Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuws: verschil tussen versies

Uit Wikikids
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Regel 3: Regel 3:
 
{{Hoofdpagina/Nieuws/sjabloon|24 jan|{{vlag|TUR}} Bij een aardbeving in het oosten van [[Turkije]] zijn vier doden gevallen en twee gewonden gevallen nadat een gebouw was ingestort. De aardbeving had een kracht van 6,8.}}
 
{{Hoofdpagina/Nieuws/sjabloon|24 jan|{{vlag|TUR}} Bij een aardbeving in het oosten van [[Turkije]] zijn vier doden gevallen en twee gewonden gevallen nadat een gebouw was ingestort. De aardbeving had een kracht van 6,8.}}
 
===Uitgelicht (JAN 2020)===
 
===Uitgelicht (JAN 2020)===
* In de Chinese miljoenenstad [[Wuhan]] wordt een coronavirus blijkt te zijn. 444 mensen zijn ermee besmet en er zijn tot nu toe 26 dodelijke slachtoffers gevallen. Er zijn ook zieken gemeld in [[Japan]], [[Zuid-Korea]], de [[Verenigde Staten]] en [[Thailand]], de slachtoffers waren geweest in Wuhan. De bron van het coronavirus is een markt in Wuhan waar levende dieren werden verkocht en het virus kan van mens tot mens worden overgedragen. Door het virus is Wuhan helemaal geïsoleerd en zijn ook heel veel toeristische attracties in heel China zoals de Chinese Muur gesloten. In veel landen over de wereld worden extra controles uitgevoerd om zo verspreiding te voorkomen. Op 24 januari kwam het virus ook voor het eerst voor in Europa, bij twee mensen die in Wuhan waren geweest werd het ontdekt in [[Frankrijk]].  
+
* In de Chinese miljoenenstad [[Wuhan]] wordt een coronavirus blijkt te zijn. 1300 mensen zijn ermee besmet en er zijn tot nu toe 41 dodelijke slachtoffers gevallen. Er zijn ook zieken gemeld in [[Japan]], [[Zuid-Korea]], [[Maleisië]], [[Australië]], de [[Verenigde Staten]] en [[Thailand]], de slachtoffers waren geweest in Wuhan. De bron van het coronavirus is een markt in Wuhan waar levende dieren werden verkocht en het virus kan van mens tot mens worden overgedragen. Door het virus is Wuhan helemaal geïsoleerd en zijn ook heel veel toeristische attracties in heel China zoals de Chinese Muur gesloten. In veel landen over de wereld worden extra controles uitgevoerd om zo verspreiding te voorkomen. Op 24 januari kwam het virus ook voor het eerst voor in Europa, bij twee mensen die in Wuhan waren geweest werd het ontdekt in [[Frankrijk]].  
 
{{zieook|Voor meer nieuws, van alle dagen in 2020 maar ook recent nieuws; zie [[2020]]. [[2020|Klik hier!]]}}
 
{{zieook|Voor meer nieuws, van alle dagen in 2020 maar ook recent nieuws; zie [[2020]]. [[2020|Klik hier!]]}}

Versie van 25 jan 2020 om 14:46

24 jan - Duitsland In de Duitse plaats Rot am See schiet een 26-jarige man 6 mensen dood in een restaurant. Er vielen ook nog twee gewonden. De man schoot met een halfautomatisch wapen, waar hij een vergunning voor had, en belde zelf de politie om te zeggen dat hij net om zich heen had geschoten. De politie heeft de man gearresteerd. De dader kende al zijn slachtoffers.
24 jan - Verenigde Staten President Donald Trump van de Verenigde Staten is de eerste Amerikaanse president die op de March For Life aanwezig is. Dat is een betoging voor het ongeboren kind die tegen abortus zijn. Trump hield er ook een speech en met zijn aanwezigheid laat hij weten dat hij de anti-abortus-beweging steunt.
24 jan - Turkije Bij een aardbeving in het oosten van Turkije zijn vier doden gevallen en twee gewonden gevallen nadat een gebouw was ingestort. De aardbeving had een kracht van 6,8.

Uitgelicht (JAN 2020)

  • In de Chinese miljoenenstad Wuhan wordt een coronavirus blijkt te zijn. 1300 mensen zijn ermee besmet en er zijn tot nu toe 41 dodelijke slachtoffers gevallen. Er zijn ook zieken gemeld in Japan, Zuid-Korea, Maleisië, Australië, de Verenigde Staten en Thailand, de slachtoffers waren geweest in Wuhan. De bron van het coronavirus is een markt in Wuhan waar levende dieren werden verkocht en het virus kan van mens tot mens worden overgedragen. Door het virus is Wuhan helemaal geïsoleerd en zijn ook heel veel toeristische attracties in heel China zoals de Chinese Muur gesloten. In veel landen over de wereld worden extra controles uitgevoerd om zo verspreiding te voorkomen. Op 24 januari kwam het virus ook voor het eerst voor in Europa, bij twee mensen die in Wuhan waren geweest werd het ontdekt in Frankrijk.
Farm-Fresh bullet go.png Voor meer nieuws, van alle dagen in 2020 maar ook recent nieuws; zie 2020. Klik hier!
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sjabloon:Hoofdpagina/Nieuws&oldid=593737"