Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Transgender: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
("Transgenders" etc. veranderd naar "mensen die transgender zijn". Transgender is namelijk geen zelfstandig naamwoord, maar bijvoeglijk naamwoord.)
k
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Iemand die '''transgender''' is, voelt zich qua gender anders dan zijn/haar biologische geslacht. Sommige transgender mensen kiezen ervoor operaties to ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die zich geen man of vrouw voelen worden soms ook als ''transgender'' gezien. Transgender zijn staat los van iemands [[seksualiteit]]. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van [[genderdysforie]] (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over zijn/haar biologische geslacht.
+
Een '''transgender''', '''transgendermens''' of '''transgenderpersoon''' is iemand die zich qua [[gender]] anders voelt dan het biologische [[Geslacht (mens)|geslacht]]. Sommige transgendermensen kiezen ervoor om operaties te ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die geen man of vrouw zijn ([[non-binair]]) zijn ook transgendermensen gezien. Transgender zijn staat los van iemands [[seksualiteit]]. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van [[genderdysforie]] (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over het biologische geslacht.
 +
 
 
{{beginnetje}}
 
{{beginnetje}}
  
 
[[Categorie:Lgbt]]
 
[[Categorie:Lgbt]]

Versie van 4 apr 2021 om 19:40

Een transgender, transgendermens of transgenderpersoon is iemand die zich qua gender anders voelt dan het biologische geslacht. Sommige transgendermensen kiezen ervoor om operaties te ondergaan om van geslacht te veranderen, maar dat geldt niet voor iedereen. Mensen die geen man of vrouw zijn (non-binair) zijn ook transgendermensen gezien. Transgender zijn staat los van iemands seksualiteit. Veel mensen die transgender zijn, hebben last van genderdysforie (of geslachtsidentiteitsstoornis); dit is een psychologische aandoening waarbij iemand droefheid voelt over het biologische geslacht.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Transgender&oldid=661410"