Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 14 mrt 2019 om 20:40 (IS en burgeroorlogen in Syrië en Jemen: nieuwe subkop)
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Project rondom EK 2020

Hallo mede gebruikers, hierbij wil ik een oproep doen voor een soort projectje dat ik via deze manier op wil gaan zetten. Volgend jaar (dus in 2020) staat het Europees kampioenschap voetbal 2020 op het programma in de zomer en dit zal een bijzondere editie van het EK worden. Het is namelijk de 60e keer dat er een Europees kampioenschap voetbal wordt georganiseerd en om dat jubileum te 'vieren' zal het toernooi over 12 Europese landen worden gehouden.

Hieronder staan de gastlanden + speelsteden en -stadions waarin er wedstrijden zullen worden gespeeld (er zijn ook nog een paar kandidaatsstadions uiteindelijk afgevallen voor het EK 2020, zie daarvoor deze link en dan het kopje Afgevallen stadions):

Land Stad Stadion
Flag of Azerbaijan.svg Azerbeidzjan Bakoe Olympisch Stadion
Flag of Denmark.svg Denemarken Kopenhagen Parken
Flag of Germany.svg Duitsland München Allianz Arena
Flag of England.svg Engeland Londen Wembley Stadium
Vlag van Hongarije Hongarije Boedapest Ferenc Puskásstadion
Flag of Ireland.svg Ierland Dublin Avivastadion
Flag of Italy.svg Italië Rome Olympisch Stadion
Flag of the Netherlands.svg Nederland Amsterdam Johan Cruijff ArenA
Flag of Romania.svg Roemenië Boekarest Arena Națională
Flag of Russia.svg Rusland Sint-Petersburg Krestovskistadion
Flag of Scotland.svg Schotland Glasgow Hampden Park
Flag of Spain.svg Spanje Bilbao San Mamés

Van sommige steden en/of stadions zijn er nog geen artikelen of moeten deze misschien aangepast of (eventueel) opgeknapt/verbeterd worden, hiervoor wil ik vragen of er een paar gebruikers het leuk lijkt om hierbij mee te helpen. Tevens zou ik het dan persoonlijk ook mooi vinden als er naast deze speelstadions ook nog wat meerdere stadions worden aangemaakt zodat we een paar categorieën mooi kunnen (op)vullen.

Dan zijn er nog de wedstrijden waar er spelers in actie gaan komen voor hun nationale elftal. Ook hierbij is de vraag of er zich een paar gebruikers weer geroepen voelen om mee te helpen met het aanmaken, updaten en/of (eventueel) verbeteren van deze artikelen en ook zoveel mogelijk spelers van een nationaal elftal aan te maken zodat we wederom weer de categorieën en lijsten mooi op kunnen vullen met artikelen.

Zelf heb ik de pagina voor het EK 2020 vorig jaar al aangemaakt, deze dagen ben ik bezig om de pagina voor de kwalificatiewedstrijden aan te maken (zie hier).

Er is nog geen officiële projectpagina aangemaakt voor het inschrijven en waar we de taken kunnen onderverdelen, maar voordat ik die aanmaak wil ik graag weten wie er mee wil helpen om dit allemaal op te zetten, daarna zal ik er een pagina voor aanmaken.

Weet overigens wel dat het nog ruim één jaar duurt voordat het EK begint, dus we hebben nog ruim de tijd voor alle artikelen, maar vanaf 22 maart 2019 worden de eerste wedstrijden gespeeld voor de kwalificaties. Tevens is dan ook nog de UEFA Nations League 2018/19 bezig tot eind april 2019, hiervoor moeten tevens ook nog artikelen voor worden aangemaakt. Daarmee doe ik gelijk de oproep aan jullie: wie wil hier (ook) bij meehelpen?

Wil je graag meehelpen met de artikelen voor het EK 2020 of die voor de Nations League, of misschien voor allebei, reageer dan hieronder of je bereid bent om te helpen en waar je dan precies bij wil helpen (bij het EK of de Nations League), het onderverdelen van de taken komt dan later als de projectpagina wordt opgezet.

Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 7 mrt 2019 21:18 (CET)

Ik ben bereid om mee te helpen met het aanmaken van nieuwe artikelen over sommige steden en stadions. Met vriendelijke groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 7 mrt 2019 22:21 (CET)
Ik zou het hartstikke leukvinden om een paar steden uit te breiden. Ook na de het EK hebben we hier erg veel profijt van. Mvg, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 mrt 2019 23:04 (CET)
P.S. nu ik het zie, doe ik alleen mee aan de artikelen door het EK 2020. De Nations League gaat denk ik niet voor mij lukken. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 9 mrt 2019 12:43 (CET)

vraag

wie is de baas? wanneer gan jullie een update maken>

Niemand is de baas van Wikikids. Wikikids is opgericht door een groep leraren. 😜DeGroteEmojii 10 mrt 2019 14:47 (CET)
Om de andere vraag te beantwoorden; er staan nog geen updates gepland. Meestal zijn deze er om het anderhalf jaar. Het ligt er een beetje aan wat nieuw is en of het huidige systeem werkt. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 10 mrt 2019 15:09 (CET)

hulp

hoe kan ik jullie het beste helpen

Met van alles. Vandalismebestrijding, artikelen schrijven, en meer! 😜DeGroteEmojii 11 mrt 2019 14:25 (CET)

hoe kan je meedoen

ik kan ni mee doen met emotji compest

Bedoel je de gebruikerspaginawedstrijd? Je moet 4x ~ achter een leeg hekje zetten als je op brontekst bewerken klikt. 😜DeGroteEmojii 11 mrt 2019 14:24 (CET)

rekenen groep 6

kan iemand mij differentiaalvergelijkingen en integraalvergelijkingen uitleggen ????????????????????

maak de pagina aan van wat je al zelf weet
en vraag het aan je zus of broer of mama ,papa enz.


sucses ermee
Elena.2007 (overleg) 11 mrt 2019 16:25 (CET)

aboriginals

ik weet nog steeds niet hoe ze leven?? en ik heb een spreekbeurt! kunnen jullie mij helpen ? GRTZ ZOË !!!

Op Wikikids hebben we hier een artikel over: klik hier om naar het artikel te gaan. 😜DeGroteEmojii 11 mrt 2019 17:43 (CET)

help rekenen

ik snap integraalvergelijkingen nog steeds niet help gr jan 4 🐹

Ik denk dat deze pagina het verduidelijkt. Het doel van WikiKids is dat de lezer de informatie zelf opzoekt. Dit is helaas geen helpdesk. We nodigen je uit om de artikelen zelf aan te maken. Op deze manier kan in de toekomst een andere lezer deze info op WikiKids vinden. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 12 mrt 2019 10:48 (CET)

Praten

Beste iedereen: aangezien er nog best wel veel gebruikers zijn die praten over onderwerpen die niks met Wikikids te maken hebben heb ik hier iets gemaakt. 😜DeGroteEmojii 12 mrt 2019 14:40 (CET)

Dat heeft Rots ook al gedaan een paar dagen geleden. Ik zal binnenkort kijken of er een officieel sjabloon komt. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 12 mrt 2019 16:21 (CET)

Al qaida

Hoeveel mensen zaten er in die groep?

Hoe moet je een pagina aanmaken

Hoe moet je een pagina aanmaken


Groetjes Justin2908

Klik links in het menu op "Nieuw artikel maken". Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 12 mrt 2019 20:40 (CET)

Schaken

Ik wil meer info over schaken en grootmeesters in schaken

Links bij "Zoeken" moet je "schaken" intypen. Groetjes, 00Vinkje.png Rots61 Overleg · (MOD) 13 mrt 2019 10:39 (CET)

Ter info

Dag allemaal,

Vanavond laat ik waarschijnlijk twee leerkrachten even werken op WikiKids onder een gezamenlijk account (dummy.fe). Dan weten jullie dat. Misschien dat ik er niet aan toe kom vanavond. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 13 mrt 2019 18:53 (CET)

voor mij geen probleem Elena.2007 (overleg) 14 mrt 2019 15:39 (CET)

Vraag

Hoe kan je je aanmelden voor de Gebruikerspaginawedstrijd?

Dat kan je nu op je overlegpagina zien. 😜DeGroteEmojii 14 mrt 2019 14:29 (CET)

IS en burgeroorlogen in Syrië en Jemen

Een aantal jaar geleden hebben we een speciaal sjabloon voor nieuws-artikelen geïntroduceerd. We hebben echter een hoop nieuw-gerelateerde artikelen waar al jaren niet aan gewerkt is:

Deze lopen heel erg achter, zeker als je bedenkt dat IS al bijna verslagen is en de Syrische Burgeroorlog lijkt te zijn afgekoeld. Ik zou aan gebruikers willen vragen of ze willen meehelpen met het verbeteren van deze artikelen. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 14 mrt 2019 19:40 (CET)

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=550962"