Help mee! Maak een account of meld je aan.
Tot 24 juli staat WikiKids in het teken van de Honderdjarige Oorlog. Klik hier en help mee!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Wat gij niet wilt dat u geschied doet gij dat ook een ander niet is verplaatst naar Wat gij niet wilt dat u geschied, doet gij dat ook een ander niet)
Regel 1: Regel 1:
"''Wat gij niet wilt dat u geschied, doet gij dat ook een ander niet''", is een bekende [[Bijbel|Bijbelse]] spreuk. Het betekent: "''Wat je niet wilt dat er met jouw gebeurt (een ander met jouw doet), doe dat ook niet bij een ander''". (Wens een ander niets toe wat je jezelf niet ook toe zou wensen).
+
"''Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet''", is een bekende [[Bijbel|Bijbelse]] spreuk. Het betekent: "''Wat je niet wilt dat er met jou gebeurt (een ander met jou doet), doe dat ook niet bij een ander''". (Wens een ander niets toe wat je jezelf niet ook toe zou wensen).
  
 
[[Categorie:Christendom]]
 
[[Categorie:Christendom]]
 
[[Categorie:Geschiedenis]]
 
[[Categorie:Geschiedenis]]

Versie van 28 sep 2009 om 17:24

"Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet gij dat ook een ander niet", is een bekende Bijbelse spreuk. Het betekent: "Wat je niet wilt dat er met jou gebeurt (een ander met jou doet), doe dat ook niet bij een ander". (Wens een ander niets toe wat je jezelf niet ook toe zou wensen).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Wat_gij_niet_wilt_dat_u_geschiedt,_doet_gij_dat_ook_een_ander_niet&oldid=114018"