Tijger

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Tijger


Tijger De tijger is een katachtige. Hij is de sterkste, grootste, bloeddorstigste, gevreesde en gevaarlijkste katachtige ter wereld. Een tijger kan wel 300 kilo wegen en 3 meter worden. Daar kan een leeuw nooit tegenop. De tijger krijgt 2 tot 3 kleintjes (record is 5). Zijn brul hoor je op 4 kilometer afstand. De tijger kan 50 kilometer per uur rennen. Anders dan andere katachtige houdt de tijger van water. De tijger kan 10 kilometer zwemmen en hij kan duiken. De tijger wordt ongeveer 25 jaar oud. De tijger jaagt op: herten, buffels, olifanten, krokodillen, slangen, vissen, vogels, schildpadden, vee, neushoorns, hyena's, nijlpaarden, haaien, zelfs op mensen en nog veel meer. Sommige tijgers eten zelfs honden en beren. De tijger kan 12 meter ver springen en 9 meter hoog springen. Inhoud [verbergen] 1 Soorten, kleuren en kruisingen 1.1 Tijgers nog in leven 1.2 Uitgestorven tijgers 1.3 Kruisingen Soorten, kleuren en kruisingen[bewerken]

Niet elke tijgersoort heeft dezelfde kleur. Zo zijn er oranje, gouden, zwarte en witte tijgers. Tijgers nog in leven[bewerken] Er zijn om precies te zijn 6 verschillende soorten tijgers in leven: De Siberische Tijgers, hiervan leven er nog ongeveer 1000 De Bengaalse Tijgers, hiervan leven er nog ongeveer 300 De Indonesische Tijgers, hiervan leven er alleen nog in de dierentuin De Zuid-Chinese Tijgers, hiervan leven er nog ongeveer 50 De Maleise Tijgers, hiervan leven er nog ongeveer 500 De Sumatraanse Tijgers, hiervan leven er nog ongeveer 300 Uitgestorven tijgers[bewerken] Er zijn in totaal al 3 tijgersoorten uitgestorven; De Kaspische Tijgers De Balinese Tijgers De Javaanse Tijgers Kruisingen[bewerken] Lijgers, Dat zijn de welpen van een Leeuw en een Tijgerin. Teeuwen, Dat zijn de welpen van een Tijger en een Leeuwin. Tijguars, Dat zijn de welpen van een Tijger en een Jaguar. Tijgaard, Dat zijn welpen van een Tijger en een Luipaard.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tijger&oldid=416954"