Wereld Natuur Fonds

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Bestand:Logo WWF.svg.png
Logo van het WWF

Het Wereld Natuur Fonds (WNF of WWF) is één van de grootste natuurbeschermings organisaties ter wereld. Het werd opgericht door de vader van Beatrix en de man van Juliana, Prins Bernard, die erg van dieren hield. In 1948 besloot een groepje wetenschappers dat er iets aan de natuur gedaan moest worden. Een wetenschapper daarvan is Peter Scott. "Bouwen aan een toekomst waarin de mens leeft in harmonie met de natuur, dat is wat het Wereld Natuur Fonds doet. In het belang van de natuur en in het belang van de mens die de natuur nodig heeft."

clubs

Voor kinderen is er de WNF-Rangerclub. de bamboeclub is voor kinderen van 3 tot 6 jaar, de rangerclub is voor kinderen van 6 tot 12 e, dan is er een wnf lifeguard voor kinderen vanaf 12 jaar en vanaf 18 jaar is er panda. de bamboe club krijgt het clubblad pipapanda den rangerclub krijgt een tamtam en de wnf lifeguards krijgen een posterzine en panda krijgt een panda-magazine!

Links

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wereld_Natuur_Fonds&oldid=511592"