Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg
Stem nu op: PQ-17 en Victoria van het Verenigd Koninkrijk

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Wijzigingen door Kaasplaneet (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Apoo)
(Label: Terugdraaiing)
Regel 123: Regel 123:
 
:WikiKids is bedacht door een paar leraren. Waaronder [[User:Gerarddummer|Gerarddummer]], [[User:Demoor|De Moor]], en [[User:Harry.spoelstra|Harry  
 
:WikiKids is bedacht door een paar leraren. Waaronder [[User:Gerarddummer|Gerarddummer]], [[User:Demoor|De Moor]], en [[User:Harry.spoelstra|Harry  
 
Spoelstra]]. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 28 okt 2019 21:46 (CET)
 
Spoelstra]]. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 28 okt 2019 21:46 (CET)
 +
 +
bla bla bla

Versie van 29 okt 2019 om 19:36

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif


moderator

mag ik op code of hoe jullie het noemen ``moderator``

Er is er pas een benoemd, dus je bent net te laat. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 8 okt 2019 19:06 (CEST)

monniken

waarom heet een monnik een monnik?

Het woord "monnik" komt van het Griekse (monachos), dat 'eenzaam' betekent, en het woord (monos), dat 'alleen' betekent (bron: Wikipedia). Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 8 okt 2019 19:06 (CEST)

totempalen

hoe word een totempaal gemaakt

De paal werd meestal gemaakt van het hout van de rode ceder, die vaak in bonte kleuren geschilderd werd (bron: Wikipedia). Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 8 okt 2019 19:06 (CEST)

Hey

hey wikikids leuk om moeten

Ja, leuk hè! Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 11 okt 2019 18:41 (CEST)

roken

wat is roken

Zie Roken. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 11 okt 2019 18:41 (CEST)

Mozes

Waneer leefden hij?!

Mozes leefde in de tijd van uittocht uit Egypte rond 1300 voor Christus. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 okt 2019 14:47 (CEST)

moedertje teresa

wie is moedertje theresa is haar verhaal feit of niet

bedankt en tot ziens wiki

Zie Moeder Teresa. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 14 okt 2019 22:11 (CEST)

Mozes

Hoe oud was Mozes, toen hij dood ging.

Mozes stierf toen hij 120 was.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 okt 2019 14:47 (CEST)

Mozes info

Waarom zwierf Mozes zo lang door de woestijn bedank alvast dat jullie me met het leven helpen BEDANKT!!!!!!!!

Om hem voor te bereiden voor zijn taak als leider van het volk Israël. Ps. wist je dat je informatie toe kan voegen in het artikel Mozes.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 okt 2019 14:47 (CEST)

Dagboek van een muts

Ik moet een dagboek maken en ik snap niet wat de tijd is van Dagboek Van Een Muts. ik heb alleen maar Het speelt zich af in onze tijd en dat kan je zien aan de telefoon en aan de computers en aan de huizen wat moet ik er nog bij ??

Het zijn zowat 10 delen hè? Dus je hebt ze allemaal gelezen en je weet nog niet in welke tijd het speelt? (Als ik je vraag goed begrijp tenminste). Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 19 okt 2019 12:58 (CEST) er zijn 13 delen en ik snap het ook niet en ik moet 3578912en12 nog lezen

Kenji Kawakami

Ik doe een werkstuk over de chindogu en de uitvinder is Kenji Kawakami. Maar ik moet wat schrijven over hem maar ik kan niks vinden. Kan iemand misschien helpen?

Er is wel wat informatie te vinden maar dat is in het Engels. Misschien kun je je vader of moeder vragen om hierbij te helpen met vertalen. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 18 okt 2019 10:38 (CEST)

energie

hoeveel energie gebruikt een mens per dag?

Zie dit tabelletje. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 19 okt 2019 12:34 (CEST)

Goden, wezens, halfgoden en Helden uit de griekse mythelogie

kunnen jullie meer Goden, wezens, halfgoden en Helden uit de griekse mythelogie behandelen

Er zijn hier nu liefst 18 (ja, echt!) artikelen over. Maar schrijf er gerust nog eentje bij als je dat te weinig vindt. Groetjes, Paul =PaulD (overleg) 19 okt 2019 12:39 (CEST)

lijst van nieuwe onderwerpen

hallo Allemaal,

ik zou graag een nieuw artikel maken, maar ik wil graag zien welke er nog niet gemaakt zijn.

Hoi, we hebben een lijst; Wikikids:Gewenste artikelen. Daarnaast hebben we ook nog heel veel kleine artikels die je kunt uitbreiden, die kun je hier vinden.Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 18 okt 2019 16:52 (CEST)
Als je wilt kun je woordenboekredacteur worden (zie Portaal:Woordenschat). De woorden van groep 6 en 7 moeten (grotendeels) nog gedaan worden. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 19 okt 2019 13:16 (CEST)

Oekraine en Rusland.

HE, WIKIKIDS. Waarom hadden of hebben Oekraine en rusland oorlog??? HAD HET TE MAKEN MET DE SOVJET-UNIE???

Er is geen oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Wel is de relatie gespannen door (1) het gelonk van de EU naar Oekraïne om dit land uit de Russische invloedssfeer te halen; (2) de Russische bezetting van het Oekraïense schiereiland de Krim in de Zwarte Zee en (3) de Russische steun aan de afscheidingsbeweging in het oosten van Oekraïne. De Sovjetunie bestaat niet meer sinds 1991. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 21 okt 2019 19:23 (CEST)

steentijd

wanneer was de steentijd?

Van 300.000 tot 2.000 jaar voor Christus, dat kan je ook zien op het artikel Steentijd. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 23 okt 2019 12:40 (CEST)
eigenlijk weten we niet van wanneer de steen tijd begon. toch?

Wikihow

Hallo, Hoe vind jij wikikids. ik vind wikihow veel fijner

Is inderdaad ook een heel leuke site! Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 24 okt 2019 21:31 (CEST)

moedertje teresa

er stond op dat ze nog leeft maar ze is toch dood of niet dus auuuub leeft ze of is ze dood

Moeder Teresa stierf op 5 september 1997 in Calutta na een hartaanval. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 24 okt 2019 21:33 (CEST)

kan geen nieuwe pagina opslaan

Beste,

Bij het opslaan ontvang ik de melding dat het limited is for the user. Wat moet ik doen om een nieuwe pagina aan te kunnen maken?

Met vriendelijke groet,

Amber

Is het toevallig een pagina met al (veel) tekst en misschien ook met URL's er in? Het kan zijn dat het systeem dat tegenhoud omdat je account nog niet zo lang bestaat. Je hebt in ieder geval al een aantal bewerkingen gedaan dus het systeem zou iets minder streng moeten zijn. Als je inderdaad (veel) tekst wilt kopiëren en plakken (vanuit Word bijvoorbeeld), zou je dat dan eens willen doen zonder URL's. Mocht dat niet lukken zou je bijvoorbeeld een nieuwe pagina aan kunnen maken met een paar woorden en dan op opslaan klikken. Meestal kun je daarna wel tekst invoegen (hou het voor de zekerheid ook bij een paar alinea's per keer). Kom je er niet uit dan hoor ik dat graag. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 26 okt 2019 00:24 (CEST)

kan niet opslaan

ik wou een artikel (Bereiding van kaas) opslaan maar dat ging niet. Hoe komt dit en wat kan ik er aan doen?

Ik had hem verwijderd aangezien er 3 uur niet op werd bewerkt en het geen encyclopedische inhoud bevatte toen. Als je ergens verder gaat werken kan je het erbij zetten of het sjabloon {{werk}} erop plaatsen zodat mensen weten dat je er aan gaat werken. Ik zie intussen dat het je gelukt is. Nog succes met je artikel. Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 26 okt 2019 13:21 (CEST)

kan niet opslaan

er staat bij mij unknoww error en ik kan niet opslaan. hoe komt dit en wat moet ik doen?

Is het toevallig een pagina met al (veel) tekst en misschien ook met URL's er in? Het kan zijn dat het systeem dat tegenhoud omdat je account nog niet zo lang bestaat. Je hebt in ieder geval al een aantal bewerkingen gedaan dus het systeem zou iets minder streng moeten zijn. Als je inderdaad (veel) tekst wilt kopiëren en plakken (vanuit Word bijvoorbeeld), zou je dat dan eens willen doen zonder URL's. :) apoo overleg · (MOD) 27 okt 2019 22:28 (CET)

Vraag

wie heeft wikikids opgericht?

WikiKids is bedacht door een paar leraren. Waaronder Gerarddummer, De Moor, en Harry Spoelstra. Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 28 okt 2019 21:46 (CET)

bla bla bla

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=580226"