Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Stem nu op: Internationaal recht en Argentinië

Street Art

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Street art is in Nederland nog vol in ontwikkeling maar kent al wel zijn geschiedenis. Al is die geschiedenis al wel vol in ontwikkeling. Street art is eigenlijk niets meer dan een uiting van kunst. Vaak wordt gebruik gemaakt van graffiti, verf, stickers, of posters maar ook schilderingen en mobielen vallen hieronder. Sommige artiesten proberen expres een boodschap te verstoppen in hun kunst en sommige artiesten proberen alleen maar hun kunst te laten zien.

Street art wordt legaal en illegaal gedaan.

Een verschil tussen street art en graffiti is meestal een naam of een woord, en daar gaat het om de moeilijkheid. Bij street art gaat het vooral over de afbeeldingen en de originaliteit.

In de jaren 70 is street art ontstaan toen werd het gebruikt om politieke standpunten duidelijk te maken. Het verdween een tijdje en kwam in de jaren 90 kwam street art weer terug. Dit keer in een zuivere vorm waarbij de straat tot tentoonstelling dient.

3 street art artiesten zijn: Banksy, Joshua Allen Harris en Nick Walker.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Street_Art&oldid=381382"