Urbanisatie

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 23 feb 2018 om 12:33 (Categorie:Sociale aardrijkskunde verwijderd; Categorie:Stedelijk wonen toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met urbanisatie wordt bedoeld de trek van mensen van het platteland naar (grote) steden. Vooral na de uitvinding van de stoommachine kwam de urbanisatie op gang. De mensen dachten in de stad werk te kunnen vinden. Helaas kwamen er zoveel mensen naar de stad, dat de meesten geen werk vonden of werk in slechte omstandigheden. Toch bleven ze in de stad i.p.v. terug te keren naar het platteland. Hierdoor ontstond woningtekort en werden er woekerprijzen voor kamers gevraagd. Tegenwoordig zien we urbanisatie vooral in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. De mensen nu ondervinden dezelfde problemen als vroeger en het gevolg nu is, dat naast een rijk centrum met grote torenflats, grote krottenwijken ontstaan. Alle belangrijke voorzieningen als stromend water, riolering, elektriciteit, (goed) onderwijs, (goede) zorg missen en mensen leven in erbarmelijke omstandigheden.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Urbanisatie&oldid=508323"