Supermarkt

Uit Wikikids
Versie door FreekKraak (overleg | bijdragen) op 21 feb 2024 om 22:12 (+ De andere supermarkten gaan ook steeds meer biologische producten verkopen.)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Een Albert Heijn supermarkt in Amsterdam.

Een supermarkt is een zelfbedieningszaak waar je voedsel, dranken, schoonmaak- en toiletartikelen e.d. kan kopen. Door de opmars van de supermarkt zijn de traditionele buurtwinkels (kruidenier, bakker, slager, groenteman) grotendeels uit het straatbeeld verdwenen. Wel kun je nog altijd boodschappen doen op de markten.

Hoewel je in een supermarkt voornamelijk voedsel koopt, zijn er supermarkten die ook boeken en kantoorartikelen verkopen. Verder hebben ze vaak tijdelijke aanbiedingen van bijvoorbeeld kleding en tuinartikelen.

Voorbeelden van supermarkten zijn Albert Heijn, Jumbo, Boni, Aldi, en Plus, de laatste tegenwoordig samen met COÖP. Verder zijn er biologische supermarkten zoals Ekoplaza en Odin. De andere supermarkten gaan ook steeds meer biologische producten verkopen.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaNPO KennisGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud) • WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchooltvBeeld & GeluidYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Supermarkt&oldid=843628"