Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Twitter

Uit Wikikids
Versie door Wouter15 (overleg | bijdragen) op 29 nov 2020 om 16:21 (Categorie:Socialnetwerksite verwijderd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
het oude logo van Twitter

Twitter is een social media site. Als je iets schrijft op twitter noem "Twitteren" is een manier van met elkaar communiceren. Dat doe je door hele korte berichtjes op Internet te zetten. Je kan andere mensen die jij interessant vindt volgen. En mensen die jou interessant vinden, gaan jou volgen. Zo heeft iedere gebruiker een eigen pagina met zijn eigen berichten én de berichten van degenen die hij volgt.

Je "vrienden" op Twitter heten Tweeps. En de berichten die je stuurt noem je Tweets.

Met een hashtag kun je het onderwerp van je bericht meesturen, bijvoorbeeld #jeugdjournaal als je iets twittert over... het jeugdjournaal. Alle berichten met dezelfde hashtag kunnen ook weer bij elkaar gevonden worden.

De lijst van berichten van iemand of met een bepaalde hashtag noem je een timeline.

Een berichtje mag uit maximaal 280 tekens bestaan. Er kan wel een linkje naar meer informatie bij zijn. Of een linkje naar een foto bijvoorbeeld.

WikiKids twittert soms ook: WikiKids op Twitter.

Er zijn 360 miljoen mensen de Twitter hebben. Twitter bestaat al vanaf 2006.

Obvious corp heeft Twitter uitgevonden. Market jp heeft de meeste tweets van de wereld.

Google leest mee

Al je tweets die je op Twitter zet worden bekeken door google. Alles wat je twittert kan worden achterhaalt. Het is goed om je updates te kunnen beschermen met door middel van een slotje, dat kun je instellen bij settings. het is handig dat je zelf bepaalt wie jou mag volgen. Het nadeel is dat je dan geen twitter widget kunt instellen;een widget is een stukje code, een mini progammaatje, dat je op andere webpagina's kunt laten zien.

Hoe laat ik updates van Twitter verschijnen op andere websites?

Je kunt je berichten laten verschijnen in bijvoorbeeld hyves, plaxo of je eigen website. hiervoor heeft twitter een widget klaarstaan. klik op add twitter to your website. je krijgt uiteindelijk een HTML-code die je in je gewenste sites kunt plakken. dit werkt alleen als je je eigen niet beschermd hebt (geen slotje dus).

Wil je een een-op-een boodschap uitvoeren, gebruik dan direct message

Klik rechts bovenin op messages en dan op new message. vervolgens kun je bovenin aangeven voor wie het bericht bedoelt is. je andere volgers lezen dit niet. de DM-functie vervangt een deel voor het E-mailverkeer. handig! DM is de geheime parallelwereld van twitter.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Twitter&oldid=636453"