Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(→‎klimaat: nieuwe subkop)
(→‎moderator: nieuwe subkop)
Regel 325: Regel 325:
  
 
hallo ik ben olibol
 
hallo ik ben olibol
 +
 +
== moderator ==
 +
 +
mag ik op code of hoe jullie het noemen ``moderator``

Versie van 8 okt 2019 13:26

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Verkeerd informatie over islam

BESTE

Zag op de site informatie over de islam voor kinderen, dacht ik lees een stukje over de tekst Islam. Zag dat er over soenieten en sjieten gaan. En toen stond er over turkije dat er ook alevieten wonen. Totdaar was het oke, maar er word verkeerde informatie gedeeld over dat ze varkensvlees eten en dat vrouwen geen hoofddoek dragen, dat ze alcohol mogen drinken.

- we eten geen varkensvlees, dat zeggen mensen die ons niet kennen. Dit zeggen typisch mensen die ontwetend zijn. Dit zin zeggen precies die rechts radicale soenitische beweging begeleidt door akp regering van de heer Erdogan.

Bij ons cultuur mogen vrouwen zelf bepalen , of ze hoofddoek willen of niet, we geven ze de keus, wij zijn vrij opgevoed maar weten onze waarden en normen. Je hebt ook veel alevieten die wel hoofddoek dragen, me zus! In heel Turkije zijn er vrouwen met hoofddoek of zonder. Niet elk vrouw in turkije zonder hoofddoek is een aleviet. Alevieten is maar 15 procent maximaal van de bevolking.

En over alcohol gesproken, in heel turkije nuttigen ze veel alcohol, het is iets normaals geworden daar. En niemand vertelt aan zijn zoon of dochter dat ze alcohol moeten gaan drinken, het is een keus, zoals niemand drinkt in onzd familie.

En waarom gaan ze uberhaupt over dat vertellen? Jullie kunnen zoveel vertellen dan dit. Wie dit geschreven heeft is echt bewijs van ontwetend zijn.


Ik hoop dat u de teksten vanaf turkije weglaten, want het klopt

niet.
Hallo! Bedankt voor je bericht en bedankt dat je ons hier op wijst. Ik heb de tekst aangepast en neergezet dat alevieten vrij zijn opgevoed en zelf mogen kiezen of ze die dingen mogen doen, maar dat het niet wordt aangemoedigd. Ben je het daar mee eens? Groetjes, :) apoo overleg 3 aug 2019 20:43 (CEST)

Tot ziens!

Beste gebruikers en moderatoren op WikiKids,
Daarnet heb ik een mail naar Gerard Dummer gestuurd, waarin ik mijn ontslag als moderator op WikiKids heb genomen. De afgelopen dagen heb ik eigenlijk een (moeilijke) beslissing genomen; het stoppen met WikiKids voor de komende periode. De laatste tijd merkte ik dat ik weinig tijd en motivatie had om artikelen te schrijven, moderatorwerk uit te voeren, gebruikers te helpen en vele andere dingen te doen. Hoewel WikiKids een fantastisch en leuk project is, gaat dit ten koste van een groot deel van mijn zeldzame vrije tijd. Zoals jullie misschien wel of niet weten volg ik hiernaast ook nog een studie - vanaf volgend jaar "Taal- en letterkunde" aan de Universiteit Antwerpen - heb ik verschillende bijbaantjes gehad, doe ik ander vrijwilligerswerk en werk onder andere aan een roman.

Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de komende periode stop met WikiKids. Weliswaar sluit ik niet uit om over enige tijd terug te komen. Hoewel ik misschien af en toe een klein bewerking zal uitvoeren, zal ik geen moderatorwerk of andere inhoudelijke zaken behandelen tijdens deze periode. Dit betekent dat ik ook de sociale media, algemeen onderhoud aan portalen en categorieën, het schrijven van artikelen en het organiseren van projecten loslaat. Voor deze taken zullen dus eventueel nieuwe mensen gezocht moeten worden. Tevens heeft WikiKids een frisse wind nodig en dient er een manier gevonden te worden om nieuwe gebruikers aan te trekken. Onthoud wat een groots Nederlands staatsman - Wim Kok - ooit zei: "Nederland is nog lang niet af. We zijn van ver gekomen en hebben een lange weg te gaan." In dit geval zou dit ook voor WikiKids gelden. De afgelopen jaren heb ik vele gebruikers zien komen en gaan, werden er leuke wedstrijden en projecten georganiseerd en voelde ik me echt thuis in een vrij hechte online-gemeenschap. Het zou doodzonde zijn als toekomstige generaties dat niet konden meemaken.

Voor nu zeg ik vaarwel en bedankt voor de afgelopen zes en een half jaar. Het is ironisch te bedenken ik in begin 2013 dacht hooguit twee jaar bij te dragen, terwijl dat er nu meer zijn! Ik wens jullie veel succes en geluk, zowel hier als in het echte leven. Auf wiedersehen! Red Dragon Badge of Wales.svg Coat of arms of Ireland.svg Mike1023 Coat of arms of Ireland.svg · (MOD) 4 aug 2019 21:12 (CEST)

Face-crying.svg :) apoo overleg 4 aug 2019 21:31 (CEST)
Mike onwijs bedankt voor de afgelopen jaren en nog veel succes met waar je nu mee bezig bent of gaat! (Hou je ons op de hoogte? Face-wink.svg Face-grin.svg) We zien je hopelijk snel weer! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 4 aug 2019 22:40 (CEST)
Succes met je studie! En hopelijk tot na je studie! ;-) Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 6 aug 2019 12:56 (CEST)
Wow, dit had ik niet verwacht maar ik snap de keuze. Mike echt heel erg bedankt voor alles wat je voor WikiKids hebt gedaan en bedankt voor het soort van opleiden van mij (mij op weg helpen) op WikiKids. Veel succes aan de universiteit. Nog een prettige en succesvolle toekomst toegewenst. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 10 aug 2019 16:51 (CEST)

Foute pagina

Ik wist niet echt of ik het bericht wel moest plaatsen en of het echt een verkeerde pagina is. En dus denk ik dat de pagina "wikis" niet echt thuishoort hier. (Die pagina is net gemaakt.) Lightkitty (overleg) 5 aug 2019 19:07 (CEST)

Het adres is ook onbekend. Als je vindt dat een artikel weg moet, kun je er het wegsjabloon boven plakken, zo: {{weg}}.
Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 5 aug 2019 19:52 (CEST)

Oké, bedankt! Lightkitty (overleg) 5 aug 2019 19:55 (CEST)

blindheid (presentatie school)

ik weet niet goed wat ik nog meer in mijn presentatie moet doen kan iemand helpen ???? groetjes Femke uit groep 7

Update

Vandaag heeft WikiKids een update gehad. Achter de schermen is er wat aangepast in de software. Op WikiKids zullen jullie misschien merken dat wat dingetjes er wat anders uit zien. Zeker de Recente Wijzigingen heeft een update gehad. De recente wijzigingen heeft nu meer functies. Mocht je dit niet fijn vinden werken dan kan je via voorkeuren deze nieuwe versie uitschakelen en je zult dan de oude recente wijzigingen weer zien. Mocht je foutjes tegenkomen meldt het dan even hier. Groetjes, :) apoo overleg 7 aug 2019 18:09 (CEST)

Er is iets gebeurt met een widged. Het gebeurt in {{GFDL}}. Bestand:606ACA7F-AD02-4043-B580-E2CD6992BE99.jpeg is er een voorbeeld van. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 aug 2019 20:20 (CEST)
Bedankt voor het melden. Ik geef het door! :) apoo overleg 7 aug 2019 23:05 (CEST)
HotCat werkt niet meer, je krijgt nu de foutmelding Het lijkt er op dat uw browser geen Unicode ondersteunt. Ondersteuning voor Unicode is vereist om pagina's te bewerken, dus is uw bewerking niet opgeslagen. als je een categorie wil toevoegen, aanpassen en/of verwijderen onderaan een pagina. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 11:05 (CEST)
Dank voor het melden! De problemen zijn inmiddels opgelost (widget en Hotcat). Groetjes, :) apoo overleg 9 aug 2019 13:07 (CEST)
Bedankt!Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 15:28 (CEST)
Correctie: Het werkt nog steeds niet – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 15:32 (CEST)

Zowel bij Rots als bij mij werkt het. Ik heb alle functies getest.

(wijz | gesch) . . k Categorie:Nederlandse Top 40‎; 15:41 . . (-19)‎ . . ‎Rots61 (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Test verwijderd met HotCat) [2 bewerkingen terugdraaien]
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (-45)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederlands Europarlementariër verwijderd met HotCat) [6 bewerkingen terugdraaien]
(wijz | gesch) . . k Categorie:Nederlandse Top 40‎; 15:41 . . (+19)‎ . . ‎Rots61 (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Test toegevoegd met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+21)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederland verwijderd; Categorie:Nederlands Europarlementariër toegevoegd met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+24)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederland toegevoegd met HotCat)
(wijz | gesch) . . Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+89)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (+Categorie:Eerste divisie voetbal; +Categorie:Nederlands competitievoetbal 2008/09 met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:40 . . (-53)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederlands competitievoetbal 2008/09 verwijderd met HotCat)
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:40 . . (-45)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Eerste divisie voetbal verwijderd met HotCat)

Groetjes, :) apoo overleg 9 aug 2019 15:42 (CEST)

Dan ben ik benieuwd waar het aan ligt bij mij, want als ik een categorie wil toevoegen via HotCat krijg ik nog steeds de foutmelding Het lijkt er op dat uw browser geen Unicode ondersteunt. Ondersteuning voor Unicode is vereist om pagina's te bewerken, dus is uw bewerking niet opgeslagen.. – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 9 aug 2019 16:00 (CEST)
Stef als je je common.js leeghaald en naar je instellingen gaat en dan naar uitbreidingen en dan HotCat aanklikt, dan zal hij het doen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 aug 2019 18:15 (CEST)
Of je zet de tekst van MediaWiki:Gadget-HotCat.js op jouw common.js groetjes,Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 9 aug 2019 18:42 (CEST)
Je moet inderdaad User:Stef 1999/common.js leeghalen en bij “voorkeuren” > “uitbreidingen” HotCat aanvinken. Groetjes, :) apoo overleg 10 aug 2019 00:59 (CEST)
@Apoo: Gelukt, bedankt! – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 10 aug 2019 11:37 (CEST)
Overigens heb ik nog een dingetje, al was dit voor de update al aan de gang (eigenlijk al sinds de nieuwe skin van Wikikids vorig jaar volgens mij), de navigatiesjablonen worden onderaan een pagina niet in kleine letters weergegeven. Zodra je zo'n sjabloon aanmaakt zie je op de pagina van het sjabloon zelf wél de tekst in kleine letters (voorbeeld: Sjabloon:Navigatie Eredivisie 2019/20) maar als je dan naar de pagina Eredivisie 2019/20 gaat zie je de tekst in even grote letters als die van het artikel, terwijl dat niet zo hoort. Foutje in een tag misschien die niet wordt afgesloten...? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 11 aug 2019 10:59 (CEST)
Was al sinds de nieuwe skin inderdaad, maar ik heb het opgelost. Het was geen fout in de tags, maar de Hoofdnaamruimte vergroot de tekst met 1% omdat jullie dat graag wilden. Het navigatiesjabloon had geen specifieke lettergrootte in pixels maar in een percentage, dus die werd in verhouding ook 1% vergroot. Ik heb er een vaste waarde in pixels van gemaakt en nu blijven ze gelijk. Groetjes, :) apoo overleg 11 aug 2019 11:19 (CEST)
Bedankt voor het oplossen, het werkt! Face-smile.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 11 aug 2019 11:32 (CEST)
Als ik in een gebruikersnaamruimte ben en ik ga naar Controleer wijzigingen dan kom ik op deze pagina uit. Dat is niet de bedoeling. Kan dit verholpen worden? Groetjes ,Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 14 aug 2019 17:11 (CEST)

Nieuw

Ik ben nieuw!En ik weet helemaal nie hoe wikikids werkt!Cursief gedrukte tekst

Hoi! In het kidsportaal kan je meer informatie vinden, natuurlijk kan je als je iets niet begrijpt een vraag in de boomhut stellen. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 10 aug 2019 17:01 (CEST)

Artikel maken

   Waarom kan ik geen
     Artikel maken?

Artikel maken

   Waarom kan ik geen
     Artikel maken?
Als het goed is kan je nu artikels aanmaken.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 aug 2019 16:06 (CEST)

Vraag

worden alle artikelen door de kinderen gemaakt of ook door jullie zelf dus wikikids?

Sommige kinderen maken een artikel. Oudere gebruikers maken ook artikels.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 23 aug 2019 16:06 (CEST)

milieuvervuiling

hoe komt milieuvervuiling? hoe kunnen we de planten helpen?

Hoe werkt het

Hi wikikids,

ik heb een vraag hoe werkt wikikids?

Hallo. We hebben een kidsportaal waar alle basiskennis over Wikikids wordt uitgelegd. Als je andere vragen hebt mag je die hier in de Boomhut zoals je net deed stellen. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 27 aug 2019 22:57 (CEST)

chatten

kan je ook chatten op wikikids zo ja hoe moet dat dan sorry ik ben nog een nieuwling - Deze reactie werd toegevoegd door Khan1 (overleg | bijdragen)

Nee, dat kan niet en dat is ook niet de bedoeling. Groetjes, :) apoo overleg 1 sep 2019 11:22 (CEST)

epilepsie

wie hadden nog meer epilepsie?

Artikelen met zelfde naam

Hallo,

Het viel me op dat er twee pagina's op Wikikids zijn over het politiek ecologisme, namelijk 'Groene politiek' (juiste spelling) en 'Groene Politiek'. Zodoende heb ik de inhoud van 'Groene Politiek' ingevoegd in het artikel 'Groene politiek'. Ik weet niet of dit de juiste plaats is om dit te vragen, maar bestaat er een mogelijkheid om het artikel 'Groene Politiek' te nomineren voor verwijdering?

Groetjes, Hippogryph (overleg) 8 sep 2019 17:11 (CEST)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd. Als je de tekst samen hebt gevoegd kun je eventueel een doorverwijzing maken of {{weg}} op de pagina plaatsen. Voor nu heeft Mike het eerste gedaan zag ik. Groet, :) apoo overleg 8 sep 2019 17:20 (CEST)

Wanneer?

Twee vragen:

  • Wanneer is een game een game ? (op WikiKids) Wat zijn de richtlijnen?
  • Tellen spellen binnen een spel (bijvoorbeeld een spel binnen ROBLOX) mee als game?

Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 29 sep 2019 17:00 (CEST)

Leeghalen van 'Megastal'

Hai mensen van Wikikids,

Het leeghalen van de pagina Megastal is per ongeluk gegaan. Ik had mijn stuk erboven gezet. Er is kennelijk was mis gegaan. Het stuk wat er nu staat is grotendeels niet op waarheid gebaseerd. Alles wat er staat klopt niet en dat zou ik graag veranderen. Mijn informatie klopt, er is vier jaar onderzoek gedaan naar de feiten die in het stuk staan. Wellicht dat sommige stukje niet geheel neutraal zijn. Wat willen jullie dat ik nu doe?

Groeten van Nancy

Beste Nancy, je kan wel je tekst weer terug voegen, alleen dan zonder dat je andere tekst verwijderd. Maar, wat klopt er volgens jou niet aan het artikel? Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 10 sep 2019 19:43 (CEST)
Soms is een groot stuk tekst dat op een artikel staat onjuist. Dan mag (en moet!) sat verwijderd worden. Zo klopte de informatie op Megastal ook niet helemaal en Nancy heeft gevraagd of ze dat mocht herschrijven. Dat heeft ze gedaan, alleen vind ik haar nieuwe versie nog niet helemaal neutraal. :) apoo overleg 11 sep 2019 06:33 (CEST)

Pabo-studenten

Dag allemaal,

Ook dit jaar gaan Pabo-studenten van Hogeschool Utrecht weer artikelen voor WikiKids schrijven. Dus als jullie opeens een toename in accounts zien dan weten jullie hoe dat komt. Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 11 sep 2019 08:23 (CEST)

Heb je een specifieke datum wanneer ze van beginnen? Ik zit er aan te denken om een informatiepagina te maken met uitleg over oa. de externe links en het filter (waar voorgaande naren studenten noga eens tegenaan liepen). Groet, :) apoo overleg 11 sep 2019 08:50 (CEST)
Vanaf vandaag geef ik instructie. Tot november werken ze er aan. Verwacht piekdrukte eind oktober :-) Gerard Dummer_overleg Wikipop.PNG · (MOD) 11 sep 2019 09:25 (CEST)

Ik heb een vraag

Hallo wikikds! Aller eerst zijn jullie een leuke website maar ik heb een vraagje. In de regels staat dat je niet je eigen mening mag geven, maar mag je wel als het bijvoorbeeld over een diersoort gaat die bestrijd word mag je dan wel zeggen:'hier moeten we echt iets tegen doen'. Ik hoop dat jullie mijn vraag snappen! Groetjes van de gebruiker Aiméehorse

Ik denk het niet aangezien dit aanzetten tot is. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? 11 sep 2019 14:32 (CEST)

artikel maken

hallo wikikids ik wil vragen hoe kan ik een artikel maken danku!

Hier kun je meer vinden over het aanmaken van nieuwe pagina's. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 11 sep 2019 17:01 (CEST)

ik wil een artiekel maken maar weet niet over wat.

ik wil een artiekel maken maar weet niet over wat.

wat is een alexander degrote??

Mailen

Hey! Ik kan geen mailtjes versturen! Hoezo lukt dat bij mij niet?


Groetjes Annerieke196

Je moet bij Speciaal:Voorkeuren je e-mailadres invullen en deze bevestigen. Daarna kun je pas mailen. Groet, :) apoo overleg 16 sep 2019 09:56 (CEST)

Bedankt, apoo:)

megastallen

Hai Apoo, Ik heb de pagina Megastal aangepast. Nu staat er precies hoe het eraan toegaat in deze stallen. Het is geplaatst maar het hele oude stuk met allemaal onwaarheden staat er nog. Van Gerard moest ik nu met jou overleggen. Tot aan 'Hoe leven de dieren in een megastal' is mijn (eerlijke) stuk. IK hoor graag weer van je, groeten van Nancy

Hoi Nancy, ik zag je aanpassing. Ik denk dat jouw tekst nog een beetje aangepast moet worden. Het artikel moet namelijk echt over de Megastal gaan. Er staan een aantal zinnen in die zeker waar zijn, maar die niet zo veel met een Megastal te maken hebben. Vind je het goed dat ik je tekst woensdag wat aanpas? Eerder heb ik helaas geen tijd. Dan maak ik jouw tekst iets neutraler en haal ik wat zinnen die niet direct met de Megastal te maken hebben er uit. Daarna haal ik gelijk het hele onderste stuk weg (vanaf ‘hoe leven dieren in een Megastal’). Is dat een idee? Groet, :) apoo overleg 16 sep 2019 16:33 (CEST)
Ja, Apoo, dat is goed. IK wil nog meer pagina's gaan updaten want er staat echt veel opnzin over de vee-industrie. De meeste mensen weten ook niet hoe het er echt aan toe gaat daar. Dank voor je hulp. Laten we er samen iets goeds van maken waar kinderen iets aan hebben. :)
Ik heb de tekst waar jij je aan stoorde weggehaald. Ik heb ook veel van jouw tekst moeten verwijderen. Dat heb ik gedaan om twee redenen: een deel van de tekst (over het bijten en couperen) staat ook al op het artikel Varken, het andere deel over uitstoot, broeikasgassen, het klimaat gaat niet over de megastal (het gebouw dus). Ik heb er een aantal dingen in gelaten zodat kinderen toch een indruk kunnen krijgen over hoe het er in zo'n stal aan toe gaat en daar zelf een mening over kunnen vormen. Groet, :) apoo overleg 18 sep 2019 22:45 (CEST)

Waarom krijgen oude mensen rimpels

Waarom krijgen oude mensen vaak rimpels en jonge mensen niet - Deze reactie werd toegevoegd door Rosie2008 (overleg | bijdragen)

De huid verliest elasticiteit als je ouder wordt. Daardoor wordt de huid slapper en wordt minder strak over het skelet getrokken. Ook heeft de huid met het klimmen der jaren de neiging tot uitdroging. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 18 sep 2019 21:40 (CEST)

Mailen

Hey! Ik kan nu eindelijk e-mailen op WikiKids, maar waar wordt het mailtje naartoe gestuurd? Heb je hier een soort postvak? Of wordt het naar je e-mail adres gestuurd?


xxx Annerieke196

Het wordt direct naar je eigen e-mailadres gestuurd. Zo kunnen gebruikers jou e-mailen zonder dat jij je e-mailadres hoeft te delen. Op het moment dat je antwoord op een e-mail of een e-mail stuurt dan wordt je e-mail adres zichtbaar. :) apoo overleg 18 sep 2019 15:22 (CEST)

boekbespreking

mag je ook over boeken dingen schrijven?

Er zijn op wikikids veel artikelen over boeken, dus waarom zou jij dat niet mogen? Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 20 sep 2019 20:03 (CEST)

Gevoelens

Mag je schrijven over faal angst?

Tuurlijk! WikiKids is voor iedereen 20 sep 2019 09:21 (CEST)

hoe doe je emontys op je toetsen bord

hoe doe je emoy op je toetsenbord

Kijk hier eens. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 20 sep 2019 19:59 (CEST)

Bewerken

Hey! Ik heb gezien dat je zelfs.pagina's van anderen kkan bewerken! Is dat wel goed?xxx Annerieke196

Ja. :) apoo overleg 20 sep 2019 17:49 (CEST)

moderator

hoe word je een moderator?

Een jaar lang goed bewerken op WikiKids. Dan maak je kans om gekozen te worden wanneer we nieuwe moderators zoeken. Groetjes, :) apoo overleg 23 sep 2019 15:09 (CEST)

Biologie

Welk orgaan loopt door het middenrif heen?

Door het middenrif loopt geen orgaan. Alleen de Aorta, de grote holle ader en de Slokdarm lopen door het middenrif. Ik denk dat het antwoord op je vraag moet zijn Slokdarm, maar dat is dus geen orgaan. Hooguit onderdeel van het maag-darmstelsel. Groetjes, :) apoo overleg 23 sep 2019 15:09 (CEST)

carnaval duitsland

wij doen ons w.o. verslag over carnaval en we moeten weten hoe duitsers het vieren want op alle saites is voor volwassenen al vast bedankt GR fayenmylia

Kijk eens op de Duitse televisie naar uitzendingen over het Oktoberfest, dat momenteel aan de gang is. Dat is ook een soort carnaval. Dan krijg je alvast een indruk. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 27 sep 2019 15:20 (CEST)

welke onderwerpen zijn er nog

ik maak artikels.welke dingen kan ik nog over typen

Als je wilt kun je woordenboekredacteur worden (zie Portaal:Woordenschat). De woorden van groep 6 en 7 moeten (grotendeels) nog gedaan worden. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 27 sep 2019 15:28 (CEST)

code

op welke code is deze website geschreven

HTML en PHP. :) apoo overleg 26 sep 2019 10:04 (CEST)

Oerknal

Waarom was de oerknal belangrijk?

Zie Oerknal. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 27 sep 2019 15:11 (CEST)

waarom

hoi waarom is willem van oranje 80 jarige oorlog zo belangrijkSpring199 (overleg) 27 sep 2019 13:42 (CEST)

Zie Willem van Oranje en Tachtigjarige Oorlog. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 27 sep 2019 15:14 (CEST)

wie is

wie is apoo?

Apoo is een moderator van WikiKids. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 27 sep 2019 15:23 (CEST)

Maken.

Ik wil een nieuw artikel aanmaken aleen ik weet niet zo heel erg veel. Zal ik dan wachten tot ik meer weet of alles wat ik wel weet opschrijven???nou ik zou als ik jou was eerst meer gaan opzoeken op internet of in boeken dan kan je meer vertellen groetjes Krila2019 SUCCES !!

zelfde info

ik vind het niet leuk dat ik het zelfde titel niet op kan slaan kunnen jullie er iets aan doen dat ik met het zelfde titel kan opslaan ????

Nee, als er al info staat kun je het niet nog een keer toevoegen. Dat is een beetje gek. Je kunt de info wel aanpassen of nieuwe info toevoegen. Dat kun je doen door op "bewerken" te klikken. Groetjes, :) apoo overleg 27 sep 2019 23:08 (CEST)

Inhoud

Hoe voeg je een inhoud toe

Gaat vanzelf vanaf 4 kopjes. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 30 sep 2019 20:35 (CEST)

?

Wat is dromels?

Drommels is een ander woord voor potverdikkie. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 30 sep 2019 20:35 (CEST)

WK voedbal 2010

Van welk land verloor Nederland in de finale van het WK voedbal in 2010?


volgens mij Spanje.

Referendum

Kan iemand in normale woorden uitleggen wat een referendum is? Dit moet voor een artikel op school. Alvast bedankt

Referendum is de zuiverste vorm van inspraak door de bevolking. Merkwaardig genoeg zijn sommige zich democraat noemende politici er vaak de felste tegenstanders van. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 30 sep 2019 20:35 (CEST)

verhaal

hallo ik ben Mats Dekker wie ben jij?

Er zijn verschillende gebruikers op WikiKids. Ik ben bijvoorbeeld bekent onder de naam Rots61. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 2 okt 2019 21:08 (CEST)

fotosynthese

wat is fotsynthese maar dan makkelijk uitgelegd.

Dat kun je hier lezen. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 okt 2019 09:30 (CEST)

start

when can i start???

Nu bij het kids-portaal. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 7 okt 2019 16:18 (CEST)

klimaat

hallo ik ben olibol

moderator

mag ik op code of hoe jullie het noemen ``moderator``

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=578359"