Werkhoven

Uit Wikikids
Versie door Gerarddummer (overleg | bijdragen) op 9 sep 2020 om 13:57
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kasteel Beverweerd in Werkhoven

Werkhoven is een dorp binnen de gemeente Bunnik. Het ligt in provincie Utrecht.

Door Werkhoven loopt de Kromme Rijn. Die begint in Utrecht en eindigt in Wijk bij Duurstede. Werkhoven heeft ook een bos, Beverweert. In Beverweert heb je een kasteel.

In Werkhoven zijn ook veel winkels, maar er wonen maar weinig mensen. Daarom is er ook niet zoveel werk.

Geschiedenis

Werkhoven ontstond in de 8e eeuw onder de naam Wercundia. In de 12e eeuw werd de kerk van Werkhoven gebouwd, de Sint Stevenskerk. Hij staat nog steeds opdezelfde plek en staat bekend als de historische kern van het dorp.

Scholen

Er zijn twee scholen in Werkhoven, De Werkhof en de Delteykschool.

Bezienswaardigheden

Je kunt veel zien in Werkhoven. Bijv. het kasteel van Beverweerd en het Beverweerdse bos. In Werkhoven staan veel boerderijen. Daarom vind je veel dieren op de weilanden. Er zijn veel fietsgebieden met natuur om je heen. Er zijn ook speeltuinen voor de kinderen. Het kasteel van Beverweerd is gerenoveerd. Het kasteel heeft nu weer zijn witte uiterlijk.

Sporten in Werkhoven

Je kunt er judo doen, basketballen, tennissen, voetballen, hockeyen, skaten, dansen, volleyballen en gymmen in S.V. Aurora.

Galerij

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Werkhoven&oldid=628042"