Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Van 3 juli t/m 3 augustus 2022 vindt op WikiKids het Wikiproject:Regionale Talen plaats. Schrijf je hier in!

Vrede

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 30 dec 2021 om 16:40 (Robotgeholpen doorverwijzing: Land - Koppeling(en) gewijzigd naar Land (staat))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Het V-teken: "peace man!"

Vrede is een ideale situatie. Het houdt in dat er in een land of gebied geen oorlog is of extreem geweld. En dat het een kalm en vredig (rustig) land is met een stabiele politiek zonder allemaal rellen en ruzies tussen volken en bevolkingsgroepen. Als van al die vervelende dingen geen sprake is heerst er ergens vrede.

Op de foto rechts zie je het zogenaamde V-teken, dat gemaakt wordt door de wijs- en middelvinger samen op te steken. Het is niet de eerste letter van "vrede", zoals wel eens wordt gedacht, want dan zou het alleen in Nederland en Vlaanderen gelden, omdat in het Nederlands vrede met een v begint. Winston Churchill is er beroemd om geworden. Bij hem stond de v voor "victory", overwinning dus.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vrede&oldid=699362"