Vlag van Saint Kitts en Nevis

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 11 aug 2021 om 16:07 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'right|350px De '''vlag van Saint Kitts en Nevis''' is de officiële vlag van het Noord-Amerikaanse land Saint Kitts...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Flag of Saint Kitts and Nevis.svg

De vlag van Saint Kitts en Nevis is de officiële vlag van het Noord-Amerikaanse land Saint Kitts en Nevis. De vlag werd aangenomen op 19 september 1983.

De vlag bestaat uit twee driehoeken, een groene en een rode, die gescheiden worden door twee gele banen en een zwarte baan. In de zwarte baan staan twee witte sterren. Veel mensen denken dat deze twee sterren staan voor de eilanden Saint Kitts en Nevis, maar in werkelijkheid staan ze voor hoop en vrijheid. Het groen symboliseert de vruchtbaarheid en het rood de strijd tegen de slavernij en kolonialisme. De twee gele banen staan voor zonneschijn en het zwart symboliseert de Afrikaanse afkomst van het grootste deel van de bevolking.

Galerij


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Vlag_van_Saint_Kitts_en_Nevis&oldid=679831"