Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Stem nu op: Sao Tomé en Principe

Voedselbank

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De voedselbanken zijn ontstaan in Amerika, dat was in 1967. Daarna kwam Canada weer op het idee en daar vandaan weer naar Europa. In België werd de eerste voedselbank opgericht in 1986. Nu zijn er inmiddels 9 voedselbanken in België. Nu zijn er ongeveer in heel Europa van 17 landen. Zijn er 218 voedselbanken. Het ontstaan van de voedselbank in Nederland.

Voedselbanken in Nederland

In 2002 werd de eerste Nederlandse voedselbank opgericht door Sjaak en Clara Sies in Rotterdam. In 2006 kwam er in elke provincie in Nederland een voedselbank. Nederland had in 2015 ongeveer 160 voedselbanken. In 2014 werd 12.000 ton voedsel uitgedeeld en zal anders worden vernietigd.

Wat doet de voedselbank

Arme mensen die hun eigen eten niet kunnen betalen, kunnen daar een abonnement aanvragen en dan kan je elke week een pakket ophalen waar dus eten in zit.

Videolinks

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Voedselbank&oldid=434769"