Verkering

Uit Wikikids
Versie door FreekKraak (overleg | bijdragen) op 9 jan 2023 om 20:36
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Verkering krijg je als je een relatie met elkaar hebt en dan heb ik het niet over een zaken relatie of je broer of zus etc. maar een liefdesrelatie. Je moet het wel vragen anders heet het geen verkering maar verliefd, soms is het zo dat je al een tijdje met elkaar afspreekt en dat er gewoon iets groeit wat niet echt benoemd wordt maar wel verkering is (als het van 2 kanten komt dan).

Als je verkering hebt kun je een aantal dingen met elkaar doen: zoenen, kletsen, afspreken, naar de bioscoop enz. Natuurlijk is elkaar vertrouwen, jezelf kunnen zijn bij elkaar en niet bang zijn om samen gezien te worden erg belangrijk. Dat laatste natuurlijk niet als je een geheime relatie hebt omdat je ouders het bijvoorbeeld niet goedkeuren. Als je verkering wil vragen, kun je dat bijvoorbeeld doen door een gedicht te schijven, of om op Valentijn dag een brief te schijven etc. Of een taart te maken.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Verkering&oldid=759002"