Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Transgender: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''transgender''' is iemand die van geslacht verandert. Bijvoorbeeld een man verandert zich in een vrouw. Hoe kan dit? Dit komt doordat ze enkele operaties aang...')
 
k
 
(13 tussenliggende versies door 7 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Een '''transgender''' is iemand die van geslacht verandert. Bijvoorbeeld een man verandert zich in een vrouw. Hoe kan dit? Dit komt doordat ze enkele operaties aangaan waarbij bij bijvoorbeeld mannen de penis wordt weggehaald enzovoort.  
+
Een '''transgender''', '''transgendermens''' of '''transpersoon''' is iemand die zich qua [[gender]] anders voelt dan het biologische [[Geslacht (mens)|geslacht]]. Sommige transgendermensen kiezen ervoor om operaties te ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die geen man of vrouw zijn ([[non-binair]]) zijn ook transgendermensen gezien. Transgender zijn staat los van iemands [[seksualiteit]]. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van [[genderdysforie]] (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over het biologische geslacht.
 +
 
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
 +
[[Categorie:Genderidentiteit]]
 +
[[Categorie:Lgbt]]

Huidige versie van 1 jul 2021 om 17:25

Een transgender, transgendermens of transpersoon is iemand die zich qua gender anders voelt dan het biologische geslacht. Sommige transgendermensen kiezen ervoor om operaties te ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die geen man of vrouw zijn (non-binair) zijn ook transgendermensen gezien. Transgender zijn staat los van iemands seksualiteit. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van genderdysforie (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over het biologische geslacht.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Transgender&oldid=674820"