Help mee! Maak een account of meld je aan.

Farm-Fresh twitter 1.png Volg ons op Twitter en Facebook voor dagelijkse updates! Farm-Fresh facebook.png

Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Versie door Hallo8d (overleg | bijdragen) op 7 apr 2021 om 21:31 (Bang: nieuwe subkop)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

 • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

maken

hoe maak je een aktikel

Kijk HIER maar eens! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 3 apr 2021 11:25 (CEST)

waarom staat er niet informatie op dit platform wat ik zoek?

ik kan sommige woorden niet vinden en vind dit niet zo fijn. Want het staat wel in Wikkipedia maar ik snap dat niet want daar zitten lastige woorden in die ik niet snap.


Ik hoop dat jullie de uitleg van deze woorden op het platform kunnen zetten met betekenis:

1.Koran 2. Zonden 3. Bezinnig 4.solidariteit 5. religies 6. ReligieuzeIk hoop dat het jullie gaat lukken!


            Gr. ikbenRoos
Hoi Ikbenroos, als je in de zoekbalk deze begrippen invoert kan ik de betekenis wel vinden. Koran, zonde, solidariteit en religie hebben gewoon artikelen; alleen bezinnig heeft geen artikel. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 apr 2021 12:19 (CEST)

rode kruis

wat is het rode kruis en hoe ontstont het.

Hoi, het antwoord vindt je hier (klik hier). Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 apr 2021 17:33 (CEST)

Woordgebruik

Hallo,

Ik lees daar: https://wikikids.nl/WikiKids o.a. het volgende:

WikiKids is een interactieve Nederlandstalige internet-encyclopedie geschreven voor en door kinderen.

Ik denk dat deze tekst wel wat mag worden aangepast, want het lijkt erop dat er toch wel (inclusief mijzelf) veel volwassenen aan artikelen werken. Nu hoeft dat geen probleem te zijn, maar ik vind wel dat het taalgebruik niet van een volwassene moet zijn, maar dat op begrijpelijk leerling niveau geschreven moet worden.

Als ik bijvoorbeeld op een genomineerde pagina kijk: https://wikikids.nl/Volksrepubliek_China en daar de volgende teksten tegenkom:

- In de negentiende eeuw en eerste helft van de twintigste eeuw was China zoals vele landen in de wereld gedeeltelijk gekolonialiseerd en bezet door westerse imperialistische machten.

- Zo werd Mongolië een de-facto satellietstaat van Sovjet-Unie en is Mongolië tot vandaag de dag sterk gerussiseerd.

- Nadat het Volksrepubliek van China in 1949 is gesticht, werd Tibet in 1950 gerepatrieerd.

Dan heb ik toch wel mijn vraagtekens over de begrijpelijke leesbaarheid van deze WikiKids teksten. Natuurlijk hoeft niet alles gesimplificeerd te worden, maar in de aangehaalde teksten staan woorden die zelfs een groot deel van de volwassenen niet begrijpen of zelfs incorrect zijn.

Ik begrijp dan ook niet zo goed dat deze China-pagina genomineerd wordt of kan worden. - Deze reactie werd toegevoegd door Jdremmers (overleg | bijdragen)

Hi Jdremmers, het klopt inderdaad momenteel veel volwassenen (waaronder ikzelf) meehelpen met het schrijven van artikelen. Het taalgebruik moet daarentegen wel voor kinderen begrijpelijk zijn. WikiKids werd oorspronkelijk wel grotendeels door kinderen geschreven, maar de afgelopen jaren hebben echter steeds minder nieuwe kinderen zich aangemeld (ik veronderstel dat het coronapandemie daar ook mee te maken heeft, aangezien ik snap dat je ook niet de hele dag voor de PC wilt zitten). Het is desalniettemin van belang dat artikelen op een begrijpelijke manier voor kinderen worden geschreven. Het artikel Volksrepubliek China is weliswaar genomineerd, maar heeft ook geen stemmen vóór gehad. Naast het updaten van het artikel in kwestie, dienen ook deze zinnen wat geknipt en versimpeld te worden (woorden als imperialistisch, satellietstaat, russificatie en repatriatie zijn te moeilijk). In sommige artikelen staan wel moeilijke woorden, maar deze zijn meestal gelinkt naar een andere pagina, tonen een betekenis als men op dat wordt klikt (wb-sjabloon) of het wordt in de zin daarna uitgelegd. Ik kan soms wel begrijpen dat zo nu en dan per ongeluk vergeten wordt. Ik hoop hiermee de vraag te hebben beantwoord. Mvg, Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 7 apr 2021 20:01 (CEST)

Bang

Als je bang ben wat moet je dan doen????????

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=661781"