Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Transgender: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(V O E G W O O R D)
k
 
(6 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Een '''transgender''' is iemand die van geslacht verandert. Bijvoorbeeld een man verandert zich in een vrouw. Hoe kan dit? Dit komt doordat ze enkele operaties aangaan waarbij bij bijvoorbeeld mannen de penis wordt weggehaald enzovoort. Meestal voelen mensen zich aangetrokken om transgender te worden bij hun geboorte, ze zijn bijvoorbeeld een meisje maar voelen zich een jongen en andersom, alleen sommige mensen begrijpen niet dat dit geen keuze is maar een gevoel, we moeten hier [[respectvol]] mee omgaan. Het is net zoiets als dat jij heel veel van zwemmen houdt maar je moet van je ouders dansen, dat vind je ook niet fijn dus dan wil je liever zwemmen, maar er zijn ook mensen in de wereld die daar heel anders over denken, zij begrijpen die mensen niet en in sommigen landen is het verboden om transgender te zijn. Je mag daar dus niet eens je eigen gevoel uiten. Soms kun je zelfs gevangen worden of zelfs vermoord, alleen maar omdat je je anders voelt. Dat is héél erg!
+
Een '''transgender''', '''transgendermens''' of '''transpersoon''' is iemand die zich qua [[gender]] anders voelt dan het biologische [[Geslacht (mens)|geslacht]]. Sommige transgendermensen kiezen ervoor om operaties te ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die geen man of vrouw zijn ([[non-binair]]) zijn ook transgendermensen gezien. Transgender zijn staat los van iemands [[seksualiteit]]. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van [[genderdysforie]] (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over het biologische geslacht.
 +
 
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
 
+
[[Categorie:Genderidentiteit]]
[[Categorie:Seksualiteit]]
 
 
[[Categorie:Lgbt]]
 
[[Categorie:Lgbt]]

Huidige versie van 1 jul 2021 om 18:25

Een transgender, transgendermens of transpersoon is iemand die zich qua gender anders voelt dan het biologische geslacht. Sommige transgendermensen kiezen ervoor om operaties te ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die geen man of vrouw zijn (non-binair) zijn ook transgendermensen gezien. Transgender zijn staat los van iemands seksualiteit. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van genderdysforie (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over het biologische geslacht.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Transgender&oldid=674820"