Help mee! Maak een account en maak WikiKids beter!
Flag of Ukraine.svg Zoek je informatie over Oekraïne? Neem dan een kijk op Portaal:Oekraïne! Flag of Ukraine.svg
Stem nu op: Japan

Slag om Engeland

Uit Wikikids
Versie door Bot61 (overleg | bijdragen) op 13 nov 2020 om 22:11 (→‎top: clean up, typos fixed: brittannië → Brittannië, groot Brittannië → Groot-Brittannië)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De Slag om Engeland was een bepalende slag in de Tweede Wereldoorlog. Omdat het Verenigd Koninkrijk niet wilde onderhandelen, plande Hitler een invasie. Eerst moest hij het luchtruim onder controle krijgen. Hitler verloor de luchtoorlog die volgde.

nadat hitler frankrijk heeft veroverd, gaat hij door naar engeland. De duitsers doen bombardementen op engeland, maar engeland doet ook bombardementen naar duitsland. Tussen juli en oktober ging het heen en weer met de luchtaanvallen. Hitler had zich al eerder bewezen door de benelux te bombarderen, en die landen gaven zich meteen over. Nu had Hitler heel europa bijna overgenomen, behalve Groot-Brittannië. Hij bombardeerde engeland en dreigde te winnen, maar de Engelsen boden weerstand en gaven zichzelf niet snel gewonnen. Uiteindelijk wonnen de Engelsen alsnog deze lucht oorlog.

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje. Je wordt uitgenodigd op bewerk te klikken om dit artikel aan te vullen.

Meer informatie over dit onderwerp vind je hier:
Tekst: WikipediaGoogle
Afbeeldingen: Wikimedia Commons (oud)• WikiKids Beeldbank
Clipjes: SchoolTV BeeldbankYouTube

Accessories-text-editor.svg
Dit artikel is een beginnetje.
Maak een account aan en help mee!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Slag_om_Engeland&oldid=634909"