Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Versie door Apoo (overleg | bijdragen) op 11 aug 2019 om 21:48 (Versie 572584 door een verborgen gebruiker ongedaan gemaakt)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Verkeerd informatie over islam

BESTE

Zag op de site informatie over de islam voor kinderen, dacht ik lees een stukje over de tekst Islam. Zag dat er over soenieten en sjieten gaan. En toen stond er over turkije dat er ook alevieten wonen. Totdaar was het oke, maar er word verkeerde informatie gedeeld over dat ze varkensvlees eten en dat vrouwen geen hoofddoek dragen, dat ze alcohol mogen drinken.

- we eten geen varkensvlees, dat zeggen mensen die ons niet kennen. Dit zeggen typisch mensen die ontwetend zijn. Dit zin zeggen precies die rechts radicale soenitische beweging begeleidt door akp regering van de heer Erdogan.

Bij ons cultuur mogen vrouwen zelf bepalen , of ze hoofddoek willen of niet, we geven ze de keus, wij zijn vrij opgevoed maar weten onze waarden en normen. Je hebt ook veel alevieten die wel hoofddoek dragen, me zus! In heel Turkije zijn er vrouwen met hoofddoek of zonder. Niet elk vrouw in turkije zonder hoofddoek is een aleviet. Alevieten is maar 15 procent maximaal van de bevolking.

En over alcohol gesproken, in heel turkije nuttigen ze veel alcohol, het is iets normaals geworden daar. En niemand vertelt aan zijn zoon of dochter dat ze alcohol moeten gaan drinken, het is een keus, zoals niemand drinkt in onzd familie.

En waarom gaan ze uberhaupt over dat vertellen? Jullie kunnen zoveel vertellen dan dit. Wie dit geschreven heeft is echt bewijs van ontwetend zijn.


Ik hoop dat u de teksten vanaf turkije weglaten, want het klopt

niet.
Hallo! Bedankt voor je bericht en bedankt dat je ons hier op wijst. Ik heb de tekst aangepast en neergezet dat alevieten vrij zijn opgevoed en zelf mogen kiezen of ze die dingen mogen doen, maar dat het niet wordt aangemoedigd. Ben je het daar mee eens? Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 3 aug 2019 20:43 (CEST)

Tot ziens!

Beste gebruikers en moderatoren op WikiKids,
Daarnet heb ik een mail naar Gerard Dummer gestuurd, waarin ik mijn ontslag als moderator op WikiKids heb genomen. De afgelopen dagen heb ik eigenlijk een (moeilijke) beslissing genomen; het stoppen met WikiKids voor de komende periode. De laatste tijd merkte ik dat ik weinig tijd en motivatie had om artikelen te schrijven, moderatorwerk uit te voeren, gebruikers te helpen en vele andere dingen te doen. Hoewel WikiKids een fantastisch en leuk project is, gaat dit ten koste van een groot deel van mijn zeldzame vrije tijd. Zoals jullie misschien wel of niet weten volg ik hiernaast ook nog een studie - vanaf volgend jaar "Taal- en letterkunde" aan de Universiteit Antwerpen - heb ik verschillende bijbaantjes gehad, doe ik ander vrijwilligerswerk en werk onder andere aan een roman.

Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de komende periode stop met WikiKids. Weliswaar sluit ik niet uit om over enige tijd terug te komen. Hoewel ik misschien af en toe een klein bewerking zal uitvoeren, zal ik geen moderatorwerk of andere inhoudelijke zaken behandelen tijdens deze periode. Dit betekent dat ik ook de sociale media, algemeen onderhoud aan portalen en categorieën, het schrijven van artikelen en het organiseren van projecten loslaat. Voor deze taken zullen dus eventueel nieuwe mensen gezocht moeten worden. Tevens heeft WikiKids een frisse wind nodig en dient er een manier gevonden te worden om nieuwe gebruikers aan te trekken. Onthoud wat een groots Nederlands staatsman - Wim Kok - ooit zei: "Nederland is nog lang niet af. We zijn van ver gekomen en hebben een lange weg te gaan." In dit geval zou dit ook voor WikiKids gelden. De afgelopen jaren heb ik vele gebruikers zien komen en gaan, werden er leuke wedstrijden en projecten georganiseerd en voelde ik me echt thuis in een vrij hechte online-gemeenschap. Het zou doodzonde zijn als toekomstige generaties dat niet konden meemaken.

Voor nu zeg ik vaarwel en bedankt voor de afgelopen zes en een half jaar. Het is ironisch te bedenken ik in begin 2013 dacht hooguit twee jaar bij te dragen, terwijl dat er nu meer zijn! Ik wens jullie veel succes en geluk, zowel hier als in het echte leven. Auf wiedersehen! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 4 aug 2019 21:12 (CEST)

Face-crying.svg :) apoo overleg · (MOD) 4 aug 2019 21:31 (CEST)
Mike onwijs bedankt voor de afgelopen jaren en nog veel succes met waar je nu mee bezig bent of gaat! (Hou je ons op de hoogte? Face-wink.svg Face-grin.svg) We zien je hopelijk snel weer! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 aug 2019 22:40 (CEST)
Succes met je studie! En hopelijk tot na je studie! ;-) Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 aug 2019 12:56 (CEST)
Wow, dit had ik niet verwacht maar ik snap de keuze. Mike echt heel erg bedankt voor alles wat je voor WikiKids hebt gedaan en bedankt voor het soort van opleiden van mij (mij op weg helpen) op WikiKids. Veel succes aan de universiteit. Nog een prettige en succesvolle toekomst toegewenst. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 10 aug 2019 16:51 (CEST)

Foute pagina

Ik wist niet echt of ik het bericht wel moest plaatsen en of het echt een verkeerde pagina is. En dus denk ik dat de pagina "wikis" niet echt thuishoort hier. (Die pagina is net gemaakt.) Lightkitty (overleg) 5 aug 2019 19:07 (CEST)

Het adres is ook onbekend. Als je vindt dat een artikel weg moet, kun je er het wegsjabloon boven plakken, zo: {{weg}}.
Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 5 aug 2019 19:52 (CEST)

Oké, bedankt! Lightkitty (overleg) 5 aug 2019 19:55 (CEST)

blindheid (presentatie school)

ik weet niet goed wat ik nog meer in mijn presentatie moet doen kan iemand helpen ???? groetjes Femke uit groep 7

Update

Vandaag heeft WikiKids een update gehad. Achter de schermen is er wat aangepast in de software. Op WikiKids zullen jullie misschien merken dat wat dingetjes er wat anders uit zien. Zeker de Recente Wijzigingen heeft een update gehad. De recente wijzigingen heeft nu meer functies. Mocht je dit niet fijn vinden werken dan kan je via voorkeuren deze nieuwe versie uitschakelen en je zult dan de oude recente wijzigingen weer zien. Mocht je foutjes tegenkomen meldt het dan even hier. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 7 aug 2019 18:09 (CEST)

Er is iets gebeurt met een widged. Het gebeurt in {{GFDL}}. Bestand:606ACA7F-AD02-4043-B580-E2CD6992BE99.jpeg is er een voorbeeld van. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 aug 2019 20:20 (CEST)
Bedankt voor het melden. Ik geef het door! :) apoo overleg · (MOD) 7 aug 2019 23:05 (CEST)
HotCat werkt niet meer, je krijgt nu de foutmelding Het lijkt er op dat uw browser geen Unicode ondersteunt. Ondersteuning voor Unicode is vereist om pagina's te bewerken, dus is uw bewerking niet opgeslagen. als je een categorie wil toevoegen, aanpassen en/of verwijderen onderaan een pagina. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 11:05 (CEST)
Dank voor het melden! De problemen zijn inmiddels opgelost (widget en Hotcat). Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 9 aug 2019 13:07 (CEST)
Bedankt!Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 15:28 (CEST)
Correctie: Het werkt nog steeds niet – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 15:32 (CEST)

Zowel bij Rots als bij mij werkt het. Ik heb alle functies getest.

(wijz | gesch) . . k Categorie:Nederlandse Top 40‎; 15:41 . . (-19)‎ . . ‎Rots61 (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Test verwijderd met HotCat) [2 bewerkingen terugdraaien]
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (-45)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederlands Europarlementariër verwijderd met HotCat) [6 bewerkingen terugdraaien]
(wijz | gesch) . . k Categorie:Nederlandse Top 40‎; 15:41 . . (+19)‎ . . ‎Rots61 (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Test toegevoegd met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+21)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederland verwijderd; Categorie:Nederlands Europarlementariër toegevoegd met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+24)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederland toegevoegd met HotCat)
(wijz | gesch) . . Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+89)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (+Categorie:Eerste divisie voetbal; +Categorie:Nederlands competitievoetbal 2008/09 met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:40 . . (-53)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederlands competitievoetbal 2008/09 verwijderd met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:40 . . (-45)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Eerste divisie voetbal verwijderd met HotCat)

Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 9 aug 2019 15:42 (CEST)

Dan ben ik benieuwd waar het aan ligt bij mij, want als ik een categorie wil toevoegen via HotCat krijg ik nog steeds de foutmelding Het lijkt er op dat uw browser geen Unicode ondersteunt. Ondersteuning voor Unicode is vereist om pagina's te bewerken, dus is uw bewerking niet opgeslagen.. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 16:00 (CEST)
Stef als je je common.js leeghaald en naar je instellingen gaat en dan naar uitbreidingen en dan HotCat aanklikt, dan zal hij het doen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 aug 2019 18:15 (CEST)
Of je zet de tekst van MediaWiki:Gadget-HotCat.js op jouw common.js groetjes,Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 aug 2019 18:42 (CEST)
Je moet inderdaad User:Stef 1999/common.js leeghalen en bij “voorkeuren” > “uitbreidingen” HotCat aanvinken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 10 aug 2019 00:59 (CEST)
@Apoo: Gelukt, bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 10 aug 2019 11:37 (CEST)
Overigens heb ik nog een dingetje, al was dit voor de update al aan de gang (eigenlijk al sinds de nieuwe skin van Wikikids vorig jaar volgens mij), de navigatiesjablonen worden onderaan een pagina niet in kleine letters weergegeven. Zodra je zo'n sjabloon aanmaakt zie je op de pagina van het sjabloon zelf wél de tekst in kleine letters (voorbeeld: Sjabloon:Navigatie Eredivisie 2019/20) maar als je dan naar de pagina Eredivisie 2019/20 gaat zie je de tekst in even grote letters als die van het artikel, terwijl dat niet zo hoort. Foutje in een tag misschien die niet wordt afgesloten...? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 11 aug 2019 10:59 (CEST)
Was al sinds de nieuwe skin inderdaad, maar ik heb het opgelost. Het was geen fout in de tags, maar de Hoofdnaamruimte vergroot de tekst met 1% omdat jullie dat graag wilden. Het navigatiesjabloon had geen specifieke lettergrootte in pixels maar in een percentage, dus die werd in verhouding ook 1% vergroot. Ik heb er een vaste waarde in pixels van gemaakt en nu blijven ze gelijk. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 11 aug 2019 11:19 (CEST)
Bedankt voor het oplossen, het werkt! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 11 aug 2019 11:32 (CEST)

Nieuw

Ik ben nieuw!En ik weet helemaal nie hoe wikikids werkt!Cursief gedrukte tekst

Hoi! In het kidsportaal kan je meer informatie vinden, natuurlijk kan je als je iets niet begrijpt een vraag in de boomhut stellen. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 aug 2019 17:01 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=572588"