Help mee! Maak een account of meld je aan.
Weather-clear.svg Een hele fijne zomervakantie toegewenst! Weather-clear.svg

Werkelijkheid: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Categorie:Filosofie toegevoegd; {{nocat}} verwijderd met HotCat)
(sommige filosofen maken er weleen probleem van :))
Regel 1: Regel 1:
'''Werkelijkheid''' is de wereld waarin we leven, ons bestaan zoals het werkelijk is en niet zoals we het ons inbeelden. Werkelijk betekent dus dat iets echt is en niet verzonnen.
+
'''Werkelijkheid''' is de wereld zoals we die beleven en zoals we denken dat hij is. Sommige filosofen en wetenschappers wijzen erop dat we die wereld om ons heen alleen maar kennen door onze [[zintuigen]]. Maar... hoe goed doen die hun werk? Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de voorstelling die we van de dingen hebben in onze geest door die zintuigen is veranderd. Zij 'filteren' de werkelijkheid zodat onze geest er greep op kan krijgen. In het dagelijks leven betekent het gewoon dat iets echt is en niet verzonnen.  
 
{{beg}}
 
{{beg}}
  
 
[[Categorie:Filosofie]]
 
[[Categorie:Filosofie]]

Versie van 11 mrt 2019 om 21:17

Werkelijkheid is de wereld zoals we die beleven en zoals we denken dat hij is. Sommige filosofen en wetenschappers wijzen erop dat we die wereld om ons heen alleen maar kennen door onze zintuigen. Maar... hoe goed doen die hun werk? Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de voorstelling die we van de dingen hebben in onze geest door die zintuigen is veranderd. Zij 'filteren' de werkelijkheid zodat onze geest er greep op kan krijgen. In het dagelijks leven betekent het gewoon dat iets echt is en niet verzonnen.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Werkelijkheid&oldid=550528"