Station Lansingerland-Zoetermeer: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met ''''Station Lansingerland-Zoetermeer''' is een spoorwegstation in Zoetermeer. Hoewel het station is Zoetermeer ligt is het ook bedoeld voor reizigers in de gemee...')
(geen verschil)

Versie van 8 dec 2018 om 19:36

Station Lansingerland-Zoetermeer is een spoorwegstation in Zoetermeer. Hoewel het station is Zoetermeer ligt is het ook bedoeld voor reizigers in de gemeente Lansingerland (vooral Bleiswijk). Het station wordt zowel voor treinen als sneltrams van de RandstadRail gebruikt.

Het station werd in 2007 voorgesteld onder de projectnaam BleiZo (samentrekking van Bleiswijk en Zoetermeer). In 2008 waren de twee gemeenten het eens om het project te gaan ontwikkelen. Aanvankelijk ging het niet door, omdat op de spoorlijn volgens de NS geen plek was voor nog een station. Lang werd zelfs overwogen om dit station te openen, maar station Zoetermeer Oost te sluiten. In 2013 bleek uit een nieuw onderzoek van NS en ProRail dat het toch wel mogelijk was. In 2014 gaf de minister toestemming voor de bouw van het station, waarna het in 2018 opende.


Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Station_Lansingerland-Zoetermeer&oldid=535660"