Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Bron toevoegen: nieuwe subkop)
Regel 143: Regel 143:
 
vissen.zijn.cool
 
vissen.zijn.cool
 
:Waar vind je dan dat er te moeilijke woorden staan? Als je een voorbeeld geeft dan kunnen we het aanpassen! Als je niks zegt kunnen we je helaas niet helpen. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 7 nov 2018 16:39 (CET)
 
:Waar vind je dan dat er te moeilijke woorden staan? Als je een voorbeeld geeft dan kunnen we het aanpassen! Als je niks zegt kunnen we je helaas niet helpen. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 7 nov 2018 16:39 (CET)
 +
 +
== Bron toevoegen ==
 +
 +
Hoi,
 +
Ik kan geen informatie vinden over het toevoegen van bronnen. Ik heb wel het knopje gevonden, dat boekje met de rode streep. Maar als ik dat doe en de wijzigingen opsla, dan blijft de bron in de tekst staan in plaats van dat het een voetnoot wordt. Er blijft dus < ref > bronnaam < / ref > staan. (Ik heb er nu even spaties tussen gestopt, want je zal zien dat als ik het hier vraag het wel werkt)
 +
Wat ik doe: op het punt in de tekst klikken waar ik een voetnoot wil. Op dat knopje met het boekje klikken. Mijn bron tussen >Plaats hier tekst voor de voetnoot< plakken. Opslaan.
 +
Wat doe ik verkeerd?

Versie van 8 nov 2018 om 01:19

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Categorie:Wikikids:Verbeteren

Is het een idee om de artikelen die nu in deze cat. staan eens stuk voor stuk na te lopen en te kijken hoe ze verbeterd kunnen worden? Teksten die zo onbegrijpelijk zijn dat er eigenlijk niets mee valt te beginnen kunnen misschien beter helemaal weg. De Wikischim (overleg) 28 okt 2018 09:57 (CET)

Ik was hier in de zomervakantie al een beetje aan begonnen, maar het is inderdaad erg nodig. Veel artikelen staan er namelijk al jaren in! Ik ga als eerst vanmiddag al de artikelen verwijderen die erg onbegrijpelijk zijn. Misschien kunnen we een plan opstellen en een datum waarop het af is. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 okt 2018 11:10 (CET)
Het zou mooi zijn als we deze categorie voor 2019 leeg kunnen maken! Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 okt 2018 12:58 (CET)
Ik ga er nu eventjes een paar verbeteren. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 okt 2018 14:25 (CET)
Voor 2019 moet haalbaar zijn; dan hebben we nog twee maanden om alles aan te passen. Ik denk dat we dan alles (of in ieder geval het meeste) we verbeterd hebben. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 okt 2018 17:20 (CET)

Gebruikersnaam

Ik wil mijn gebruikersnaam graag aanpassen. Dit in verband met het verkeerd formuleren van mijn titel. Hoe kan ik dit doen? {{afz|MelanieSnoek6]]

Volgens mij kun je je gebruikersnaam niet aanpassen. De enigste mogelijkheid is om dan je af te melden en een nieuw account aan te maken. Of bedoel je de naam van een pagina? Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 okt 2018 14:42 (CET)

Naam titel wijzigen

Kopje titel wijzigen

De naam van mijn artikel heb ik helaas verkeerd geformuleerd. Ik wil dit graag wijzigen naar de naam: Het zintuig zicht. Hoe kan ik dit doen? M.v.g.

Dag. Volg het stappenplan en het komt goed. :) :
  • Ga naar het artikel waar je de titel van wilt wijzigen.
  • Boven bij je scherm zie je, projectpagina/overlegpagina/brontekstbewerken/geschiedenis. En dan naast geschiedenis staat titel wijzigen. Klik hierop.
  • Dan staat er paginahernoemen. Het enigste wat je moet doen is de huidige titel: bv. Rooms-Katholieke Kerk, weg doen, en dan in de plaats daarvan je nieuwe gewenste titel plaatsen.
  • Klik daarna op Pagina Hernoemen en dan ben je klaar.

Mvg, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 okt 2018 14:48 (CET)

Het kopje titel wijzigen staat er bij mij niet bij. Hoe kan dat?
Raar, ik weet niet hoe. Ik heb naast dit bericht een foto geplaatst. Het kopje titel wijzigen is omcirkelt met rood. Eventueel als je wilt kan ik de titel voor je wijzigen. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 okt 2018 14:57 (CET)

Als je dat zou willen doen graag, ik krijg het niet voor elkaar. Zou je het kunnen wijzigen naar Het zintuig zicht? Bij voorbaat dank!

Je kunt nog geen pagina's hernoemen, omdat je geen autobevestigde gebruiker bent. Een autobevestigde gebruiker word je als je langer dan een dag bent geregistreerd en 25 bijdragen hebt geleverd. 'Het zintuig zicht' is trouwens geen goede naam voor een artikel. Artikels hebben geen lidwoord in de naam en zijn het liefst zo kort mogelijk. 'Gezichtzintuig' of 'Gezichtsvermogen' is dus de goede titel. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 okt 2018 16:19 (CET)

Dank voor je uitleg. Sorry voor de moeite, maar zou je het eventueel nog willen aanpassen naar 'Zien (zintuig)' Bij voorbaat dank!!

Wat is er dan mis met de huidige titel? Ik wil op zich wel hernoemen, maar niet zonder reden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 okt 2018 16:32 (CET)

Dan is het voor de kinderen duidelijk dat het om het zintuig zien gaat, en niet bijvoorbeeld reuk of smaak (aangezien dat ook met je gezicht te maken heeft en een zintuig is).

Dat is een goede reden. Ik heb het artikel hernoemd. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 okt 2018 16:46 (CET)

Shanghai of Sjanghai

Neem het artikel Han Zheng aan. Daarin staat dat hij burgemeester was van 'Sjanghai'. Ik vraag me af, welke spelling gaan we toepassen hier op WikiKids? Shanghai of Sjanghai. Ik ben voorstander van Shanghai omdat dit het grootste deel wordt gebruikt, maar wil graag jullie mening horen. Lijkt me verwarrend voor kinderen als op het ene artikel Sjanghai staat en op het andere Shanghai. Groeten, Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 okt 2018 14:51 (CET)

Shanghai is de naam van het artikel en die vorm zouden we dus moeten gebruiken. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 28 okt 2018 16:22 (CET)
Is het de bedoeling dat we alle "Sjanghai"s veranderen naar Shanghai? Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 28 okt 2018 16:32 (CET)
Persoonlijk zou ik dat wel doen. Sjanghai is de vernederlandste vorm van Shanghai, datzelfde geldt voor Peking/Beijing. Vroeger zijn er fouten ontstaan tussen het overzetten van het Chinese schrift in het Latijnse schrift (wat wij gebruiken), doordat het Chinese schrift gewoon weg ingewikkeld. Volgens de nieuwe overzetmethode is dit het juiste. Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 28 okt 2018 17:18 (CET)

morse

ik weet niet wat voor voertuigen morse gebruikten dus mijn vraag is welke voertuigen gebruikten vroeger morse

Kunnen jullie een programma maken over een spreekbeurt houden

Hallo wikikids ik moet voor school een spreekbeurt maken alleen ik weet niet precies hoe dat moet? Kunnen jullie daar een programma over maken? Groete sophiem

Hoi Sophiem! Daar kunnen we je helaas niet mee helpen. Maar kijk eens op deze website (klik hier) daar staat wat informatie over hoe je een spreekbeurt moet houden. Veel succes! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 30 okt 2018 17:54 (CET)

informatie over de zon

Afbeeldingen van google uploaden

Hi,

Ik vroeg me af hoe ik een afbeeling van google in mijn pagina kan invoegen. Zou je mij een concrete stappenplan kunnen geven?

Hoi Juf Inass, via deze pagina (klik) kun je een plaatje dat je hebt opgeslagen op je computer uploaden op WikiKids. Let er wel op dat je niet zomaar plaatjes van Google mag gebruiken! De plaatjes mogen geen copyright bevatten. Je kunt daarom speciaal zoeken op plaatjes gelabeld voor hergebruik (hoe dat moet kun je zelf even Googlen). Om het vervolgens het door jouw geüploade plaatje in je artikel te zetten kun je deze pagina (klik) even doorlezen. Succes! Groet, :) apoo overleg · (MOD) 31 okt 2018 14:30 (CET)

vraag aan wikikids

hoi ik ben jarda en ik heb een vraag aan julie mijn vraag is dat er niet bij de woord halloween snoep geen ifo is ik hoop dat je er wat aan kunt doen GROETJES JARDA

]
Hallo Jarda, op deze pagina (klik hier) hebben we wel wat info over Halloween. Meer niet helaas! :) apoo overleg · (MOD) 31 okt 2018 16:47 (CET)

Haii

Hallo! Ik zag iemand die nare dingen zei over Ariana Grande. Het kan zo zijn dat het al verwijdert is, volgens mij niet. Kunt u er iets aan doen? Alv. Bedankt, Meisje.mooi PS. Wikikids is tof! eerst dacht ik dat er alleen wikipedia bestond, haha! PS. 2 Waneer kan een speciale medewerker (zoals apoo) de vraag beantwoorden? Ik bedoel bijv. 1 minuut of 1 uur?

Hallo Meisje.mooi, als er nare dingen over Ariane Grande worden gezegd mag jij dat best veranderen. Je hoeft dat niet aan ons te vragen. Leuk dat je WikiKids leuk vind. Wij proberen altijd zo vlug mogelijk je vragen te beantwoorden. Maar er is niet altijd iemand die daarop kan antwoorden.Vinkje.png Rots61 Overleg 1 nov 2018 16:07 (CET)

puzzel

beste Wikikids

bij mij doet de puzzel het niet zou u hier iets aan willen doen? - Deze reactie werd toegevoegd door Isa222 (overleg | bijdragen)

Het lukt ons niet om de puzzels te laten werken. Ik zal de link naar de puzzel daarom verwijderen. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 nov 2018 13:11 (CET)

fotos

kun je ook fotos en afbeeldingen op wikikids zetten? - Deze reactie werd toegevoegd door Blablabibi (overleg | bijdragen)

Ja! Kijk op Wikikids:Uploaden om erachter te komen hoe dat moet. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg 4 nov 2018 15:26 (CET)

Verdeelgebieden voor Nederlandse gemeenten en stations?

Hallo allemaal, ik heb een voorstel om "het beheer" voor het bijhouden van de Nederlandse gemeentelijke herindelingen en NS-dienstregeling. Op WikiKids hebben we een hoop artikelen over stations en gemeenten, maar aangezien er aan het eind van ieder jaar een nieuwe dienstregeling is en aan het begin van het nieuwe jaarlijks gemeentelijke herindelingen zijn hebben we vaak te maken met info die niet up-to-date is. Ik wil hierdoor voorstellen dat gebruikers vrijwillig een provincie of meerdere provincies willen bijhouden rond kerst en het nieuwjaar qua gemeentelijke herindelingen en dienstregelingen op stations. Dit houd niet in dat deze gebruikers als enige die artikelen mogen bewerken, maar dat ze meehelpen om wikiKids up-to-date te houden. Wie is voor en wie tegen dit voorstel? Coat of arms of Saint Lucia.svg Mike1023 - Overleg · (MOD) 4 nov 2018 21:40 (CET)

opslaan

ik had een tekst gemaakt over alanen maar toen ik het wow zien stont het er niet meer! hoe moet ik dat doen? foi(christy)

Je tekst is er nog wel degelijk, Christy en staat op je overlegpagina. Kopieer deze tekst. Om een nieuwe pagina te maken typ je "Alanen" in het venstertje "zoeken" (links op het scherm), druk op "zoeken" en druk dan op "Alanen" in de zin "Maak de pagina "Alanen" op deze wiki!". In het kader dat ontstaat plak je je zojuist gekopieerde tekst. Dat is alles. Groetjes, Paul PaulD (overleg) 5 nov 2018 19:09 (CET)

hamburger

hoe is het gemaakt

Beste wikikids

ik mis informatie van het ondstaan van vulkanen ouden jullie daat een artikel over kunnen plaatsen alvast bedankt

Hoi, dit zie je bij het artikel vulkaan. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 6 nov 2018 16:49 (CET)

meer informatie over..........

Kunnen jullie meer informatie geven over godsdiensten want ik vind er weinig van terug.

Hoi, op het artikel Godsdienst vind je meer terug. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 6 nov 2018 16:47 (CET)

vraag

hoe maak je een artikel aan?

Hoi, hier vind je er meer informatie over. Aarde Bobbyjohn10 Overleg? · (MOD) 6 nov 2018 16:50 (CET)

mag je drinken als je nodig moet

please reageer want ik moet

Nieuwe pagina's

Ik weet dus eigenlijk niet wat je moet doen van nieuwe pagina. Want je mag geen informatie over jezelf geven. En ik weet het eventjes niet zo goed. Ik zit ook nog maar vanaf gisteren op wikikids dus moet ik nog een beetje leren kennen. Grt Luce

Te moeilijk!

Hey, Ik wil even zeggen dat er te moeilijke woorden in jullie infoteksten staan. Wikikids is geen Wikipedia, dus er horen geen moeilijke woorden in!

Met vriendelijke groet vissen.zijn.cool

Waar vind je dan dat er te moeilijke woorden staan? Als je een voorbeeld geeft dan kunnen we het aanpassen! Als je niks zegt kunnen we je helaas niet helpen. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 7 nov 2018 16:39 (CET)

Bron toevoegen

Hoi, Ik kan geen informatie vinden over het toevoegen van bronnen. Ik heb wel het knopje gevonden, dat boekje met de rode streep. Maar als ik dat doe en de wijzigingen opsla, dan blijft de bron in de tekst staan in plaats van dat het een voetnoot wordt. Er blijft dus < ref > bronnaam < / ref > staan. (Ik heb er nu even spaties tussen gestopt, want je zal zien dat als ik het hier vraag het wel werkt) Wat ik doe: op het punt in de tekst klikken waar ik een voetnoot wil. Op dat knopje met het boekje klikken. Mijn bron tussen >Plaats hier tekst voor de voetnoot< plakken. Opslaan. Wat doe ik verkeerd?

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=531624"