Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Foute informatie pagina Fret

Hallo,

Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.

Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.

Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.

IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.

Hartelijke groet, Lillibet

Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, :) apoo overleg 30 nov 2019 13:40 (CET)

In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.

Groetjes Lillibet

Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, :) apoo overleg 30 nov 2019 13:46 (CET)

Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.

Groetjes Lillibet

Zo is het goed. Dank je wel! Face-smile.svgDeGroteEmojii 30 nov 2019 15:01 (CET)

wat mag een pasgeboren baby hamster eten.

Bloemen

Hoi. Ik heb gezien dat Thanks op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? Face-smile.svgDeGroteEmojii 1 dec 2019 19:23 (CET)

Nee. Groetjes, :) apoo overleg 2 dec 2019 13:02 (CET)
Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! Face-smile.svgDeGroteEmojii 2 dec 2019 14:17 (CET)
Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. :) apoo overleg 2 dec 2019 14:23 (CET)
Bedankt voor het antwoord. Face-smile.svgDeGroteEmojii 2 dec 2019 14:25 (CET)

De Gouden WikiKids Award 2019

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! :) apoo overleg 2 dec 2019 14:47 (CET)

PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). :) apoo overleg 2 dec 2019 19:19 (CET)

hamster

wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.

met vriendelijke groetjes Chelsea2007.

Zoek het zelf op. Hier kun je het ook uitbreiden. The hunger games.svgArtikelTyperHP - Harry Potter wordmark.svg 3 dec 2019 18:09 (CET)
Kijk voor meer informatie HIER eens. Daar worden ook soortgelijke vragen gesteld. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 3 dec 2019 18:30 (CET)

dumbo-rat

ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben. Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.

Hier is een artikel. Inderdaad, er staat weinig informatie in, maar je kunt ook op andere websites info vinden. Wat houd je nog tegen om het artikel uit te breiden? The hunger games.svgArtikelTyperHP - Harry Potter wordmark.svg 3 dec 2019 17:56 (CET)
Kijk voor meer informatie HIER eens. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 3 dec 2019 18:34 (CET)

geen informatie

ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft

Oke dankjewel. :) apoo overleg 3 dec 2019 15:08 (CET)

Handtekening

Hoe maak je een handtekening aan? Ik wilde stemmen voor de Gouden WikiKids Award, maar daar heb je een handtekening voor nodig. Alvast bedankt!

Nee hoor. Je kunt ook gewoon achter je naam vier tildes achter elkaar typen voor je handtekening. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 3 dec 2019 18:45 (CET)

morse

Kan je alst je blieft meer over morse of samuel morse maken groetjes groep 7b

De enige informatie die we hebben staat op deze pagina: Morse. Misschien kun je zelf meer informatie toevoegen? Misschien is er iemand die dit bericht leest en je wil helpen, maar ik kan niet beloven of iemand meer informatie toevoegt. Groetjes, :) apoo overleg 4 dec 2019 12:27 (CET)

Hoe kun je stemmen ?

Hoi! Weet iemand hoe je kan stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2019?

Hoi. Je moet ten minste 200 bewerkingen hebben gedaan. Face-smile.svgDeGroteEmojii 4 dec 2019 17:04 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=585873"