Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Transgender: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(V O E G W O O R D)
Regel 1: Regel 1:
Een '''transgender''' is iemand die van geslacht verandert. Bijvoorbeeld een man verandert zich in een vrouw. Hoe kan dit? Dit komt doordat ze enkele operaties aangaan waarbij bij bijvoorbeeld mannen de penis wordt weggehaald enzovoort. Meestal voelen mensen zich aangetrokken om transgender te worden bij hun geboorte, ze zijn bijvoorbeeld een meisje maar voelen zich een jongen en andersom, alleen sommige mensen begrijpen niet dat dit geen keuze is maar een gevoel, we moeten hier [[respectvol]] mee omgaan. Het is net zoiets als dat jij heel veel van zwemmen houdt maar je moet van je ouders dansen, dat vind je ook niet fijn dus dan wil je liever zwemmen. Maar er zijn ook mensen in de wereld die daar heel anders over denken, zij begrijpen die mensen niet en in sommigen landen is het verboden om transgender te zijn. Je mag daar dus niet eens je eigen gevoel uiten. Soms kun je zelfs gevangen worden of zelfs vermoord, alleen maar omdat je je anders voelt. Dat is héél erg!  
+
Een '''transgender''' is iemand die van geslacht verandert. Bijvoorbeeld een man verandert zich in een vrouw. Hoe kan dit? Dit komt doordat ze enkele operaties aangaan waarbij bij bijvoorbeeld mannen de penis wordt weggehaald enzovoort. Meestal voelen mensen zich aangetrokken om transgender te worden bij hun geboorte, ze zijn bijvoorbeeld een meisje maar voelen zich een jongen en andersom, alleen sommige mensen begrijpen niet dat dit geen keuze is maar een gevoel, we moeten hier [[respectvol]] mee omgaan. Het is net zoiets als dat jij heel veel van zwemmen houdt maar je moet van je ouders dansen, dat vind je ook niet fijn dus dan wil je liever zwemmen, maar er zijn ook mensen in de wereld die daar heel anders over denken, zij begrijpen die mensen niet en in sommigen landen is het verboden om transgender te zijn. Je mag daar dus niet eens je eigen gevoel uiten. Soms kun je zelfs gevangen worden of zelfs vermoord, alleen maar omdat je je anders voelt. Dat is héél erg!  
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
  
 
[[Categorie:Seksualiteit]]
 
[[Categorie:Seksualiteit]]
 
[[Categorie:Lgbt]]
 
[[Categorie:Lgbt]]

Versie van 24 apr 2020 09:51

Een transgender is iemand die van geslacht verandert. Bijvoorbeeld een man verandert zich in een vrouw. Hoe kan dit? Dit komt doordat ze enkele operaties aangaan waarbij bij bijvoorbeeld mannen de penis wordt weggehaald enzovoort. Meestal voelen mensen zich aangetrokken om transgender te worden bij hun geboorte, ze zijn bijvoorbeeld een meisje maar voelen zich een jongen en andersom, alleen sommige mensen begrijpen niet dat dit geen keuze is maar een gevoel, we moeten hier respectvol mee omgaan. Het is net zoiets als dat jij heel veel van zwemmen houdt maar je moet van je ouders dansen, dat vind je ook niet fijn dus dan wil je liever zwemmen, maar er zijn ook mensen in de wereld die daar heel anders over denken, zij begrijpen die mensen niet en in sommigen landen is het verboden om transgender te zijn. Je mag daar dus niet eens je eigen gevoel uiten. Soms kun je zelfs gevangen worden of zelfs vermoord, alleen maar omdat je je anders voelt. Dat is héél erg!

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Transgender&oldid=609709"