Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (wikiverhalen)
(hoe werkt dit app)
Regel 204: Regel 204:
 
hallo hoe werkt deze website??
 
hallo hoe werkt deze website??
 
:In welke zin bedoel je? Hoe je Wikikids gebruikt, of de code achter Wikikids? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 6 apr 2020 12:54 (CEST)
 
:In welke zin bedoel je? Hoe je Wikikids gebruikt, of de code achter Wikikids? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 6 apr 2020 12:54 (CEST)
 +
bedoel je hoe je dingen moet doen? als je even wacht komen er filmpjes die heten: wikidummies!  mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:11 (CEST)
  
 
== Conserten ==
 
== Conserten ==

Versie van 7 apr 2020 om 09:11

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Nieuw

Hoi wikikids,

Ik ben hier nieuw en wil graag een nieuw artikel maken hoe doe ik dat?

Groetjes, Eefjecorn

Klik hier. Groetjes, Didi05 (overleg) 26 mrt 2020 16:34 (CET)

hallo ik weet het antwoord op je vraag je gaat naar een nieuw artikel maken en dan kandahar Gebruiker:Danny.k

fout

lolpower08 heeft een onnodig artikel gemaakt, genaamt bananenfruitn zelf pag maken .kunt iemand die weghalen. poesjenk 27 mrt 2020 14:39 (CET)

Als je een artikel ziet dat verwijderd mag worden kun je er {{weg|reden}} op zetten. Oja, ik heb die pagina verwijderd. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 mrt 2020 15:03 (CET)

plaatje doet het niet

ik heb een plaatje geüpload in een artikel en dan sla ik het artikel op en dan staat er geen plaatje. Hoe komt dat, en hoe kan ik dat oplossen?

Groetjes, Donut2020

Het staat er wel, hoor! Zie jij het niet dan? Wil je daarnaast je vraag onderaan de pagina zetten? Face-tongue.svgDeGroteEmojii 31 mrt 2020 19:31 (CEST)

welk artikel is dat? mvg, poesjenk 1 apr 2020 09:44 (CEST)

Wil je je er s.v.p niet mee bemoeien? Ik heb al geantwoord en gekeken wat hij heeft gedaan. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 16:46 (CEST)
oke, dankjewel en ik zal voortaan mijn vraag onderaan de pagina zetten

Tabbladen

Is er een manier om dit (onderaan) een andere kleur te maken? Groetjes, Didi05 (overleg) 28 mrt 2020 08:17 (CET)

Hoe kan ik terug naar home

ik ging naar een artikel en nu kan ik niet meer naar home. tips? ~~Mike Oxsmal

Linksboven staat een poppetje met een computerscherm als hoofd. Als je daar op klikt kom je terug op home. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 mrt 2020 14:03 (CEST)

inkomen

een vraagje hoeveel jaar mag je zijn want daar staat 8 tot 15

vriedelijke groeten fatimabsnel reageren au b

De meeste kinderen zijn tussen de 8 en 15 jaar. Maar als je jonger of ouder bent dan mag dat ook! :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2020 16:13 (CEST)

Filmpje op Wikimedia Commons

Ik heb een filmppje gevonden van Wikimedia Commons, maar als ik het probeer neer te zetten, dan staat er alleen een link naar het bestand. Kan iemand mij helpen? En het is voor de SSW, dus het liefst snel reageren! Groetjes, Didi05 (overleg) 29 mrt 2020 18:26 (CEST)

Filmpjes van Wikimedia Commons kunnen helaas niet op WikiKids gezet worden. Alleen YouTube filmpjes. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 29 mrt 2020 19:04 (CEST)

Glorious Revolution

Heej! zou er een artikel mogen komen over de glorious revolution? Hier moet ik mijn spreekbeurt over doen maar er is nergens informatie te vinden die duidelijk te begrijpen is, en bij de bieb zijn ook niet echt makkelijke boeken te vinden... NIet dat ik daar nu nog naar toe ga hoor :)

Hi, leuk dat je je spreekbeurt doet over de Glorious Revolution. Op dit moment is er geen artikel over, maar aangezien ik zelf Engels studeer en een vak heb over de Britse geschiedenis en cultuur wil ik je graag ermee helpen. Het duurt alleen wel een tijdje (wss een tot twee weken) voordat ik het artikel af heb. We hebben wel al kleine stukjes informatie staan op Verenigd Koninkrijk, Willem III van Oranje en Mary II van Engeland. Met vriendelijke groet, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 30 mrt 2020 13:47 (CEST)

plaatjes

hoe kan ik plaatjes in mijn artikelen zetten???????

Hallo. Je zet plaatjes in een artikel door in de bewerking-modus aan te zetten door in of op een stukje tekst te gaan staan, op invoegen te klikken, dan op afbeeldingen typ in wat je wilt gebruiken, kies dan een afbeelding en voeg hem in.Je vind ook plaatje op Wikimedia Commens

Grote Groet Grote Groet 😎 MrAnonymousWikikids 😎 KOM OVERLEGGEN😎

P.S. Onderteken je berichten altijd!

hoe kan ik plaatjes in mijn artikel zetten?

reageer snel a.u.b.

geen idee Gebruiker: Danny.k

Kijk eens op Wikikids:Handleiding-wiki/Afbeeldingen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 30 mrt 2020 13:57 (CEST)

Bewerken

hoe kun je de titel van een artikel bewerken?

Daarvoor moet je wat langer op WikiKids geregisteerd zijn en meer bewerkingen hebben gedaan. Dan komt er bij het knopje "meer" > "hernoemen" te staan. Omdat je net nieuw bent op WikiKids kun jij dat nog niet doen. Welke titel wil je aanpassen? Dan doe ik dat voor je. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 30 mrt 2020 16:59 (CEST)

HELP

Het lijkt niet zo maar ik ben het. Didi05. Ik probeerde in te loggen maar het wachtwoord was steeds onjuist. Ik weet 99% zeker dat het wel het juiste wachtwoord was. Om toch contact met iemand op te kunnen nemen heb ik een ander account aangemaakt. Hopelijkis dat niet tegen de regels ik zal dit account nooit meer gebruiken als alles is opgelost. Groetjes, Ikbendidi (overleg) 31 mrt 2020 07:36 (CEST)

We kunnen niet weten of je het echt bent Didi, als je het toch bent staat hier een uitleg. Het is natuurlijk heel jammer dat je je wachtwoord niet meer weet! Een bureaucraat kan je verder helpen door bijvoorbeeld een CU te doen. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 31 mrt 2020 07:47 (CEST)
Laat maar, het is toch nog gelukt. Ik zal het wachtwoord van Ikbendidi veranderen naar iets willekeurigs, zodat ik niet meer kan inloggen. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 31 mrt 2020 07:50 (CEST)
👍🏻. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 31 mrt 2020 07:56 (CEST)

Artikel van de week

Texel is al een paar weken artikel van de week. Moet dat niet een ander artikel worden? Anoniem0220 (overleg) 31 mrt 2020 09:50 (CEST)

Vorige week was het artikel van de week Operatie Barbarossa en de week daarvoor Planten. De week daarvoor was het inderdaad Texel en nu weer. Dit heeft er mee te maken, dat het artikel een award won, maar al in de lijst stond. Hierdoor staat het er nu twee keer in; wat ook met Zweden het geval is/was. Ik raad daarom een moderator aan om het artikel te vervangen/terug te draaien, aangezien het lijkt of we geen goede artikelen hebben (wat uiteraard niet het geval is). Ik ben van plan om de artikelen van de week her te beoordelen en waar nodig te vervangen; als een artikel meer dan 5 jaar in de lijst staat wordt het vervangen. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 31 mrt 2020 10:17 (CEST)
Oeps! Face-grin.svg :) apoo overleg · (MOD) 31 mrt 2020 10:54 (CEST)
👍🏻Anoniem0220 (overleg) 31 mrt 2020 10:59 (CEST)

nieuwe pagina aanmaken

Hoi Wikikids ik heb een pagina aangemaakt met goede informatie maar toch kan ik hem niet opslaan dan staat er unknow error dat betekent dat het niet lukt kunnen jullie mij zo snel mogelijk helpen en antwoord geven op deze brief alvast bedankt, met vriendelijke groet, Jessy2007

Arme Jessy! Jammer dat niemand je te hulp schiet. Heb je je tekst nog ergens in een tekstverwerker staan? Want daar moet je altijd mee beginnen, nooit direct in Wikikids. Er is ook verder niets van je opgeslagen. Dus ik vrees dat je tekst verloren is gegaan. Zou je het nog een keer willen proberen? Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 apr 2020 11:42 (CEST)

Chat

Hi,

Hebben jullie ook een chat waar je dingen kunt vragen want ik wil een boek maken over hoe een film of boek nou in elkaar zit.

Kunnen jullie me daarin helpen?

Met vriendelijke groet,

Margriet9

Nee we hebben geen chat. Je kunt hier vragen stellen. :) apoo overleg · (MOD) 31 mrt 2020 18:47 (CEST)

wikikids is niet voor chatten, daar heb je andere dingen voor. wikikids is voor artikelen en voor vragen. poesjenk 1 apr 2020 09:24 (CEST)

wikiverhalen

wikiverhalen zijn gestopt, jammer natuurlijk maar ik heb een idee voor een nieuw filmpje: wikidummies[dat leek mij een leuke naam] wikidummies gaat over hoe je bijv. artikelen maakt, wat je moet doen om moderator te worden of als je nieuw bent wat je moet doen. ik heb veel meer ideeën maar die bewaar ik voor als het echt mag : ). mij leek het een goed idee, wie het goed vind, kan dat op mijn overlegpagina achterlaten. poesjenk1 apr 2020 09:28 (CEST) Het lijkt mij ook een leuk idee, maar daar moeten de moderators verder over beslissen! Wat vinden jullie? 😜😜Matthias969😜😜Overleg 1 apr 2020 11:18 (CEST) oke, ik ben al blij dat nog iemand het leuk lijkt : ] mvg, poesjenk 1 apr 2020 11:31 (CEST)

Mij lijkt het wel handig. Volgens mij heeft iemand wel alleen al een YouTube-kanaal die uitlegt hoe WikiKids werkt (ik weet het niet zeker maar volgens mij DeGroteEmojii) maar het zou handig zijn als Wikidummies opde hoofdpagina komt te staan. Ik heb een betere naam trouwens: WikiKids voor Dummies. Er is namelijk ook een boekenserie met een onderwerp en dan "For Dummies" (het is Engels) in dit geval dus WikiKids for/voor Dummies. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 1 apr 2020 11:57 (CEST)

ik vind wikidummies wel wat leuker klinken maar als jullie het zo willen mij best, ik ben al blij dat jullie het in dat opzich leuk vinden, als het echt mag, laaat dat achter op mijn overleg pagina want ik heb een hoop ideeën ervoor ; ] mvg, poesjenk 2 apr 2020 09:53 (CEST)

Ik heb een YouTube-kanaal ja. Ik zal er is naar kijken, vanmiddag of zoiets. Coolenleuk host het officiële YouTube kanaal van Wikikids. Cool als je dit leest: svp mij dit laten doen Face-sad.svg Face-tongue.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 10:57 (CEST)
Yes check orange.png Mee bezig. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 14:50 (CEST)
CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Hier is hij!!! (hij kon geen youtu.be zijn Ik werd gefilterd voor een domme reden). Als jullie het leuk vinden ga ik hier mee door. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 15:24 (CEST)
Ik vind het prima, er komt wel op 1 mei de start van een nieuwe serie. Ik zou het wel vinden als je de editstijl die nu word gebruikt aanhoud, en daar verder op borduurd. Ik gebruik vooral PowToon. Als het aan die standaard voldoet, vind ik het goed. Mail me voor info. Die serie is in de maak en zou een concept in die richting hebben. En voor dummies kunenn we niet gebruiken, omdat een geregristeerde merknaam is. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 5 apr 2020 21:26 (CEST)

ik ga zo kijken! mvg, poesjenk 7 apr 2020 08:58 (CEST)wow echt super goed! ik ben blij dat het idee word uitgewerkt, voor meer ideeën kan je vragen op mijn overlegpagina want ik heb nog zooooooooo veel ideeën. duizend maal dank! ik had echt niet gedacht dat het dit zal worden! mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:06 (CEST)

schrijfwedstrijd

waneer krijgen we de uitslag? 1 apr 2020 09:42 (CEST)

Apoo heeft de jury gevraagd binnen 7 april een uitslag te hebben Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 1 apr 2020 10:02 (CEST) thnx maar wil je ook op de bovenstaande vraag van mijn antwoorden???? mvg, poesjenk 1 apr 2020 11:09 (CEST)
Rots vroeg zelf of het binnen 1 April (vandaag dus, geen grap) kon. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 16:51 (CEST)
lukt het al een beetje met de uitslag? Anoniem0220 (overleg) 3 apr 2020 13:31 (CEST)
Geen idee. Ik kan Rots zijn gedachte niet lezen. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 13:37 (CEST)
Even geduld hebben! Niet meer vragen tot 7 april alsjeblieft. Er zitten een aantal erg lange artikelen tussen die helemaal doorgelezen moeten worden. :) apoo overleg · (MOD) 3 apr 2020 13:57 (CEST)

emiel van de hazelhoeve

waneer is emiel geschreven??

Hoi. Dit soort vragen horen niet in de boomhut. Vragen die over (bijvoorbeeld) een werkstuk gaan horen hier niet thuis. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 16:49 (CEST)
Kijk hier (klik) maar eens, daar staat het allemaal in! Groetjes, Paul -PaulD (Overleg) 1 apr 2020 17:53 (CEST)

artikel

Hoe kan ik een beter artikel schrijven als dat er al staat

Voor tips kan je naar het kidsportaal. Zeg het als je niet weet je je pagina’s kan bewerken. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 1 apr 2020 19:01 (CEST)

uitleg

beste wikkikids mensen, Ik wil u een tip geven bij sommige zoekresultaten staat er veel maar niet over datgene wat je in hebt getypt. met vriendelijke groet Sannehi

Hoi. Het beste is dat je trefwoorden gebruikt (zon) en geen lange zinnen (hoe is de zon ontstaan). Face-tongue.svgDeGroteEmojii 2 apr 2020 09:11 (CEST)
Daar hebben veel gebruikers last van, maar je zult er aan moeten wennen dat je in een artikel zelf het antwoord op je vraag moet zoeken. Want dat is in alle wiki's (zoals Wikipedia) zo. En wiki's zijn gemaakt om met een of weinige trefwoorden te zoeken, net zoals in een echte encyclopedie. Wil je toch met zinnen zoeken, dan is een andere zoekmachine (zoals Google) misschien handiger. Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 2 apr 2020 10:31 (CEST)

zonnebloem

wat zijn de onderdelen van een zonnebloem

Klik hier Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 2 apr 2020 10:31 (CEST)

waar is het

ik zoek voor mijn werkstuk op onbewoonde eilanden van de Waddenzee alleen ik kan ze niet vinden weten jullie waar ze zijn????????

Kijk eens op het artikel Waddeneilanden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 2 apr 2020 11:50 (CEST)

waddengebied

ik zoek info over het waddengebied als je iets weet laat het mij asjeblieft weten alvast bedakt!en nog een vraag ik ben niet zo gesteld op internet ik doe een werkstuk alleen wegens corona kan ik een boeken halen kan ik jullie vertrouwen ???ik hoop van wel

Hoi. Kijk maar eens hier (klik). Wij hebben helaas geen boeken. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 10:33 (CEST)

Plaatjes

Hoi Hoe moet je plaatjes toevoegen op Wikikids Yil (overleg) 3 apr 2020 18:33 (CEST)

Zie Wikikids:uploaden. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 3 apr 2020 18:59 (CEST)

Artikel v.d week

Is platentektoniek al op de hoofdpagina geweest? (ik hou het niet bij) Groetjes, Didi - Wil je overleggen? 4 apr 2020 12:02 (CEST)

Nog niet. Op deze pagina (laden duurt lang) kun je per week zien welk artikel op de hoofdpagina staat. Daar kan je zien dat Platentektoniek volgende week (maandag dus) op de hoofdpagina komt. :) apoo overleg · (MOD) 4 apr 2020 12:20 (CEST)

Coronavirus kinnderen

Er zijn kindeqen aan gestorven moeten we echt nie bang zijn

Nee. Je hoeft echt niet bang te zijn als je de regels netjes opvolgt! Er sterven maar weinig kinderen aan Corona op dit moment. Er gaan meer kinderen dood door een auto ongeluk of aan een andere ernstige ziekte zoals kanker. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 5 apr 2020 20:35 (CEST)
Binnenblijven is wel verstandig. Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 5 apr 2020 21:27 (CEST)

Een vraag

wiki kids wat betekend kopel teken

Dit-is-een-koppelteken. Face-tongue.svgDeGroteEmojii 6 apr 2020 10:32 (CEST)

hoe werkt dit app

hallo hoe werkt deze website??

In welke zin bedoel je? Hoe je Wikikids gebruikt, of de code achter Wikikids? Face-tongue.svgDeGroteEmojii 6 apr 2020 12:54 (CEST)

bedoel je hoe je dingen moet doen? als je even wacht komen er filmpjes die heten: wikidummies! mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:11 (CEST)

Conserten

Zouden conserten door gaan wavt ben een super fan van justin bieber en mily sirus en zo of stelen ze dat nog wat uit want hij kan naar belgïe ja super fan zijn is leuk groettenLolgirl1 (overleg) 6 apr 2020 19:08 (CEST)

Ze gaan niet door gedurende de Corona-maatregelen. Daarna kan je er lekker weer naartoe! Face-tongue.svgDeGroteEmojii 6 apr 2020 19:29 (CEST) ja daarna kan je ook zoveel feest vieren als je wilt ; ] mvg, poesjenk 7 apr 2020 09:02 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=605452"