Help mee! Maak een account of meld je aan.
Stem nu op: Joe Biden

Shiva

Uit Wikikids
Versie door Mike1023 (overleg | bijdragen) op 23 mei 2018 om 13:31 (Categorie:Ruimte en heelal verwijderd; Categorie:Hindoeïsme toegevoegd met HotCat)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Shiva is de vernietiger van het kwaad in het heelal. Hij draagt een Trisul (drietand) bij zich als sybmool van de vernietiging. Hij heeft op zijn voorhoofd een derde oog, deze staat voor de kennis. Nandi is de grote stier waar Shiva op rijdt.

Parvati is de vrouw van Shiva. Zij staat symbool voor het huwelijk, de gehoorzame vrouw, maar ook de schoonheid van iedere vrouw. Parvati heeft ook andere vormen, net als Shiva vecht zij ook tegen het kwaad en neemt ze dan de vorm aan van Durga (de heldhaftige godin) en Kali (de zwarte godin). Durga en Kali worden ook apart vereerd.

Hij heeft ook een zoon genaamd Ganesh. Hij staat bekend om zijn olifantenhoofd. Hij is de god van kennis en wijsheid, neemt hindernissen weg en is de beschermheilige van reizende mensen en dieren.

Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Shiva&oldid=514970"