Wikikids:Clubhuis: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Gewenste afbeeldingen)
 
(767 tussenliggende versies door 44 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
 
{{Clubhuis}}
 
{{Clubhuis}}
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
== Sjabloon voor achterstallig onderhoud ==
+
== Portaal:Literatuur ==
  
Beste gebruikers, een aantal jaar geleden hebben we een sjabloon aangemaakt voor artikelen die in het nieuws zijn, maar deze artikelen worden de laatste jaren helaas niet goed onderhouden. Daarvoor vraag ik een sjabloon aan voor deze artikelen met achterstallig onderhoud. Dit wordt een waarschuwing voor gebruikers dat de artikelen niet volledig onderhouden zijn! Voorbeelden aan artikelen waar dit sjabloon komt te staan zijn; [[Brexit]], [[Syrische Burgeroorlog]], [[ISIS]], [[Donald Trump]] (ivm afzettingsprocedure) en [[Jemenitische Burgeroorlog]]. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 feb 2020 10:12 (CET)
+
[[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|Hier]] is het ontwerp voor het nieuwe portaal:Literatuur. Mochten er nog verbeterpunten zijn hoor ik het graag. Bij het kopje ''uitgelicht jeugdboek'' komt er natuurlijk maandelijks een nieuwe boek te staan. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 aug 2020 06:55 (CEST)
:Het lastige van zo'n sjabloon vind ik dat je dan voor alle artikelen moet gaan bijhouden of ze nog wel up-to-date zijn. Door zo'n sjabloon op een paar pagina's te zetten zou je namelijk de indruk kunnen wekken dat de rest van de pagina's die het sjabloon niet hebben dus wél up-to-date zijn. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 feb 2020 12:38 (CET)
+
:Sun Tzu is een [[strateeg]] volgens mij, niet een schrijver/dichter, alhoewel hij wel een groot boek ([[Art of War (boek)|Art of War]]) heeft geschreven. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 30 aug 2020 08:57 (CEST)
::Dat is inderdaad een goed punt. Misschien kunnen we op een andere manier regelen dat deze artikelen geüpdated moeten worden. Ik bedoel ISIS, Brexit en de Syrische Burgeroorlog zijn grotendeels afgelopen en wss de afzettingsprocedure tegen Trump ook. Zijn er misschien vrijwilligers on deze artikelen up te daten? {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 feb 2020 14:17 (CET)
+
::Na nader inzien haal ik die naam weg. Hoewel ''The Art of War'' een belangrijk boek uit de wereldliteratuur is, is het meer non-fictie. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 30 aug 2020 09:51 (CEST)
:::Je zou iets van een (verborgen) categorie kunnen toevoegen om een overzichtje te krijgen van artikels die een update nodig hebben, maar vervolgens valt of staat het allemaal bij het feit dat er iemand moet zijn die tijd, zin en kennis heeft om die artikelen aan te passen. Daar ligt het grootste probleem denk ik zo. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 feb 2020 14:40 (CET)
+
:::Ik vind het een prachtig portaal. Alleen zijn er ook kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten, Janneke Schotveld enzo, valt dat onder "echte" literatuur? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 30 aug 2020 16:49 (CEST)
 +
::::Toevoeging: Behalve het uitgelichte jeugdboek staan er geen boeken op het portaal, en dat nou juist waar literatuur om gaat toch? [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 30 aug 2020 16:52 (CEST)
 +
:::::Qua kinderboekenschrijvers heb ik de bekendste uitgekozen. Je mag natuurlijk toevoegingen doen, aangezien kinderboekenschrijvers niet echt "gecanoniseerd" zijn. Er wordt niet echt een onderscheid in de literatuurwetenschap gemaakt tussen kinderliteratuur in enge en ruime zin. Dus als je toevoegingen heb, mag je deze natuurlijk toevoegen. Over de boeken gesproken: Ik wilde eerst meer boeken toevoegen, maar dan wordt het portaal heel erg lang. Ik heb daarom expres voor de auteurs gekozen, aangezien je op de artikelen daarvan weer de boeken leest die ze hebben geschreven. Mocht je daarvoor een oplossing hebben hoor ik het graag. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 aug 2020 07:29 (CEST)
  
== Filter ==
+
== Zijbalk ==
  
Hallo. Kan er misschien een filter komen dat ervoor zorgt dat je geen lege pagina's (of alleen één woord-pagina's) kan maken in de hoofdnaamruimte? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 07:50 (CET)
+
Hallo, in de zijbalk van Wikikids staan allerlei handige links om snel overal te komen. Ik vind het echter wel jammer dat Het Clubhuis er niet tussen staat. Misschien kan dit geregeld worden. {{Gebruiker:Eize01/Handtekening}} 6 sep 2020 9:41 (CEST)
:Er wordt al een waarschuwing gegeven als je een lege pagina aan wilt maken, daarnaast kan ik mee geen voorbeeld verzinnen wanneer het is gebeurt, het is dus ook niet nodig om zo'n filter aan te maken. Groetjes {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 8 feb 2020 10:17 (CET)
+
:Ik zal er is naar kijken of dat voor bevestigde gebruikers erbij kan komen. Ik wil niet dat iedereen dat ziet namelijk, anders wordt het clubhuis straks net zo druk met onzin vragen als de boomhut. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 6 sep 2020 11:45 (CEST)
:: Ik zou niet zo fijn vinden, want je moet '''verplicht''' WikiKids beginnen in de broncode. Ik hou meer van de visuele teksteditor. Dus maak ik soms een lege pagina aan en ga ik verder in de visuele editor. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:59 (CET)
 
:::Dat is niet meer. Je kunt tegenwoordig ook artikelen aanmaken in de visuele editor. Ik heb de link aangepast naar de visuele editor. Als toch de broncode editor opent kun je omschakelen via de knop bovenaan of het potloodje in de broncode editor. Dit kan ook zonder tekst getypt te hebben. Om nog even te reageren op de vraag: mensen maken wel eens lege pagina's aan, maar zetten er daarna eigenlijk altijd direct tekst op. Een filter lijkt me niet zo nodig. Ik heb namelijk niet het idee dat ik vaak leeg aangemaakte pagina's moet verwijderen. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 11:07 (CET)
 
  
== WikiKids op MacBook / App / dingen om te veranderen==
+
== Pabo-studenten ==
  
Ik heb sinds een tijdje een MacBook Air van Apple, maar wat me opvalt is dat niet elke functie helemaal goed werkt. Als je  {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:58 (CET) intypt komt er bij mij alleen een datum te staan, geen handtekening. Ook laadt de site vrij langzaam. Hebben jullie een idee hoe deze problemen kunenn verholpen worden. En ik had nog een idee: zouden we niet een app van WikiKids kunnen ontwikkelen, net zoals WikiPedia heeft gedaan. Kinderen komen steeds minder op internet, maar blijven steeds meer in afgesloten app-omgevingen. Ik denk dat dit in de toekomst van WikiKids wel handig is. Zo zouden kinderen bijvoorbeeld ook offline kunnen lezen. En als laatste: zouden we niet meer promotie op de site kunenn maken, zoals iets onder elke pagina en op de hoofdpagina zetten dat je ook op WikiKids kan meeschrijven. Voor mijn gevoel weten nog te weinig mensen dat. Met vriendelijke groeten, Coolenleuk {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 10:58 (CET)
+
Dag allemaal,  
:Als je <code><nowiki>~~~~</nowiki></code> (4x) typt, dan komt je handtekening + datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) <code><nowiki>~~~~~</nowiki></code> (5x), dan komt alleen de datum en tijd in beeld te staan. Typ je (per ongeluk) <code><nowiki>~~~</nowiki></code> (3x), dan komt alleen je handtekening in beeld te staan. Ik denk dat je dus een foutje maakt en per ongeluk 5x ~ typt. Het kan namelijk niet dat een Windows computer iets anders doet dan een Apple computer wanneer je 4x ~ typt. Over de snelheid van WikiKids, ik heb juist het idee dat het met de nieuwe skin sneller werkt en ik hoor die verhalen ook van andere gebruikers. Ik kan daar zo snel niet iets voor je aan doen. Over een paar maanden komt er weer een update waarin wel een aantal verbeteringen zitten die de website (nog) sneller zouden moeten maken. Er is inderdaad nog geen mobiele versie voor WikiKids. Nu vind ik die van Wikipedia persoonlijk nog erg onhandig (makkelijk om te lezen, maar erg moeilijk om te bewerken). Een app heb ik helaas geen ervaring mee hoe je dat moet maken, maar zou zeker een goed idee zijn. Tot slot: gebruikers die niet zijn ingelogd krijgen nu ook al een melding. Deze zal ik wat aantrekkelijker maken. Verder zal ik een melding maken speciaal voor gebruikers met een account, maar nog zonder bijdragen. Zodat die (grote) groep wat meer gemotiveerd wordt om te bewerken. Bedankt voor je ideeën! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 11:33 (CET)
 
::Persoonlijk ben ik geen voorstander van mobiele versies, maar een app zouden we misschien is naar moeten kijken. Ik denk dat het eigentijds en "cool" is wanneer we een app zouden hebben. De app van Wikipedia bijvoorbeeld vind ik erg handig, maar WikiKids kan hier natuurlijk zijn eigen vorm aangeven. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 feb 2020 13:03 (CET)
 
:::Ik vind een app een goed idee, maar wat we ook kunnen doen is de stijl MinervaNeue van Wikipedia op een manier omtoveren in Wikikids stijl. Het enige is dat ik niet weet hoe moeilijk Xcode Swift is ten opzichte van MediaWiki HTML, al is een app ook handig want dat kan je op i(Pad)OS donkere modus, widgets en 3Dtouch toevoegen om het makkelijker te maken om te bewerken en een fijne werkscène te creëren. Het is tegenwoordig wel 'hip' om een app te maken, al kunnen we ook eerst kijken om de site 'responsive' te maken. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 14:12 (CET)
 
:::: Vikidia heeft heeft het zelfde design als Wikipedia. Maar dat is wel een extreme restyle. Hoe kijken jullie eigenlijk tegenover een fusie met Vikidai?{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 8 feb 2020 15:20 (CET)
 
::::: Ik denk niet dat een fusie voordelen heeft. We linken al veel naar elkaar en ik denk dat we het daar bij moeten houden. Onze doelgroep 8-14 is geen doelgroep die even makkelijk in andere talen kan bewerken. Dus meer activiteit levert he ook niet op. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 feb 2020 15:32 (CET)
 
::::::Ben het eens met Apoo. Nog even over de Wikikids app: als het moeilijk is om is om MinervaNeue te reskinnen kunnen we ook Timeless reskinnen als dat makkelijker is.{{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 8 feb 2020 19:01 (CET)
 
  
== Tutorial ==
+
Ook dit jaar schrijven onze Pabo-studenten weer een artikel op WikiKids over een onderwerp waarin ze zich verdiepen in het kader van de module Wetenschap en Technologie. Ook dit keer zal ik hen hierin zo goed mogelijk proberen te begeleiden en hen wegwijs maken. Ik zal hen ook wijzen op de mogelijkheid om vragen te stellen in de Boomhut. Op de artikelen waaraan de studenten schrijven komt zoals eerder ook al het geval was het Pabo-sjabloon te staan. Dit betekent dat tot februari 2021 (de periode tot de herkansingen) die artikelen niet verwijderd of veranderd moeten worden. Dat betekent natuurlijk niet dat als de kwaliteit niet op orde is er niets van gezegd mag worden. Ik zal de studenten er ook op wijzen dat ze aangesproken kunnen worden door jullie op de artikelen op de persoonlijke overlegpagina. Mocht dit niet helpen dan kun je met mij contact opnemen. Hopelijk is het duidelijk en krijgen we weer mooie artikelen erbij! {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 9 sep 2020 11:19 (CEST)
 +
:Bedankt voor het bericht en ik wens de pabo-studenten veel succes! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 sep 2020 11:23 (CEST)
  
Hallo allemaal. Ik heb de Tutorial (Met hulp van Rots {{Smiley|;)}}) opnieuw gemaakt en verbeterd. Wat vinden jullie ervan? Je kan hem [[User:DeGroteEmojii/Tutorial|Hier]] lezen. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 08:52 (CET)
+
== Klexikon ==
:Wat is er anders aan dan de [[Wikikids:Tutorial]]? Ik zie alleen andere kleurtjes. De text is exact hetzelfde. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 11:06 (CET)
 
::Mijn voorkeur gaat dan uit naar de huidige Tutorial, aangezien deze er erg professioneel uitziet. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 feb 2020 12:21 (CET)
 
:::Ik vind de huidige tutorial te langdradig, hoe meer tekst en hoe 'langer' hoe meer kinderen afhaken. Daarom heb ik voorgesteld om een nieuwe tutorial te maken, maar alleen de kleurtjes veranderen is niet voldoende denk ik. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 12:24 (CET)
 
:::: We zouden er toch een filmpje van kunnen maken? {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 feb 2020 14:49 (CET)
 
:::::Dat is wel mogelijk. Misschien wil jij er wel even naar kijken? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 14:51 (CET)
 
:::::: Ik ben een groot voorstander van filmpjes (hoe werkt de visual editor, hoe moet je een plaatje uploaden, wat betekenen alle knoppen, etc.) {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 feb 2020 14:54 (CET)
 
::::::: Filmpjes zouden erg handig zijn. Op die manier kunnen gebruikers ook zien wat ze moeten doen. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 9 feb 2020 15:07 (CET)
 
:::::::: Ik zou wel eeen filmpje willen maken. Ik heb alleen wel pas na de voorjaarsvakantie tijd, want ik heb nu toetsweek. {{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 9 feb 2020 16:34 (CET)
 
:::::::::Ik zou dat ook wel willen, alleen ben ik pas vanaf twee uur vrij van school en vanaf zondag ga ik skiën tot ook rond twee uur. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 9 feb 2020 17:33 (CET)
 
::::Ik heb nog wel wat filmmateriaal liggen. Daarnaast die Tutorial heb ik anders gemaakt. DeGroteEmojii heeft alles gekopieerd. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 feb 2020 08:15 (CET)
 
== Presentatie / lesmatriaal ==
 
Ik zag gisteren dat er geen lesmatriaal meer beschikbaar was, en heb wat gemaakt. Het is maar een klein beginnetje, maar zouden we deze er op kunnen zetten? En hebben jullie nog tips. Dit is de link: https://www.canva.com/design/DADzbRZfRLg/LJL9vDCWeSVxWEmPQZqlKA/view?utm_content=DADzbRZfRLg&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink
 
  
== Eindgebruikersvoorwaarden ==
+
Beste gebruikers,
  
Het lijkt me handig om hier 3.2 te wijzigen. Dat kunnen we veranderen in ''De Overeenkomst kan niet worden beëindigd.'' Met extra toelichting. Dit voorstel na aanleiding van [[Overleg_gebruiker:Apoo#Hoi|dit]] [[Wikikids:Boomhut#Help.21|verzoek]]. Niet dat ik denk dat we hier problemen mee kunnen krijgen, maar voor de zekerheid. {{@|Gerarddummer}} {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 13 feb 2020 22:17 (CET)
+
Ik was de web-care aan het doen op Twitter, dus reageren op vragen en berichten van mensen over WikiKids. Wat mij opviel, was dat Klexikon werd genoemt, als Duitse kinderwiki, terwijl ik altijd Vikidia als duitse kinderwiki zie. Ik heb er op gereageerd dat wij samenwerken met Vikidia, maar hoe zit dat eigenlijk met Klexikon. Hoort die ook tot wikimedia en de groep kinderwiki's, of is dat een totaal andere site  zonder link met ons.
 +
 
 +
Met vriendelijke groet,
 +
 
 +
{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 11 sep 2020 22:37 (CEST)
 +
:Ik zie dat Klexikon iets langer bestaat en (veel) meer artikelen heeft dan de Duitse Vikidia. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. Er is niet echt een officiële Duitse Kinderwiki denk ik. Iedereen kan natuurlijk zelf een kinderwiki beginnen! Wij hebben inderdaad een samenwerkingsverband met Vikidia. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 12 sep 2020 08:40 (CEST)
 +
::Ik kan geen Duits, maar als ik de pagina 'over ons' vertaal met Google, dan staat er dat de site bestaat sinds 2014, en dan is WikiKids voor zover ik weet een stuk ouder. Verder vertaalt Google "lexikon" eerst naar encyclopedie en vervolgens naar woordenboek. Kan er iemand hier Duits? Een mens is een stuk nauwkeuriger dan Google. Verder zie ik dat Klexicon voor kinderen door volwassenen word geschreven, dus het is niet echt een Kinderwiki, daarom lijkt een samenwerking mij niet echt nodig. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 12 sep 2020 10:53 (CEST)
 +
:::Ik studeer Duits, dus ja. In 2014 hebben Beem en ik geprobeerd om een samenwerking met Klexikon te regelen. Klexikon ziet hier echter niets in. Hun richten zich een doelgroep die op school geen andere talen dan het Duits krijgt. Zij willen het bewerken zo eenvoudig mogelijk houden, waardoor er ook geen sjablonen, interwiki's of portalen aanwezig zijn op Klexikon. Hierdoor willen zij geen interwiki's terug maken naar WikiKids/Vikidia. De oprichter van Vikidia heeft trouwens ook hetzelfde geprobeerd en kwam op hetzelfde antwoord uit. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 12 sep 2020 12:01 (CEST)
 +
::::: Het was vooral handig om te weten, aangezien ik het nog niet ken en er vragen / opmerkingen over kregen. Ik heb nu gezegd dat Vikidia onze Duitse partner is, dus wilde het even checken.{{Gebruiker:Coolenleuk/Handtekening}} 13 sep 2020 19:00 (CEST)
 +
:::::: Dat klopt. Het is alleen erg jammer dat de Duitstalige Vikidia nog vrij klein is. :'-( {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 sep 2020 16:22 (CEST)
 +
 
 +
== Portaal:Taal (PorTaal) ==
 +
 
 +
Goedemiddag, hierbij dien ik [[Gebruiker:Mike1023/Zandbak2|mijn ontwerp]] voor Portaal:Taal (PorTaal) in. Op het portaal heb ik naast de verschillende talen (Engels, Frans, etc.) ook aandacht proberen te geven voor taalkundige begrippen, dialecten en woordsoorten en zinsbouw. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 16 sep 2020 16:17 (CEST)
 +
:Leuk idee! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 sep 2020 16:22 (CEST)
 +
::Het blauw mag naar mijn mening iets minder fel, maar verder is-ie mooi en slim ontworpen. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 18 sep 2020 19:05 (CEST)
 +
:::Ik heb de felheid aangepast door het blauw iets donkerder te maken. Portaal staat meteen ook in de goede naamruimte. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 24 sep 2020 17:56 (CEST)
 +
 
 +
== Meest gezochte onderwerpen ==
 +
 
 +
Is er een tool of zo binnen Wikikids waarop je kan zien wat (actueel) het meest gezochte onderwerp is. En meteen de vraag of het hier om onderwerpen gaat die eigenlijk nog uitgewerkt moeten worden (beginnetjes of zelfs niet aanwezig). Kijk nu regelmatig bij de 'beginnetjes' die onder het Logo staan en werk er zo nu en dan één uit (tellen die trouwens als nieuw gemaakt artikel bij de badges?). Als zo'n beginnetje is uitgewerkt, is het dan aan de moderator om het desbetreffende onderwerp uit de lijst te halen?
 +
Met vriendelijke groet [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 17 sep 2020 11:41 (CEST)
 +
:Hi, we hebben geen tool voor de meest gezochte onderwerpen. In het voorjaar hebben we een lijst met de 100 meest gezochte onderwerpen bij Kennisnet opgevraagd. Het is goed dat de je de beginnetjes uitwerkt. Als er meer dan 10 regels aan tekst zijn, mag je het uit de lijst halen door het sjabloon te verwijderen. Het uitbreiden van een beginnetje telt niet mee bij de badge voor nieuw gemaakte artikelen (dit is alleen voor als je een nieuw, niet bestaand artikel aanmaakt), maar het telt mee bij de badge voor bijdragen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 17 sep 2020 14:21 (CEST)
 +
 
 +
== Muziekbestand toevoegen ==
 +
 
 +
Het zou wel leuk zijn als een muziek- of geluidsbestand kon worden toegevoegd aan een artikel. Ik probeerde het bij [[Ik zag twee beren]] met 'Invoegen'. Het bestand Ikzagtweeberen.ogg op Wikimedia Commons verscheen wel, maar dat invoegen werd verhinderd. Is hier een oplossing voor? [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 24 sep 2020 08:56 (CEST)
 +
: Zoiets? [[File: Lachen Mix MM.ogg]].  {{Gebruiker:PaulD/Handtekening}} 24 sep 2020 11:16 (CEST)
 +
::Gelukt! :) [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 24 sep 2020 12:23 (CEST)
 +
 
 +
== Naam titel wijzigen ==
 +
 
 +
Heb bij overleg [[langspeelplaat]] een vraag gesteld om de titel te mogen wijzigen in grammofoonplaat. Ziet alleen de maker van dit item de vraag of ook de moderatoren? Overigens is er een site voor musea waarin beschrijvingen voor collectie-items bekeken en gezocht kan worden:
 +
#DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Nederland [[http://website.aat-ned.nl/home]]
 +
#DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Engels (maar ook Nederlands) [[http://www.getty.edu/research/tools/vocabularies/aat/]]
 +
[[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 4 okt 2020 16:24 (CEST)
 +
:Alle overlegpagina's zijn openbaar, dus dat wil zeggen dat iedereen (gebruikers, moderators, niet-leden, het gehele internet) de pagina kan bekijken. Overigens kan je zelf de titel van een pagina wijzigen door op "meer" te klikken bovenaan de pagina en vervolgens op "hernoemen". Als je dat goed kunt beargumenteren is daar vooraf geen overleg voor nodig. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 okt 2020 16:56 (CEST)
 +
 
 +
== wikikids ==
 +
 
 +
mij zou het cool lijken als jullie spelletjes hebben op wikikids.
 +
ik hoop dat het werkt. groeten Briggen
 +
:WikiKids is geen spelletjes website. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 okt 2020 10:08 (CEST)
 +
 
 +
== Portaal:Mexico? ==
 +
 
 +
Ik kwam een aantal dagen geleden met artikel over [[Mexico]] tegen, dat erg uitgebreid is. Mexico is een erg bekend land met een wijd bekende cultuur (zoals de sombrero, mariachi's en talloze gerechten). Misschien is het leuk om een portaal over Mexico te maken? Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 13 okt 2020 21:17 (CEST)
 +
 
 +
== Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie ==
 +
 
 +
Goedenavond,
 +
 
 +
Het heeft even geduurd maar het is mij dan eindelijk gelukt om de [[:Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie]] leeg te krijgen. Nu lijkt het mij een goed idee als we er met elkaar voor zorgen dat dit ook zo blijft.
 +
 
 +
Willen jullie daarmee helpen? Ik ben trouwens nu van plan om de categorieën Verbeteren en Opmaak aan te pakken. Wie daarbij mee wilt helpen is van harte welkom!
 +
 
 +
{{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 21 okt 2020 19:28 (CEST)
 +
:Bedankt Wouter. Ik kan geloven dat dat enorm veel werk geweest is. Ongelooflijk waanzinnig dat de categorie nu leeg is. Laten we met z'n allen ervoor zorgen dat de categorie inderdaad leeg blijft. Ik wil graag helpen met de categorieën Verbeteren en Opmaak leeg te maken. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 21 okt 2020 20:54 (CEST)
 +
::Super gedaan Wouter! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 21 okt 2020 21:11 (CEST)
 +
:::Wauw! Mooi zo. Ik wil wel helpen met opmaak. [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 24 okt 2020 14:41 (CEST)
 +
Op dit moment is de speciale pagina "Niet-bestaande categorieën met de meeste koppelingen" op 2 categorieën na ook helemaal leeg. {{Gebruiker:Wouter15/Handtekening}}. 9 jan 2021 15:49 (CET)
 +
 
 +
== 31.000 artikelen! ==
 +
 
 +
Een paar dagen geleden zijn we door de grens van 31.000 artikelen heengegaan! Iedereen bedankt voor het harde werk om dit te bereiken. Ik zou zeggen op naar de 32.000 artikelen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 okt 2020 17:38 (CET)
 +
 
 +
 
 +
als we zo door gaan dan zijn we over een paar dagen al bij de 32.000!
 +
{{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 7 nov 2020 16:55 (CET)
 +
 
 +
== SuperSchrijfWedstrijd ==
 +
 
 +
Beste Wikikidsers,
 +
Enkele maanden geleden heb ik Wikikids 'verlaten'.
 +
Na een blik te hebben geworpen op enkele artikelen waaronder [[Portaal:Israël]] besloot ik dat ik toch weer iets moest gaan doen voor [[Wikikids]].
 +
 
 +
Een half jaar geleden is de SSW georganiseerd wat naar mijn mening een aantal erg mooie en leuke artikelen opleverde!
 +
 
 +
Ik stel voor om nogmaals een SSW wordt gehouden! Wanneer er een jury moet worden gekozen houdt ik mij in ieder geval van harte aanbevolen.
 +
 
 +
Groet,
 +
Anoniem0220
 +
:De SuperSchrijfWedstrijd is hooguit 1x per jaar, dus volgend jaar maart misschien weer! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 nov 2020 20:07 (CET)
 +
::Misschien kun je in plaats van een SuperSchrijfWedstrijd een Wikiproject houden? {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 nov 2020 19:00 (CET)
 +
:::Mijn excuus als het ongewenst is dat ik er weer over begin. Het is inmiddels al Januari en Maart duurt dus niet zo lang meer. Zou ik alvast mogen beginnen met de voorbereiding voor de SSW? Laat maar weten als je het liever niet hebt of dat het nog te vroeg is! Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 8 jan 2021 17:44 (CET)
 +
 
 +
== App ==
 +
 
 +
Beste,
 +
 
 +
Er bestaat nog geen WikiKids-App. Ik weet ook niet of dit haalbaar is, maar ik denk dat dat wel fijn zou zijn voor kinderen die WikiKids op de Telefoon gebruiken. En misschien krijgen we daardoor ook meerdere gebruikers.
 +
 
 +
Met Vriendelijke groet, {{Gebruiker:Ma7/Handtekening}} 28 nov 2020 12:57 (CET).
 +
:Hi Ma7, inderdaad bestaat er nog geen WikiKids-app. Volgensmij was dit al een keer voorgesteld, maar was het niet mogelijk. Mij zou het overigens wel leuk lijken! Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 nov 2020 19:03 (CET)
 +
::Oke, misschien is er wel iemand op deze Wiki die veel van apps maken af weet. In ieder geval lijkt het mij heel erg handig. Groet, {{Gebruiker:Ma7/Handtekening}} 29 nov 2020 08:46 (CET)
 +
 
 +
== Beeld van Wikikids ==
 +
 
 +
Hallo,
 +
Ik heb gemerkt dat het beeld van Wikikids en de eerste indruk vaak is dat het ''alleen'' door kinderen is geschreven. Dit wordt vaak te serieus genomen en leidt vaak tot dingen als ''Gebruik <font color="red"><span style="text-decoration:underline">GEEN</span></font>'' (ja zo stond het er echt) ''bronnen die door kinderen zijn geschreven, zoals Wikikids. Deze zijn vaak onbetrouwbaar.'' dat ervoor zorgt dat kinderen geen Wikikids (meer) gaan gebruiken. Dit komt uit een echt boek (waar ik de naam niet van ga noemen) en het boek zegt juist dat je Wikipedia moet gebruiken, maar dat dat soms te moeilijk is (En daar IS Wikikids juist voor). De schrijvers van het boek zijn waarschijnlijk niet diep genoeg in Wikikids gegaan  (Moderators en zo). Er is ook een groep kinderen die niet weten dat Wikikids bestaat en alleen Wikipedia gebruiken. Dit soort beelden op Wikikids zorgt ervoor dat er minder gebruikers zijn die Wikikikids gebruiken. Dit is trouwens niet echt een vraag, eerder een opening van een discussie. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 4 dec 2020 08:45 (CET)
 +
:Als je de naam van het boek niet noemt kunnen we ook geen contact opnemen met de schrijvers om ze uit te leggen dat WikiKids, door oudere kinderen en volwassenen, goed wordt gecontroleerd. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2020 10:29 (CET)
 +
::Het is geen verwijt, maar ik zou zelf ook niet meteen Wikikids op gelijke voet stellen met andere, meer specifiek op volwassenen gerichte informatieve bronnen. Dat ligt gewoon aan het feit dat het doelpubliek hier kinderen zijn en dat de teksten grotendeels door kinderen worden geschreven. Dat enkele volwassenen hier en daar wat bijsturen brengt de artikels niet meteen op een niveau dat ook maar enigszins te vergelijken valt met Wikipedia met honderden hoogopgeleide medewerkers en ervaren schrijvers. En zelfs daar kom je nog zwakke artikels tegen... Dus: wees niet zo streng voor jezelf: Wikikids heeft zijn eigen niche en doel, alleen zijn die anders dan Wikipedia, dat je om die reden zeker niet als je concurrent mag beschouwen. [[Gebruiker:White Fang|White Fang]] ([[Overleg gebruiker:White Fang|overleg]]) 4 dec 2020 15:39 (CET)
 +
:::Inderdaad. Op Wikipedia zijn er bijvoorbeeld veel vrijwilligers met kennis uit hun vakgebied; ze zijn bijvoorbeeld studenten of hoogleraren. Ik denk dat het ontbreken van bronnen er niet toe gaat leiden dat kinderen overstappen naar Wikipedia. Artikelen op Wikipedia gebruiken moeilijkere woorden en langere zinnen. Daarnaast gaan artikelen op Wikipedia uit van een bepaalde voorkennis, terwijl op WikiKids dit niet echt het geval is. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 4 dec 2020 21:36 (CET)
 +
 
 +
== Vlagsjabloon ==
 +
 
 +
Hallo, ik heb er soms last van dat je de vlag van bijv. de Engelse Marine helemaal in moet voeren i.p.v. dat er ook hier een sjabloon voor bestaat, daarom zou ik het leuk vinden om nog een paar belangrijke vlaggen die niet van een land zijn toe te voegen aan de lijst. Maar ik vraag wel eerst toestemming voordat ik aan de gang ga. [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 18 dec 2020 08:36 (CET)
 +
:Natuurljjk mag dat! Als dat handiger is, zie ik daar geen probleem in. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 18 dec 2020 08:41 (CET)
 +
 
 +
== Hulpportalen ==
 +
 
 +
Hoi, mij lijkt het een goed plan om in 2021 de hulpportalen (Portaal:Kids, Portaal:Kids2, Portaal:Moderator en Portaal:Onderwijs) aan te pakken en te beginnen met de twee Kidsportalen. Ik wil graag de opmaak van de hoofdpagina overnemen en invoegen op de Kidsportalen. Hierna wil ik starten met de inhoud na te kijken, te updaten waar nodig en nieuwe stukken erbij schrijven. Ik denk dat er inhoudelijk aan Portaal:Kids weinig moet veranderen; misschien wat opmaak. Aan Portaal:Kids2 moet wel het een en ander veranderen, aangezien niet alles meer te vinden (zoals de Awards, afspraken over wat een land is en wat niet of een uitgebreidere versie voor het maken van infoboxen). Ook zouden we misschien iets van een hulpportaal voor spelling kunnen toevoegen, zodat gebruikers dingen kunnen naslaan (zoals hoofdlettergebruik). Ik hoor graag jullie mening hierover, dan ik misschien binnenkort al beginnen met de opmaak van Portaal:Kids iets frisser en in lijn met de hoofdpagina te maken. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 26 dec 2020 14:17 (CET)
 +
 
 +
== Iedereen bedankt en een mooi 2021 ==
 +
 
 +
Iedereen bedankt voor dit jaar, waarin wij toch weer een hoop dingen wisten aan te pakken. Er zijn weer prachtige artikelen gemaakt/uitgebreid, een succesvolle Schrijfwedstrijd is gehouden en vele projecten hebben plaatsgevonden. Ook hebben we de magische grens van 31.000 artikelen overschreven! Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling; 2020 is een jaar dat we waarschijnlijk nooit zullen vergeten. Nog nooit eerder is ons leven stil komen te liggen door een pandemie en verschillende lockdowns. Hoewel 2020 het jaar van ''social distancing'' was, zijn we nog nooit zo verbonden geweest. 2020 was het jaar van de Brexit, van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de bosbranden in Australië, complottheorieën en vele protesten. Ik wens iedereen een gelukkig 2021! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 31 dec 2020 19:39 (CET)
 +
:Bedankt! En voor iedereen: bedankt met het groter maken van Wikikids met allerlei nuttige en grote artikelen. Ga zo door! [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 31 dec 2020 19:44 (CET)
 +
::Namens mij, nog Gelukkig Nieuwjaar! {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 1 jan 2021 16:51 (CET)
 +
 
 +
== voorkeuren ==
 +
 
 +
beste...?
 +
bij het stukje voorkeuren (rechts boven in je scherm) lijkt het me leuk om er ook een aantal paginas aangemaakt kopje en het zelfde voor plaatjes want aantal bewerkingen staat er al.
 +
 
 +
en ik weet dat het ook al bij badges staat maar daar staat het nooit precies want als je zegmaar 700 bewerkingen hebt, beb je alleen maar de badge van 500 bewerkingen.
 +
{{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 6 jan 2021 09:12 (CET)
 +
:Bedankt voor je idee! We zullen er naar kijken voor een volgende update! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 6 jan 2021 11:02 (CET)
 +
 
 +
ok, =) {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 6 jan 2021 11:50 (CET)
 +
 
 +
== Wikikids:Nieuws ==
 +
 
 +
Bij wikikds nieuws staat nog steeds dat er een zomerstop is en eind september een nieuwe krant verschijnt. [[Gebruiker:Anoniem0220|Anoniem0220]] ([[Overleg gebruiker:Anoniem0220|overleg]]) 7 jan 2021 17:46 (CET)
 +
:Klopt. Doordat het enorm rustig was, was er weinig om te melden. Vanaf eind januari komt er een nieuwe krant. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 jan 2021 19:45 (CET)
 +
 
 +
== project ==
 +
 
 +
wanneer komt er weer een nieuw project?{{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 8 jan 2021 13:57 (CET)
 +
:Als jij een leuk idee hebt om een project over te doen sta ik open om mee te doen! Groet, [[Gebruiker:Anoniem0220|Anoniem0220]] ([[Overleg gebruiker:Anoniem0220|overleg]]) 8 jan 2021 14:08 (CET)
 +
::Inderdaad, ieder mag ideeën voor projecten indienen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 jan 2021 14:18 (CET)
 +
:::Misschien is het onderwerp 'minderheidstalen' wel leuk (ik ben al begonnen met een lijst van artikelen). [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 10 jan 2021 09:25 (CET)
 +
::::Lijkt me een goed onderwerp. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 11 jan 2021 21:15 (CET)
 +
 
 +
== Handtekening ==
 +
 
 +
Hoe moest je ook al weer je handtekening invoeren bij voorkeuren?
 +
[[Gebruiker:Anoniem0220|&#91;&#91;Gebruiker:Anoniem0220/handtekening2&#93;&#93;]] ([[Overleg gebruiker:Anoniem0220|overleg]]) 8 jan 2021 14:28 (CET)
 +
 
 +
SUBST:Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening2
 +
maar dan met aan alle 2 de kanten {{  }}
 +
groetjes {{Gebruiker:BIGsmile/Handtekening}} 11 jan 2021 12:47 (CET)
 +
 
 +
== Gouden WikiKids Award ==
 +
 
 +
Ik kom, tot mijn schrik, er nu pas achter dat we helemaal geen Gouden WikiKids Award verkiezing hebben georganiseerd in december. Ik was zelf ook veel te druk met andere dingen om hier nog aan te denken. Er zijn wel een hoop artikelen genomineerd in 2020. Dus ik stel voor om alsnog de verkiezing te starten. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 11 jan 2021 21:30 (CET)
 +
:Ik zat er ook nog aan te denken begin december, maar was het tussen de verslagen en papers door helemaal vergeten. Mij lijkt het een goed idee om het nu nog te doen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 11 jan 2021 21:42 (CET)
 +
 
 +
== Servers ==
 +
 
 +
Bij 'bewerkregels' staat dat je niet mag bewerken met Tor of Proxy server maar mag je wel bewerken met een VPN server? {{Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening}} 12 jan 2021 14:09 (CET)
 +
:Nee, een VPN-server valt in dezelfde categorie als een tor of proxyserver en is dan ook niet toegestaan. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 12 jan 2021 14:11 (CET)
 +
 
 +
== niks ==
 +
 
 +
hoe kun je plaatjes plaatsen waar moet je dan op klikken?
 +
:Dat staat [[Wikikids:Uploaden|op deze pagina (klik)]] uitgelegd. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 13 jan 2021 16:33 (CET)
 +
 
 +
== Gewenste afbeeldingen ==
 +
 
 +
Kwam laatst bij een lijst van nog gewenste afbeeldingen.  Kan deze niet meer vinden? [[Gebruiker:Hanssain|Hanssain]] ([[Overleg gebruiker:Hanssain|overleg]]) 14 jan 2021 22:22 (CET)
 +
: Zoek op: ''Categorie:WikiKids:Afbeelding gewenst'' (let goed op hoofletters). [[Gebruiker:Eize01|<font color="Darkgreen">Єize01</font>]] [[bestand:War_flag_of_the_Hellenic_Army.svg|20px]] <font color="red">(નુ־)</font> [[Overleg gebruiker:Eize01|<font color="turquoise">''overleg?''</font>]] 15 jan 2021 09:07 (CET)

Huidige versie van 15 jan 2021 om 09:10

Welkom in het Clubhuis!
Help-browser.svg

Welkom in het Clubhuis van WikiKids! Hier kun je als (vaste) gebruiker of volwassene overleggen over onderwerpen die over WikiKids gaan. Wil je een nieuw bericht plaatsen? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder.

  • Heb jij een vraag over WikiKids? Stel deze dan in de WikiKids Boomhut!
  • Oude onderwerpen vind je in het archief van het Clubhuis.


Klik hier om een vraag te stellen!

Portaal:Literatuur

Hier is het ontwerp voor het nieuwe portaal:Literatuur. Mochten er nog verbeterpunten zijn hoor ik het graag. Bij het kopje uitgelicht jeugdboek komt er natuurlijk maandelijks een nieuwe boek te staan. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 aug 2020 06:55 (CEST)

Sun Tzu is een strateeg volgens mij, niet een schrijver/dichter, alhoewel hij wel een groot boek (Art of War) heeft geschreven. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 30 aug 2020 08:57 (CEST)
Na nader inzien haal ik die naam weg. Hoewel The Art of War een belangrijk boek uit de wereldliteratuur is, is het meer non-fictie. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 30 aug 2020 09:51 (CEST)
Ik vind het een prachtig portaal. Alleen zijn er ook kinderboekenschrijvers zoals Tosca Menten, Janneke Schotveld enzo, valt dat onder "echte" literatuur? Didi05 (overleg) 30 aug 2020 16:49 (CEST)
Toevoeging: Behalve het uitgelichte jeugdboek staan er geen boeken op het portaal, en dat nou juist waar literatuur om gaat toch? Didi05 (overleg) 30 aug 2020 16:52 (CEST)
Qua kinderboekenschrijvers heb ik de bekendste uitgekozen. Je mag natuurlijk toevoegingen doen, aangezien kinderboekenschrijvers niet echt "gecanoniseerd" zijn. Er wordt niet echt een onderscheid in de literatuurwetenschap gemaakt tussen kinderliteratuur in enge en ruime zin. Dus als je toevoegingen heb, mag je deze natuurlijk toevoegen. Over de boeken gesproken: Ik wilde eerst meer boeken toevoegen, maar dan wordt het portaal heel erg lang. Ik heb daarom expres voor de auteurs gekozen, aangezien je op de artikelen daarvan weer de boeken leest die ze hebben geschreven. Mocht je daarvoor een oplossing hebben hoor ik het graag. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 aug 2020 07:29 (CEST)

Zijbalk

Hallo, in de zijbalk van Wikikids staan allerlei handige links om snel overal te komen. Ik vind het echter wel jammer dat Het Clubhuis er niet tussen staat. Misschien kan dit geregeld worden. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 6 sep 2020 9:41 (CEST)

Ik zal er is naar kijken of dat voor bevestigde gebruikers erbij kan komen. Ik wil niet dat iedereen dat ziet namelijk, anders wordt het clubhuis straks net zo druk met onzin vragen als de boomhut. :) apoo overleg · (MOD) 6 sep 2020 11:45 (CEST)

Pabo-studenten

Dag allemaal,

Ook dit jaar schrijven onze Pabo-studenten weer een artikel op WikiKids over een onderwerp waarin ze zich verdiepen in het kader van de module Wetenschap en Technologie. Ook dit keer zal ik hen hierin zo goed mogelijk proberen te begeleiden en hen wegwijs maken. Ik zal hen ook wijzen op de mogelijkheid om vragen te stellen in de Boomhut. Op de artikelen waaraan de studenten schrijven komt zoals eerder ook al het geval was het Pabo-sjabloon te staan. Dit betekent dat tot februari 2021 (de periode tot de herkansingen) die artikelen niet verwijderd of veranderd moeten worden. Dat betekent natuurlijk niet dat als de kwaliteit niet op orde is er niets van gezegd mag worden. Ik zal de studenten er ook op wijzen dat ze aangesproken kunnen worden door jullie op de artikelen op de persoonlijke overlegpagina. Mocht dit niet helpen dan kun je met mij contact opnemen. Hopelijk is het duidelijk en krijgen we weer mooie artikelen erbij! Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 9 sep 2020 11:19 (CEST)

Bedankt voor het bericht en ik wens de pabo-studenten veel succes! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 9 sep 2020 11:23 (CEST)

Klexikon

Beste gebruikers,

Ik was de web-care aan het doen op Twitter, dus reageren op vragen en berichten van mensen over WikiKids. Wat mij opviel, was dat Klexikon werd genoemt, als Duitse kinderwiki, terwijl ik altijd Vikidia als duitse kinderwiki zie. Ik heb er op gereageerd dat wij samenwerken met Vikidia, maar hoe zit dat eigenlijk met Klexikon. Hoort die ook tot wikimedia en de groep kinderwiki's, of is dat een totaal andere site zonder link met ons.

Met vriendelijke groet,

Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 11 sep 2020 22:37 (CEST)

Ik zie dat Klexikon iets langer bestaat en (veel) meer artikelen heeft dan de Duitse Vikidia. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit van gehoord had. Er is niet echt een officiële Duitse Kinderwiki denk ik. Iedereen kan natuurlijk zelf een kinderwiki beginnen! Wij hebben inderdaad een samenwerkingsverband met Vikidia. :) apoo overleg · (MOD) 12 sep 2020 08:40 (CEST)
Ik kan geen Duits, maar als ik de pagina 'over ons' vertaal met Google, dan staat er dat de site bestaat sinds 2014, en dan is WikiKids voor zover ik weet een stuk ouder. Verder vertaalt Google "lexikon" eerst naar encyclopedie en vervolgens naar woordenboek. Kan er iemand hier Duits? Een mens is een stuk nauwkeuriger dan Google. Verder zie ik dat Klexicon voor kinderen door volwassenen word geschreven, dus het is niet echt een Kinderwiki, daarom lijkt een samenwerking mij niet echt nodig. Didi05 (overleg) 12 sep 2020 10:53 (CEST)
Ik studeer Duits, dus ja. In 2014 hebben Beem en ik geprobeerd om een samenwerking met Klexikon te regelen. Klexikon ziet hier echter niets in. Hun richten zich een doelgroep die op school geen andere talen dan het Duits krijgt. Zij willen het bewerken zo eenvoudig mogelijk houden, waardoor er ook geen sjablonen, interwiki's of portalen aanwezig zijn op Klexikon. Hierdoor willen zij geen interwiki's terug maken naar WikiKids/Vikidia. De oprichter van Vikidia heeft trouwens ook hetzelfde geprobeerd en kwam op hetzelfde antwoord uit. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 12 sep 2020 12:01 (CEST)
Het was vooral handig om te weten, aangezien ik het nog niet ken en er vragen / opmerkingen over kregen. Ik heb nu gezegd dat Vikidia onze Duitse partner is, dus wilde het even checken.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 13 sep 2020 19:00 (CEST)
Dat klopt. Het is alleen erg jammer dat de Duitstalige Vikidia nog vrij klein is. :'-( Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 sep 2020 16:22 (CEST)

Portaal:Taal (PorTaal)

Goedemiddag, hierbij dien ik mijn ontwerp voor Portaal:Taal (PorTaal) in. Op het portaal heb ik naast de verschillende talen (Engels, Frans, etc.) ook aandacht proberen te geven voor taalkundige begrippen, dialecten en woordsoorten en zinsbouw. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 16 sep 2020 16:17 (CEST)

Leuk idee! :) apoo overleg · (MOD) 16 sep 2020 16:22 (CEST)
Het blauw mag naar mijn mening iets minder fel, maar verder is-ie mooi en slim ontworpen. Didi05 (overleg) 18 sep 2020 19:05 (CEST)
Ik heb de felheid aangepast door het blauw iets donkerder te maken. Portaal staat meteen ook in de goede naamruimte. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 24 sep 2020 17:56 (CEST)

Meest gezochte onderwerpen

Is er een tool of zo binnen Wikikids waarop je kan zien wat (actueel) het meest gezochte onderwerp is. En meteen de vraag of het hier om onderwerpen gaat die eigenlijk nog uitgewerkt moeten worden (beginnetjes of zelfs niet aanwezig). Kijk nu regelmatig bij de 'beginnetjes' die onder het Logo staan en werk er zo nu en dan één uit (tellen die trouwens als nieuw gemaakt artikel bij de badges?). Als zo'n beginnetje is uitgewerkt, is het dan aan de moderator om het desbetreffende onderwerp uit de lijst te halen? Met vriendelijke groet Hanssain (overleg) 17 sep 2020 11:41 (CEST)

Hi, we hebben geen tool voor de meest gezochte onderwerpen. In het voorjaar hebben we een lijst met de 100 meest gezochte onderwerpen bij Kennisnet opgevraagd. Het is goed dat de je de beginnetjes uitwerkt. Als er meer dan 10 regels aan tekst zijn, mag je het uit de lijst halen door het sjabloon te verwijderen. Het uitbreiden van een beginnetje telt niet mee bij de badge voor nieuw gemaakte artikelen (dit is alleen voor als je een nieuw, niet bestaand artikel aanmaakt), maar het telt mee bij de badge voor bijdragen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 17 sep 2020 14:21 (CEST)

Muziekbestand toevoegen

Het zou wel leuk zijn als een muziek- of geluidsbestand kon worden toegevoegd aan een artikel. Ik probeerde het bij Ik zag twee beren met 'Invoegen'. Het bestand Ikzagtweeberen.ogg op Wikimedia Commons verscheen wel, maar dat invoegen werd verhinderd. Is hier een oplossing voor? White Fang (overleg) 24 sep 2020 08:56 (CEST)

Zoiets? Bestand:Lachen Mix MM.ogg. Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 24 sep 2020 11:16 (CEST)
Gelukt! :) White Fang (overleg) 24 sep 2020 12:23 (CEST)

Naam titel wijzigen

Heb bij overleg langspeelplaat een vraag gesteld om de titel te mogen wijzigen in grammofoonplaat. Ziet alleen de maker van dit item de vraag of ook de moderatoren? Overigens is er een site voor musea waarin beschrijvingen voor collectie-items bekeken en gezocht kan worden:

  1. DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Nederland [[1]]
  2. DOORVERWIJZING naar Art & Archtecture Thesaurus Engels (maar ook Nederlands) [[2]]
Hanssain (overleg) 4 okt 2020 16:24 (CEST)
Alle overlegpagina's zijn openbaar, dus dat wil zeggen dat iedereen (gebruikers, moderators, niet-leden, het gehele internet) de pagina kan bekijken. Overigens kan je zelf de titel van een pagina wijzigen door op "meer" te klikken bovenaan de pagina en vervolgens op "hernoemen". Als je dat goed kunt beargumenteren is daar vooraf geen overleg voor nodig. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 4 okt 2020 16:56 (CEST)

wikikids

mij zou het cool lijken als jullie spelletjes hebben op wikikids. ik hoop dat het werkt. groeten Briggen

WikiKids is geen spelletjes website. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 8 okt 2020 10:08 (CEST)

Portaal:Mexico?

Ik kwam een aantal dagen geleden met artikel over Mexico tegen, dat erg uitgebreid is. Mexico is een erg bekend land met een wijd bekende cultuur (zoals de sombrero, mariachi's en talloze gerechten). Misschien is het leuk om een portaal over Mexico te maken? Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 13 okt 2020 21:17 (CEST)

Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie

Goedenavond,

Het heeft even geduurd maar het is mij dan eindelijk gelukt om de Categorie:WikiKids:Deze pagina heeft geen categorie leeg te krijgen. Nu lijkt het mij een goed idee als we er met elkaar voor zorgen dat dit ook zo blijft.

Willen jullie daarmee helpen? Ik ben trouwens nu van plan om de categorieën Verbeteren en Opmaak aan te pakken. Wie daarbij mee wilt helpen is van harte welkom!

Wouter15 overleg · (MOD). 21 okt 2020 19:28 (CEST)

Bedankt Wouter. Ik kan geloven dat dat enorm veel werk geweest is. Ongelooflijk waanzinnig dat de categorie nu leeg is. Laten we met z'n allen ervoor zorgen dat de categorie inderdaad leeg blijft. Ik wil graag helpen met de categorieën Verbeteren en Opmaak leeg te maken. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 21 okt 2020 20:54 (CEST)
Super gedaan Wouter! :) apoo overleg · (MOD) 21 okt 2020 21:11 (CEST)
Wauw! Mooi zo. Ik wil wel helpen met opmaak. Didi05 (overleg) 24 okt 2020 14:41 (CEST)

Op dit moment is de speciale pagina "Niet-bestaande categorieën met de meeste koppelingen" op 2 categorieën na ook helemaal leeg. Wouter15 overleg · (MOD). 9 jan 2021 15:49 (CET)

31.000 artikelen!

Een paar dagen geleden zijn we door de grens van 31.000 artikelen heengegaan! Iedereen bedankt voor het harde werk om dit te bereiken. Ik zou zeggen op naar de 32.000 artikelen. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 25 okt 2020 17:38 (CET)


als we zo door gaan dan zijn we over een paar dagen al bij de 32.000!

 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 7 nov 2020 16:55 (CET)

SuperSchrijfWedstrijd

Beste Wikikidsers, Enkele maanden geleden heb ik Wikikids 'verlaten'. Na een blik te hebben geworpen op enkele artikelen waaronder Portaal:Israël besloot ik dat ik toch weer iets moest gaan doen voor Wikikids.

Een half jaar geleden is de SSW georganiseerd wat naar mijn mening een aantal erg mooie en leuke artikelen opleverde!

Ik stel voor om nogmaals een SSW wordt gehouden! Wanneer er een jury moet worden gekozen houdt ik mij in ieder geval van harte aanbevolen.

Groet, Anoniem0220

De SuperSchrijfWedstrijd is hooguit 1x per jaar, dus volgend jaar maart misschien weer! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 26 nov 2020 20:07 (CET)
Misschien kun je in plaats van een SuperSchrijfWedstrijd een Wikiproject houden? Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 nov 2020 19:00 (CET)
Mijn excuus als het ongewenst is dat ik er weer over begin. Het is inmiddels al Januari en Maart duurt dus niet zo lang meer. Zou ik alvast mogen beginnen met de voorbereiding voor de SSW? Laat maar weten als je het liever niet hebt of dat het nog te vroeg is! Met vriendelijke groet, Rolitic06 Overleg 8 jan 2021 17:44 (CET)

App

Beste,

Er bestaat nog geen WikiKids-App. Ik weet ook niet of dit haalbaar is, maar ik denk dat dat wel fijn zou zijn voor kinderen die WikiKids op de Telefoon gebruiken. En misschien krijgen we daardoor ook meerdere gebruikers.

Met Vriendelijke groet, Emperor-cold hg.jpg –> Ma7 Overleg 28 nov 2020 12:57 (CET).

Hi Ma7, inderdaad bestaat er nog geen WikiKids-app. Volgensmij was dit al een keer voorgesteld, maar was het niet mogelijk. Mij zou het overigens wel leuk lijken! Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 28 nov 2020 19:03 (CET)
Oke, misschien is er wel iemand op deze Wiki die veel van apps maken af weet. In ieder geval lijkt het mij heel erg handig. Groet, Emperor-cold hg.jpg –> Ma7 Overleg 29 nov 2020 08:46 (CET)

Beeld van Wikikids

Hallo, Ik heb gemerkt dat het beeld van Wikikids en de eerste indruk vaak is dat het alleen door kinderen is geschreven. Dit wordt vaak te serieus genomen en leidt vaak tot dingen als Gebruik GEEN (ja zo stond het er echt) bronnen die door kinderen zijn geschreven, zoals Wikikids. Deze zijn vaak onbetrouwbaar. dat ervoor zorgt dat kinderen geen Wikikids (meer) gaan gebruiken. Dit komt uit een echt boek (waar ik de naam niet van ga noemen) en het boek zegt juist dat je Wikipedia moet gebruiken, maar dat dat soms te moeilijk is (En daar IS Wikikids juist voor). De schrijvers van het boek zijn waarschijnlijk niet diep genoeg in Wikikids gegaan (Moderators en zo). Er is ook een groep kinderen die niet weten dat Wikikids bestaat en alleen Wikipedia gebruiken. Dit soort beelden op Wikikids zorgt ervoor dat er minder gebruikers zijn die Wikikikids gebruiken. Dit is trouwens niet echt een vraag, eerder een opening van een discussie. Emblem-cool.svgDeGroteEmojii 4 dec 2020 08:45 (CET)

Als je de naam van het boek niet noemt kunnen we ook geen contact opnemen met de schrijvers om ze uit te leggen dat WikiKids, door oudere kinderen en volwassenen, goed wordt gecontroleerd. :) apoo overleg · (MOD) 4 dec 2020 10:29 (CET)
Het is geen verwijt, maar ik zou zelf ook niet meteen Wikikids op gelijke voet stellen met andere, meer specifiek op volwassenen gerichte informatieve bronnen. Dat ligt gewoon aan het feit dat het doelpubliek hier kinderen zijn en dat de teksten grotendeels door kinderen worden geschreven. Dat enkele volwassenen hier en daar wat bijsturen brengt de artikels niet meteen op een niveau dat ook maar enigszins te vergelijken valt met Wikipedia met honderden hoogopgeleide medewerkers en ervaren schrijvers. En zelfs daar kom je nog zwakke artikels tegen... Dus: wees niet zo streng voor jezelf: Wikikids heeft zijn eigen niche en doel, alleen zijn die anders dan Wikipedia, dat je om die reden zeker niet als je concurrent mag beschouwen. White Fang (overleg) 4 dec 2020 15:39 (CET)
Inderdaad. Op Wikipedia zijn er bijvoorbeeld veel vrijwilligers met kennis uit hun vakgebied; ze zijn bijvoorbeeld studenten of hoogleraren. Ik denk dat het ontbreken van bronnen er niet toe gaat leiden dat kinderen overstappen naar Wikipedia. Artikelen op Wikipedia gebruiken moeilijkere woorden en langere zinnen. Daarnaast gaan artikelen op Wikipedia uit van een bepaalde voorkennis, terwijl op WikiKids dit niet echt het geval is. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 dec 2020 21:36 (CET)

Vlagsjabloon

Hallo, ik heb er soms last van dat je de vlag van bijv. de Engelse Marine helemaal in moet voeren i.p.v. dat er ook hier een sjabloon voor bestaat, daarom zou ik het leuk vinden om nog een paar belangrijke vlaggen die niet van een land zijn toe te voegen aan de lijst. Maar ik vraag wel eerst toestemming voordat ik aan de gang ga. Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 18 dec 2020 08:36 (CET)

Natuurljjk mag dat! Als dat handiger is, zie ik daar geen probleem in. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 18 dec 2020 08:41 (CET)

Hulpportalen

Hoi, mij lijkt het een goed plan om in 2021 de hulpportalen (Portaal:Kids, Portaal:Kids2, Portaal:Moderator en Portaal:Onderwijs) aan te pakken en te beginnen met de twee Kidsportalen. Ik wil graag de opmaak van de hoofdpagina overnemen en invoegen op de Kidsportalen. Hierna wil ik starten met de inhoud na te kijken, te updaten waar nodig en nieuwe stukken erbij schrijven. Ik denk dat er inhoudelijk aan Portaal:Kids weinig moet veranderen; misschien wat opmaak. Aan Portaal:Kids2 moet wel het een en ander veranderen, aangezien niet alles meer te vinden (zoals de Awards, afspraken over wat een land is en wat niet of een uitgebreidere versie voor het maken van infoboxen). Ook zouden we misschien iets van een hulpportaal voor spelling kunnen toevoegen, zodat gebruikers dingen kunnen naslaan (zoals hoofdlettergebruik). Ik hoor graag jullie mening hierover, dan ik misschien binnenkort al beginnen met de opmaak van Portaal:Kids iets frisser en in lijn met de hoofdpagina te maken. Met vriendelijke groet, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 26 dec 2020 14:17 (CET)

Iedereen bedankt en een mooi 2021

Iedereen bedankt voor dit jaar, waarin wij toch weer een hoop dingen wisten aan te pakken. Er zijn weer prachtige artikelen gemaakt/uitgebreid, een succesvolle Schrijfwedstrijd is gehouden en vele projecten hebben plaatsgevonden. Ook hebben we de magische grens van 31.000 artikelen overschreven! Ik wens iedereen alvast een fijne jaarwisseling; 2020 is een jaar dat we waarschijnlijk nooit zullen vergeten. Nog nooit eerder is ons leven stil komen te liggen door een pandemie en verschillende lockdowns. Hoewel 2020 het jaar van social distancing was, zijn we nog nooit zo verbonden geweest. 2020 was het jaar van de Brexit, van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de bosbranden in Australië, complottheorieën en vele protesten. Ik wens iedereen een gelukkig 2021! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 31 dec 2020 19:39 (CET)

Bedankt! En voor iedereen: bedankt met het groter maken van Wikikids met allerlei nuttige en grote artikelen. Ga zo door! Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 31 dec 2020 19:44 (CET)
Namens mij, nog Gelukkig Nieuwjaar! Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 1 jan 2021 16:51 (CET)

voorkeuren

beste...? bij het stukje voorkeuren (rechts boven in je scherm) lijkt het me leuk om er ook een aantal paginas aangemaakt kopje en het zelfde voor plaatjes want aantal bewerkingen staat er al.

en ik weet dat het ook al bij badges staat maar daar staat het nooit precies want als je zegmaar 700 bewerkingen hebt, beb je alleen maar de badge van 500 bewerkingen. 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 6 jan 2021 09:12 (CET)

Bedankt voor je idee! We zullen er naar kijken voor een volgende update! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 6 jan 2021 11:02 (CET)

ok, =) 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 6 jan 2021 11:50 (CET)

Wikikids:Nieuws

Bij wikikds nieuws staat nog steeds dat er een zomerstop is en eind september een nieuwe krant verschijnt. Anoniem0220 (overleg) 7 jan 2021 17:46 (CET)

Klopt. Doordat het enorm rustig was, was er weinig om te melden. Vanaf eind januari komt er een nieuwe krant. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 jan 2021 19:45 (CET)

project

wanneer komt er weer een nieuw project? 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 8 jan 2021 13:57 (CET)

Als jij een leuk idee hebt om een project over te doen sta ik open om mee te doen! Groet, Anoniem0220 (overleg) 8 jan 2021 14:08 (CET)
Inderdaad, ieder mag ideeën voor projecten indienen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 8 jan 2021 14:18 (CET)
Misschien is het onderwerp 'minderheidstalen' wel leuk (ik ben al begonnen met een lijst van artikelen). Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 10 jan 2021 09:25 (CET)
Lijkt me een goed onderwerp. Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 jan 2021 21:15 (CET)

Handtekening

Hoe moest je ook al weer je handtekening invoeren bij voorkeuren?

[[Gebruiker:Anoniem0220/handtekening2]] (overleg) 8 jan 2021 14:28 (CET)
SUBST:Gebruiker:Anoniem0220/Handtekening2

maar dan met aan alle 2 de kanten {{ }} groetjes 🤑BIGsmile🤑 wil je overleggen? 11 jan 2021 12:47 (CET)

Gouden WikiKids Award

Ik kom, tot mijn schrik, er nu pas achter dat we helemaal geen Gouden WikiKids Award verkiezing hebben georganiseerd in december. Ik was zelf ook veel te druk met andere dingen om hier nog aan te denken. Er zijn wel een hoop artikelen genomineerd in 2020. Dus ik stel voor om alsnog de verkiezing te starten. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 11 jan 2021 21:30 (CET)

Ik zat er ook nog aan te denken begin december, maar was het tussen de verslagen en papers door helemaal vergeten. Mij lijkt het een goed idee om het nu nog te doen. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 11 jan 2021 21:42 (CET)

Servers

Bij 'bewerkregels' staat dat je niet mag bewerken met Tor of Proxy server maar mag je wel bewerken met een VPN server? Rolitic06 Overleg 12 jan 2021 14:09 (CET)

Nee, een VPN-server valt in dezelfde categorie als een tor of proxyserver en is dan ook niet toegestaan. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 12 jan 2021 14:11 (CET)

niks

hoe kun je plaatjes plaatsen waar moet je dan op klikken?

Dat staat op deze pagina (klik) uitgelegd. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 13 jan 2021 16:33 (CET)

Gewenste afbeeldingen

Kwam laatst bij een lijst van nog gewenste afbeeldingen. Kan deze niet meer vinden? Hanssain (overleg) 14 jan 2021 22:22 (CET)

Zoek op: Categorie:WikiKids:Afbeelding gewenst (let goed op hoofletters). Єize01 War flag of the Hellenic Army.svg (નુ־) overleg? 15 jan 2021 09:07 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Clubhuis&oldid=643233"