Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Sporten

Uit Wikikids
Versie door Janjans (overleg | bijdragen) op 18 apr 2017 om 11:00
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Merge-arrow.svg Iemand vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Sport. Als de tekst wordt ingevoegd, wordt dit artikel een doorverwijzing.

Sporten zijn meestal activiteiten gebaseerd op beweging, gebruikmakend van kracht, snelheid en behendigheid.

Hieronder volgt een aantal kenmerken:

  • Een sport heeft altijd dezelfde spelregels.
  • Een sport wordt beoefend voor het plezier van de deelnemers of van de toeschouwers.
  • Een sport bestaat uit een lichamelijke-, denkactiviteit of een combinatie daarvan, uitgevoerd individueel of in een team, met of zonder tegenspelers om van te winnen (bijv. voetbal), of om een doel te bereiken (bijv. bergbeklimmen).

Het belangrijkste doel van een competitie is om volgens de regels te winnen!

Je kunt sport ook doen als je werk, maar dan heb je meestal ook een ander baantje nodig. Sommige mensen niet, zoals trainers van voetballers, voetballers zelf, en formule 1 coureurs. die verdienen zo veel dat ze geen ander baantje hoeven te hebben. Er zijn ook gevaarlijke sporten. Daar kun je ook blessures van oplopen, maar dat kan je van elke sport. Rugby, voetbal en ijshockey zijn zulke sporten waar je heel veel blessures van kunt oplopen. Sporten kan je ook doen om af te vallen. Je kan bijvoorbeeld heel makkelijk gaan fitnessen , dan val je al snel heel veel af. Er zijn heel veel sporten en er is voor iedereen wel een leuke sport.

Fodbold.jpg
Fodbold.jpg

Sporten

Balsporten · Watersporten · Wintersporten · Zaalsporten · Autosporten · Wielersport · Schietsport · Vechtsport · Atletiek
Olympische Spelen


Er zijn veel verschillende sporten. Zoek voor jezelf uit welke sport bij jou pas en doe aan sport. Sporten is gezond. Teveel sporten is niet meer gezond. Dus elke dag zwaar sporten is niet goed voor je. Maar helemaal niet sporten is ook niet goed, dan kom je sneller aan als je daar gevoelig voor bent

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sporten&oldid=477543"