Snow White and the Huntsman

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 3 jan 2022 om 15:17 (Robotgeholpen doorverwijzing: Amerika - Koppeling(en) gewijzigd naar Verenigde Staten)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Snow White and the Huntsman is een Amerikaanse fantasiefilm die in 2012 in première is gegaan. De film is geregisseerd door Rupert Sanders.

Verhaallijn

Let op!
Hieronder staat de samenvatting van een verhaal.
Soms is het niet leuk als je al weet hoe het verhaal afloopt!

Het prachtige land Tabor wordt geregeerd door koning Magnus en zijn vrouw Eleanor. Eleanor sterft enkele maanden nadat hun dochter Sneeuwwitje is geboren. Een aantal jaren later wordt het rijk aangevallen door een mysterieus leger van lege harnassen. Magnus en zijn ridders verslaan de vijand en vinden een gevangene: Ravenna. De koning wordt onmiddellijk verliefd op haar en ze trouwen de volgende dag. Tijdens de huwelijknacht vermoordt Ravenna Magnus en neemt zo controle over het land. Ze laat daarop haar eigen leger en haar broer Finn komen met de opdracht om alle aanhangers van Magnus te doden. Sneeuwwitje wordt verbannen naar de toren. Hertog Hammond en zijn zoon William kunnen ontsnappen.

Ravenna is een heks die eeuwig jong wil blijven. Met behulp van een magische spiegel kan ze nagaan of zij nog de mooiste van het land is. Indien niet gebruikt Ravenna op dat meisje een toverspreuk waardoor ze hun levenslust en schoonheid verwisselt. Verder kan Ravenna niet worden vermoord en elke wonde wordt onmiddellijk geheeld. Op een dag vertelt de spiegel niet enkel dat Sneeuwwitje de mooiste is, maar ook dat Ravenna voor eeuwig jong blijft wanneer ze haar hart opeet. Sneeuwwitje kan ontsnappen en vlucht het donkere spookbos in. Omdat Ravenna geen macht heeft over dat spookbos, laat ze jager Eric komen. Hij dient tezamen met het leger Sneeuwwitje terug te brengen. In ruil zal de koningin zijn gestorven vrouw terug levend maken. William hoort over de ontsnapping en infiltreert als boogschutter in het leger.

Eric, Finn en de soldaten vinden Sneeuwwitje al redelijk snel. Wanneer Finn bekent dat Ravenna niemand tot leven kan wekken, vlucht Eric met Sneeuwwitje weg en gaan op zoek naar Hertog Hammond. Ze komen terecht in een vissersdorp waar enkel vrouwen wonen. Zij zijn gevlucht uit vrees dat Ravenna hen laat oppakken om hun schoonheid af te nemen. Niet veel later wordt het dorp platgebrand door Finn en zijn soldaten. Eric en Sneeuwwitje vluchten verder en komen acht dwergen (Beith, Muir, Quert, Coll, Duir, Gort, Nion en Gus) tegen. De dwergen vertrouwen het duo in eerste instantie niet, maar Muir zijn achtste zintuig is van mening dat Sneeuwwitje het levenslicht in zich draagt. Dit wordt bevestigd door één van de goden van het land. Daarop wordt de godheid aangevallen door de ridders van Ravenna, maar kan ontsnappen. Gus wordt met een pijl doorboort en sterft. Er ontstaat een gevecht tussen Eric en Finn. Wanneer Eric dreigt te verliezen, vertelt Finn dat hij verantwoordelijk is voor de dood van Eric's vrouw. Dit geeft Eric zijn energie terug, waarop hij Finn spietst aan uitstekende boomtakken. Op dat ogenblik verschijnt William die Sneeuwwitje en de dwergen redt.

Ravenna, die via telepathie weet dat Finn dood is, tovert zich om tot William en vliegt naar Sneeuwwitje. Ze geeft haar een appel. Wanneer Sneeuwwitje in de appel bijt, krijgt ze geen adem meer. Net op dat ogenblik arriveren Eric en de echte William waarop Ravenna vlucht. William geeft Sneeuwwitje een kus, wat verder geen gevolg heeft. Ze nemen haar mee naar hertog Hammond. Nu Sneeuwwitje dood is, is alle hoop verloren en heeft het ook geen zin meer om Ravenna aan te vallen.

Op de vooravond van de begrafenis gaat Eric naar Sneeuwwitje. Hij vraagt vergiffenis omdat hij Sneeuwwitje, net zoals zijn vrouw, niet kon redden. Daarop geeft hij haar een kus en verlaat de kamer. Even later ontwaakt Sneeuwwitje. Daardoor is de hoop terug en start Hammond de oorlog om Ravenna te verslaan. Verder had de toverspreuk nog een bijkomend effect waardoor Sneeuwwitje weet hoe ze Ravenna kan uitschakelen. Dankzij de dwergen, die via de riolering in het kasteel binnendringen, kan het aanvallende leger in het kasteel geraken. Sneeuwwitje gaat op zoek naar Ravenna. Eric en William komen ter hulp, maar Ravenna gebruikt haar magie om een nieuw leger van lege harnassen te maken. Sneeuwwitje doorboort Ravenna's hart met een mes met de woorden: "Ik ben niet enkel degene die het leven draagt, maar ook degene die het kan afnemen". Daarop sterft Ravenna. Sneeuwwitje wordt koningin van haar land.

Rolverdeling

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Snow_White_and_the_Huntsman&oldid=700796"