The Kingdom

Uit Wikikids
Versie door Hippogryph (overleg | bijdragen) op 29 mei 2024 om 21:42
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

The Kingdom is een Minecraft-project, gestart door David Harms (artiestennaam DusDavid) van het YouTube-kanaal: DusDavidGames.

De eerste video van The Kingdom is geüpload op 1 november 2012. Aan dit project hebben heel veel Nederlandstalige Gaming-YouTubers deelgenomen. In The Kingdom draait het om macht, oorlogen en bondgenoten. The Kingdom heeft twee servers: De originele server, deze server is alleen op uitnodiging en Open Kingdom, deze server is openbaar tegen een eenmalige betaling.

Voorgangers van Open Kingdom waren 'The Kingdom 2' & 'Kingdom Factions'. Open Kingdom speelt zich af in het continent Bovisti, ruim 1000 jaar na de vernietiging van Oud-Bovisti.

The Kingdom-serie kent inmiddels drie seizoenen.

Relaties

De kaart van The Kingdom

In de server zijn er verschillende relaties tussen kingdoms. In de tabel hieronder is de verhouding tussen de kingdoms te zien.

Atla Calici Elementos Entropia Fenrin Ljord Malzan Midusa Mura Tyksa Vystara Zera
Atla Alliantie Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal
Calici Alliantie Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Vijand Neutraal
Elementos Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal Neutraal Vijand Neutraal Neutraal Alliantie Vijand Neutraal
Entropia Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Alliantie Vijand Alliantie
Fenrin Alliantie Alliantie Alliantie Neutraal Vijand Neutraal Neutraal Vijand Neutraal Neutraal Neutraal
Ljord Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Vijand Neutraal Alliantie Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal
Malzan Neutraal Neutraal Vijand Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal
Midusa Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal Neutraal Vijand Alliantie Neutraal
Mura Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal
Tyksa Neutraal Neutraal Alliantie Alliantie Neutraal Neutraal Neutraal Vijand Neutraal Vijand Alliantie
Vystara Neutraal Vijand Vijand Vijand Neutraal Alliantie Neutraal Alliantie Neutraal Vijand Neutraal
Zera Neutraal Neutraal Alliantie Alliantie Alliantie Neutraal Neutraal Neutraal Neutraal Alliantie Neutraal

Koningen

Aan het hoofd van elk kingdom staat een Koning. De koningen van de Kingdoms zijn:

Naam Functie YouTube-kanaal
David/dusdavid (Koning van Entropia & oprichter) DusDavidGames
Melooon (Koning van Tyksa)
Spraakmeneer (Koning van Atla)
Leon/Calaerdir (Koning van Zera) Watch Yeager
Tijmen/Tijmuhn (Keizer van Fenrin)
Joris/GewoonJoris (Koning van Ljord) JustJoris
Jelte/sjomp (Koning van Midusa)
Nick/Nickos (Leider van Mura) NickozZ
Mo (Koning van Calici)
Samuel/Snowsky (Koning van Vystara)
Iemand (Koning van Malzan)

Dimensies

The Kingdom kent verschillende dimensies (werelden):

 • Hellios - Een pikzwarte wereld onder leiding van DutchTerms tot hij stierf. Na de dood van DutchTerms is er niks meer vernomen van Hellios, maar er wordt wel beweerd dat zijn magiër Arjan nog in leven is.
 • De Onderwereld - De reden van Empire hun kwaadaardigheid en thuis van figuren zoals Celcrius en Mephidantes. De Onderwereld zou vernietigd zijn na de dood van Celcrius, maar klopt dit wel?
 • De Schim - De plek waar je komt als je dood bent. Hier bepaald Eleios of jij naar Elementos of Hellios gaat.
 • Het tussenstuk - Hierover is weinig bekend. David en Eclypsa zijn hier maar één keer geweest. Het is de ruimte waar je komt als je van de schim weer terug gaat naar de normale wereld.
 • De normale wereld - De wereld waar het allemaal om draait en waar al jullie favoriete Kingdoms strijden voor macht en land!

De wereld van 'The Kingdom' bestaat uit 3 delen. Het bovenste deel: Bovisti, het middelste deel: Midisti en het onderste deel: Tordisti.

Koningen

Aan het hoofd van elk kingdom staat een Koning. De koningen van de Kingdoms zijn:

Naam Functie YouTube-kanaal
David/dusdavid (Koning van Entropia & oprichter) DusDavidGames
Dylan/Rotjochie (Koning van Tyksa) Rotjochie
Lars/Vakonov (Koning van Atla) VakoGames
Leon/Calaerdir (Koning van Zera) Watch Yeager
Tijmen/Tijmuhn (Keizer van Fenrin) ONBEKEND
Joris/GewoonJoris (Koning van Ljord) JustJoris
Jelte/sjomp (Koning van Midusa) ONBEKEND
Nick/Nickos (Leider van Mura) NickozZ
Seppe/Zeppos (Koning van Calici) TheRealZeppos
Samuel/Snowsky (Koning van Vystara) ONBEKEND
Chris/Salvodore (Koning van Malzan) ONBEKEND

Bovisti

Het gebied Bovisti ligt helemaal bovenaan. De oppergod van Bovisti is: MyrEmpion. Op dit continent liggen een aantal kingdoms:

 • Elementos/Triton - Het eiland waar vroeger de goden zoals MyrEclypsa, Icezeck en MyrEleios zich vestigde. "Het is een kingdom met veel groen en zwevende torens. Het is een belangrijke plek in de storyline". In Kingdom seizoen 3 is Bovisti meer een grindplek geworden voor resources. Je kan hier komen via de gevaarlijke Slangenpas, beheert door Empire.
 • Malzan - Na de vernietiging van het noorden van Bovisti is Malzan gevlucht naar het zuiden van Bovisti. Malzan is een agressief volk vol gladiatoren. De laatst bekende Koning van Malzan was Joey. Malzan is ook bekend van Kingdom 2.
 • Theros - Theros was het Kingdom van Midnan, bekend van ProjectMinecraftia en tegenwoordig Midnan. Het Kingdom stond bekend om de assassins. Theros heeft in tegenstelling tot andere Kingdoms geen Koning, maar 4 meesters die het Kingdom leiden. De 4 meesters waren Sam, Rens, Ward en Kim. Theros ligt op de grens van Midisti / Bovisti en grenst zelf aan Magnos. Magnos heeft na de verdwijning van Theros hun land overgenomen en heeft hun kapotte stad weer opgebouwd.
 • Magnos - Magnos is gevestigd vlakbij Theros, inmiddels hebben zij Theros dan ook ingenomen. Magnos ligt in het moeras en heeft een speciaal kristal, Magna. De Koning van Magnos is Calaerdir, bekend van WatchYeager.
 • Midisti - Midisti heeft de meeste kingdoms. Een welvarend gebied. De volgende kingdoms liggen in Midisti:
  • Jenava - Jenava is de woestijn waar Jenava zit als kingdom. Ze waren door Entropia weggedreven naar Myrdia (Nieuw-Jenava) . In Jenava is de stad Falmar gevestigd. De forten 'Fort-Forland' en 'The Black Gates' liggen ook in Jenava.
  • Nieuw-Jenava - Nadat ze verdreven werden uit Oud-Jenava is koning Cemal met zijn volk naar Myrdia gegaan. Daar hebben zij Nieuw-Jenava gesticht. In Myrdia liggen de provinciën: Ignavia, Vystara, Roemas, Falmar en Nieuw-Cali. Steden als Nieuw-Krax en Forest-End liggen in Myrdia.
  • Empire - De soldaten van Empire beschikken over een magische Empire-Wand. Al een lange tijd schoppen ze onrust in Midisti, maar hier schijnt de laatste tijd verandering in te komen. De leider van Empire is RAGTHANATOS. De bekendste Empiresoldaten zijn : RAGKRATIS, RAGOREON, RAGTERROS & RAGTEMPOS. Empire beheert de Slangenpas, de route naar Bovisti. RAGFTAGAR is een ex-Empire. Hij leeft in Kanta-Tribo.
  • Kanta-Tribo - Kanta-Tribo is de grootste vijand van Jenava, dat komt vooral omdat de leider van dit kingdom, Chief Bart, wordt gehaat door Koning Cemal. Kanta-Tribo heeft ook een ex-Empire genaamd RAGFTAGAR, deze Empire beschikt over de unieke RAGFTAGAR Wand.
  • Entropia - Entropia is het kingdom van koning David. Ze staan bekend om hun hebberigheid naar goud. Ze worden ook wel 'goudhaantjes' genoemd. Entropia bestaat uit een oost-deel van woestijn. en een west-deel van jungle. In het west-deel zit de haven van Entropia, dit was vroeger het hertogdom van Ravasha. Nu zit de haven onder het bloedmagie.
  • Cali - Cali is door de jaren heen vernietigd. De inwoners van Cali zijn gevlucht met Jenava naar Myrdia. Inmiddels zijn Ljord en Midusa de baas over het landstuk Cali.
  • Mura - Mura was ooit een nomaden volk en heeft zich daarna gevestigd op Mura en Oud-Mura (het woestijn deel). Mura is het enige Kingdom wat geen oorlog voert. Het staat onder leiding van Leider Dragohr.
  • Ljord - Ljord is het grootste land van heel Midisti. Het is ook het koudste land. Lang was het land onder leiding van Koning Joris, maar door de revolutie is nu hertog Tom de Koning van Ljord. Koning Joris is na zijn val in het Citadel gegooid.
  • Zera - Het rijk van de mensen die hun idealen voort willen zetten. Rijke edelen zijn gevestigd in Zera. Het land wordt bestuurd door 4 elementen, vuur, water, lucht en aarde. De koning van Zera is TheChampDM. Vroeger was Zera een provincie van Empire. Zera aanbidt het edelhert.
  • Midusa - Het land van de alchemists en de potions. Het ligt boven Cali en naast de Ljordse Provincie Firjen.
 • Tordisti - Tordisti is het onderste gedeelte van the kingdom. Er liggen niet veel kingdoms en er is weinig over bekend.
 • Atla - Atla is een Kingdom dat bestaat uit verschillende jungle-eilanden. Hun sterkste wapen is het Gouden Ei. Daardoor hebben zij altijd voorspoed, maar ze kunnen ook andere Kingdoms tegenspoed geven. Zo hebben ze bijvoorbeeld door met het zwaard van de koning van Krax te slaan op het ei, Krax kunnen verslaan. Atla bestaat uit Atla zelf, Ei-Land(daar staat het gouden ei), en Minas Tirkiip (ook wel Krax). ze aanbidden kippen en geloven erin. Inmiddels is Minas Tirkiip gezonken naar de bodem door een grote vloedgolf.
 • Phaxios - Het land van de Trollen en Orcs, vlakbij Nieuw-Fenrin. Gritzcore is de enige overlevende orc.
 • Nieuw-Fenrin - De Fenrins zijn afstammelingen van Ljord. Ze zijn gevlucht naar het zuiden en leven nu op de eilanden van Tordisti. Ze hebben de culturen van oude monniken overgenomen die al eeuwen leefden op de eilanden.
 • Eleftheria - Eleftheria ligt vlak bij Nieuw-Fenrin. Weinig is bekend over dit land, enkel dat koningin DropFayter een oud-Jenavaan is.

Goden

Er zijn verschillende goden in The Kingdom. Je hebt goede, maar ook slechte goden.

 • Celcrius - Dit is de god van de onderwereld. Hij heerst over alle wezens die daar leven.
 • Icezeck - Het is een god die al erg lang verdwenen is. Hij was verliefd op MyrEclypsa, maar Eclypsa is verliefd op David, daarom ontstond er soms een ruzie.
 • MyrEclypsa - Zij is de enige vrouwelijke god. De vrouw van David. Ze is een van de sterkste goden, vooral wanneer ze boos wordt, dan is ze extra krachtig.
 • Dusdavid - David is ooit een God geweest, echter heeft hij later zijn altaar vernietigd omdat hij liever mens wilde zijn.
 • MyrEleios - Hij is de oppergod, de baas van alle goden in Midisti. Hij is de aller krachtigste god en bepaalt of je naar Hellios of Elementos gaat.
 • MyrEmpion - Hij is de oppergod van Bovisti. Hij beschikt over de 'Drakendoder'.
 • Generaal Meindert - Hij was vroeger de generaal van Jenava, het sterkste koninkrijk.. na zijn verbanning werd hij vervloekt.
 • MyrBora - Hij is een verbannen god, hij heerst in de haven van Entropia.
 • De Orde - De Orde kent 4 goden. waaronder Icezeck en 3 andere goden. De 3 andere vallen een beetje op de achtergrond in de storyline.
 • Arjan - Arjan is de magiër van DutchTerms, omdat hij als onsterfelijk wordt beschouwd hoort hij in het rijtje van goden.

Kingdom 1 Kingdoms

Entropia - Vystara - Ljord - Atla - Zera - Midusa - Calici - Fenrin - Tyksa -Mura - Malzan - Empire - Elementos

Kingdom 1 Gebieden/Roleplay gebieden

Phaxios - Kirpan - Eos - Oa - Malzan - Wyvern - Eo

Kingdom 1 Oude-Kingdoms

Sommige zijn samengevoegd met een ander kingdom.

Bor - Malino - Tyksa - Cali - Krax - Theros - Firjen - Xar - Calici - Jenava - Kanta-Tribo - Eleftheria - Magnos - Hellios

Kingdom 2/OpenKingdom Kingdoms/Gebieden

Dok - Malzan - Eredon - Hyvar - Adamantium - Tilifia - Triton - Empire - Kheroz - Kaer - Onameril - Excalor - Keadwin - Aos - WildHunt - Balkadur - Free-Haven - Zes-Vingerige Eiland/Hand

Externe link

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Kingdom&oldid=865580"