begin jaren 80 . Vitesse Powerplay Urban Heroes en Fatal Flowers. Wellicht een tip om deze toe te voegen.Groetjes Popsmurf

Dat kun je zelf ook doen, klik op bewerken en pas het aan. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2021 21:02 (CEST)

33.000 artikelen!

Luftballon.png

Dag iedereen, toen ik daarnet de cijfers van het aantal artikelen telde, kwam ik erachter dat WikiKids nu meer dan 33.000 artikelen telt! Dit betekent dat we de Franse Vikidia als taalversie hebben ingehaald en de grootste internetencyclopedie voor kinderen zijn. Ik wil iedereen bedanken voor het bereiken van dit doel; iedereens bijdrage wordt geapprecieerd. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 jun 2021 13:28 (CEST)

Ik ben zeer blij dat we nu de grootste kinderencyclopedie online zijn, ik heb het altijd een beetje als doel gezien en nu hebben we et gehaald! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 12 jun 2021 21:25 (CEST)
Gefeliciteerd!Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 15 jun 2021 21:02 (CEST)
Wauw, de grootste van de wereld dus :-) Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 16 jun 2021 14:46 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=672749"