Verbeter WikiKids vandaag nog!

Wikikids:Blokverzoek

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Gnome-lockscreen.svg
Klik hier om direct een blokkadeverzoek te doen!
Geen moderator aanwezig, maar wel hulp nodig? Heb je een gebruiker hebt gezien die vandaliseert op WikiKids, de regels overtreedt of een ongepaste gebruikersnaam heeft, maar is er geen moderator aanwezig? Dan kun je de gebruiker hier melden! Een moderator zal dan automatisch een berichtje ontvangen en je verzoek bekijken. Om je te helpen staat hier een lijst waarvoor iemand geblokkeerd kan worden.
Je verzoek zal door een moderator worden bekeken. De moderator beslist dan verder wat hij met het verzoek gaat doen, zo kan hij besluiten de gebruiker te blokkeren, maar ook om een waarschuwing te geven.
Zo doe je een nieuw verzoek om een gebruiker te laten blokkeren:
{{blokverzoek
|status = <!-- niet aanpassen -->
|gebruiker = Vul hier de gebruikersnaam in, zonder "Gebruiker:" ervoor.
|reden = Vul hier de reden in waarom de gebruiker geblokkeerd moet worden. Onderteken met 4x ~
}}

Kopiëer het sjabloon en vul de gegevens in, of klik op "Klik hier om direct een blokkadeverzoek te doen!" bovenaan om snel een nieuw verzoek te plaatsen.

Oude verzoeken zijn terug te vinden in het archief.

Verzoeken

Blokkeer: Benthe0

Status:    Uitgevoerd
verwijderde bijdragen | bijdragen | blokkeren | blokkeerlogboek | verbergen

Reden: Zie geschiedenis Simon Stevin 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 12:57 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd, in het vervolg graag laten bij een blokverzoek. Op het moment dat iemand nog niet geblokkeerd is, klopt de informatie op het moderatorsjabloon voor berispingen namelijk niet. Het plaatsen van het moderatorsjabloon voor berispingen kun je wel doen als iemand al geblokkeerd is en een moderator vergeten is het sjabloon te plaatsen. Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 13:40 (CET)
Ow, er staat in het sjabloon: "Het kan zijn dat je geblokkeerd bent", dus ik dacht, ik kan het wel gebruiken om de gebruiker te waarschuwen. 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 13:42 (CET)
Ik begrijp wat je bedoelt, maar berispingen worden doorgaans bijna niet uitgedeeld zonder blokkade. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 13:45 (CET)
Kan ik dan iets anders plaatsen om de gebruiker te laten weten dat ze moeten stoppen, want ik heb vaker meegemaakt dat ze doorgingen doordat niemand hun waarschuwde... (als er geen moderator aanwezig is) 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 13:47 (CET)
Je kunt de gebruiker in een bericht op diens overlegpagina laten weten dat een moderator naar diens bewerkingen gaat kijken en dat diens bewerkingen niet zijn toegestaan. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 13:52 (CET)
Dus een {{brp}}... want in de omschrijving van brp sjabloon staat: "Het doel van sjabloon berisping is om gebruikers die bewust foute bewerkingen uitvoeren maar nieuw zijn erop te wijzen dat Wikikids niet voor hun bewerkingen bedoeld is. Het sjabloon wordt gegeven wanneer er sprake is van bewust gedrag, maar een langere blokkade of waarschuwing nog niet gepast is." 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 13:55 (CET)
Ware het niet dat een berisping doorgaans alleen wordt gebruikt als iemand een korte blokkade van een uur heeft gekregen. Bovendien is er een reden waarom deze sjablonen 'moderatorsjablonen' heten en geen gebruikerssjablonen zijn. Een moderatorsjabloon zoals 'zandbak' kun je wel plaatsen, omdat daar bij het eerste incident nog geen sanctie aan vastzit. Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 13:59 (CET)
Hmmmm oké, ik zal er op letten.... 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 14:12 (CET)
Graag wil ik hierbij aantekenen dat het dus ook niet de bedoeling is om een eigen sjabloon te maken dat voor de doorsnee gebruiker lijkt op een echt moderatorssjabloon of überhaupt te werken met een sjabloon. Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 14:32 (CET)
En mag ik vragen waarom niet? 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 14:33 (CET)
Omdat je dan tegenover gebruikers de indruk wekt dat je een moderator bent. Gebruikers die vaak zitten op WikiKids zullen het verschil zien, maar de doorsnee gebruiker die voor een aantal bewerkingen een account heeft aangemaakt niet. Afgezien van de tekst lijken het uiterlijk van jouw sjabloon en de indeling ervan erg op een moderatorsjabloon. In het echt mag ook niet iedereen zomaar een handhaverssuniform aan trekken. Je mag een gebruiker aanspreken, maar je mag geenszins de indruk wekken dat je zelf bevoegdheden zou hebben die jij (en die ndere gebruiker niet hebben). Mede om dit soort dingen te voorkomen bestaat deze blokverzoekpagina ook. Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Met vriendelijke groet, Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 14:40 (CET)
Is goed, bedankt voor het geduld en het beantwoorden van mijn vragen xD 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 14:42 (CET)

Blokkeer: Yippee

Status:    Uitgevoerd
verwijderde bijdragen | bijdragen | blokkeren | blokkeerlogboek | verbergen

Reden: Zie geschiedenis Uber 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 13:29 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 13:40 (CET)

Blokkeer: Dushijimmy

Status:    Uitgevoerd
verwijderde bijdragen | bijdragen | blokkeren | blokkeerlogboek | verbergen

Reden: Zie geschiedenis Jodendom, tevens heeft al een blokkade gehad 👮🏻‍♂️ MakiBoy (overleg) 24 nov 2022 13:49 (CET)

CrystalClearActionApply.svg Uitgevoerd Hippogryph Overleg · (MOD) 24 nov 2022 15:30 (CET)
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wikikids:Blokverzoek&oldid=749074"