Wereld Natuur Fonds: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(wwf zorgt ervoor dat diersoorten niet uitsterven)
(...............................................................................................................................................................................................................................................................)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:Logo WWF.svg.png|thumb|right|Logo van het WWF]]
 
[[Bestand:Logo WWF.svg.png|thumb|right|Logo van het WWF]]
Het '''Wereld Natuur Fonds''' ('''WNF''' of '''WWF''') is één van de grootste natuurbeschermings organisaties ter wereld. Het werd opgericht door de vader van Beatrix en de man van Juliana, [[Prins Bernard]], die erg van dieren hield. In 1948 besloot een groepje wetenschappers dat er iets aan de natuur gedaan moest worden. Een wetenschapper daarvan is Peter Scott. "Bouwen aan een toekomst waarin de mens leeft in harmonie met de natuur, dat is wat het Wereld Natuur Fonds doet. In het belang van de natuur en in het belang van de mens die de natuur nodig heeft." WWf probeert ervoor te zorgen dat diersoorten niet uitsterven.  
+
Het '''Wereld Natuur Fonds''' ('''WNF''' of '''WWF''') is één van de grootste natuurbeschermings organisaties ter wereld. Het werd opgericht door de vader van Beatrix en de man van Juliana, [[Prins Bernard]], die erg van dieren hield. In 1948 besloot een groepje wetenschappers dat er iets aan de natuur gedaan moest worden. Een wetenschapper daarvan is Peter Scott. "Bouwen aan een toekomst waarin de mens leeft in harmonie met de natuur, dat is wat het Wereld Natuur Fonds doet. In het belang van de natuur en in het belang van de mens die de natuur nodig heeft." WWF probeert ervoor te zorgen dat diersoorten niet uitsterven.  
  
 
[[Bestand:WWF Logo History.jpg|alt=Het WWF logo bestaat al heel erg lang!|miniatuur]]
 
[[Bestand:WWF Logo History.jpg|alt=Het WWF logo bestaat al heel erg lang!|miniatuur]]

Versie van 31 okt 2018 om 14:51

Bestand:Logo WWF.svg.png
Logo van het WWF

Het Wereld Natuur Fonds (WNF of WWF) is één van de grootste natuurbeschermings organisaties ter wereld. Het werd opgericht door de vader van Beatrix en de man van Juliana, Prins Bernard, die erg van dieren hield. In 1948 besloot een groepje wetenschappers dat er iets aan de natuur gedaan moest worden. Een wetenschapper daarvan is Peter Scott. "Bouwen aan een toekomst waarin de mens leeft in harmonie met de natuur, dat is wat het Wereld Natuur Fonds doet. In het belang van de natuur en in het belang van de mens die de natuur nodig heeft." WWF probeert ervoor te zorgen dat diersoorten niet uitsterven.

WWF-rangerclub

Voor kinderen is er de WWF-Rangerclub zij mogen gratis of met een hoge korting naar dierenparken en museums gaan, ook krijgen zij een paspoort van de wwf-rangerclub.

Links

Van 6 tot 12 jaar mag je bij de wwf-rangerclub horen.

www.wwf.be

www.rangerclub.be

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia CommonsWikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wereld_Natuur_Fonds&oldid=529976"