Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Wikikids:Boomhut

Uit Wikikids
Versie door Josse.Cottenier (overleg | bijdragen) op 7 okt 2017 om 19:54 (Terugkeer)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Project van Web-Jack

Hallo allemaal, misschien kennen jullie gebruiker Web-Jack (overleg | bijdragen | bloks) wel. Jack is een oud docent die in opdracht van POLS-netwerk informatie en lesmateriaal toevoegd aan WikiKids. Soms lukte dit Jack niet helemaal omdat hij een bewerkingsconflict kreeg doordat iemand anders de pagina al had aangepast. Daarom hebben we nu afspraken gemaakt. Jack zet een werksjabloon op de pagina waar hij mee aan de slag gaat. Dit doet hij zo kort mogelijk van tevoren en als hij klaar is haalt hij het werksjabloon weer weg. Ik wil jullie verzoeken om de artikelen met een werksjabloon dan ook echt even met rust te laten. Als je ziet dat er al een tijdje niet aan een artikel is gewerkt, stuur dan even een berichtje om te vragen of je kunt bewerken. Dit is eigenlijk hoe het altijd al gaat met het werksjabloon, maar toch wil ik jullie er graag even opnieuw aan herinneren. Fijne dag allemaal! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 28 sep 2017 12:40 (CEST)

Goed plan! Er wordt vaak bewerkt op paginas met een Werk-Sjabloon terwijl dat helemaal niet mag.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 28 sep 2017 16:56 (CEST)

Vernieuwen artikelen van de week

Beste iedereen,
In 2015 heeft Beem toentertijd alle artikelen van de week vervangen voor nieuwe. Inmiddels twee jaar later zijn veel artikelen van de week kwalitatief minderwaardig en moeten dus vervangen worden. Graag zou ik van jullie willen weten welke artikelen artikel van de week moeten worden en welke artikelen van de week weg uit de lijst moeten. Ik hoor graag jullie mening! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 sep 2017 20:14 (CEST) (@Wikischim: P.S. Micheal Jackson zal ik beter opmaken.).

Ik denk dat we beter de "moderne awards" in ieder geval artikel van de week kunnen maken, en lange goedgekeurde artikelen zoals het Verenigd Koninkrijk of Kenia etc. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 29 sep 2017 20:19 (CEST)
Bij Michael Jackson gaat het niet alleen om de opmaak, de hoeveelheid informatie is ook simpelweg te weinig voor iemand die zo bekend is. Ik vind het, met alle respect, meer een aanfluiting. Onder iets als "uitgelicht" hoort een artikel te staan waar je ook echt een beetje mee voor de dag kunt komen (zoals de twee voorgestelde landenartikelen hierboven, die idd. veel beter zijn). Er is nu hoogstwaarschijnlijk ook geen tijd meer om het nog voldoende te verbeteren. Ofwel voor volgend jaar uitbreiden, ofwel volgend jaar een ander artikel voor deze week.
Overigens zie je oningelogd een ander artikel (Zweden) op de hoofdpagina. Een jaar geleden speelde dit laatste ook al (toen in nog ergere vorm). De Wikischim (overleg) 29 sep 2017 21:06 (CEST)
Micheal Jackson haal ik er anders wel uit en vervang hem door een andere artiest (z.B. Audrey Hepburn). Ik zal zo even mailen voor het probleem want dat klopt niet helemaal. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 sep 2017 21:09 (CEST)
Overigens, het artikel gaat voor de helft alleen maar over zijn dood en zijn drie (waarschijnlijk geadopteerde) kinderen, met details die weinig ter zake doen. Dus ook helemaal geen evenwicht in het artikel. Er valt anderzijds nog enorm veel meer te vertellen over zijn jeugd, zijn succes in de muziekwereld vanaf zijn tienerjaren, etc. De Wikischim (overleg) 29 sep 2017 21:13 (CEST)
Ik heb recent een aantal artikelen vervangen door artikelen die een award hebben gekregen, dus die kunnen nog wel een jaartje blijven staan. Sowieso wordt ieder award artikel een artikel van de week. :) apoo overleg · (MOD) 29 sep 2017 21:45 (CEST)
@Apoo: Dat klopt inderdaad. Beem had bedacht echter dat elk artikel maximaal zo'n drie jaar blijft staan. Ik probeer die artikelen juist te vervangen. Tevens worden de artikelen allemaal nagelopen op vandalisme en afbeeldingen die niet meer werken en worden de nieuws-achtige artikelen (zoals Olympische Spelen) weer bij de desbetreffende weken geplaatst (wat dit jaar niet gebeurd is). Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 sep 2017 23:38 (CEST)

Vernieuwen Afbeeldingen van de week

Beste iedereen,
Een paar jaar geleden was het idee ontstaan om naast de artikelen van de week ook alle afbeeldingen van de week te vervangen. Helaas is dit toentertijd niet doorgegaan, maar ik zou dit toch graag willen doen. De afbeeldingen hoeven niet per se op WikiKids te staan, aafbeeldingen van Commons mogen ook. Het enige probleem is dat de puzzels waarschijnlijk niet meer zullen werken. Daarnaast zou ik nog alle filmpjes die afbeelding van de week zijn willen verwijderen, het laden duurt immers te lang. Graag hoor ik jullie mening hieronder. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 1 okt 2017 17:09 (CEST)

Hulp: Olympische Winterspelen 2018

Beste iedereen,
In 2018 vinden de Olympische Winterspelen 2018 plaats. Bij het vernieuwen van de artikelen van de week worden er in de drie weken dat de spelen plaatsvinden uitgelichte artikelen neergezet op onze Hoofdpagina. Hierbij gaat het om:

  • Het artikel Olympische Spelen (klein onderhoud, puntjes op de i)
  • Het artikel Zuid-Korea (uitbreiden en mooi opmaken)
  • Een artikel over een Olympische Wintersport naar keuze (uitbreiden en mooi opmaken)

Graag zou ik willen vragen of jullie hierbij willen helpen. Natuurlijk moeten er meer artikelen voor dit evenement worden uitgebreid, maar deze hebben echt voorrang nodig, zodat we alvast een begin hebben. Wie zou mij hiermee willen helpen? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 2 okt 2017 22:11 (CEST)

Is er echt niemand die mee wil helpen? Het is namelijk een goede zet om mensen te laten zien wat WikiKids inhoudt en om mensen enthousiast te maken om bij te dragen. Aangemaakte artikelen komen sowieso op Facebook te staan! Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 5 okt 2017 16:38 (CEST)
Ik wil meehelpen! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 5 okt 2017 16:49 (CEST)

Plaatjes uploaden

Hallo allemaal, plaatjes en licenties, het blijft lastig. Met de nieuwe visual editor is het gelukkig erg gemakkelijk geworden om plaatjes in een artikel te zetten die je zomaar mag gebruiken. Hiervoor is een handleiding. Kort gezegd klik je op "invoegen" en daarna op "plaatje" en kun je daarna met een zoekwoord zoeken in de plaatjes die op Wikimedia Commons staan. Om gebruikers te "dwingen" deze manier te gebruiken is het uploaden iets aangepast. Als je nu op "uploaden" klikt zul je eerst naar deze pagina: WikiKids:Uploaden gestuurd worden. Pas als je aangeeft dat je zelf een plaatje hebt geüpload dan kom je bij het uploadformulier. Helaas kan ik niet iedere link doorsturen naar die pagina, maar ik wil jullie graag ook op deze nieuwe functionaliteit wijzen. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 3 okt 2017 20:10 (CEST)

In het plan WikiKids 2020 is een renovatie van de hulpportalen en vernieuwing van de pagina's met dit soort uitleg opgenomen. Helaas ben ik hier nog niet aan toe gekomen. Erg bedankt voor deze toevoeging, hulp is altijd welkom. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 3 okt 2017 20:28 (CEST)

artikel efteling

hallo wikikids mag ik het efteling artikel beheren want ik ben een echte efteling specialist die alles weet ?????

het artikel is niet alleen van jouw en andere mogen het ook bewerken. Iedereen kan dat zeggen dat hij een efteling specialist is. Ik ben trouwens wel een Pretpark specialist omdat ik de meeste artikelen over pretparken e/achtbanen en dergelijke heb geschreven Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 4 okt 2017 16:18 (CEST)
Je mag het Efteling Artikel wel bewerken maar beheren kan niet op WikiKids, want zoals Coolenleuk zei is het voor iedereen. Maar je mag het altijd bewerken natuurlijk. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 4 okt 2017 18:34 (CEST)

eftelingspecialist

ik ben een efteling specialist dus ik beheer het efteling artikel mijn functie is om de foutjes te verbeteren en nieuwe dingen erbij toe te voegen ik werk hier al 5 jaar mee. dus ik ben verantwoordelijk. bedankt wikikids collega's

Hoi anderzj, zoals BobbyJohn je al vertelde mag iedereen het artikel van de Efteling aanpassen. Op WikiKids moet je namelijk goed samenwerken met andere kinderen. Ik heb trouwens je bewerking ongedaan gemaakt. Disneyland Parijs en Europa-Park hadden vorig jaar echt meer bezoekers dan de Efteling. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 5 okt 2017 10:19 (CEST)
nou apoo sorry maar ik ben wel degene die alles weet van de efteling? want ik werk er zelf. en mijn functie is dat ik de kleine foutjes verbeter en nieuwe informatie erbij toevoeg

groetjes de enige echte efteling specialist [eftelingfan]

Als jij alles weet van de Efteling dan mag je het artikel zeker aanpassen, graag zelfs! Je plaatst alleen hier meer berichtjes dan dat je ook echt aan het artikel werkt. Dus misschien moet je daar mee stoppen en weer aan het artikel Efteling gaan werken. Handig trouwens dat je er werkt. Misschien kun jij morgen dan ook even een foto maken van de Symbolica voorshow. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 7 okt 2017 11:05 (CEST)

Mediamasters

Dag allemaal,

Binnenkort gaat het spel Mediamasters van start. Leerlingen gaan ook vragen beantwoorden over WikiKids. Ze gebruiken daarbij onder andere de pagina's over coderen, mp4-horloge, programmeur en snapchat. Dit zijn nog niet de mooiste artikelen van WikiKids. Ziet iemand kans om deze artikelen uit te breiden? Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 6 okt 2017 10:02 (CEST)

Pagina's gerelateerd aan social media zou ik wel kunnen doen, bijv. Snapchat. Heb je een lijstje wat daar een beetje ondervalt? Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 6 okt 2017 15:58 (CEST)
Ja kun je misschien een lijstje maken van de artikelen. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 6 okt 2017 17:04 (CEST)

foute bewerkingen

dames en heren ik zie een paar foutjes bij het efteling artikel. ik heb die verbeterd,en in de efteling attractie lijst moet symbolica toegevoegd worden wil iemand dat voor mij doen>

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 7 okt 2017 10:54 (CEST)

sri lanka

'is sri lanka heel erg vervuilennt

Zie het artikel Sri Lanka. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 7 okt 2017 16:43 (CEST)

Afbeelding bijsnijden

Is het ook toegestaan een afbeelding van Commons hier te plaatsen en bij te snijden (cropped)? Volgens de voorwaarden op Commons zou het mogen, begrijp ik. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 7 okt 2017 14:42 (CEST)

Bedoel bijsnijden met Paint en daarna uploaden? Of een bepaalde functie? In het eerste geval hangt het af van de licentie. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 okt 2017 14:54 (CEST)
Het eerste. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 7 okt 2017 14:58 (CEST)
In grote lijnen:
  • Creative Commons: Ja, alleen niet als er ND (afgeleide werken) in de licentie staat.
  • Publiek Domein: Ja
  • GFDL: Ja
  • Beperkt: Hangt af van de voorwaarden, persoonlijk zou ik het niet doen.
Ik hoop je te hebben geholpen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 okt 2017 19:07 (CEST)

Goedkeuring: Nieuwe artikelen van de week

Beste iedereen,
Ik heb een nieuwe lijst van het artikelen samengesteld. Mijn vraag is wat jullie ervan vinden. Uitleg is via de blauwe link te vinden. Mochten er suggesties zijn hoor ik ze hier graag. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 okt 2017 17:14 (CEST)

Ik keur het goed. Mooi! Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 7 okt 2017 17:32 (CEST)
Prima! :) apoo overleg · (MOD) 7 okt 2017 18:42 (CEST)
Ik zal kijken of ik alvast kan beginnen met omwisselen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 okt 2017 19:08 (CEST)

Terugkeer

Hallo iedereen!

Ik dacht er al een tijdje over om eindelijk eens een terug te keren naar WikiKids, sinds 2 jaar (?) inactief te zijn geweest - of dit daadwerkelijk zal lukken, dat zal de toekomst uitwijzen.

Ik ga een poging doen alles wat ik indertijd onafgewerkt heb achtergelaten eindelijk af te werken, en hopelijk WikiKids verder helpen te verbeteren zoals vroeger.

Een laatste vraag die ik nog zou willen stellen: Is er iets significants gebeurd in de tijd dat ik weg was? Ik ben eigenlijk wel benieuwd...

Ik hoop dat ik weer een leuke tijd hier zal hebben, zoals ervoor!

Josse.Cottenier - Overleg (+) 7 okt 2017 18:40 (CEST)

Hoi Josse, leuk je weer te zien. Hoe is het met je? Leuk dat je weer wilt bijdragen op WikiKids. Eind 2015 heeft WikiKids helaas een grote leegloop meegemaakt; veel gebruikers stopten in een paar maanden tijd of werden verminderd actief. Desalniettemin hebben we nog een hoop voor elkaar gekregen. WikiKids is heeft recent 20.000 artikelen gekregen, aan de vergeten portalen wordt wat gedaan en ook het snoeien van de categorieboom staat op de planning, er komen nieuwe artikelen en afbeeldingen van de week en de afgelopen tijd hebben we verschillende projecten weten te houden. Voor volgend jaar staat een project over de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea op de planning (waarin alle Olympische wintersporten een uitgebreid artikel krijgen), net als een project over het WK Voetbal in Rusland (waarin alle Russische speelsteden o.a. een artikel krijgen). Aangezien in Nederland ook verkiezingen dit jaar zijn gehouden en we deze maand waarschijnlijk een nieuw kabinet krijgen, moeten ook alle nieuwe staatssecretarissen en ministers een artikel krijgen en de ministeries worden upgedated. Daarnaast hebben we verschillende gebruikers er inmiddels bijgekregen. Kijk gerust terug in de Boomhut-archieven. Veel succes en natuurlijk veel schrijfplezier. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 7 okt 2017 19:15 (CEST)
Hoi Mike, ook leuk om jou terug te zien! Met mij gaat alles goed, en de leegloop is zeer spijtig. Ik vertrok net op het moment dat WikiKids in een "lift" zat, maar zo te zien zijn de nog actieve gebruikers goed aan het werk :). Ik kijk er tevens ook naar uit om aan een van deze projecten mee te werken! (Nog een klein vraagje: de "Recente Wijzigingen"-knop in het linkermenu schijnt verdwenen te zijn. Fix?) Josse.Cottenier - Overleg (+) 7 okt 2017 19:54 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=491998"