Wikikids:Boomhut: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(hugoflos: nieuwe subkop)
(niet vinden)
 
(678 tussenliggende versies door meer dan 100 gebruikers worden niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
 
<!-- Stel hieronder je vraag -->
  
== Goedkeuring ontwerp project:Griekse mythologie ==
+
== Foute informatie pagina Fret ==
  
Dag, een tijdje geleden bood ik aan om het project:Griekse mythologie in de maand juli te starten. Daarvoor heb ik [[Gebruiker:Mike1023/Griekse mythologie|hier]] een ontwerp gemaakt. Mijn vraag is wat jullie er van vinden en of jullie nog toevoegingen hebben. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 12 jun 2019 14:46 (CEST)
+
Hallo,
:Goed onderwerp<small><small>, ik zit zelf ook op gymnasium</small></small>. Ik mis geen onderwerpen. De eerste goedkeuring heb je al. ;-){{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 12 jun 2019 17:05 (CEST)
 
  
== Spreekbeurt ==
+
Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.
  
Weten jullie iets over de schoenmaten in Amerika ??????
+
Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.
  
 +
Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.
  
== Aanmaak ==
+
IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.
Ik heb een vraag over het aanmaken van een pagina.
 
Ik wou graag een artikel maken over een vakantiepark. Ik keek daar over op Wikipedia, maar daar stond dat het artikel verwijderd kon worden op Wikipedia, omdat er enige vorm van reclame is zit/zat. Zou ik op wikikids wel een pagina mogen maken over dat vakantiepark. Het is NIET mijn bedoeling om reclame te maken voor het park. [[Gebruiker:Rick6254|Rick6254]] ([[Overleg gebruiker:Rick6254|overleg]]) 13 jun 2019 21:09 (CEST)
 
:Ja, dat is prima. Succes! Groet, {{Gebruiker:Vviktorie!!/handtekening2}} 13 jun 2019 22:44 (CEST)
 
  
== hoelang bestaan jullie ==
+
Hartelijke groet,
 +
Lillibet
 +
:Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:40 (CET)
  
beste wikikids,
+
In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.
ik wil weten hoeveel jaar jullie besaan. dat is het enige vraag. doei XXX kayley kei kei
 
:WikiKids bestaat 13 jaar. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 17 jun 2019 15:55 (CEST)
 
  
== Ster ==
+
Groetjes Lillibet
 +
:Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 30 nov 2019 13:46 (CET)
  
Bestaat er een ster voor de 1.500 bewerkingen? Ik heb namelijk 1.500 bewerkingen behaald! {{Gebruiker:MakiBoy/Handtekening}} 19 jun 2019 18:29 (CEST)
+
Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.  
:Gefeliciteerd! Er bestaat geen ster voor 1.500 bewerkingen. Alle sterren staan op [[WikiKids:Sterren]]. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 19 jun 2019 18:33 (CEST)
 
::Alsnog bedankt! {{Gebruiker:MakiBoy/Handtekening}} 19 jun 2019 18:44 (CEST)
 
  
== wikikids ==
+
Groetjes Lillibet
 +
:Zo is het goed. Dank je wel! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 30 nov 2019 15:01 (CET)
  
wat is wikikids ?
+
wat mag een pasgeboren baby hamster eten.
:WikiKids is een website waar je nu op zit. Je kan op WikiKids veel informatie opzoek van talloze onderwerpen. Als je meer details wilt ([[WikiKids|klik hier dan!]]) <br> Groetjes, {{Gebruiker:MakiBoy/Handtekening}} 27 jun 2019 20:49 (CEST)
 
  
== snelheid ==
+
== Bloemen ==
  
wat is de snelheid van een formule 1 ?
+
Hoi. Ik heb gezien dat '''Thanks''' op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 1 dec 2019 19:23 (CET)
 +
:Nee. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 13:02 (CET)
 +
::Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:17 (CET)
 +
:::Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:23 (CET)
 +
::::Bedankt voor het antwoord. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 2 dec 2019 14:25 (CET)
  
== Vertrekken ==
+
== De Gouden WikiKids Award 2019 ==
  
Beste iedereen. Ik heb besloten om te vertrekken van Wikikids. Ik vind dit heel jammer. Misschien kom ik nog terug. Vaarwel! {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 24 jun 2019 19:07 (CEST)
+
Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 14:47 (CET)
 +
:PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 2 dec 2019 19:19 (CET)
 +
==hamster==
 +
wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.
  
== Nieuwe artikelen van de week ==
+
met vriendelijke groetjes Chelsea2007.
 +
:Zoek het zelf op. [[Hamster|Hier]] kun je het ook uitbreiden. {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 18:09 (CET)
 +
::Kijk voor meer informatie [https://dier-en-natuur.infonu.nl/huisdieren/78683-hamsters-voeding-wat-mogen-hamsters-eten-en-wat-niet.html HIER] eens. Daar worden ook soortgelijke vragen gesteld. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:30 (CET)
  
Wie heeft er voorstellen van artikelen om als artikel van de week te dienen? Ik zoek niruwe artikelen voor in het najaar. Laat je voorstel hieronder weten! {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 25 jun 2019 17:57 (CEST)
+
== dumbo-rat ==
:Misschien [[Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2019]], omdat het in het nieuws is en populair is deze week? {{Gebruiker:MakiBoy/Handtekening}} 26 jun 2019 14:08 (CEST)
 
  
== vraag ==
+
ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben.
 +
Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.
  
area 51 waarom is area 51 is dicht voor mensen maar alleen voor soldaten?
+
:[[Dumbo-rat|Hier]] is een artikel. Inderdaad, er staat weinig informatie in, maar je kunt ook op andere websites info vinden. Wat houd je nog tegen om het artikel uit te breiden?  {{Gebruiker:ArtikelTyper/Handtekening}} 3 dec 2019 17:56 (CET)
is het waar dat in area 51 aliens bestaan
+
::Kijk voor meer informatie [https://www.kleineknaagdieren.nl/artikelen/ratten/200504/ HIER] eens. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:34 (CET)
:Als eerste welkom op WikiKids. Het antwoord op jouw vraag is: Area 51 is alleen toegankelijke voor soldaten omdat het een millitaire basis is van Amerika. <br>En of er aliens bestaan in Area 51 is nog altijd de vraag...
 
:Groetjes, {{Gebruiker:MakiBoy/Handtekening}} 27 jun 2019 20:47 (CEST)
 
  
== Aanmelden voor Wikiproject:Griekse mythologie ==
+
== geen informatie ==
  
[[Wikikids:Wikiproject/Griekse mythologie|Meld je aan voor Wikiproject:Griekse mythologie!]] Help mee om gedurende de maand juli verschillende Griekse goden, mythische wezens, verhalen en personen online te brengen of te verbeteren. Mochten er vragen zijn, kunnen deze hieronder gesteld worden. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 28 jun 2019 09:40 (CEST)
+
ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft
 +
:Oke dankjewel. {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 3 dec 2019 15:08 (CET)
  
==goden==
+
== Handtekening ==  
 +
Hoe maak je een handtekening aan? Ik wilde stemmen voor de Gouden WikiKids Award, maar daar heb je een handtekening voor nodig. Alvast bedankt!
 +
: Nee hoor. Je kunt ook gewoon achter je naam vier tildes achter elkaar typen voor je handtekening. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 3 dec 2019 18:45 (CET)
  
Weet iemand misschien hoe alle Griekse goden ook alweer heten?
+
== morse ==
  
== blokkeren ==
+
Kan je alst je blieft meer over morse of samuel morse maken groetjes groep 7b
 +
:De enige informatie die we hebben staat op deze pagina: [[Morse]]. Misschien kun je zelf meer informatie toevoegen? Misschien is er iemand die dit bericht leest en je wil helpen, maar ik kan niet beloven of iemand meer informatie toevoegt. Groetjes, {{Gebruiker:Apoo/handtekening2}} 4 dec 2019 12:27 (CET)
  
beste wikikids wild u gagagagaga blokkeren pls
+
== Hoe kun je stemmen ? ==
:Als je denkt dat gagagagaga zich op WikiKids misdragen heeft kun je [[Wikikids:Blokverzoek|hier]] een blokkadeverzoek doen.{{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 28 jun 2019 14:45 (CEST)
 
  
== Ik ben amir ==
+
Hoi! Weet iemand hoe je kan stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2019?
 +
:Hoi. Je moet ten minste 200 bewerkingen hebben gedaan. {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 4 dec 2019 17:04 (CET)
 +
:Helaas kun jij niet stemmen omdat je niet '''voor''' 1 december een account hebt aangemaakt. Later kun je wel stemmen voor de normale awards. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 4 dec 2019 17:09 (CET)
  
Hoeveel mensen gebruiken wikikids?
+
== taj mahal ==
:232 mensen hebben in de laatste 30 dagen minstens één bewerking gemaakt. Daarentegen hebben we een kleine groep vaste gebruikers die regelmatig bijdragen. Het aantal lezers van WikiKids is onbekend. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 jul 2019 12:13 (CEST)
 
::Dag Mike1023, het aantal lezer is niet helemaal onbekend hoor. Dat zijn er per jaar een paar miljoen. {{Gebruiker:Gerarddummer/Handtekening}} 1 jul 2019 13:16 (CEST)
 
:::Hoi Gerard,
 
:::Ik ben benieuwd waar die statistieken te zien zijn. Zoals [https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Edoderoo/nl-stats-gisteren/20190701 hier]. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 jul 2019 13:32 (CEST)
 
::::Het zou wel prettig zijn als zo'n pagina's bestond. Op die manier kunnen we bijvoorbeeld artikelen verbeteren waar vaak naar gezocht wordt of nieuwe artikelen maken over onderwerpen waar veel naar gezocht wordt. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 jul 2019 13:36 (CEST)
 
  
== Ik ben amir ==
+
De taj Mahal heeft heel veel torens dat komt doordat hij veel kinderen had de Taj Mahal heeft 17 torens ze hebben de namen van zijn kinderen het is allen niet bekend hoe zijn kinderen heten
 +
het is wel bekend dat ze de namen van de kinderen hebben en van hem en zijn vrouw
 +
:Hoi. Dit is geen vraag, maar informatie. Is er iets waar we je mee kunnen helpen? {{Gebruiker:DeGroteEmojii/Handtekening}} 5 dec 2019 17:56 (CET)
 +
:Bedankt voor de informatie, dit kunnen we weer op het artikel [[Taj Mahal]] zetten. Groetjes, {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 5 dec 2019 18:29 (CET)
  
Wat is wikikids
+
== tina tijdschrift ==
: WikiKids is een online-internet-encyclopedie geschreven voor en door kinderen. Hier kun je informatie vinden over verschillende onderwerpen. Iedereen is vrij om informatie toe te voegen of aan te passen. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 jul 2019 12:16 (CEST)
 
  
== fortnite ==
+
hi ik heb een vraag wie bedacht de tina tijdschrift ??
 +
: Toen "Tina" voor het eerst verscheen (1967) was het de Nederlandse editie van het Engelse tijdschrift "Princess Tina", dat weer een fusie was tussen twee magazines waarvan er een "Tina" heette. Wie die naam (in Engeland dus) bedacht heeft valt niet meer te achterhalen (Bron: Engelstalige Wikipedia). Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 6 dec 2019 20:15 (CET)
  
spelen jullie ook fortnite?
+
== vraag over onderwerp robotsoorten ==
  
 +
hoi ik ben bezig met een werksutk, en het moet 16 december ingeleverd worden. maar ik heb geen informatie. het categorie is: soorten robots. ik hoop dat ik snel antwoord krijg
 +
:Kijk [http://robotten.weebly.com/soorten-robots.html HIER] eens. Het woord 'robot' komt van het Tsjechische ''robota'' en betekent arbeid. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 9 dec 2019 14:44 (CET)
  
 +
== niet vinden ==
  
Wat denk je? nee, sorry!
+
ik vind de vraag:waarom is jezus van nazareth bekend?niet weten jullie het antwoord?
 +
: Jezus was de grondlegger van het Christendom, een religie met miljarden aanhangers/gelovigen. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 9 dec 2019 18:38 (CET)
  
== Mens en maatschappij ==
+
== Wat betekent nijverheid precies ==
  
Hoi wikikids!
+
Ik heb een toets en daarvoor moet ik deze betekenis kennen maar alles wat ik hier vind is nogal onduidelijk, Groeten Dieuw819
Ik doe havo vwo eerste klas en ben aan het leren voor een geschiedenis toets.
+
: Kijk [https://www.ensie.nl/redactie-ensie/nijverheid HIER] eens voor een duidelijke uitleg. Groetjes, Paul -[[Gebruiker:PaulD|PaulD]] ([[Overleg gebruiker:PaulD|overleg]]) 9 dec 2019 18:31 (CET)
We hebben het o.a over horigen en boeren. In mijn leerportaal stond deze vraag:
 
De boeren/horigen hadden weinig rechten. Wat waren twee rechten die ze wel hadden?
 
Ik weet hier echt geen antwoord op en kan het ook nergens vinden.
 
Dus ik dacht, ik vraag het aan jullie. Weten jullie dit?
 
Ik moet het voor morgen al hebben.
 
:Eén van de twee is sowieso het recht op bescherming door de landsheer. Dus in geval van nood of oorlog moest de heer de horigen/boeren beschermen. De andere heb ik helaas niet kunnen vinden. Met vriendelijke groet, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 1 jul 2019 18:21 (CEST)
 
 
 
== aardrijkskundeportaal ==
 
 
 
hier in onze plustaak staat dat je naar aardrijkskundeportaal moet. waar staat dat?
 
:Dat moet je aan jouw juf of meester vragen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 jul 2019 13:12 (CEST)
 
::Dat kun je vinden onder [[Portaal:WikiKidsAtlas]]. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 jul 2019 13:13 (CEST)
 
== aarderijkskunde portaal ==
 
 
 
hoe kom je bij het aarderkunde
 
portaar ;) wij moeten dit weten voor plustaak!
 
laat a.u.b. een antwoord achter
 
:Dat moet je aan jouw juf of meester vragen. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 2 jul 2019 13:12 (CEST)
 
::Dat kun je vinden onder [[Portaal:WikiKidsAtlas]]. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 2 jul 2019 13:13 (CEST)
 
bedankt!
 
 
 
== wat is het verzet in de 2de wereldoorlog? ==
 
 
 
het verzet is een groep mensen die voor een land zijn.
 
 
 
== wikikids ==
 
 
 
kan ik ook bepalen wat het artikel van de week word?
 
:Hoi. Als je een artikel hebt mag je deze natuurlijk voorstellen. We zullen dan meteen kijken of het voldoet aan de voorwaarden. Ben benieuwd naar je voorstel. Groetjes, {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 5 jul 2019 18:02 (CEST)
 
 
 
== Drie nieuwe subportalen voor de WikiKidsAtlas ==
 
 
 
Ik wil graag een aanvraag doen voor drie nieuwe subportalen voor de WikiKidsAtlas. Dit jaar hebben we al Zwitserland en Turkije een portaal gegeven. Na de verbouwing van vorig jaar is het idee dat we dit jaar vijf nieuwe portalen toevoegen aan de atlas. Voor de drie overige portalen heb ik de volgende landen gekozen:
 
* Portaal:Zweden - Zweden is een belangrijk cultureel land. Het is het land van ABBA, Avicci, Pippi Langkous, Knäckebröd en IKEA. Daarnaast heeft Danionjesta het artikel in 2015 uitgebreid en heeft het artikel een Award.
 
* Portaal:Griekenland - Griekenland is ook een cultureel belangrijk land en een populair vakantieland. Hoewel we al een Portaal:Griekse Oudheid hebben is het moderne Griekenland iets anders dan het oude Griekenland. Portaal:Griekenland zal zich dan ook richten op het Griekenland van tegenwoordig. Vviktorie!! heeft het artikel uitgebreid en er tevens een project over gehouden. Het zou dus mooi zijn als we een paar van deze artikelen hier zouden kunnen "tentoonstellen".
 
* Portaal:Spanje - Spanje is een vrij belangrijk Europees land. Het heeft een rijke geschiedenis en invloed gehad op Latijns-Amerika. Spanje is tevens één van de populairste vakantielanden en er is een heleboel gebeurd (van Arabische veroveringen tot de dictatuur van Franco). Hoewel over Spanje misschien een stofdoek heen gehaald mag worden, lijkt me een portaal wel mogelijk en de moeite waard.
 
Ik hoor graag jullie reacties. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 7 jul 2019 21:33 (CEST)
 
:Ik ben voor! {{Gebruiker:Stef 1999/Handtekening}} 8 jul 2019 09:56 (CEST)
 
::Goed idee, ''[[Wikikids:Boomhut/archief84#Twee_WikiProjecten_voor_de_zomervakantie|Spanje]]'' werd al eerder voorgesteld als project. Bij het portaal ''Griekenland'' is het handig om hem te koppelen met het andere portaal ''Griekse Oudheid''. {{Gebruiker:Rots61/Handtekening}} 8 jul 2019 15:48 (CEST)
 
:::Ik zal ook zorgen dat de twee portalen aan elkaar gekoppeld zijn; is wel zo handig inderdaad. Ik hoop over een paar dagen alvast Portaal:Zweden af te hebben. Ik werk trouwens ook aan een kaart waarop alle landen die al een portaal hebben staan afgegeven. {{Gebruiker:Mike1023/Handtekening}} 8 jul 2019 17:11 (CEST)
 
 
 
== hugoflos ==
 
 
 
willen jullie hugoflos blokkeren
 
 
 
== hugoflos ==
 
 
 
willen jullie hugoflos blokkeren
 

Huidige versie van 9 dec 2019 om 18:39

Welkom in de Boomhut!
Boomhut1.png

Welkom in de Boomhut van WikiKids! Hier kun je als gebruiker je vragen stellen aan andere gebruikers of moderatoren over hoe WikiKids werkt, en hoe je kan helpen. Heb je een vraag? Klik dan op "nieuw bericht" bovenaan de pagina of klik hieronder om direct een nieuwe vraag te stellen!

  • Oude vragen vind je in het archief van de Boomhut


Klik hier om een vraag over WikiKids te stellen!
WikiBanner-1.gif

Foute informatie pagina Fret

Hallo,

Ik heb de pagina over de fret gelezen en ben hier erg van geschrokken. Bij de voeding van de fret staat dat fretten stukjes groente, rozijnen, bananen, pindakaas en zelfs gedroogd kattenvoer kunt geven. DIT IS NIET WAAR! Sterker nog, een fret kan hieraan op termijn zelfs overlijden omdat groente en andere niet dierlijke producten gewoonweg niet verteerd kunnen worden door de fret. Ik heb zelf fretten en hoop toch niet dat mensen de informatie van jullie pagina hebben overgenomen. De hieronder geplaatste informatie heb ik van de site van een dierenarts die fretten behandelt.

Een fret is een strikte vleeseter, hetgeen betekent dat het dier speciale eisen stelt aan de samenstelling van zijn voer. Gewone kattenvoeders en andere frettenvoeders bevatten te veel koolhydraten en te weinig dierlijke eiwitten en vetten, waardoor allerlei gezondheidsproblemen kunnen ontstaan: diarree, kaalheid, maar ook het ontwikkelen van insulinomen: een veel voorkomende tumor van de alvleesklier, wordt toegeschreven aan het voortdurend in overmaat aanwezig zijn van koolhydraten in het voer. De fret heeft maar een kort maagdarmkanaal met een darmflora die niet veel voorstelt. De voeding die opgenomen is verlaat na 3 a 4 uur alweer het lichaam. Ook dat geeft aan dat de bestanddelen in de voeding voldoende aanwezig moeten zijn en ook een goede verteerbaarheid moeten hebben. Fruit en groenten worden niet verteerd. De aanwezigheid zal de voedingswaarde van het voedsel verlagen. Grote ingeslikte stukken kunnen obstipatie (verstopping) veroorzaken. Fretten hebben echter (helaas) wel een smaakvoorkeur voor suikers, groenten en fruit.

Ik wil u dringend verzoeken de informatie op Wikikids aangaande de fret te verwijderen of te corrigeren. Voor verder informatie over de fret verwijs ik u naar de site van de frettenkliniek.

IK hoop dat u zsm aan mijn verzoek wilt voldoen omdat er frettenlevens op het spel staan.

Hartelijke groet, Lillibet

Hallo Lillibet. Bedankt voor je oplettendheid! Aangezien je zelf fretten hebt en dus een expert bent op het gebied van fretten. Is het een idee dat je de pagina zelf aanpast en verbeterd? Dat is namelijk ook het idee van WikiKids. Iedereen kan de tekst aanpassen! Let daarbij wel op dat het letterlijk kopiëren van tekst niet is toegestaan. Als je de tekst niet wil aanpassen dan mag je ook het stuk over de ongezonde voeding verwijderen. Als je dat ook niet wil doen zal ik er later even naar kijken. Laat maar weten en bedankt voor je bericht! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 30 nov 2019 13:40 (CET)

In navolging van mijn eerdere bericht.. Ik heb het zelf al gewijzigd.

Groetjes Lillibet

Dankjewel. Zou je het misschien ook in je eigen woorden kunnen zetten? Anders moet ik de tekst aanpassen. Het letterlijk kopiëren van tekst van andere websites is namelijk auteursrechtenschending en daar kunnen we problemen mee krijgen. Bedankt voor je bijdrage in ieder geval! Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 30 nov 2019 13:46 (CET)

Dankjewel voor je snelle reactie.Ik heb het aangepast en hoop dat het zo goed is.

Groetjes Lillibet

Zo is het goed. Dank je wel! 😜DeGroteEmojii 30 nov 2019 15:01 (CET)

wat mag een pasgeboren baby hamster eten.

Bloemen

Hoi. Ik heb gezien dat Thanks op Wikikids komt, maar worden bloemen dan niet overbodig? 😜DeGroteEmojii 1 dec 2019 19:23 (CET)

Nee. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 2 dec 2019 13:02 (CET)
Waarom niet? Ik ga niet tegen je in! 😜DeGroteEmojii 2 dec 2019 14:17 (CET)
Je kan altijd nog een bloemetje of een ster aan iemand geven wanneer iemand zich goed heeft ingezet voor WikiKids of iets speciaals heeft gedaan. De 'bedank' optie die komt geeft niet meer dan 1x de melding "Gebruiker heeft je bedankt voor je bewerking op Artikel". Het is straks makkelijker om op het "bedank" knopje te drukken, maar een bloemetje met een persoonlijk bericht is altijd leuk om te ontvangen of om te geven als je iemand wat extra wil bedanken. Misschien worden de bloemetjes wel overbodig, maar dat zien we dan wel weer toch? Zo vaak worden ze nu namelijk niet gegeven, omdat het voor nieuwe gebruikers best onbekend/lastig is. :) apoo overleg · (MOD) 2 dec 2019 14:23 (CET)
Bedankt voor het antwoord. 😜DeGroteEmojii 2 dec 2019 14:25 (CET)

De Gouden WikiKids Award 2019

Vanaf vandaag is het weer mogelijk om te stemmen op de Gouden WikiKids Award! Deze wordt verloot onder de artikelen die dit jaar een Zilveren WikiKids Award hebben gekregen. Er zullen twee stemrondes plaatsvinden. De eerste stemronde is nu gestart en loopt tot en met 15 december. Kies vier artikelen kiezen waarvan jij vind dat ze door moeten naar de volgende ronde. De vier artikelen met de meeste stemmen zullen doorgaan. Anders dan vorig jaar mag je ook op artikelen stemmen die je zelf hebt genomineerd. Ook mag je als bevestigd gebruiker al meedoen met de stemming! In geval van een gelijkspel zal er worden gekeken naar het aantal voor-stemmen dat het artikel heeft gekregen bij de nominaties. Over de tweede stemronde krijgen jullie informatie op het moment dat het zover is! Veel plezier met stemmen allemaal! :) apoo overleg · (MOD) 2 dec 2019 14:47 (CET)

PS: Er valt misschien wel een badge te behalen ;). :) apoo overleg · (MOD) 2 dec 2019 19:19 (CET)

hamster

wat mag een hamster allemaal eten eigenlijk als die net is geboren dus 1 dag oud is wilt u mij dat door sturen.

met vriendelijke groetjes Chelsea2007.

Zoek het zelf op. Hier kun je het ook uitbreiden. Flag of Belgium.svgArtikelTyperHP - Harry Potter wordmark.svg 3 dec 2019 18:09 (CET)
Kijk voor meer informatie HIER eens. Daar worden ook soortgelijke vragen gesteld. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 3 dec 2019 18:30 (CET)

dumbo-rat

ik heb een belangrijke vraag ik doe een spreekbeurt over knaagdieren maar ik heb niet zo veel informatie over de dumbo-rat wilt u mij iets meer informatie sturen ik moet het binnen 1 dag af hebben. Met Vriendelijke Groetjes Chelsea2007.

Hier is een artikel. Inderdaad, er staat weinig informatie in, maar je kunt ook op andere websites info vinden. Wat houd je nog tegen om het artikel uit te breiden? Flag of Belgium.svgArtikelTyperHP - Harry Potter wordmark.svg 3 dec 2019 17:56 (CET)
Kijk voor meer informatie HIER eens. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 3 dec 2019 18:34 (CET)

geen informatie

ik heb een klacht dat u bron te weinig informatie heeft

Oke dankjewel. :) apoo overleg · (MOD) 3 dec 2019 15:08 (CET)

Handtekening

Hoe maak je een handtekening aan? Ik wilde stemmen voor de Gouden WikiKids Award, maar daar heb je een handtekening voor nodig. Alvast bedankt!

Nee hoor. Je kunt ook gewoon achter je naam vier tildes achter elkaar typen voor je handtekening. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 3 dec 2019 18:45 (CET)

morse

Kan je alst je blieft meer over morse of samuel morse maken groetjes groep 7b

De enige informatie die we hebben staat op deze pagina: Morse. Misschien kun je zelf meer informatie toevoegen? Misschien is er iemand die dit bericht leest en je wil helpen, maar ik kan niet beloven of iemand meer informatie toevoegt. Groetjes, :) apoo overleg · (MOD) 4 dec 2019 12:27 (CET)

Hoe kun je stemmen ?

Hoi! Weet iemand hoe je kan stemmen voor de Gouden WikiKids Award 2019?

Hoi. Je moet ten minste 200 bewerkingen hebben gedaan. 😜DeGroteEmojii 4 dec 2019 17:04 (CET)
Helaas kun jij niet stemmen omdat je niet voor 1 december een account hebt aangemaakt. Later kun je wel stemmen voor de normale awards. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 4 dec 2019 17:09 (CET)

taj mahal

De taj Mahal heeft heel veel torens dat komt doordat hij veel kinderen had de Taj Mahal heeft 17 torens ze hebben de namen van zijn kinderen het is allen niet bekend hoe zijn kinderen heten het is wel bekend dat ze de namen van de kinderen hebben en van hem en zijn vrouw

Hoi. Dit is geen vraag, maar informatie. Is er iets waar we je mee kunnen helpen? 😜DeGroteEmojii 5 dec 2019 17:56 (CET)
Bedankt voor de informatie, dit kunnen we weer op het artikel Taj Mahal zetten. Groetjes, Vinkje.png Rots61 Overleg· (MOD) 5 dec 2019 18:29 (CET)

tina tijdschrift

hi ik heb een vraag wie bedacht de tina tijdschrift ??

Toen "Tina" voor het eerst verscheen (1967) was het de Nederlandse editie van het Engelse tijdschrift "Princess Tina", dat weer een fusie was tussen twee magazines waarvan er een "Tina" heette. Wie die naam (in Engeland dus) bedacht heeft valt niet meer te achterhalen (Bron: Engelstalige Wikipedia). Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 6 dec 2019 20:15 (CET)

vraag over onderwerp robotsoorten

hoi ik ben bezig met een werksutk, en het moet 16 december ingeleverd worden. maar ik heb geen informatie. het categorie is: soorten robots. ik hoop dat ik snel antwoord krijg

Kijk HIER eens. Het woord 'robot' komt van het Tsjechische robota en betekent arbeid. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 9 dec 2019 14:44 (CET)

niet vinden

ik vind de vraag:waarom is jezus van nazareth bekend?niet weten jullie het antwoord?

Jezus was de grondlegger van het Christendom, een religie met miljarden aanhangers/gelovigen. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 9 dec 2019 18:38 (CET)

Wat betekent nijverheid precies

Ik heb een toets en daarvoor moet ik deze betekenis kennen maar alles wat ik hier vind is nogal onduidelijk, Groeten Dieuw819

Kijk HIER eens voor een duidelijke uitleg. Groetjes, Paul -PaulD (overleg) 9 dec 2019 18:31 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Boomhut&oldid=586395"