Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Thomas Vermaelen: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Een foto met bijschrift toegevoegd.)
 
(6 tussenliggende versies door 6 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
'''Thomas Vermaelen''' (Kapellen, 14 november 1985) is een [[België|Belgische]] [[voetbal|voetballer]], die bij [[Arsenal]] speelt.
+
[[Bestand:Thomas Vermaelen 2018.jpg|miniatuur|Dit is Thomas Vermaelen.]]
Vermaelen begon met voetballen bij de club Germinal Ekeren. Later ging deze club samen met Beerschot VAC en de naam werd gewijzigd in Germinal Beerschot Antwerpen. Deze club werkte samen met [[AFC Ajax]] en daardoor vertrok Vermaelen in 2004 naar Ajax Amsterdam. Daar debuteerde hij op 15 februari 2004 tegen [[FC Volendam]]. Hij begon in de basis en uiteindelijk won Ajax met 2-0. Het seizoen erna verhuurden de Amsterdammers hem voor één seizoen aan aan RKC Waalwijk.
+
'''Thomas Vermaelen''' (Kapellen, 14 november 1985) is een [[België|Belgische]] [[voetbal|voetballer]], die bij [[FC Barcelona]] speelt.
 +
Vermaelen begon met voetballen bij de club Germinal Ekeren. Later ging deze club samen met Beerschot VAC en de naam werd gewijzigd in Germinal Beerschot Antwerpen. Deze club werkte samen met [[AFC Ajax]] en daardoor vertrok Vermaelen in 2004 naar Ajax Amsterdam. Daar debuteerde hij op 15 februari 2004 tegen [[FC Volendam]]. Hij begon in de basis en uiteindelijk won Ajax met 2-0. Het seizoen erna verhuurden de Amsterdammers hem voor één seizoen aan aan [[RKC Waalwijk]].
  
Vanaf seizoen 2006/2007 speelde bij Ajax als centrale verdediger.  
+
Vanaf seizoen 2006/2007 speelde bij Ajax als centrale verdediger. Op 1 maart 2006 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Rode Duivels (België), tegen Luxemburg. Ajax-teamgenoot [[Jan Vertonghen]] was één van de concurrenten op die positie.
Op 1 maart 2006 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Rode Duivels (Belgie), tegen Luxemburg. Ajax-Teamgenoot [[Jan Vertonghen]] is één van de concurrenten op die positie.
 
  
Het seizoen 2009/2010 speel Thomas bij [[Arsenal]]. Bij Ajax werd [[Atouba]] zijn vervanger.
+
Sinds het seizoen 2009/2010 speelde Thomas bij [[Arsenal]]. Sinds 2014/2015 komt hij uit voor FC Barcelona.
  
 
==Grappig feit==
 
==Grappig feit==
 
Grappig is dat Thomas Vermaelen zijn debuut maakte voor Ajax nadat landgenoot [[Jelle Van Damme]] zich versliep en deze niet reageerde op telefoontjes van coach [[Ronald Koeman]] om hem te wekken.
 
Grappig is dat Thomas Vermaelen zijn debuut maakte voor Ajax nadat landgenoot [[Jelle Van Damme]] zich versliep en deze niet reageerde op telefoontjes van coach [[Ronald Koeman]] om hem te wekken.
  
{{Beginnetje}}
+
{{Navigatie selectie voetbalelftal België}}
[[Categorie:Voetballer]]
+
[[Categorie:Belgisch voetballer]]

Huidige versie van 14 mei 2020 om 12:00

Dit is Thomas Vermaelen.

Thomas Vermaelen (Kapellen, 14 november 1985) is een Belgische voetballer, die bij FC Barcelona speelt. Vermaelen begon met voetballen bij de club Germinal Ekeren. Later ging deze club samen met Beerschot VAC en de naam werd gewijzigd in Germinal Beerschot Antwerpen. Deze club werkte samen met AFC Ajax en daardoor vertrok Vermaelen in 2004 naar Ajax Amsterdam. Daar debuteerde hij op 15 februari 2004 tegen FC Volendam. Hij begon in de basis en uiteindelijk won Ajax met 2-0. Het seizoen erna verhuurden de Amsterdammers hem voor één seizoen aan aan RKC Waalwijk.

Vanaf seizoen 2006/2007 speelde bij Ajax als centrale verdediger. Op 1 maart 2006 speelde hij zijn eerste wedstrijd voor de Rode Duivels (België), tegen Luxemburg. Ajax-teamgenoot Jan Vertonghen was één van de concurrenten op die positie.

Sinds het seizoen 2009/2010 speelde Thomas bij Arsenal. Sinds 2014/2015 komt hij uit voor FC Barcelona.

Grappig feit

Grappig is dat Thomas Vermaelen zijn debuut maakte voor Ajax nadat landgenoot Jelle Van Damme zich versliep en deze niet reageerde op telefoontjes van coach Ronald Koeman om hem te wekken.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Thomas_Vermaelen&oldid=616607"