Verbeter WikiKids vandaag nog!
Van 27 maart t/m 30 april staat WikiKids in teken van Wikiproject:IT! Doe jij ook mee? Schrijf je hier in!

Tanger

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 3 jan 2022 om 15:29 (Robotgeholpen doorverwijzing: Dubai - Koppeling(en) gewijzigd naar Dubai (stad))
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
De skyline van Tanger

Tanger is de 6e grootste stad van Marokko met ongeveer zo'n 700.000 inwoners in het jaar 2008. Het ligt helemaal in het noorden van het land aan de Straat van Gibraltar en tegenover Gibraltar. De stad ligt op een hele belangrijke plaats, want het ligt aan de enige zeestraat van de Middellandse Zee tot de Atlantische Oceaan. Tanger ligt vlakbij een andere Marokkaanse stad: Tétouan. Heel lang geleden voor Christus werd de stad gesticht door de Phoeniciërs. Het werd toen Tingis genoemd. Na Casablanca is Tanger het belangrijkste industriële centrum van Marokko. Het is een grote havenstad waar ook veel dingen worden geproduceerd. Vooral textiel-, mechanische-, chemische- en maritieme- industrie zijn belangrijk. Maar een ander belangrijk onderdeel van de economie is toerisme. Er zijn prachtige stranden en hotels. Voor een lange tijd werd Tanger veroverd door Spanje.

Partnersteden

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Tanger&oldid=700872"