Theoretische leerweg

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 20 aug 2014 om 19:42 (Nieuwe pagina aangemaakt met '{{Zijbalk niveaus in het voortgezet onderwijs in Nederland}} De '''Theoretische leerweg''' of '''vmbo Theoretisch''' is één van de vijf leerwegen van het vmbo...')
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Niveaus in het
voortgezet onderwijs
in Nederland

vwo

Gymnasium
Atheneum

havo
vmbo

Theoretische leerweg (mavo)
Gemengde leerweg
Kaderberoepsgerichte leerweg
Basisberoepsgerichte leerweg
lwoo

Praktijkonderwijs

Portaal  Portal.svg  Nederland

De Theoretische leerweg of vmbo Theoretisch is één van de vijf leerwegen van het vmbo. De theoretische leerweg is bijna hetzelfde Vmbo Kader. Vaak worden de klassen bij dezelfde vakken in één klas geplaatst. Echter zitten in de boeken en toetsen wel verschil. Ook is er bij de theoretische leerweg geen keuze tussen sectoren en kan hierna door naar de havo.

Vakken

Bij de theoretische leerweg zijn net als bij alle leerwegen Nederlands en Engels verplichte vakken. Op de theoretische leerweg moet minimaal in 6 vakken examen doen, maar de meeste scholen doen 7 vakken en sommige leerlingen zelfs 8. Bij theoretisch moet je ook een tweede taal kiezen. Dit mag Frans of Duits zijn. Op de meeste scholen is dit Duits, omdat dit vaak ook aan kader of basis word gegeven. Op scholen van theoretisch het laagste niveau is, kan er vaak gekozen worden. Ook moet je kiezen voor aardrijkskunde of geschiedenis en Nask of biologie. Op alle scholen mag je Nask en biologie allebei kiezen. Op scholen waar theoretisch het laagste niveau is, kan je wel altijd kiezen tussen aardrijkskunde of geschiedenis. Op scholen waar theoretisch het hoogste niveau is, kan je alleen voor geschiedenis kiezen als er genoeg leerlingen zijn voor dat vak. Anders word dit automatisch aardrijkskunde. Andere vakken zijn economie en wiskunde.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Theoretische_leerweg&oldid=353603"