Snoep

Uit Wikikids
Versie door Hanssain (overleg | bijdragen) op 15 apr 2022 om 21:01 (Versie 712586 van Maxismaagd2.0 (overleg) ongedaan gemaakt)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
⧼vector-jumptonavigation⧽ ⧼vector-jumptosearch⧽
Zuurtjes

Snoep is de naam voor allerlei soorten lekkernijtjes met meestal veel suiker.

Het is zoet en daarom vooral populair bij kinderen.

Soorten

Er zijn van allerlei soorten snoep: drop, zure bommen, salmiak snoepjes, zuurtjes, spekjes, kauwgum, chocolade, suikersnoep, suikervrij snoep, honing staafjes, lolly's, pepermunt en zoethout.

Wanneer snoepen?

Het is helemaal niet goed voor je tanden, maar wel verleidelijk. Het is daarom beter om alleen 's avonds, na het eten, te snoepen. Dan duurt het niet meer zo lang voor je je tanden poetst.

Weetjes

  1. In de 16e eeuw kwam het woord snoep pas echt uit.
  2. Look-look heeft meer dan 100 soorten snoep.
  3. James Bond heeft eens een reclame gemaakt over snoep.

Kermissnoep

Omdat je zoveel verschillende snoep hebt, heb je ook zoveel verschillende soorten. Je hebt koffie-snoep. Dat is bijvoorbeeld chocolade of koekjes. Je hebt uitdeel snoep. Dat zijn kleine variaties die je gemakkelijk kan uitdelen. En dan heb je ook kermissnoep. Kermissnoep is anders dan normaal snoep. Het is meestal groter, je kan er langer mee doen, en heeft fellere kleuren. Die felle kleuren horen bij de drie regels van het Kermissnoep: VVV (oftewel: Verlijden, Verwennen, Verrassen).

Halalsnoep

Een snoepmaker uit Nancy (een stad in Frankrijk) verkoopt al sinds het begin van 2009 halal-snoep aan zijn moslimklanten. De gelatine in de halal-snoepjes wordt niet gemaakt op basis van varken, een door de Koran verboden etenswaar voor moslims.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Snoep&oldid=712590"