Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 24 juni t/m 24 juli staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Honderdjarige Oorlog. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!
Lees de nieuwste editie van ons nieuwsblad!

The Godfather: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
(Beter)
Regel 1: Regel 1:
 
[[Bestand:The Godfather movie logo.png|miniatuur|Het logo van de film]]
 
[[Bestand:The Godfather movie logo.png|miniatuur|Het logo van de film]]
 
{{verhaal}}
 
{{verhaal}}
'''The Godfather''' is een Amerikaanse maffiafilm uit 1972, geregisseerd door [[Francis Ford Coppala]]. Het gaat over de maffiafamilie Corleone; aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffiafamilie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak. Hij wordt de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Micheal wordt gespeeld door [[Al Pacino]] die later vele rollen in maffiafilms zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek "De peetvader" van Mario Puzo (1969).
+
'''The Godfather''' is een Amerikaanse maffiafilm uit 1972, geregisseerd door [[Francis Ford Coppala]]. Het gaat over de maffiafamilie Corleone; aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffiafamilie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak. Hij wordt de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Als de don wordt verminkt vermoord micheal sollozo en mccluskey die mede verantwoordelijk zijn voor de aanslag later vertrekt micheal naar Sicilië om te zorgen dat hij niet door zijn vijanden vermoord zou worden. Later komt hij terug naar Amerika maar dan blijkt zijn broer sonny vermoord te zijn michael gaat terug naar zijn liefde die hij had voordat hij naar Sicilië vertrok ze krijgen samen kinderen en later sterft vito aan een hartaanval en uiteindelijk wordt er vrede gesticht in de vijf familie,s Micheal wordt gespeeld door [[Al Pacino]] die later vele rollen in maffiafilms zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek "De peetvader" van Mario Puzo (1969).
  
 
[[Categorie: Amerikaanse film]]
 
[[Categorie: Amerikaanse film]]

Versie van 11 dec 2019 om 08:10

Het logo van de film
Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal. Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

The Godfather is een Amerikaanse maffiafilm uit 1972, geregisseerd door Francis Ford Coppala. Het gaat over de maffiafamilie Corleone; aan het hoofd staat Don Vito oftewel de peetvader van de organisatie. Als Don Vito wordt verminkt door leden van een andere maffiafamilie gaat zijn zoon Micheal op zoek naar wraak. Hij wordt de nieuwe Don en er begint een grootse strijd in de onderwereld. Als de don wordt verminkt vermoord micheal sollozo en mccluskey die mede verantwoordelijk zijn voor de aanslag later vertrekt micheal naar Sicilië om te zorgen dat hij niet door zijn vijanden vermoord zou worden. Later komt hij terug naar Amerika maar dan blijkt zijn broer sonny vermoord te zijn michael gaat terug naar zijn liefde die hij had voordat hij naar Sicilië vertrok ze krijgen samen kinderen en later sterft vito aan een hartaanval en uiteindelijk wordt er vrede gesticht in de vijf familie,s Micheal wordt gespeeld door Al Pacino die later vele rollen in maffiafilms zou krijgen. De film is gebaseerd op het boek "De peetvader" van Mario Puzo (1969).

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=The_Godfather&oldid=586471"