Turnen

Uit Wikikids
Versie door 84.40.25.240 (overleg) op 26 apr 2006 om 14:17
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

iedereen denkt dat turnen een meiden sport is, maar heel vroeger was dat niet zo toen was het een jongens sport. dat is het eigenlijk nu nog steeds maar meisjes vinden het blijkbaar leuker dan jongens.


warm worden: als je begint met turnen ga je eerst even rennen. Daarna ga je in een rijtje staan en streksprongetjes doen. Daarna handstand. Dan ga ja koprol streksprong hele draai doen. Dan ga je zitten en lichtsteun vijftien keer. Dan split. En dan nog eens spagaat. En als laatst de hoeksteun.


brug: de brug is een hoog ding met twee gelijke leggers. je kan er in zwaaien, vouwhang, spreidzit, hoeksteun, handstand en salto!Ringen: als je de ringen gebruikt dan moet je magnesium pakken. De ringen zijn goed om hoeksteun op te doen en salto er van af maar zwaaien kan ook en vouwhang je kan er zelfs een handstand op maken!Voltige: Voltige is op een paddestoel en op het paard en daarop moet je alleen maar rondjes draaien best moeilijk!Lange mat: Op de langen mat kan je: overslagen doen, hoeksteun, handstand, lichtsteun, bruggetje, heffen, streksprong, Arabier, salto, achteruit salto, flikflak, handstand doorrol, koprol en zweefrol!Rek: Ook Als je het rek gebruikt moet je magnesium gebruiken anders glijd je er van af. Je kan heel veel met het rek doen zoals: borstwaartsom buikdraai, zwaaien, salto eraf, handstand en natuurlijk reuzendraai!

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Turnen&oldid=3732"