Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Waterpokken: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(Versie 576572 van Gabi. (overleg) ongedaan gemaakt)
(Label: Ongedaan maken)
 
(5 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Waterpokken''' is een bepaalde kinderziekte (vroeger algemeen, tegenwoordig in beschaafde landen goeddeels onder controle). Dan krijg je blaasjes met vocht ('pokken') op je gezicht, die overgaan in kleine korstjes. Vallen die uit, dan wordt de onderliggende huid niet aangevuld, en ontstaan er putjes. Die blijf je je hele leven zien. Vandaar de uitdrukking "een pokdalig gezicht".   
+
'''Waterpokken''' is een bepaalde kinderziekte, ieder kind, krijgt die 1 keer. (vroeger algemeen, tegenwoordig in beschaafde landen goeddeels onder controle). Dan krijg je blaasjes met vocht ('pokken') op je gezicht, die overgaan in kleine korstjes. Vallen die uit, dan wordt de onderliggende huid niet aangevuld, en ontstaan er putjes. Die blijf je je hele leven zien. Vandaar de uitdrukking "een pokdalig gezicht".   
  
 
[[Categorie:Woordenschat]]
 
[[Categorie:Woordenschat]]
 
[[Categorie:Basiswoordenlijstgroep2]]
 
[[Categorie:Basiswoordenlijstgroep2]]
 +
[[Categorie:Infectieziekte]]
 +
[[Categorie:Kinderziekte]]

Huidige versie van 15 sep 2019 om 15:51

Waterpokken is een bepaalde kinderziekte, ieder kind, krijgt die 1 keer. (vroeger algemeen, tegenwoordig in beschaafde landen goeddeels onder controle). Dan krijg je blaasjes met vocht ('pokken') op je gezicht, die overgaan in kleine korstjes. Vallen die uit, dan wordt de onderliggende huid niet aangevuld, en ontstaan er putjes. Die blijf je je hele leven zien. Vandaar de uitdrukking "een pokdalig gezicht".

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Waterpokken&oldid=576607"