Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuw uiterlijk WikiKids)
Regel 30: Regel 30:
 
:::::Een aantal bestuursleden heeft inmiddels ook positief gereageerd op het nieuwe voorstel. Dit gaat dus zeer waarschijnlijk de nieuwe WikiKids lay-out worden! Ik ga de puntjes op de i zetten en als alle reacties binnen zijn zal het nieuwe ontwerp te bezichtigen zijn. Als jullie nog ideeën of voorstellen hebben dan hoor ik dat graag! Dan kijk ik wat er mogelijk is. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 17 jul 2018 18:10 (CEST)
 
:::::Een aantal bestuursleden heeft inmiddels ook positief gereageerd op het nieuwe voorstel. Dit gaat dus zeer waarschijnlijk de nieuwe WikiKids lay-out worden! Ik ga de puntjes op de i zetten en als alle reacties binnen zijn zal het nieuwe ontwerp te bezichtigen zijn. Als jullie nog ideeën of voorstellen hebben dan hoor ik dat graag! Dan kijk ik wat er mogelijk is. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 17 jul 2018 18:10 (CEST)
 
@stef1999: ik zou zo iets wel mooi vinden, ergens via een website in elkaar geknutseld. {{afz|Coolenleuk}}
 
@stef1999: ik zou zo iets wel mooi vinden, ergens via een website in elkaar geknutseld. {{afz|Coolenleuk}}
 +
:Ik vind het er ook mooi uit zien! Misschien een ideetje: een grotere zoekbalk op de hoofdpagina (bijvoorbeeld in het 'kwadrant' ''Welkom op Wikikids''). Het kleine zoekbalkje aan de linkerkant is wat klein en misschien onopvallend voor kinderen die voor het eerst op de website komen. Een grotere zoekbalk valt wat meer op, en nodigt misschien meer uit om wat op te zoeken! {{Gebruiker:Danoinjesta/Handtekening}} 19 jul 2018 13:17 (CEST)

Versie van 19 jul 2018 om 13:17

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Nieuw uiterlijk WikiKids

Hallo allemaal, regelmatig horen we van gebruikers dat de huidige WikiKids layout zijn beste tijd wel heeft gehad. Daar kan ik me wel in vinden. De huidige layout stamt uit 2006 en daar is in de loop van de jaren weinig aan veranderd. Dat is de reden dat ik vandaag bezig ben geweest met het maken van een nieuw uiterlijk met de volgende uitgangspunten:

  1. Zo min mogelijk overbodige tekst om het werken met WikiKids zo duidelijk mogelijk te maken
  2. Geen grote veranderingen ten opzichte van de oude skin, gebruikers moeten niet helemaal opnieuw leren werken met WikiKids
  3. De focus ligt op de "bewerk" knoppen en het menu.

Hierboven staan wat screenshots van het ontwerp dat ik heb gemaakt. Dit is een eerste versie en ik hoor graag jullie mening. Wat zouden jullie anders willen zien of misschien hebben jullie nog wel goede ideeën. Als jullie allemaal positief zijn over het nieuwe uiterlijk zal ik hem aan het bestuur voorleggen en hopelijk is Wikikids dan binnenkort te bezoeken in een nieuw, fris, jasje :-)! PS. Naar het lettertype van de teksten moet ik nog even kijken, dus dat gaat waarschijnlijk nog veranderen op het verzoek van Stef. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 16 jul 2018 01:30 (CEST)

Ik vind het een goed idee. Is het niet mogelijk om wat minder aandacht naar de bewerkknop te laten gaan? Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 16 jul 2018 07:33 (CEST)
Zoals je hierboven kunt lezen heb ik hier juist extra aandacht naartoe laten gaan omdat het bewerken juist is waar WikiKids om draait. Dus ik ben benieuwd waarom jij er dan juist minder aandacht naartoe zou laten gaan. :) apoo overleg · (MOD) 16 jul 2018 07:59 (CEST)
Echt een hele verbetering. Ik zou het zo laten en meteen online zetten. Mooi strak, met blokken en een goed leesbaar lettertype. Alleen kunnen we misschien het logo aanpassen, dat is net zo oud.Emblem-cool.svgCoolenleuk zin in Overleg? 16 jul 2018 08:06 (CEST)
In het Duits bestaat het woord hervorragend (betekent schitterend en is mijn lievelingswoord) en het ontwerp is ook zeker schitterend. Alleen de kleur al is een hele verbetering op het viezige geel van nu. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 16 jul 2018 08:55 (CEST)
Logo schets van Coolenleuk
SCHIT-TE-REND! Wat mij betreft mag dit, net zoals Coolenleuk hierboven zegt, meteen online komen! Face-grin.svg. @Mike: vandaar gebruikte ik ook de Monobook skin (witte achtergrond) Face-wink.svg. En als er over een nieuw logo moet worden nagedacht kan ik daar misschien best wel in helpen? Voor mijn opleiding doe ik ook aan webdesign (zoals onder andere logo's, website's en banners ontwerpen... Face-grin.svg) – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 jul 2018 09:57 (CEST)
Echt een heel mooi ontwerp! Wat mij betreft mag deze lay-out zo snel mogelijk ingesteld worden. Dollar symbol gold.svgVviktorie!! Overleg · (MOD) 16 jul 2018 15:52 (CEST)
Good to know: onderin het bewerkscherm vind je 'sneltoetsen' voor het invoegen van sjablonen en dergelijke, echter werkt het niet als je op #doorverwijzing[[]] klikt. Die tekst zou dan moeten verschijnen in het bewerkingsveld, maar er komt niks. Dit is overigens al een lange(re) tijd zo, althans dat is bij mij zo, of ligt dat aan mijn browser (Google Chrome)? – Antu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 jul 2018 19:37 (CEST)
Ik heb daar soms ook last van. De ene keer werkt het wel en de andere keer weer niet. Ik denk dat dit een beetje ligt aan de problemen die we recent hebben besproken. Nu doen ze het bij mij momenteel wel weer. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 16 jul 2018 19:41 (CEST)
Bij mij lijken ze het gelukkig weer te doen. Mocht je er langer last van hebben, dan stuur ik wel een mail. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg 16 jul 2018 19:43 (CEST)
Tot nu toe werkt het weer bij mij, maar ik weet niet of dit incidenteel is zoals Mike net beschrijft. Als dat wel zo is zal ik het hier melden, voor nu bedankt @Apoo! Face-wink.svgAntu vcs-normal.svg STEF 1999 · OVERLEG » 16 jul 2018 20:15 (CEST)
Een aantal bestuursleden heeft inmiddels ook positief gereageerd op het nieuwe voorstel. Dit gaat dus zeer waarschijnlijk de nieuwe WikiKids lay-out worden! Ik ga de puntjes op de i zetten en als alle reacties binnen zijn zal het nieuwe ontwerp te bezichtigen zijn. Als jullie nog ideeën of voorstellen hebben dan hoor ik dat graag! Dan kijk ik wat er mogelijk is. Groet, :) apoo overleg · (MOD) 17 jul 2018 18:10 (CEST)

@stef1999: ik zou zo iets wel mooi vinden, ergens via een website in elkaar geknutseld. - Deze reactie werd toegevoegd door Coolenleuk (overleg | bijdragen)

Ik vind het er ook mooi uit zien! Misschien een ideetje: een grotere zoekbalk op de hoofdpagina (bijvoorbeeld in het 'kwadrant' Welkom op Wikikids). Het kleine zoekbalkje aan de linkerkant is wat klein en misschien onopvallend voor kinderen die voor het eerst op de website komen. Een grotere zoekbalk valt wat meer op, en nodigt misschien meer uit om wat op te zoeken! Danoinjesta - OP 19 jul 2018 13:17 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=521278"