Help mee! Maak een account of meld je aan.
Van 17 mei t/m 17 juni staat WikiKids in het teken van het wikiproject:Zeeën en Oceanen. Wil je ook meedoen? Klik dan hier!

Sheffield

Uit Wikikids
Versie door Wouter15Bot (overleg | bijdragen) op 8 dec 2017 om 21:25 (Sport: clean up, typos fixed: beinvloed → beïnvloed)
(wijz) ← Oudere versie | toon huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mooie plaatjes van Sheffield

Sheffield is de op 5 na grootste stad in Engeland (Verenigd Koninkrijk) met ongeveer 534.500 inwoners in het jaar 2008.

Het wordt beschouwen als één van de grootste steden in heel het Verenigd Koninkrijk. Heel de agglomeratie/metropool Sheffield heeft rond de 1,5 miljoen inwoners. Oorspronkelijk was Sheffield een industriestad, maar nu ook nog een stad van financiën, politiek en cultuur. Geografisch ligt Sheffield in het midden van Engeland. In de stad zijn veel banken en winkels gevestigd. Door de stad kun je reizen met de tram, auto of nog veel meer vervoersmiddelen. De bekendste voetbalclub uit de stad is Sheffield United FC. Veel mensen vinden Sheffield een muzikale stad, want veel beroemde zangers en bands komen uit deze stad. Er is een overvloed van theaters in de stad. Daar worden allerlei dingen opgevoerd, zoals ballet en toneelstukken.

Sport

Zoals al verteld wordt heeft sheffield een beroemde voetbalclub, maar ze hebben nog een tweede , Sheffield Wednesday FC. Verder is er een rugbyteam Sheffield Eagles, een basketbalploeg Sheffield Sharks en een ijshockeyclub Sheffield Steelers. Shieffield heeft dus veel internationale clubs, maar zo beroemd in de wereld zijn ze nou ook weer niet. Toch beïnvloeden ze wel sommige sporten.

Partnersteden

Beroemde mensen uit Sheffield

  • Alex Turner (6 januari 1986), Zanger en gitarist van de Arctic Monkeys
  • Henry Shaw (24 juli 1800), botanicus en filantroop, oprichter van de Missouri Botanical Garden
  • Gordon Banks (20 december 1937), voetballer
  • Malcolm Elliott (1 juli 1961), wielrenner
  • Nicky Weaver (2 maart 1979), voetballer
  • Billy Sharp (5 februari 1986), voetballer
Afkomstig van Wikikids , de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. "https://wikikids.nl/index.php?title=Sheffield&oldid=500610"