Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(megastallen)
(Vernagelen)
 
Regel 3: Regel 3:
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Verkeerd informatie over islam ==
+
== je bio ==
  
BESTE
+
Hi ik wil een bio over me zelf gaan schrijven, maar heb een vraag. kunnen mensen reageren op je bio?
 +
:Dat kan, maar houdt er wel rekening mee dat WikiKids geen sociale mediasite is, maar een online-encyclopedie. Dat betekent dat het schrijven van artikelen het belangrijkste doel is. Als je een bio wilt schrijven om daar reacties op te krijgen raad ik je Instagram, Twitter of Facebook aan. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 jun 2020 12:55 (CEST)
  
Zag op de site informatie over de islam voor kinderen, dacht ik lees een stukje over de tekst Islam. Zag dat er over soenieten en sjieten gaan. En toen stond er over turkije dat er ook alevieten wonen. Totdaar was het oke, maar er word verkeerde  informatie gedeeld over dat ze varkensvlees eten en dat vrouwen geen hoofddoek dragen, dat ze alcohol mogen drinken.
+
== Help ==
  
- we eten geen varkensvlees, dat zeggen mensen die ons niet kennen. Dit zeggen typisch mensen die ontwetend zijn. Dit zin zeggen precies die rechts radicale soenitische beweging begeleidt door akp regering van de heer Erdogan.
+
Hoi, ik ben nieuw hier en ik heb hulp nodig, zijn er tips?
  
Bij ons cultuur mogen vrouwen zelf bepalen , of ze hoofddoek willen of niet, we geven  ze de keus, wij zijn vrij opgevoed maar weten onze waarden en normen. Je hebt ook veel alevieten die wel hoofddoek dragen, me zus!
+
Groetjes '''BosBes'''
In heel Turkije  zijn er vrouwen met hoofddoek of zonder.  Niet elk vrouw in turkije zonder hoofddoek is een aleviet. Alevieten is maar 15 procent maximaal van de bevolking.
+
:Hallo. Heb je al gekeken op het [[Portaal:Kids|Kidsportaal (klik)]]? Daar staat alle info die je nodig hebt. Heb je nog vragen, dan kun je ze altijd hier stellen. En als je wilt oefenen met iets, mag je altijd naar de [[Wikikids:Zandbak|Zandbak (klik)]]. Daar mag je oefenen, en hoef je geen info of echte artikelen te gaan schrijven. En als je alles geleerd hebt, kun je gaan naar [[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|deze pagina (klik)]] en dan kun je beginnen met een artikel schrijven! [[Gebruiker:Didi05|Didi05]] ([[Overleg gebruiker:Didi05|overleg]]) 26 jun 2020 11:29 (CEST)
  
En over alcohol gesproken, in heel turkije nuttigen ze veel alcohol, het is iets normaals geworden daar. En niemand vertelt aan zijn zoon of dochter dat ze alcohol moeten gaan drinken, het is een keus, zoals niemand drinkt in onzd familie.
+
== Moderators ==
  
En waarom gaan ze uberhaupt over dat vertellen? Jullie kunnen zoveel vertellen dan dit. Wie dit geschreven heeft is echt bewijs van ontwetend zijn.  
+
Hoi, een vraagje.
  
 +
Wat als een moderator zijn krachten  niet foed gebruikt?
  
Ik hoop dat u de teksten vanaf turkije weglaten, want het klopt
+
Zoals accounts verwijderen die niks hebben gedaan,
niet.
+
Plaatjes en tekst verwijderen etc..
:Hallo! Bedankt voor je bericht en bedankt dat je ons hier op wijst. Ik heb de tekst aangepast en neergezet dat alevieten vrij zijn opgevoed en zelf mogen kiezen of ze die dingen mogen doen, maar dat het niet wordt aangemoedigd. Ben je het daar mee eens? Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 aug 2019 20:43 (CEST)
 
  
== Tot ziens! ==
+
Wie moeten we dan contacten?
  
Beste gebruikers en moderatoren op WikiKids, <br>
+
Groetjes,
Daarnet heb ik een mail naar Gerard Dummer gestuurd, waarin ik mijn ontslag als moderator op WikiKids heb genomen. De afgelopen dagen heb ik eigenlijk een (moeilijke) beslissing genomen; het stoppen met WikiKids voor de komende periode. De laatste tijd merkte ik dat ik weinig tijd en motivatie had om artikelen te schrijven, moderatorwerk uit te voeren, gebruikers te helpen en vele andere dingen te doen. Hoewel WikiKids een fantastisch en leuk project is, gaat dit ten koste van een groot deel van mijn zeldzame vrije tijd. Zoals jullie misschien wel of niet weten volg ik hiernaast ook nog een studie - vanaf volgend jaar "Taal- en letterkunde" aan de Universiteit Antwerpen - heb ik verschillende bijbaantjes gehad, doe ik ander vrijwilligerswerk en werk onder andere aan een roman.
+
[[Gebruiker:Bosbes|Bosbes]] ([[Overleg gebruiker:Bosbes|overleg]]) 26 jun 2020 12:24 (CEST)
 +
:Moderators controleren elkaars werk ook altijd en zullen elkaar hier op aanspreken, maar mocht je een actie van een moderator niet begrijpen dan kun je die moderator altijd om extra uitleg vragen op zijn of haar overlegpagina. Een moderator zal zijn actie dan toelichten. Lukt je dat niet dan kun je altijd nog een berichtje plaatsen hier in de boomhut. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 jun 2020 12:28 (CEST)
  
Daarom ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de komende periode stop met WikiKids. Weliswaar sluit ik niet uit om over enige tijd terug te komen. Hoewel ik misschien af en toe een klein bewerking zal uitvoeren, zal ik geen moderatorwerk of andere inhoudelijke zaken behandelen tijdens deze periode. Dit betekent dat ik ook de sociale media, algemeen onderhoud aan portalen en categorieën, het schrijven van artikelen en het organiseren van projecten loslaat. Voor deze taken zullen dus eventueel nieuwe mensen gezocht moeten worden. Tevens heeft WikiKids een frisse wind nodig en dient er een manier gevonden te worden om nieuwe gebruikers aan te trekken. Onthoud wat een groots Nederlands staatsman - Wim Kok - ooit zei: "Nederland is nog lang niet af. We zijn van ver gekomen en hebben een lange weg te gaan." In dit geval zou dit ook voor WikiKids gelden. De afgelopen jaren heb ik vele gebruikers zien komen en gaan, werden er leuke wedstrijden en projecten georganiseerd en voelde ik me echt thuis in een vrij hechte online-gemeenschap. Het zou doodzonde zijn als toekomstige generaties dat niet konden meemaken.
+
== Naam Veranderen ==
  
Voor nu zeg ik vaarwel en bedankt voor de afgelopen zes en een half jaar. Het is ironisch te bedenken ik in begin 2013 dacht hooguit twee jaar bij te dragen, terwijl dat er nu meer zijn! Ik wens jullie veel succes en geluk, zowel hier als in het echte leven. Auf wiedersehen! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 4 aug 2019 21:12 (CEST)
+
Hoi! Sorry als ik teveel vragen stel.  
:{{smiley|:'(}} {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 aug 2019 21:31 (CEST)
 
::Mike onwijs bedankt voor de afgelopen jaren en nog veel succes met waar je nu mee bezig bent of gaat! (Hou je ons op de hoogte? {{smiley|;)}} {{smiley|:D}}) We zien je hopelijk snel weer! {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 4 aug 2019 22:40 (CEST)
 
:::Succes met je studie! En hopelijk tot na je studie! ;-) {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 6 aug 2019 12:56 (CEST)
 
::::Wow, dit had ik niet verwacht maar ik snap de keuze. Mike echt heel erg bedankt voor alles wat je voor WikiKids hebt gedaan en bedankt voor het soort van opleiden van mij (mij op weg helpen) op WikiKids. Veel succes aan de universiteit. Nog een prettige en succesvolle toekomst toegewenst. {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 10 aug 2019 16:51 (CEST)
 
  
== Foute pagina ==
+
Maar, is het mogelijk om je naam te veranderen?
  
Ik wist niet echt of ik het bericht wel moest plaatsen en of het echt een verkeerde pagina is. En dus denk ik dat de pagina "wikis" niet echt thuishoort hier. (Die pagina is net gemaakt.) [[Gebruiker:Lightkitty|Lightkitty]] ([[Overleg gebruiker:Lightkitty|overleg]]) 5 aug 2019 19:07 (CEST)
+
Groetjes,
:Het adres is ook onbekend. Als je vindt dat een artikel weg moet, kun je er het wegsjabloon boven plakken, zo: {{tl|weg}}
+
[[Gebruiker:Bosbes|Bosbes]] ([[Overleg gebruiker:Bosbes|overleg]]) 26 jun 2020 15:17 (CEST)
:Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 5 aug 2019 19:52 (CEST)
+
:Dat kan je niet zelf, we kunnen voor één keer je naam veranderen. Als je dat wil kun je dat hier aangeven. Denk er goed over na want het kan maar één keer en daarna niet meer. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 26 jun 2020 15:28 (CEST)
Oké, bedankt! [[Gebruiker:Lightkitty|Lightkitty]] ([[Overleg gebruiker:Lightkitty|overleg]]) 5 aug 2019 19:55 (CEST)
 
  
== blindheid (presentatie school) ==
+
== middeleeuwen ==
  
ik weet niet goed wat ik nog meer in mijn presentatie moet doen kan iemand helpen ????
+
mag je van de tekst van de middeleeuwen een samenvatting maken
groetjes Femke uit groep 7
 
  
== Update ==
+
ps gaat wel over de tekst van wikikids
 +
:Van het artikel [[middeleeuwen]] mag je natuurlijk voor jezelf een samenvatting maken. Je mag de tekst alleen niet vervangen door jouw samenvatting. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 jun 2020 12:49 (CEST)
  
Vandaag heeft WikiKids een update gehad. Achter de schermen is er wat aangepast in de software. Op WikiKids zullen jullie misschien merken dat wat dingetjes er wat anders uit zien. Zeker de Recente Wijzigingen heeft een update gehad. De recente wijzigingen heeft nu meer functies. Mocht je dit niet fijn vinden werken dan kan je via voorkeuren deze nieuwe versie uitschakelen en je zult dan de oude recente wijzigingen weer zien. Mocht je foutjes tegenkomen meldt het dan even hier. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 7 aug 2019 18:09 (CEST)
+
== Gebruikers Pagina ==
:Er is iets gebeurt met [[Widget:Rel-licentie|een widged]]. Het gebeurt in {{tl|GFDL}}. [[:Bestand:606ACA7F-AD02-4043-B580-E2CD6992BE99.jpeg]] is er een voorbeeld van. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 7 aug 2019 20:20 (CEST)
 
::Bedankt voor het melden. Ik geef het door! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 7 aug 2019 23:05 (CEST)
 
:::HotCat werkt niet meer, je krijgt nu de foutmelding ''Het lijkt er op dat uw browser geen Unicode ondersteunt. Ondersteuning voor Unicode is vereist om pagina's te bewerken, dus is uw bewerking niet opgeslagen.'' als je een categorie wil toevoegen, aanpassen en/of verwijderen onderaan een pagina. {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 9 aug 2019 11:05 (CEST)
 
::::Dank voor het melden! De problemen zijn inmiddels opgelost (widget en Hotcat). Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 aug 2019 13:07 (CEST)
 
:::::<s>Bedankt!</s> {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 9 aug 2019 15:28 (CEST)
 
::::::Correctie: Het werkt nog steeds niet {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 9 aug 2019 15:32 (CEST)
 
Zowel bij Rots als bij mij werkt het. Ik heb alle functies getest.
 
<pre>
 
(wijz | gesch) . . k Categorie:Nederlandse Top 40‎; 15:41 . . (-19)‎ . . ‎Rots61 (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Test verwijderd met HotCat) [2 bewerkingen terugdraaien]
 
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (-45)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederlands Europarlementariër verwijderd met HotCat) [6 bewerkingen terugdraaien]
 
(wijz | gesch) . . k Categorie:Nederlandse Top 40‎; 15:41 . . (+19)‎ . . ‎Rots61 (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Test toegevoegd met HotCat)
 
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+21)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederland verwijderd; Categorie:Nederlands Europarlementariër toegevoegd met HotCat)
 
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+24)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederland toegevoegd met HotCat)
 
(wijz | gesch) . . Eerste divisie 2008/09‎; 15:41 . . (+89)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (+Categorie:Eerste divisie voetbal; +Categorie:Nederlands competitievoetbal 2008/09 met HotCat)
 
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:40 . . (-53)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Nederlands competitievoetbal 2008/09 verwijderd met HotCat)
 
(wijz | gesch) . . k Eerste divisie 2008/09‎; 15:40 . . (-45)‎ . . ‎Apoo (overleg | bijdragen | blokkeren)‎ (Categorie:Eerste divisie voetbal verwijderd met HotCat)
 
</pre>
 
Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 9 aug 2019 15:42 (CEST)
 
:Dan ben ik benieuwd waar het aan ligt bij mij, want als ik een categorie wil toevoegen via HotCat krijg ik nog steeds de foutmelding ''Het lijkt er op dat uw browser geen Unicode ondersteunt. Ondersteuning voor Unicode is vereist om pagina's te bewerken, dus is uw bewerking niet opgeslagen.''. {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 9 aug 2019 16:00 (CEST)
 
::Stef als je je common.js leeghaald en naar je instellingen gaat en dan naar uitbreidingen en dan HotCat aanklikt, dan zal hij het doen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 9 aug 2019 18:15 (CEST)
 
:::Of je zet de tekst van [[MediaWiki:Gadget-HotCat.js]] op jouw common.js groetjes,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 9 aug 2019 18:42 (CEST)
 
::::Je moet inderdaad [[User:Stef 1999/common.js]] leeghalen en bij “voorkeuren” > “uitbreidingen” HotCat aanvinken. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 10 aug 2019 00:59 (CEST)
 
:::::@Apoo: Gelukt, bedankt! {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 10 aug 2019 11:37 (CEST)
 
:Overigens heb ik nog een dingetje, al was dit voor de update al aan de gang (eigenlijk al sinds de nieuwe skin van Wikikids vorig jaar volgens mij), de navigatiesjablonen worden onderaan een pagina niet in kleine letters weergegeven. Zodra je zo'n sjabloon aanmaakt zie je op de pagina van het sjabloon zelf wél de tekst in kleine letters (voorbeeld: [[Sjabloon:Navigatie Eredivisie 2019/20]]) maar als je dan naar de pagina [[Eredivisie 2019/20]] gaat zie je de tekst in even grote letters als die van het artikel, terwijl dat niet zo hoort. Foutje in een tag misschien die niet wordt afgesloten...? {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 11 aug 2019 10:59 (CEST)
 
::Was al sinds de nieuwe skin inderdaad, maar ik heb het opgelost. Het was geen fout in de tags, maar de Hoofdnaamruimte vergroot de tekst met 1% omdat jullie dat graag wilden. Het navigatiesjabloon had geen specifieke lettergrootte in pixels maar in een percentage, dus die werd in verhouding ook 1% vergroot. Ik heb er een vaste waarde in pixels van gemaakt en nu blijven ze gelijk. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 11 aug 2019 11:19 (CEST)
 
:::Bedankt voor het oplossen, het werkt! {{smiley|:)}} {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 11 aug 2019 11:32 (CEST)
 
:Als ik in een gebruikersnaamruimte ben en ik ga naar Controleer wijzigingen dan kom ik op [https://wikikids.nl/Gebruiker:Rots61/index.php?hidebots=1&reviewStatus=unpatrolled&limit=50&days=14&tagfilter__Filter%3A+Experimenteren_color=c5&tagfilter__Filter%3A+Leeghalen_color=c5&tagfilter__Filter%3A+Onjuist+blokverzoek_color=c5&tagfilter__Filter%3A+Schuttingtaal_color=c5&tagfilter__Filter%3A+Weghalen+categorieën+_color=c5&title=Speciaal:RecenteWijzigingen&urlversion=2 deze pagina  uit]. Dat is niet de bedoeling. Kan dit verholpen worden? Groetjes ,{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 14 aug 2019 17:11 (CEST)
 
  
== Nieuw ==
+
Hoi! Ik heb een vraag. Hoe maak je je Gebruikers Pagina meer sierlijk?
  
Ik ben nieuw!En ik weet helemaal nie hoe wikikids werkt!''Cursief gedrukte tekst''
+
Sommige hebben een zwarte achtergrond, hoe doe je dat?
:Hoi! In het [[Portaal:Kids|kidsportaal]] kan je meer informatie vinden, natuurlijk kan je als je iets niet begrijpt een vraag in de boomhut stellen. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 10 aug 2019 17:01 (CEST)
 
  
== Artikel maken ==
+
Groetjes,
 +
⛓[[Gebruiker:Bosbes|Bosbes]] ([[Overleg gebruiker:Bosbes|overleg]])⛓ 29 jun 2020 11:37 (CEST)
 +
:Hoi, dat kun je doen door codes te kopiëren van andermans gebruikerspagina. De codes zijn individueel vrij te gebruiken. Als je precies dezelfde opmaak gebruikt als iemand gebruikerspagina moet je wel toestemming vragen aan iemand. Dit geldt ook voor bepaalde sjablonen. Mvg, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 29 jun 2020 12:50 (CEST)
  
 +
== hi ==
  
 
+
hoi ik ben er weer maar ik ben me code vergeten en wil hem op een andere laptop installeren dus kan iemand me cade doorsturen
    Waarom kan ik geen
+
:Als je met code je wachtwoord bedoelt kun je via "Voorkeuren" je wachtwoord wijzigen. Als je niet meer ingelogd bent kun je nog op "wachtwoord vergeten" klikken, maar als je geen e-mailadres hebt opgegeven dan kan dat helaas niet meer en zul je via dit account moeten bewerken. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 jul 2020 23:53 (CEST)
      Artikel maken?
 
 
 
== Artikel maken ==
 
 
 
 
 
 
 
    Waarom kan ik geen
 
      Artikel maken?
 
:Als het goed is kan je nu artikels aanmaken.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 23 aug 2019 16:06 (CEST)
 
==Vraag==
 
worden alle artikelen door de kinderen gemaakt of ook door jullie zelf dus wikikids?
 
:Sommige kinderen maken een artikel. Oudere gebruikers maken ook artikels.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 23 aug 2019 16:06 (CEST)
 
 
 
== milieuvervuiling ==
 
 
 
hoe komt milieuvervuiling? hoe kunnen we de planten helpen?
 
 
 
== Hoe werkt het ==
 
 
 
Hi wikikids,
 
 
 
ik heb een vraag hoe werkt wikikids?
 
:Hallo. We  hebben een [[Portaal:Kids|kidsportaal]] waar alle basiskennis over Wikikids wordt uitgelegd. Als je andere vragen hebt mag je die hier in de Boomhut zoals je net deed stellen. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} {{mod}} 27 aug 2019 22:57 (CEST)
 
 
 
== chatten  ==
 
 
 
kan je ook chatten op wikikids zo ja hoe moet dat dan sorry ik ben nog een nieuwling {{afz|Khan1}}
 
:Nee, dat kan niet en dat is ook niet de bedoeling. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 1 sep 2019 11:22 (CEST)
 
 
 
== epilepsie ==
 
 
 
wie hadden nog meer epilepsie?
 
 
 
== Artikelen met zelfde naam ==
 
 
 
Hallo,
 
 
 
Het viel me op dat er twee pagina's op Wikikids zijn over het politiek ecologisme, namelijk '[[Groene politiek]]' (juiste spelling) en '[[Groene Politiek]]'. Zodoende heb ik de inhoud van 'Groene Politiek' ingevoegd in het artikel 'Groene politiek'. Ik weet niet of dit de juiste plaats is om dit te vragen, maar bestaat er een mogelijkheid om het artikel 'Groene Politiek' te nomineren voor verwijdering?
 
 
 
Groetjes, [[Gebruiker:Hippogryph|Hippogryph]] ([[Overleg gebruiker:Hippogryph|overleg]]) 8 sep 2019 17:11 (CEST)
 
:{{done}}. Als je de tekst samen hebt gevoegd kun je eventueel een doorverwijzing maken of {{tl|weg}} op de pagina plaatsen. Voor nu heeft Mike het eerste gedaan zag ik. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 8 sep 2019 17:20 (CEST)
 
==Wanneer?==
 
Twee vragen:
 
*Wanneer is een game een game ? (op WikiKids) Wat zijn de richtlijnen?
 
*Tellen spellen binnen een spel (bijvoorbeeld een spel binnen ROBLOX) mee als game?
 
Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 9 sep 2019 20:14 (CEST)
 
 
 
== Leeghalen van 'Megastal' ==
 
 
 
Hai mensen van Wikikids,
 
 
 
Het leeghalen van de pagina Megastal is per ongeluk gegaan. Ik had mijn stuk erboven gezet. Er is kennelijk was mis gegaan. Het stuk wat er nu staat is grotendeels niet op waarheid gebaseerd. Alles wat er staat klopt niet en dat zou ik graag veranderen. Mijn informatie klopt, er is vier jaar onderzoek gedaan naar de feiten die in het stuk staan. Wellicht dat sommige stukje niet geheel neutraal zijn. Wat willen jullie dat ik nu doe?
 
 
 
Groeten van Nancy
 
:Beste Nancy, je kan wel je tekst weer terug voegen, alleen dan zonder dat je andere tekst verwijderd. Maar, wat klopt er volgens jou niet aan het artikel? Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 10 sep 2019 19:43 (CEST)
 
::Soms is een groot stuk tekst dat op een artikel staat onjuist. Dan mag (en moet!) sat verwijderd worden. Zo klopte de informatie op Megastal ook niet helemaal en Nancy heeft gevraagd of ze dat mocht herschrijven. Dat heeft ze gedaan, alleen vind ik haar nieuwe versie nog niet helemaal neutraal. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 11 sep 2019 06:33 (CEST)
 
 
 
== Pabo-studenten ==
 
 
 
Dag allemaal,
 
 
 
Ook dit jaar gaan Pabo-studenten van Hogeschool Utrecht weer artikelen voor WikiKids schrijven. Dus als jullie opeens een toename in accounts zien dan weten jullie hoe dat komt. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 11 sep 2019 08:23 (CEST)
 
:Heb je een specifieke datum wanneer ze van beginnen? Ik zit er aan te denken om een informatiepagina te maken met uitleg over oa. de externe links en het filter (waar voorgaande naren studenten noga eens tegenaan liepen). Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 11 sep 2019 08:50 (CEST)
 
::Vanaf vandaag geef ik instructie. Tot november werken ze er aan. Verwacht piekdrukte eind oktober :-) {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 11 sep 2019 09:25 (CEST)
 
 
 
== Ik heb een vraag ==
 
 
 
Hallo wikikds! Aller eerst zijn jullie een leuke website maar ik heb een vraagje. In de regels staat dat je niet je eigen mening mag geven, maar mag je wel als het bijvoorbeeld over een diersoort gaat die bestrijd word mag je dan wel zeggen:'hier moeten we echt iets tegen doen'. Ik hoop dat jullie mijn vraag snappen! Groetjes van de gebruiker Aiméehorse
 
:Ik denk het niet aangezien dit aanzetten tot is. Mvg, {{Gebruiker:Bobbyjohn10/handtekening}} 11 sep 2019 14:32 (CEST)
 
 
 
== artikel maken ==
 
 
 
hallo wikikids ik wil vragen hoe kan ik een artikel maken
 
danku!
 
:[[Wikikids:Meehelpen-NieuwePagina|Hier]] kun je meer vinden over het aanmaken van nieuwe pagina's. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 11 sep 2019 17:01 (CEST)
 
 
 
== ik wil een artiekel maken maar weet niet over wat. ==
 
 
 
ik wil een artiekel maken maar weet niet over wat.
 
 
 
wat is een alexander degrote??
 
 
 
== Mailen ==
 
 
 
Hey!
 
Ik kan geen mailtjes versturen! Hoezo lukt dat bij mij niet?
 
 
 
 
 
Groetjes Annerieke196
 
:Je moet bij [[Speciaal:Voorkeuren]] je e-mailadres invullen en deze bevestigen. Daarna kun je pas mailen. Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 sep 2019 09:56 (CEST)
 
 
 
== megastallen ==
 
 
 
Hai Apoo, Ik heb de pagina Megastal aangepast. Nu staat er precies hoe het eraan toegaat in deze stallen. Het is geplaatst maar het hele oude stuk met allemaal onwaarheden staat er nog. Van Gerard moest ik nu met jou overleggen. Tot aan 'Hoe leven de dieren in een megastal' is mijn (eerlijke) stuk. IK hoor graag weer van je, groeten van Nancy
 
:Hoi Nancy, ik zag je aanpassing. Ik denk dat jouw tekst nog een beetje aangepast moet worden. Het artikel moet namelijk echt over de Megastal gaan. Er staan een aantal zinnen in die zeker waar zijn, maar die niet zo veel met een Megastal te maken hebben. Vind je het goed dat ik je tekst woensdag wat aanpas? Eerder heb ik helaas geen tijd. Dan maak ik jouw tekst iets neutraler en haal ik wat zinnen die niet direct met de Megastal te maken hebben er uit. Daarna haal ik gelijk het hele onderste stuk weg (vanaf ‘hoe leven dieren in een Megastal’). Is dat een idee? Groet, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 16 sep 2019 16:33 (CEST)
 

Huidige versie van 4 jul 2020 om 16:59

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

je bio

Hi ik wil een bio over me zelf gaan schrijven, maar heb een vraag. kunnen mensen reageren op je bio?

Dat kan, maar houdt er wel rekening mee dat WikiKids geen sociale mediasite is, maar een online-encyclopedie. Dat betekent dat het schrijven van artikelen het belangrijkste doel is. Als je een bio wilt schrijven om daar reacties op te krijgen raad ik je Instagram, Twitter of Facebook aan. Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 25 jun 2020 12:55 (CEST)

Help

Hoi, ik ben nieuw hier en ik heb hulp nodig, zijn er tips?

Groetjes BosBes

Hallo. Heb je al gekeken op het Kidsportaal (klik)? Daar staat alle info die je nodig hebt. Heb je nog vragen, dan kun je ze altijd hier stellen. En als je wilt oefenen met iets, mag je altijd naar de Zandbak (klik). Daar mag je oefenen, en hoef je geen info of echte artikelen te gaan schrijven. En als je alles geleerd hebt, kun je gaan naar deze pagina (klik) en dan kun je beginnen met een artikel schrijven! Didi05 (overleg) 26 jun 2020 11:29 (CEST)

Moderators

Hoi, een vraagje.

Wat als een moderator zijn krachten niet foed gebruikt?

Zoals accounts verwijderen die niks hebben gedaan, Plaatjes en tekst verwijderen etc..

Wie moeten we dan contacten?

Groetjes, Bosbes (overleg) 26 jun 2020 12:24 (CEST)

Moderators controleren elkaars werk ook altijd en zullen elkaar hier op aanspreken, maar mocht je een actie van een moderator niet begrijpen dan kun je die moderator altijd om extra uitleg vragen op zijn of haar overlegpagina. Een moderator zal zijn actie dan toelichten. Lukt je dat niet dan kun je altijd nog een berichtje plaatsen hier in de boomhut. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 26 jun 2020 12:28 (CEST)

Naam Veranderen

Hoi! Sorry als ik teveel vragen stel.

Maar, is het mogelijk om je naam te veranderen?

Groetjes, Bosbes (overleg) 26 jun 2020 15:17 (CEST)

Dat kan je niet zelf, we kunnen voor één keer je naam veranderen. Als je dat wil kun je dat hier aangeven. Denk er goed over na want het kan maar één keer en daarna niet meer. :) apoo overleg · (MOD) 26 jun 2020 15:28 (CEST)

middeleeuwen

mag je van de tekst van de middeleeuwen een samenvatting maken

ps gaat wel over de tekst van wikikids

Van het artikel middeleeuwen mag je natuurlijk voor jezelf een samenvatting maken. Je mag de tekst alleen niet vervangen door jouw samenvatting. Mvg, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 jun 2020 12:49 (CEST)

Gebruikers Pagina

Hoi! Ik heb een vraag. Hoe maak je je Gebruikers Pagina meer sierlijk?

Sommige hebben een zwarte achtergrond, hoe doe je dat?

Groetjes,

Bosbes (overleg)⛓ 29 jun 2020 11:37 (CEST)
Hoi, dat kun je doen door codes te kopiëren van andermans gebruikerspagina. De codes zijn individueel vrij te gebruiken. Als je precies dezelfde opmaak gebruikt als iemand gebruikerspagina moet je wel toestemming vragen aan iemand. Dit geldt ook voor bepaalde sjablonen. Mvg, Brosen windrose nl.svgMike1023 - Overleg · (MOD) 29 jun 2020 12:50 (CEST)

hi

hoi ik ben er weer maar ik ben me code vergeten en wil hem op een andere laptop installeren dus kan iemand me cade doorsturen

Als je met code je wachtwoord bedoelt kun je via "Voorkeuren" je wachtwoord wijzigen. Als je niet meer ingelogd bent kun je nog op "wachtwoord vergeten" klikken, maar als je geen e-mailadres hebt opgegeven dan kan dat helaas niet meer en zul je via dit account moeten bewerken. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 3 jul 2020 23:53 (CEST)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=623220"