Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!

Sneeuwpanter: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 13: Regel 13:
 
Vanwege de vacht van de sneeuwpanter wordt er veel op hem gejaagd.
 
Vanwege de vacht van de sneeuwpanter wordt er veel op hem gejaagd.
 
Het wereldnatuurfonds (WNF) probeert hier veel tegen te doen.
 
Het wereldnatuurfonds (WNF) probeert hier veel tegen te doen.
Gelukkig wordt het aantal sneeuwpanters telkens meer.De sneeuwpanter leeft het liefst onder de boomgrens.In de winter daalt hij af naar de dalbodems om voor strenge winters te vluchten en ook om zijn prooi te volgen die ook naar lagere stukken land vlucht om voor de strenge winters daar te vluchten.
+
Gelukkig wordt het aantal sneeuwpanters telkens meer.De sneeuwpanter leeft het liefst onder de boomgrens.In de winter daalt hij af naar de dalbodems om voor strenge winters te vluchten en ook om zijn prooi te volgen die ook naar lagere stukken land vlucht om voor de strenge winters daar te vluchten.Zijn eten is onder andere geiten,steenbokken en muskusherten.Daarnaast eet hij ook herten en wilde zwijnen maar die vangt hij alleen als hij naar lagere stukken land gaat.
 +
 
 +
 
 +
 
 
[[categorie:Zoogdieren]]
 
[[categorie:Zoogdieren]]

Versie van 6 nov 2014 13:08

Bestand:Sneeuwpanter.jpg
Sneeuwpanter in de dierentuin van San Diego (VS)

De sneeuwpanter:

  • heeft een lichtgrijze vachtkleur wat soms wat op geel lijkt.
  • heeft ook zwarte vlekken op zijn huid en zijn vacht is ook erg zacht en dik.
  • meet van kop tot teen ongeveer 1.20 meter.
  • zijn gewicht is tussen de 25 en 75 kilogram.
  • heeft een hele lange staart, die staart gebruikt hij als hij moet springen.
  • maakt namelijk grote sprongen over kloven en en rotsen.

De sneeuwpanter komt voor in: China, Nepal, Mongolië, Rusland, Bhutan en Afghanistan. Over de hele wereld leven er maar ongeveer 4000 sneeuwpanters. Dat zijn er niet heel veel,daarom is de sneeuwpanter ook bedreigd. Vanwege de vacht van de sneeuwpanter wordt er veel op hem gejaagd. Het wereldnatuurfonds (WNF) probeert hier veel tegen te doen. Gelukkig wordt het aantal sneeuwpanters telkens meer.De sneeuwpanter leeft het liefst onder de boomgrens.In de winter daalt hij af naar de dalbodems om voor strenge winters te vluchten en ook om zijn prooi te volgen die ook naar lagere stukken land vlucht om voor de strenge winters daar te vluchten.Zijn eten is onder andere geiten,steenbokken en muskusherten.Daarnaast eet hij ook herten en wilde zwijnen maar die vangt hij alleen als hij naar lagere stukken land gaat.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sneeuwpanter&oldid=367907"