Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 6 dec 2018 om 17:28 (Grote verbeteringen in categorie:Verbeteren)
Ga naar: navigatie, zoeken
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Hoogste amplitude

Waarom hebben jullie niet het antwoord op hoogste amplitude?- Deze reactie werd toegevoegd door Henkie12 (overleg | bijdragen)

Amplitude is een wiskundige begrip. Per tabel verschilt wat de hoogste is en of er een hoogste is. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 26 nov 2018 16:35 (CET)

Verdeelgebieden gemeenten en stations (deel 2)

Beste iedereen, na overleg met Wouter heb ik het volgende gedaan. Op deze pagina kun je je inschrijven voor een provincie, waar je de stations en gemeenten jaarlijks bijhoudt. Dit is een kleine moeite en zorgt ervoor dat we up-to-date blijven. Meer informatie vind je op die pagina. Je kunt je overigens ook inschrijven om de metronetwerken van Rotterdam/Den Haag en Amsterdam en Luchthaven Schiphol up-to-date te houden; dit is hooguit een kaartje vervangen of een lijn/halte toevoegen. Mochten er problemen/vragen zijn kun je ze hieronder melden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 24 nov 2018 18:27 (CET)

Ik vind het een goed idee. Ik vraag me wel af hoeveel artikels er per provincie aangepast moeten worden. Vinkje.png Rots61 Overleg 26 nov 2018 11:10 (CET)
Dit ligt er aan per provincie. De gemeentelijke herindelingen zijn meestal een klein aantal artikelen (rond de 10), aangezien er maar een stuk of vijf per jaar zijn over heel Nederland. Hierdoor kan het zijn dat er dit jaar in de gemeente die wilt onderhouden geen gemeentelijke herindelingen zijn. Qua spoorwegstations verschilt dit ook per provincie, doordat WikiKids slechts van vijf provincies een groot aantal artikelen over spoorwegstations kent (Noord-Holland, Zuid-Holland, Groningen, Flevoland en Drenthe). De meeste artikelen per jaar kan je verwachten in de grotere provincies, met name Zuid-Holland. Hier zijn namelijk dit jaar de meeste gemeentelijke herindelingen en liggen bovendien veel stations. Ook in Noord-Brabant, Gelderland, Noord-Holland en Friesland gaat het vaak om veel artikelen, omdat hier ook veel gemeentelijke herindelingen zijn. De minste zijn in Zeeland, Utrecht, Drenthe en Flevoland, aangezien hier haast geen gemeenten meer worden samengevoegd en weinig stations staan. Overijssel, Groningen en Limburg zitten een beetje in het midden. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 26 nov 2018 16:41 (CET)

Rod Stewart

In Wikikids pagina over Rod Stewart staan hinderlijke fouten. Zo wordt Rod Stewart een keer geschreven als Rod Steward. Staat er in de eerste zin: hij zij ipv hij zei En is er een woord vergeten in de eerste alinea: "Hij werkte heel veel om geld te hebben om bijvoorbeeld voor te kopen". Hier vraagt de lezer zich af "Om wat te kopen"???? In de tweede zin staat: "Hij voetbalde een tijdje lang voor Brentford FC" Daar moet OF het woordje lang worden weggelaten of haal het verkleinwoordje weg en maak er "tijd" van. Verderop in het verhaal staat er zonder spaties te gebruiken: "aantesluiten"

Ik weet wel dat deze tekst misschien door kinderen gemaakt maar de site wordt ook gelezen door kinderen. Dus slechte zaak.

Succes! Johannes Brandsma.

Dank voor het melden. De moderators van WikiKids proberen alle nieuwe artikelen te controleren, maar wij zijn ook maar mensen dus dat lukt niet altijd. Laat je vooral niet tegenhouden om het artikel zelf te verbeteren: dat is de kracht van WikiKkds. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 26 nov 2018 08:59 (CET)

ik heb een vraag

Ik kan niks opzoeken hoe los je dat op

Opzoeken kan door de zoekbalk links op het scherm. Mocht deze niet werken raad ik aan de website even te vernieuwen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 26 nov 2018 16:36 (CET)

vulkanen en regenwouden

heey ff vraagje.... wie heeft er info over vulkanen en regenwouden????? graag rea! (moet werkstuk) Bij voor beeld op youtube alvast bedankt!

Hallo. Zie onze pagina's vulkaan en regenwoud. Als je andere onderwerpen wilt opzoeken kun je dat links in de zoekbalk intypen. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 28 nov 2018 05:58 (CET)

dankje!!!

politiek

Hallo, ik heb een vraag namelijk wat kan je doen voor de partij voor de dieren???

Weten jullie het laat het gauw weten!!!!

Hallo. Op de pagina Partij voor de Dieren staan allemaal standpunten van de partij. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 28 nov 2018 05:59 (CET) Ja klopt maar ik heb er eens gelezen maar ik kan er niks over vinden!!!!!

Vraag wikikids

Hallo wikikids ik had een vraag hoe lang bestaat wikikids al? Of wanneer is het begonnen?


Groetjes van: Go Fredje

Hoi, WikiKids is in februari 2006 begonnen. Het bestaat dus al bijna 13 jaar! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 nov 2018 10:46 (CET)

Oprichter

Wie is de oprichter van Wikikids
Hallo. WikiKids is in 2006 opgericht door een groep leerkrachten. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 29 nov 2018 16:34 (CET)

Noord-Amerika

Hoi ik heb een vraag,

Hoeveel rivieren heeft Noord-Amerika? Alvast bedankt. ;)

Hallo. Noord-Amerika veel te veel rivieren om op te noemen. Dit zijn de belangrijkste: Colorado - Hudson - Mississippi - Missouri - Neuse - Ohio - Platte - Rio Grande - Saint Lawrencerivier - Usumacinta - Yellowstone - Yukon. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 29 nov 2018 18:15 (CET)

De Gouden WikiKids Award 2018

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 16 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Om het eerlijk te houden mag je in de eerste stemronde maximaal op twee artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! :) apoo overleg · (MOD) 2 dec 2018 10:43 (CET)

Grote verbeteringen in categorie:Verbeteren

Dag iedereen, ik heb even de artikelen opgesomd in de categorie:Wikikids:Verbeteren die echt verbeterd moeten worden en waar iets meer werk aan zit:

Deze artikelen zijn vaak problematisch en dienen echt grondig verbeterd te worden of volledig te worden herschreven. Persoonlijk wil ik de artikelen Geschiedenis van Frankrijk en Racisme verplaatsen naar 2019, zodat deze als enige twee overblijven in de categorie. Deze twee artikelen kosten namelijk veel tijd om te bewerken, aangezien er veel moet worde toegevoegd/het om een controversieel onderwerp gaat. Als iedereen van de overige artikelen er twee neemt om op te knappen, dan zijn door bijna gehele lijst heen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 2 dec 2018 21:48 (CET)

Goed idee! Ik neem Plastic wel. (Bedoel je Tatoeage) Vinkje.png Rots61 Overleg 3 dec 2018 09:42 (CET)
Dankjewel voor het aanpassen. Het artikel wat ik bedoelde moet samengevoegd worden, dus heb het sjabloon vervangen. Hiermee hoeft dat artikel nu niet gedaan te worden. Ik heb de artikelen die af zijn hierboven doorgestreept. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 dec 2018 17:52 (CET)
Telecommunicatie en Weervoorspelling heb ik naar samenvoegen toe verhuisd, aangezien deze artikelen eigenlijk een verzameling zijn van losse onderwerpen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 6 dec 2018 14:36 (CET)
(Is het erg dat ik stoor?) Bedoel je Weer'''s'''voorspelling. Vinkje.png Rots61 Overleg 6 dec 2018 16:08 (CET)
Klopt. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 6 dec 2018 16:28 (CET)

balkjes waar allemaal doorverwijzingen in staan

Beste ontwikkelaars van Wikikids, Ik ben dol enthousiast om een artikel te schrijven maar weet niet hoe ik zo een balkje met doorverwijzingen moet toevoegen. Alvast dank.

Waarvoor heb je dat balkje dan nodig? Groetjes, Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 dec 2018 22:06 (CET)

Hello

Hello Wikikids. Is there also a Wikikids in English? That would be more easy for me.

See the Main Page for more info. :) apoo overleg · (MOD) 3 dec 2018 20:38 (CET)

Weer terug

Ik heb het al vaker gezegd, maar nu heb ik weer eindelijk tijd van school. Ik kom terug met artikelen over mijn favoriete onderwerpen ( attracties, aadrijkskunde en musea). Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 4 dec 2018 18:24 (CET)

Wow, je was wel heel lang weg. Maar school gaat uiteraard voor. :) Welkom terug! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 4 dec 2018 19:04 (CET)
Ben benieuwd wat je gaat schrijven! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 4 dec 2018 22:06 (CET)
Leuk dat je weer terug bent! (Stem dan gelijk op de gouden Awards) Vinkje.png Rots61 Overleg 5 dec 2018 16:00 (CET)
Zal ik uiteraard doen Rots61, fijne tip Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 6 dec 2018 12:16 (CET)
Hebben jullie een ideetje voor een artikel. Zou fijn zijn Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 6 dec 2018 12:20 (CET)
Een paar kopjes boven dit bericht heb ik een lijstje gemaakt met artikelen die nog verbeterd mogen worden. Als het leuk zou vinden, kun je daar eentje uitkiezen. Overigens leuk je weer terug te zien! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 6 dec 2018 14:17 (CET)

sinterklaas

Hoeveel sinterklaas liedjes zijn er????

In principe is dit niet te zeggen, aangezien er ook vele versies bestaan van Sinterklaasliedjes. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 6 dec 2018 14:15 (CET)

Onderwerp

hey wiki kids ik zou graag willen weten hoe Albert Einstein zijn uitvindingen heeft ontdekt zouden jullie me daar alstublieft mee willen helpen want ik moet daarover een spreekbeurt doen alvast bedankt - Deze reactie werd toegevoegd door Alessias2803 (overleg | bijdragen)

Informatie over Albert Einstein kan je hier vinden. Vinkje.png Rots61 Overleg 6 dec 2018 16:16 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=535409"