Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Versie door Evilfrankie1 (overleg | bijdragen) op 29 mei 2009 om 11:37 (Google)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Boomhut1.png

Een boomhut is een plek in een boom waar je kan afspreken met een gezellige groep vrienden.

Deze boomhut is geschikt voor overleg tussen begeleiders, moderatoren en kinderen. Hier mag je je vragen dus stellen.

Klim je mee naar boven?


Moderatoren overleggen in het Clubhuis


Foto's

als je een pagina maakt over iets, mag je dan niet een plaatje van Google erbij zetten? als ik bijvoorbeeld een pagina over schorpioenen maak, moet ik dan ook zelf een schorpioen fotograferen bijvooebeeld?? antwoord alsjeblieft! Renske

Dag Renske, Als je een scorpion kunt fotograferen is dat natuurlijk het mooiste. Als je een plaatje van Google haalt moet je weten of er ook auteursrecht op zit of niet. Over auteursrecht lees je hier meer.

Zit er copyright op dan mag je het hier niet gebruiken. Gerarddummer 20 mrt 2009 23:42 (CET)

vrucht en fruit

De artikels fruit en vrucht lijken op elkaar, alleen is fruit veel uitgebreider. Omdat het het zelfde is is het artkel vrucht dus overbodig. Beemster 4 feb 2009 18:15 (CET)

foto's

hoe kom je aan foto's ?

Wie heeft dit geschreven je moet wel je handtekening er onderzetten Wikikidhello 27 apr 2009 15:52 (CEST)

Nominaties

De Wikikids Award!

Heb je een artikel gelezen wat we in het zonnetje moeten zetten laat het ons dan op Wikikids:Nominaties weten!

Daar wordt overlegd over de genomineerde artikelen, en wordt er gestemd of de Award uitgereikt zal worden. Stem ook!

Wil je zelf een artikel nomineren, plaats dan het sjabloon {{Nominatie}} op het artikel.

Alle nominaties staan in Categorie:Nominatie Award.

Afbeelding

Ik upload steeds een afbeelding(is van mijzelf)maar ik kan hem steeds niet plaatsen, omdat ik niet de juiste extensie heb. Mag ik tips hebben? Erik v D.

Hoi Erik

Misschien kun je hem dan beter opslaan en dan plaatsen.

Had ik al geprobeerd, en nog steeds niet.

Vleermuizen

 • Wie wil ons helpen met ons werkstuk over vleermuizen?Nutsschoolgroep5b 15:11, 23 januari 2007 (UTC)
 • Hoe bedoel je dat? Wil je links met informatie voor een "echt" werkstuk, of wil je hulp bij het schrijven van een artikel op WikiKids? Knowledge 17:46, 23 januari 2007 (UTC)

Vleermuizen (orde Chiroptera, ook wel handvleugeligen genoemd) zijn zoogdieren die echt kunnen vliegen (in tegenstelling tot zweven). Hiertoe zijn hun vleugels voorzien van een vlieghuid die tussen de vingers van hun voor- en achterpoten en hun staart zit.

Tot voor kort werden de vleermuizen in twee onderordes ingedeeld: Megachiroptera (grote vleermuizen) en Microchiroptera (kleine vleermuizen). De eerste groep bestaat uit grotere soorten die zich meestal op het gezicht oriënteren en die vaak fruit eten; de vliegende honden behoren hiertoe. De tweede groep bestaat vrijwel alleen uit vleeseters die zonder uitzondering gebruikmaken van echolocatie. Tot deze groep behoren alle andere vleermuizen. Genetisch onderzoek heeft echter aangetoond dat de families Rhinolophidae (hoefijzerneuzen), Hipposideridae (bladneuzen van de Oude Wereld), Megadermatidae (grootoorvleermuizen), Craseonycteridae (hommelvleermuis) en Rhinopomatidae (klapneuzen) in feite nauwer verwant zijn aan de Megachiroptera dan aan de andere Microchiroptera. Daarom worden ze nu vaak samen met de Megachiroptera in de onderorde Pteropodiformes (ook wel Yinpterochiroptera) ingedeeld, terwijl de overgebleven Microchiroptera de onderorde Vespertilioniformes (ook wel Yangochiroptera) vormen.

In Nederland en België komt uitsluitend een twintigtal gladneuzen en hoefijzerneuzen voor, waarvan een aantal zeer zeldzaam is. Door hun verborgen en nachtelijke levenswijze hebben veel mensen nog nooit een vleermuis in het wild gezien, maar ongeveer zeven soorten komen in Nederland toch algemeen voor. Er zijn wereldwijd ruim 1100 soorten, zodat meer dan één op de vijf zoogdiersoorten een vleermuis is.

Eén van de eerste vleermuizen was Icaronycteris, waar fossielen van zijn gevonden die dateren van 54 miljoen jaar terug, uit het Eoceen.

Hallo,

IK wil je wel helpen maaar moet je effe zeggen wat ik voor je kan wezen! Oja bij ons is eens een vleermuizentocht geweeest als die een keer bij jullie is zou ik er naar toe gaan heel leerzaam en al helemaal leuk!

Treinstations

 • Ik wil een paar artikelen over treinstations open(1 al gedaan. Mag dat wel eigenlijk? Erik v D 29 feb 2008 18:04 (CET)


Dag Erik van D,

Er bestaat al een artikel over de trein. Je zou kunnen kijken of het daar bij aansluit. We proberen ook de WikiKidsAtlas op te bouwen. Daar zou het misschien ook bij passen. Maar een aparte categorie met treinstations lijkt me geen probleem. Hoe kijk je tegen de andere opties aan?

Gerarddummer 29 feb 2008 20:45 (CET)

Ik zal nog even gaan kijken om nog meer pagina's te openen.

Zweden

 • Is dat een goed onderwerp? _-_SD_-_ 14:02, 2 april 2007 (CEST)
 • Natuurlijk! Ga je gang! Knowledge 14:23, 2 april 2007 (CEST)

iemand uit mijn klas is naar Zweden geweest ze zegt dat het daar heel leuk is dus ik denk dat het een goed onder werp is.

leuk onderwerp ik hoop dat het een mooi artikel wordt =)

Pagina's van een gebruiker

Hoe kan ik álle pagina's van een bepaalde gebruiker ziet? --Webmaster 10:13, 5 april 2007 (CEST) volgens mij als je op bijdragen klikt Michiel 10:37, 5 april 2007 (CEST) Ja dat kan!
In dit voorbeeld zie je alle bewerkingen die zijn uitgevoerd door gebruiker Webmaster: http://kennisnet.wikia.com/wikikids/wiki/Speciaal:Contributions/Webmaster

Artikel verwijderen van wikikids.nl

Hallo, ik ben pas nieuw hier, en heb per ongeluk een pagina gemaakt. ik zou deze pagina (computers aansluiten) graag weer van wikikids.nl afhalen, hoe moet dat? Wouterj 17:30, 26 april 2007 (CEST)

Dag Wouterj, Dat kun je doen door de tekst {{weg}} bovenaan de pagina te zetten.
Dan kijkt een Moderator of die pagina inderdaad weg mag. Catienpetji 18:47, 26 april 2007 (CEST)

Atlas

Wat is de Wikikids Atlas? Als ik er op druk krijg ik voor mij onbegrijpelijke links. (Kikki)

Dat zijn de verwijzingen naar ofwel de Nederlandse atlas ofwel de Vlaamse. Je kan daaruit kiezen. _-_SD_-_ 25 jul 2007 23:37 (CEST)

Bedankt

Ben ik hier soms alleen bezig?

 • Henk K 29 jul 2007 21:48 (CEST)
 • Dat lijkt er idd wel op. Ik ga werken. Succes nog. Knowledge 30 jul 2007 06:30 (CEST)
 • Hoi allemaal, zoals misschien iemand al was opgevallen ben ik druk bezig geweest met de afbeeldingen, ik heb geprobeerd één en ander van de juiste bronnen te voorzien, en ben inmiddels zover dat ik de afdeling heelal aardig uitgewerkt hebt, ik heb overal de oorspronkelijke bronnen van gevonden. Van sommige afbeeldingen waarvan ik de bron niet kon terugvinden heb ik een andere foto geplaatst waarvan ik wel de bron had.
 • Daarnaast heb ik ook bij veel afbeeldingen die in het publiek domein staan of met verlopen auteursrecht voorzien van een net sjabloon naar voorbeeld van het commonsproject.
 • Het valt me op dat bij veel afbeeldingen "commons" als bron worden genoemd wat onjuist is, op commons staan inderdaad afbeeldingen die vrij zijn voor gebruik, maar commons is echter geen bron! Afbeeldingen van commons mogen worden gebruikt met bronvermelding, dat houdt in dat als je afbeeldingen van commons gebruikt ook de bronnen moet meenemen - die worden overal bij vermeld, neem als voorbeeld de afbeeldingen van het heelal, die staan ook allemaal op commons, maar zijn afkomstig van sites van de NASA of de ESA, deze moeten als bron worden vermeld. Dat geldt ook voor de afbeeldingen met verlopen auteursrecht, waarbij je moet aangeven uit welk boek of van welke site hij is overgenomen.
 • groetjes, Henk K 30 jul 2007 11:50 (CEST)
Misschien kun je zoiets beter in Het Clubhuis zetten! Ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet zo heftig veel met de afbeeldingen bemoeid heb... Knowledge 30 jul 2007 13:04 (CEST)

{{vraag Koninklijkhuis 11 aug 2007 18:41 (CEST)}} is het zo goed met de foto van prins albert van monaco? Koninklijkhuis 11 aug 2007 18:41 (CEST).

Ik zal ook eens wat gaan doen aan artikel, dan krigjen kinderen ook nog wat kennis mee. Tabloid 22 aug 2007 23:23 (CEST)

Komt er nog iemand bij mij? ik ben alleen!!! Gebruiker:Hassaja Ha ha ha je bent op zoek naar... Delmoro 6 feb 2008 15:23 (CET)

Geen anoniemen

Ik heb twee vraagjes: ik werk als vrijwilliger op een andere wiki, maar ik kwam hier even langs en heb een paar dingetjes doorgelezen. Mijn eerste vraag is: kan alleen een moderator pagina's aan een categorie toevoegen? En mijn tweede vraag is: waarom mag je hier niet als anonieme gebruiker bewerken eigenlijk? TahR 18 mei 2008 12:16 (CEST)


Dag TahR,

In principe voegen moderatoren pagina's aan categorieën toe. Ze maken daarbij gebruik van de cat die hier zijn te vinden Categorie:Alles. Je mag hier niet als anonieme gegeven bewerken omdat we enigszins controle willen houden op wat er op WikiKids gebeurt. Dit om zo'n kindvriendelijke mogelijke website te houden. Gerarddummer 18 mei 2008 13:55 (CEST)

Bijdragen gebruiker

Kan je ook de bijdragen van een gebruiker hier zien? Het lijkt me wel handig om te zien of die gebruiker actief is, ik zoek namelijk al een hele tijd die knop. TahR 19 mei 2008 17:43 (CEST)

Waarom zou je het willen weten en van wie? Groet, Delmoro 19 mei 2008 17:51 (CEST) Hoe is het met jullie kinderwiki? Gaat het allemaal naar wens?
Jawel hoor, met KinderWiki gaat het goed, ik vroeg het alleen, om te kijken of mensen actief zijn, maar die bijdragenknop is niet zo noodzakelijk: maar recente wijzigingen kan ik niet zo 1-2-3 ook vinden. TahR 19 mei 2008 17:53 (CEST)
Wat is jullie idee achter kinderwiki tov wikikids? Hebben jullie ook overwogen om samen met ons te werken of je aan te sluiten? Delmoro 19 mei 2008 17:57 (CEST)
Nou, we zijn ook iets voor oudere kinderen, maar ik zou niet weten of we zouden samenwerken, ik heb er niks over gehoord. Bovendien lijkt dat me iets wat de oprichter voor zichzelf moet houden. TahR 19 mei 2008 17:59 (CEST)
@TahR, je kunt de bijdragen van een gebruiker wel zien, maar je moet even zelf de link maken, bijvoorbeeld Speciaal:Contributions/TahR. De link naar de bijdragen van de gebruikers staat ook altijd in de bewerkingsgeschiedenis. Freestyle (overleg) 21 mei 2008 16:27 (CEST)
Ok, bedankt voor de info Freestyle. TahR 21 mei 2008 19:54 (CEST)
Kan ook in het nederlands. Speciaal:Bijdragen/NaamVanDatPersoon bijvoorbeeld Speciaal:Bijdragen/JaiMe`HardStyle. Groetjes, Jaimeoverleg 23 aug 2008 07:57 (UTC)

Geïnteresseerd?

Leuk initiatief, deze wiki :). Ik vroeg me af of jullie misschien ook geïnteresseerd zouden zijn in Wikistad (als "bij-wiki"). Dit is een wiki waar ook artikels worden geschreven net zoals hier maar dan over een denkbeeldig land, genaamd Libertas (er zitten ook veel jongeren net zoals hier). Er zijn al 750 artikelen (dat waren er ooit 1100 :S). Of neem in ieder geval een kijkje: Wikistad. Zo niet, dan wens ik jullie veel succes met deze wiki! :D Al 20 mei 2008 21:38 (CEST)

Al, hier ook al reclame aan het maken? :P TahR 21 mei 2008 19:54 (CEST)
Misschien moeten we dan ook maar even reclame maken voor Wikikids in Wikistad in hun Forum:De kroeg, dan kunnen beide projecten misschien van elkaars leden profiteren ;-) Freestyle (overleg) 22 mei 2008 09:28 (CEST)

Even tussendoor

Gefeliciteerd dat jullie website in de Kidsweek van 25 september staat! Ik heb het vandaag pas gezien, maar het is wel heel leuk. TahR78 3 okt 2008 16:49 (CEST)

KinderWiki

Hej iedereen, ik wil jullie graag nog een leuke kinderwiki doorgeven: KinderWiki Zie ook: KinderWiki Greenday2 18 okt 2008 19:01 (CEST)

Copyright

Beste,

In een kwartiertje heb ik een groot aantal afbeeldingen en artikelen genomineerd voor verwijderen. De afbeeldingbeleid op Wikikids is verschrikkelijk. Een kleine schatting: van de 5.550 bestanden hebben er maar een paar een goeie (gfdl)licentie; hier moeten jullie echt mee uitkijken! Hopelijk zien jullie dat zelf ook. Copyright 6 nov 2008 15:54 (CET)

Moderator? Kijk dan even in de categorie Categorie:Wikikids:Auteur. Copyright 6 nov 2008 18:33 (CET)
Zal ik even doen ;) Greenday2 23 nov 2008 10:15 (CET)

dubbele boom?

misschien kan er één weg?

categorie:Landen >> Categorie:Landen van de wereld, Henk K 10 nov 2008 19:59 (CET)
Categorie:Voeding >> Categorie:Eten en drinken, Henk K 11 nov 2008 18:18 (CET)

kopierechten kookboeksite

Ik kwam op het artikel Chinese keuken verschillende recepten tegen en was begonnen deze afzonderlijk te plaatsen en in het Wikikids kookboek onder te brengen, mijn nieuwsgierigheid dreef me echter naar een kookboeksite waar de recepten letterlijk van blijken te zijn zijn overgenomen en ik kan er niet één twee drie achter komen hoe het zit met de kopierechten van die site.

voorbeeld: afkomstig van http://www.tastyweb.nl/recept/gevulde/eierpannekoeken, Henk K 19 nov 2008 12:57 (CET)
Wat een onzin! Wat hebben kinderen van 8-12 nou met koken?! Copyright 19 nov 2008 17:11 (CET)
Het is niet aan jouw om te bepalen wat kinderen van welke leeftijdsgroep dan ook interessant vinden, Henk K 19 nov 2008 19:36 (CET)
Beweerde ik dat dan? Het is echt absolute onzin. Oh, vergeet nummer 52 van de Chinees niet. Copyright 22 nov 2008 16:47 (CET)
Whahahaha!! Greenday2 24 nov 2008 17:05 (CET)

Grote Pier

Ik heb veel en hard gewerkt aan het artikel Grote Pier, kan het misschien het artikel van de maand worden? Het is nu erg lang en ik heb heel heel erg mijn best gedaan om het goed te maken en er is een afbeelding bij en het klopt allemaal. Het is langer dan de andere artikels van de maand wie zou dit artikel van de maand willen hebbeb?Jansjee3 1 dec 2008 09:16 (CET)

Afbeeldingen Uploaden

Ik probeer steeds wat afbeeldingen te uploaden zodat je wat meer van de pagina snapt of ziet, maar ik krijg het niet! Steeds zegt dat computer dat het niet geldig is! En hoe moet ik een afbeelding naar jpg. bestand zetten ofzoiets?! Alvast bedankt! Margot95 6 dec 18:32

Ja, misschien kun je dat proberen. Sommige bestandtypes kun je hier niet uploaden. Met vriendelijke groet, Patricia 18 dec 2008 22:56 (CET)

Leuke wikikids dingen

Beste gebruikers van WikiKids. We willen graag wat leuke dingetjes laten maken om weg te geven aan wikigebruikers. Waar zou ik het dan beter kunnen vragen dan hier. Wat zou de meester of juf mee moeten nemen wat jullie leuk vinden. Hoor graag veel leuke suggesties. Delmoro 15 dec 2008 20:58 (CET)

 • ......
  • ...................

aanspreken op ...!

Beste o.a. Annak en Greenday, bedankt voor jullie werk! Ik zag ook jullie bijdrage op poolvos. Dit is inderdaad lastig. Hoe gaan w eom met kinderen die na 2 keer uitleggen hoe het hier werkt en nog steeds niet mee willen werken om? Wat denken jullie wat ene goede manier is? Graag ovelreg hierover. Delmoro 17 dec 2008 21:16 (CET)

Dat is inderdaad lastig. Wat mij hier opviel was dat Gebruiker:Wolie voortdurend het hele artikel Poolvos bleef verwijderen. Natuurlijk mocht hij of zij er aan toevoegen en het uitbreiden. Het punt was: Wolie bleef de pagina voortdurend leeg halen - uiteindelijk heeft Wolie de pagina wel mooi uitgebreid maar er moet nog het één en ander aan gebeuren. Wat stel jij voor? Annak 18 dec 2008 07:37 (CET)
Wollie mag idd niet zomaar pagina's verwijderen, maar hij had kennelijk niet door hoe het hier werkt, dus vind ik niet dat Annak meteen moet reclameren ;) Die eerste reactie van annak op Wollie's OP heb ik verwijderd, was wat overdreven ;) Vandaar dus ;) Wollie was duidelijk geen vandalist (dat ben je pas als je zoiets met opzet doet), en moest dus gewoon uitleg krijgen Greenday2 18 dec 2008 12:25 (CET)

Ja maar die Wolie was beslist een uitermate koppig ventje - ik vermoed dat ie niet eens wist dat ie een overleg pagina had. Uiteindelijk is het wel in orde gekomen met het artikel Poolvos: hij heeft het uiteindelijk zo aangepakt als de bedoeling was. Annak 19 dec 2008 07:55 (CET)

Ik ben in ieder geval blij dat jullie beiden even in overleg gaan wat nu het beste is. Ik denk dat he tinderdaad de beste weg is door gewoon vriendelijk te blijven en vooral de moeite te nemen om het uit te leggen. Wanneer ze dan aangeven hier geen rekening mee te willen houden dan is het misschien goed om dat in het moderator portaal te bespreken. Probeer in ieder geval niet in de verleiding te komen om grof geschut te gebruiken :-) Fijn vakantie allemaal :-) Delmoro 19 dec 2008 14:00 (CET)


Gelukkig 2009

Dag allemaal,

Een gelukkig 2009 voor iedereen.

Gerarddummer 1 jan 2009 10:15 (CET)

Vikidia:Gigi

Hai how does it work en is it possible to translate the application? Pleas i hope you will answer in the boomhut at wikikids.nl DeMoor

Hallo, to help to upload images and put them in the articles, Someone on Vikidia, (ThomasVikidia [1]) has created : Gigi, Vikidia:Gigi, it helps a lot. It's really easy to use, it does copy the image licence with the image, and link to the original on Commons so it can be checked. It put it in the article you want in one time. He may be busy these times but I guess that he would be glad to help to translate it for you, he did it in spain.
By the way, there is also the interwiki possibility. Thomas asked there a technical question to be able to use his bot to make interwikis on Vikidia to Wikikids. Can anyone help him ? I'm sure he would be pleased to help you with interwiki on Wikikids if you choose to have them some day. Astirmays 5 jan 2009 23:32 (CET)

Dromen

Heeeeii Allemaal,, ik moet een spreekbeurt over dromen houden.. Kan iemand mij info geven???

XxNijn

Droom. Astirmays 15 jan 2009 23:34 (CET)

Verwijderen van zoveel artikels

Beste mensen,

wie zich afvraagt wrm ik de afgelopen week tientallen artikels heb verwijderd, ik ben bezig alle "flut"-artikelen, onzin, wiu, lege en NE-artikelen te verwijderen. Ik zal elke dag ong. 25 artikelen verwijderen, dit enkele weken lang, tot ik het beu ben XD Ik doe dit via "Korte Pagina's", de 350 kleinste artikelen die er nu staan zijn goedgekeurd ;) Greenday2 27 jan 2009 16:35 (CET)

Zeker kijken!

Dag Greenday, je had een link gemaakt naar een website, die niets met WikiKids te maken heeft. Dat is niet de bedoeling van WikiKids, dus ik heb de tekst verwijderd. Als je je eigen pagina's binnen WikiKids onder de aandacht wil brengen is dat natuurlijk prima - je verricht prima werk!

--Webmaster 31 mrt 2009 17:12 (CEST)

Shintoïsme

Bedankt, Jansjee3 voor de bijwerkingen van shinto !!!!! ;)

Yu-Lin 31 mrt 2009 16:19 (CEST)
Prima, heel goed geschreven. Kan nog wel wat langer, maar de afbeelding is erg leuk en voegt echt iets toe! :) Jansjee3 31 mrt 2009 17:06 (CEST)

[OPROEP!] Verwijderen afbeeldingen zonder (juiste) licentie!

Hallo allemaal! Graag wil ik jullie mededelen dat ik weer bezig ben met het nomineren van afbeeldingen die geen licentie aangeven. Graag wil ik jullie vragen om jullie afbeeldingen te controleren op een licentie. Dan kunnen deze gewoon op Wikikids blijven staan namelijk ;-) Daarnaast moet je er ook op letten dat jij bij elke afbeelding dit sjabloon gebruikt. Ik hoop dat het lukt! Groetjes, Copyright 5 apr 2009 23:29 (CEST)

Jodenvervolgingen

Ik ben het artikel jodenvervolgingen begonnen omdat ik merkte dat het artikel jood alleen maar over de Holocaust ging. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het wordt op prijs gesteld als iemand er nog een klein stukje over joden bij kan zetten. Dat lijkt me beter. Misschien een afbeelding van een drie armige kandelaar? Let wel: ik heb een link naar het artikel jodenvervolgingen in het artikel gezet! :) Jansjee3 6 apr 2009 17:50 (CEST)

Hallo Jansjee3, je bent goed bezig op wikikids, ik zal op zoek gaan naar afbeeldingen die er bij kunnen passen

Harry.spoelstra 18 apr 2009 21:17 (CEST)

Bedankt. Ik zat dan eigenlijk te denken aan afbeeldingen voor bij het artikel jood. Dat is namelijk erg kort. Het viel mij op dat het artikel jood alleen maar over de holocaust ging, en dat er eigenlijk niets instond over het jodendom. Dus heb ik de informatie over de Jodenvervolgingen die er in stond, naar een nieuw artikeltje overgehemelt. Het oorspronkelijke artikeltje jood is nu heel erg kort; daar zou ik graag wat meer informatie bijzien, en misschien een afbeelding. En dan niet een jodenster, nee, liever een afbeelding van Abraham of van een 7-armige kandelaar. Hoezo? Welnu, zodra iemand hier "jodendom", of "jood" intypt, wordt je om de oren geslagen met (ongewenste) informatie over de Holocaust. Er staat lang niet genoeg informatie over het geloof op zich. Dat is bij het Christendom en de Islam niet het geval. Ook het artikeltje Tweede Wereldoorlog is erg kort en er is overdreven veel aandacht voor de Holocaust. Er zou een groter, apart artikel moeten zijn (dat ik dus al ben begonnen) voor al die informatie apart. Zodat het niet allemaal op verschillende plekken staat bij artikelen waar het misschien niet mee te maken heeft. Ikzelf heb hier niet zoveel verstand van, maar ik heb alvast een beginnetje gemaakt. Bij voorbaat dank, Jansjee3 18 apr 2009 21:54 (CEST)

WikiKids nog beter maken

Hoe zouden we WikiKids nog beter kunnen maken? WikiKids bestaat nu al ruim drie jaar en ontwikkeld zich steeds verder. Maar we kunnen vast dingen nog beter doen. Heb je een idee? Laat het ons dan weten. Ik ben benieuwd. Gerarddummer 18 apr 2009 15:02 (CEST)

Ik vind dat we ons stilletjes aan eens moeten bezig houden met de kwaliteit van veel artikelen die we al hebben; wat die is laag, om niet te moeten zeggen verschrikkelijk ;) Ook die lege artikelen met enkel een linkje en die lege webquest-artikelen moeten toch eens ingevuld worden ;) Greenday2 18 apr 2009 15:24 (CEST)

Hallo Greenday2, je blijft er op terugkomen dat deze artikelen met alleen een link naar een filmpje of een ander kort bericht zou moeten verdwijnen, maar dat is absoluut niet de bedoeling het zijn ook een soort beginnetjes waar kinderen gebruik van kunnen maken of aanvullingen doen. Veel artikelen zijn begonnen door iemand en later blijkt na drie jaar dat er heel veel mensen aan hebben gewerkt. De kracht van een wiki is dat veel mensen kunnen samenwerken en dat er na verloop van tijd een goed artikel verschijnt. Niet iedereen is in staat om direct een compleet artikel te schrijven, maar kan wel een bijdrage hebben geleverd aan het geheel. We bieden kinderen hier een plek om informatie te vinden en te plaatsen, hoe gering hun bijdrage ook zal zijn. Samen brengen we iets tot stand waar en ieder trots op kan zijn. Het is een lang proces wat soms wellicht wel wat versneld zou mogen worden, maar dat is niet altijd mogelijk. Harry.spoelstra 18 apr 2009 21:13 (CEST)

Greenday, in plaats van een zo'n artikeltje te verwijderen zodra je hem ziet, zou je het moeten uitbreiden zo gauw je het ziet!

Als ik een slecht artikel tegen kom, plak ik er meestal geen "weg" sjabloon op, maar verbeter het ter plekke. Dat zouden we allemaal moeten doen. We moeten zorgen dat de kwaliteit van artikelen die we al hebben omhoog gaat. Dat veel artikelen die maar één of twee regeltjes hebben twee of drie keer zo lang worden. Dat alle titels zwartgedrukt staan en dat de artikeltjes geen spelfouten hebben of nergens hoofdletters gebruiken (waar jongere deelnemers nogal een handje van hebben! ;)) Jansjee3 19 apr 2009 09:49 (CEST)


OK. Waar dit punt me vooral om gaat is ideeën om WikiKids nog beter te maken. Er is verschil van mening over de korte artikeltjes. Laten we dat constateren. Neemt niet weg dat ik verder nog graag hoor hoe we WikiKids nog beter kunnen maken. Of is de discussie over de artikeltjes het belangrijkste? Gerarddummer 19 apr 2009 10:44 (CEST)
Inderdaad Gerarddummer. Ik denk dat we veel meer gebruikers zoals Patricia & Greenday & Copyright moeten hebben; die eindeloos veel artikelen maken, verbeteren, etc. Hoe meer gebruikers (goede gebruikers) we hier hebben hoe beter het is.

We moeten eigenlijk alle artikels één voor één bij langs gaan en uitbreiden, verbeteren, etc. Veel artikels staan hier ook twee keer, steeds onder een andere naam. Die moeten we samenvoegen en de één redirecten naar de andere. Maar ja, dat is een Heidens karwei en dan zullen we meer gebruikers nodig hebben om dat te doen. Zal ook heel systematisch moeten gebeuren, zodat we niks over het hoofd zien. Streven we hier ook een kwaliteit á la Kinderwiki na? Jansjee3 19 apr 2009 11:10 (CEST)

Dag Jansjee3, We gaan hier ook voor kwaliteit. Maar we willen hierbij ook rekening houden met de doelgroep voor wie we schrijven: groep 5 tot met 8. Dat betekent soms dat een artikel niet direct perfect zal zijn. Dat is wel een dilemma moet ik zeggen. Wat zou een idee zijn om hier mee om te gaan?Gerarddummer 20 apr 2009 12:08 (CEST)

Beste allemaal, ik begrijp best dat Wikikids laagdrempelig moet blijven om de instroom, van vooral jonge schrijvertjes, te bevorderen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat de kwantiteit boven kwaliteit moet staan. Op veel fronten is de kwaliteit, met name die van de artikelen, bar en bar slecht. Het doel van Wikikids (en KinderWiki) is het informeren van een jonge doelgroep op een relatief nieuwe manier. Op Wikikids mogen leerlingen ook zelf artikelen schrijven. Waar we dus rekening mee moeten houden is dat leerlingen dus leren en dat er in de artikelen dus soms enorme fouten kunnen staan. Het juist informeren van leerlingen is van groot belang! In principe zouden we een project kunnen opstarten waarbij de bestaande artikelen grondig gecontroleerd worden. Daarnaast is het van belang dat we gebruikers begeleiden wanneer zij een artikel gaan schrijven; momenteel is dat project te summier…
Betreft het stokpaardje van Greenday: ik ben het met hem eens dat legen artikelen moeten verdwijnen. Hiervoor in de plaats kun je een pagina inrichten met gevraagde artikelen en met daarbij websites e.d. met eventuele bronnen. Dit zal naar mijn mening de zelfredzaamheid enorm bevorderen; ze leren dus dat niet alles voor het oprapen ligt. Ze moeten er dus wat voor doen.
Een ander ding zijn de afbeeldingen… Momenteel ben ik bezig met het controleren van alle afbeeldingen. Afbeeldingen die geen licentie hebben, nomineer ik voor verwijdering. Het is belangrijk dat alle afbeeldingen een juiste licentie hebben. Het is lastig, maar het moet nou eenmaal gebeuren. Bij Harm heb ik al aangegeven dat ik een project wil opstarten waarbij gebruikers geholpen worden met het uploaden van afbeelding mét een juiste licentie. Ook hier is het huidige project te summier om kans van slagen te hebben. Naar mijn mening moet de huidige manier van uploaden sowieso verandert worden. Denk bijvoorbeeld aan de manier van uploaden zoals het er op Wikimedia Commons aan toe gaat. Zie hier. Enorm overzichtelijk en veel eenvoudiger.
Daarnaast ben ik met de projectgroep bezig om de communicatie binnen Wikikids zelf te bevorderen. Momenteel loopt de projectgroep op een veel hogere stijger dan de moderatoren. Ik hoop dat mijn verzoek niet zal verstoffen in het archief van de projectgroep. Met vriendelijke groeten, Copyright 20 apr 2009 19:38 (CEST)

Als ik alle adressen van alle moderatoren heb ontvangen, wordt de mailgroep aangemaakt... --Webmaster 24 apr 2009 12:21 (CEST)
Dat is nog eens een antwoordt! Niets meer aan toe te voegen, aan de slag, zou ik zo zeggen! Zeg me maar wat ik moet doen, tot die tijd blijf ik bestaande artikelen verbeteren en nieuwe aanmaken die ik belangrijk vind. Ik heb er de afgelopen week al zo'n 40 aangemaakt, zo'n 10 á 20 vebeterd en een paar voor verwijdering genomineerd (en een paar daarvan gered) maar het is amper te doen! Er staat zo ontzettend veel. Waar we denk ik vooral ook op moeten letten is dat veel artikelen, onder een andere, (foute?) naam worden aangemaakt terwijl er al een artikel bestaat. Jansjee3 20 apr 2009 19:47 (CEST)
Jansjee; omdat het zoveel artikelen zijn; verwijder ik redelijk snel; maar nooit zonder grondige reden ;) Greenday2 20 apr 2009 20:15 (CEST)
Ik probeer steeds artikelen die jij "weg" wilt binnen een week, te verbeteren, maar dat is haast niet te doen! Ik snap je dilemma! Jansjee3 20 apr 2009 20:46 (CEST)
Goede discussie hier moet ik zeggen. Ben ik blij mee. Over de korte artikeltjes. Copyright geeft aan dat we een project zouden kunnen starten rondom de korte artikeltjes. Ben ik helemaal voor. Heeft iemand ideeen hoe we dit zouden kunnen vormgeven? Bijvoorbeeld in de vorm van een wedstrijd (mijn stokpaardje:-)).
Wat we nu doen is op de korte artikeltjes het sjabloon beginnetje plakken. Maar misschien is dat nog niet genoeg? Misschien moet er een sjabloon bij met tips voor concrete verbeteringen? Gerarddummer 20 apr 2009 23:14 (CEST)
In de vorm van een wedstrijd is erg populair. Kijk naar de "wikikids:Award" en "Wikikids:nominaties"; dat is erg populair. Alleen wat mensen dan meestal doen is nieuwe artiekelen schrijven, niet bestaande uitbreiden of verbeteren. Kunnen we niet een wedstrijd doen: "wie de meeste artikelen verbeterd"? Jansjee3 21 apr 2009 07:50 (CEST)
Een wedstrijd wie de meeste artikelen verbeterd vind ik een goed idee. Wat vinden anderen hier van?Gerarddummer 23 apr 2009 15:01 (CEST)

Ik zou zeggen: doen! (het is ook mijn idee imners...) maar andere wedstrijden (en daaronder reken ik ook de "wikikids award" en "wikikids nominaties" zijn hier ontzettend populair. Er moet wel duidelijk uit worden gelegd wat je precies moet doen. En dan kun je ook een "award" krijgen, op bijv. je gebruikerspagina (in de trant van de "barnstars" op de Engelse wikipedia waar ik twee jaar lid ben geweest). Ik denk dat gebruikers als bijv. Gebruiker:Koms (die wel erg graag een award wil winnen met zijn artikelen over Egypte zoiets heel erg leuk vinden. Vaak doen scholen klassikaal aan wikikids (zoals de leerlingen die hier bezig zijn met een project over Amerika en steeds pagina's aanmaken als: amerika2, etc.) In zo'n klas maakt iedereen dan een eigen account aan, en dan gaan ze in wedstrijd verband artikelen schrijven\verbeteren. Wie de meeste verbeterd en uitbreid krijgt dan een prijs (leuk plaatje of iets dergelijks). De anderen krijgen ook allemaal een notering op hun pagina "dat ze eraan hebben meegedaan"!

We moeten zorgen dat meer leerlingen hier echt plezier in krijgen, het als een hobbie gaan zien. Je zult zien dat ze er binnen de kortste keren erg goed in zullen zijn. Uiteindelijk heb ik een beetje het idee dat leerlingen hier alleen op school achter zitten. We moeten ons vernieuwen, en verbeteren. Zodat kinderen niet eerst na kennisnet hoeven, maar direct hierheen kunnen gaan en informatie voor werkstukken en spreekbeurten voor over de meest uiteenlopende artikelen kunnen vinden.
Neem bijvoorbeeld de artikelen op de voorpagina: daar staan vaak nog allemaal "rode links" in naar pagina's die nog niet bestaan. Maak een regel dat daar voortaan beter op wordt gelet. Een pagina heb je zo aangemaakt per slot van rekening! Jansjee3 23 apr 2009 15:31 (CEST)
Wat voor regels zouden we voor de wedstrijd kunnen opstellen? Bijvoorbeeld de hoeveelheid artikelen die je moet verbeteren (bijvoorbeeld minimaal 10), waar de artikelen aan moeten voldoen willen ze in aanmerking komen voor de wedstrijd, ..., wat nog meer? Gerarddummer 23 apr 2009 22:53 (CEST)
Minimaal tien lijkt me goed. Waar de artikelen aan moeten voldoen? De kinderen\deelnemers kunnen er een afbeelding bij zetten, met licentie-sjabloon en alles. Ze kunnen de titel dik gedrukt zetten. Ze kunnen hoofdletters en spellingsfouten verbeteren (daar hebben leerlingen volgens mij een groot probleem mee) en ze kunnen bronnen erbij zetten (bijvoorbeeld van wikipedia). Ze kunnen een artikel waar een sterke persoonlijke mening inzit meer neutraal maken. Dat soort dingen. Het moet eigenlijk van een paar regeltjes naar een volwaardig artikel worden gemaakt, dat aan de eisen voldoet. En bedenk: 1 klas á 25 \ 30 leerlingen kunnen in één middagje wel 300 artikelen verbeteren! In een week hebben we alles verbeterd. Ze kunnen het doen via "statistieken" (alle pagina's). En als het niet aanslaat (en dat merken we alleen als we het proberen) moeten we dit zelf maar doen. Systematisch. Het is lang zo moeilijk niet als het lijkt. Jansjee3 24 apr 2009 07:09 (CEST)
Ik vind het een prima plan voor een wedstrijd in plaats van de fotowedstrijd. Laten we wel even (niet te lang!) de reactie van de hele projectgroep afwachten. Niet ondertekende reactie door Gebruiker:Webmaster.
Even een korte reactie: we moeten erg oppassen dat we de doelgroep niet te veel gaan paaien met cadeautjes, dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als contra zouden we dan alleen een wedstrijd moeten doen met betrekking tot het verbeteren van (korte) artikelen, en geen fotowedstrijd. Een reden om dit jaar geen fotowedstrijd te organiseren is dat we nu écht alle bestanden moeten controleren. Graag wil ik jullie ook vragen hierbij te helpen. Eventueel wil ik wel een project opstarten waar we alle artikelen een "review" geven. Copyright 24 apr 2009 17:08 (CEST)
Ik ben het wel met je eens Copyright. Geen fotowedstrijd dit jaar: dat doen we volgend jaar weer wanneer hier de zaakjes helemaal goed op orde zijn! Het opzetten van een "review-project" voor alle artikelen, zoals je dat aanbood te maken, klinkt mij uitstekend in de oren! Maar sjongejonge, wat een taak: 5000+ artikelen, mensekindere dit is een heidens karwei kameraden! Dat wordt aanpoten! Jansjee3 24 apr 2009 18:43 (CEST)
OK. Geen fotowedstrijd. Ben ik ook voor. In plaats daarvan een wedstrijd om de artikelen te verbeteren. Welke titel geven we hier aan mee? Iets met een goed beginnetje is het halve werk of zoiets? Wat voor eisen stellen we aan de deelnemers? 10 artikelen lijkt me goed. Wanneer beginnen we en wanneer is de deadline? Gerarddummer 25 apr 2009 12:59 (CEST)

Als naam, wat dacht je van "de Grote Schoonmaak"? En dan een wikikids figuurtje met een bezem? Jansjee3 25 apr 2009 13:40 (CEST)

Hmmm, dan klinkt het alsof ze allemaal weg moeten. Ze moeten uitgebreid worden juist. WikiKidsSchrijfWedstrijd, zou dat iets zijn?Gerarddummer 25 apr 2009 17:06 (CEST)
Dat is al beter... maar het kan misschien wat pakkender... zou "super schrijfwedstrijd", niet wat zijn? Met een leuke tekst "Help jij wikikids?"? Of "Wikikids heeft jou nodig!"
SuperSchrijfWedstrijd vind ik goed klinken. Eens kijken wat de anderen hier van vinden.Gerarddummer 28 apr 2009 10:11 (CEST)
Ik voel wel wat voor zo'n wedstrijd. Ik denk alleen niet dat je moet focussen op zaken als spelling; voor de ene leerling is dat veel makkelijker dan voor de ander en ik zou elke leerling een kans willen geven. Bovendien vind ik dat je daarmee de specifieke mogelijkheden van een wiki niet benut. Ik zou het liever zoeken in zaken als het goed gebruik van copyright, het gebruik van links binnen de wiki, goede vormgeving, originele teksten enz. Ook zou ik graag aandacht willen geven aan samenwerking: binnen een klas, een school of misschien wel daarbuiten. Leerlingen kunnen dan elk een eigen taak op zich nemen: de een schrijft de tekst, een ander zorgt voor beeldmateriaal en een derde zorgt dat het allemaal netjes met verantwoording van de bronnen in Wikikids komt. M2cm 28 apr 2009 23:56 (CEST)

Moeten we die schrijfwedstrijd niet een beetje specificeren..... de discussie ging in eerste instantie om de korte artikelen dat daar enige verbetering in aangebracht kan worden. Is er geen lijst te produceren met artikelen waar alleen een link naar een filmpje staat aangegeven( bekijk het filmpje en schrijf het artikel, aangevuld met een foto via commons oid evt link naar externe website ed.) en evt daarnaast een onderwerpenlijst waar alleen een beginnetje in tekst staat vermeld. Kunnen we deze specifieke artikelen niet apart belonen in deze schrijfwedstrijd en ons in eerste instantie daar oprichten of willen we ook de nieuwe artikelen belonen die geschreven gaan worden. Dan krijg je dus diverse categorieën. Doe mee aan Wikikids Superschrijfwedstrijd, vul aan en verbeter of start een nieuw artikel.

 1. Bekijk de film en schrijf het artikel
 2. Begin bij de beginnetjes en vul aan met vele zinnetjes!
 3. Schrijf een nieuw compleet artikel, zoek een foto vrij van auteursrecht of maak er zelf één, plaats een filmpje erbij
 4. Éen beeld zegt meer als 1000 woorden, wie maakt bestaande artikelen beter door toevoeging van beeldmateriaal( zelf gemaakt of via copyrightvrij beeldmateriaal)

Per categorie een prijs beschikbaar stellen......Wikikidsvulpen/vulpotlood,t-shirt,digitale fotocamera,mp4speler, voicerecorder, leuke flipcamera, weekend in een boomhut etc....wat zouden we los kunnen peuteren bij de sponsoren? Harry.spoelstra 29 apr 2009 22:06 (CEST)

Dag allemaal, heb net een pagina aangemaakt voor de Schrijfwedstrijd: Wikikids:Schrijfwedstrijd_2009. Kunnen jullie deze aanvullen, verbeteren, etc. Gerarddummer 2 mei 2009 16:44 (CEST)

Mooi zo. "Wikikids Super Schrijfwedstrijd" was de naam, geloof ik? Heb ik maar even verandert... :) Jansjee3 2 mei 2009 19:30 (CEST)


@Jansjee3: Dat klopt ook. Goed dat je dit aangepast hebt.
@Copyright: Je doet verschillende goede voorstellen moet ik zeggen. Zou jij een pagina aan kunnen maken voor de Review artikelen? Ik denk dat het zo moet zijn dat iedereen die mee wil doen aan de schrijfwedstrijd daar overzichtelijk artikelen kan vinden die verbeterd kunnen worden. Lijkt me erg waardevol. Dan nemen we een link op naar de pagina van de Schrijfwedstrijd. Heb je al antwoord op de nieuwe manier van Uploaden gekregen? Lijkt me ook uitstekend (als dit kan) om hier gebruik van te maken. Gerarddummer 3 mei 2009 15:44 (CEST)

Jezus & God

Het is af! Mijn meesterwerk, het artikel: Jezus! Heeft vier afbeeldingen (allemaal zonder copyright, juiste licentie, etc.), is land, meerdere kopjes, veel informatie (ook over Jezus in de Islam & Jodendom), etc.

Het artikel God, heb ik ook gemaakt, ook behoorlijk uitgebreid, met drie afbeeldingen, veel informatie over God in verschillende geloven, en beide artikelen hebben ook een bronnenlijst met daarop de gebruikte bronnen! Misschien iets voor "Artikel van de Maand"? Jansjee3 18 apr 2009 21:46 (CEST)


Google

Bij het artikel google dat bestond al. Heb ik wat bij geschreven en ik ben hier ook nieuw 2 weke ofzoiets. Maar hoe moet ik moet ik nou een link zetten of een plaatje


je moet een link zetten.evilfrankie1.

Hoe moeten links

Kan iemand mij helpen ik wil weten hoe je links zet . kan iemand mij dat uitleggen Groetjes Wikikidhello 3 mei 2009 15:29 (CEST)

Dag Wikikidhello, je zet rechte haken links en rechts om het woord dat je wilt linken. Zo: [[paard]] bijvoorbeeld. Gerarddummer 3 mei 2009 16:33 (CEST)

sjabloon

ik weet niet hoe je een sjabloon maakt Koms 7 mei 2009 11:54 (CEST)

Dag Koms, wat voor soort sjabloon wil je maken? Er zijn er veel. Je kunt eens kijken bij al bestaande sjablonen.Gerarddummer 8 mei 2009 09:57 (CEST)

over de plaatse in schouwen duiveland Koms 12 mei 2009 12:27 (CEST)

Idee

Ik heb een idee. onderscheidingen:

 • 1000 keer bekeken - bronzen artikel/ Gebruikerspagina
 • 1500 keer bekeken - zilveren artikel/ Gebruikerspagina
 • 2000 keer bekeken - gouden artikel/ Gebruikerspagina
 • 10000 keer bekeken - platina artikel/ Gebruikerspagina
 • 1000000 of meer bekeken - diamanten artike? Gebruikerspagina

--Kalta2 12 mei 2009 12:42 (CEST)

Wat is het nut er precies van, Kalta? Copyright 12 mei 2009 22:19 (CEST)

Leuk --kalta2 13 mei 2009 10:20 (CEST)

hij bedoeld als je artikel of gebruikers pagina 50 keer beken is krijg je een bronzen achter grond als je artikel of gebruikers pagina 100 keer beken is heb je een zilveren achtergrond als je artikel of gebruikers pagina 150 keer beken is krijg je een gouden achtergrond al je artikel of gebruikers pagina 1000 keer beken is krijg je een platina achtergrond als je artikel of gebruikers pagina meer dan 10000 keer beken is krijg je een diamanten/blauwen achtergrond Koms 13 mei 2009 14:16 (CEST)

Niet nodig, en 50 keer bekeken is niet veel hoor ;) Greenday2 13 mei 2009 21:20 (CEST)

ik heb het veranderd Koms 14 mei 2009 08:40 (CEST)

Ik vind het niet nodig, tegen dus Monkey.png apoo overleg - moderator 28 mei 2009 20:49 (CEST)
Ik ben er ook tegen ;) Het maakt niet uit hoeveel keer het bekeken is. Of is dit We-doen-een-wedstrijdje-wie-bekijkt-welk-artikel-het-meest?wiki? :P Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 20:50 (CEST)

Ik vind dat het wel wat heeft zo'n idee. Eigenlijk best leuk. Het geeft ook aan welke artikelen het meest worden bekeken: die moeten dus extra goed zijn want veel mensen lezen die informatie. 20px Tropicana 28 mei 2009 21:40 (CEST)

Het is wel leuk, ja. Maar wat moet je met bv. zo een achtergrond? Mss een tekstje bovenaan, maar om weer brons, goud, platina enz. te doen.. Nuvola Wiki user.png TahR Scripts · Wikipedia 28 mei 2009 21:55 (CEST)
We hebben niets aan gebruikers die 10.000 keer hun eigen gebruikerspagina refreshen om aan de 10.000 'hits' te komen. Sumurai8 28 mei 2009 23:00 (CEST)

daar heb je wel gelijk in Globe.png Koms - Egypte! 28 mei 2009 20:09 (CEST)

Moet je ook niet met gebruikerspagina's doen. Maar met artikelen. De best bekeken artikelen moeten ook de beste zijn: de meeste mensen zien die. Kijk maar op de voorpagina bij statistics.20px Tropicana 29 mei 2009 08:05 (CEST)

We hebben ook niks aan gebruikers die 10.000 keer een artikel gaan refreshen om aan 10.000 hits te komen. --Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:15 (CEST)

Het artikel God is nu al 10,000 keer bekeken. Dat komt waarschijnlijk omdat het zo'n bekende figuur is en zoveel links heeft, maar toch (kijk bij "statistics"). Het is dus wel mogelijk. 20px Tropicana 29 mei 2009 08:19 (CEST)

Daarom is het ook genomineerd voor Wikikids-award. Dus dan is een "Bronzen/zilveren/gouden/diamanten-artikel niet nodig Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:21 (CEST)

Kijk, hier: http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Speciaal:PopulairePaginas Dit zijn de meest bekeken paginas. Die worden het meeste gelezen (en gebruikt in bijv. werkstukken dus die moeten van een goede kwaliteit zijn en blijven. 20px Tropicana 29 mei 2009 08:26 (CEST)

Ja? Je kan al zien welke pagina's het populairst zijn dus dan is een extra benaming niet nodig Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:38 (CEST)

Niet iedereen komt op net idee om op "speciale paginas" te klikken en te gaan lopen zoeken. Ik vond het per toeval anders had ik het ook niet geweten. Het is toch handig dat je zoiets in één klik kun zien vind ik. Kan er geen knop voor worden gemaakt? Dan hoeft dit hele prijzen-gedoe niet en maakt niemand er misbruik van. 20px Tropicana 29 mei 2009 08:43 (CEST)

In het menu? Meest bekeken pagina's, dat is wel een goed idee! Maar dat vraagt wel wat overleg. Monkey.png apoo overleg - moderator 29 mei 2009 08:46 (CEST)

Lijkt mij een prima idee. En dat je dan de vijftig meest bekeken pagina's ziet. Die worden het meest gezien, dus daarop worden we hier ook beoordeeld. Die moeten dus mooi en goed zijn, en er mogen daar al helemaal geen fouten in staan! 20px Tropicana 29 mei 2009 08:49 (CEST)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=91671"